16. Hafta: Galatasaray-Sivasspor 2-0 (Nonda, Baris)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

16. Hafta: Galatasaray-Sivasspor 2-0 (Nonda, Baris)

Post by Cengiz Akgun »

Onu bunu bosverin de liderle olan macimiza bakalim. Bu da resmi siteden. Boyle yaslak yaslak sakatligi oldugu one surulen bir suru adam var. Ne istir birader. Duyan goren de Amerikan futbolu oynadiklarini sanacak. Ayhan herhalde ikinci devreye hazirlaniyor.

http://www.galatasaray.org/detay.asp?PI ... rID=302691
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Dec 18, 2007 5:22 pm, edited 3 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Su ana kadar oynayacagimiz en zor mac olacak gibi.
Orta sahada bogusmamiz lazim. Mehmet Yildiz hem forvet hem de oyun kurucu gibi oynuyor. Mohamed de cok teknik ve akilli adam. Musa da iyi bir cikis yakaladi. Guzel mac olur insallah.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Kendi sahamizdaki maclari mutlaka almamiz lazim.

Lincoln ve Linderoth supheli imis.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Murat Gokcigdem wrote:Kendi sahamizdaki maclari mutlaka almamiz lazim.

Lincoln ve Linderoth supheli imis.
FB macinda oynatilmadilarsa ve ciddi olarak sakatlarsa Sivas macinda oynatmanin bir anlami yok. Sakat sakat adam oynatip iyice sakata gelmenin sorunlari daha buyuk.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Milliyet:

'Oynamayı ben de çok isterdim'
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemediği için çok üzgün olduğunu belirterek arkadaşlarından özür diledi. Sambacı, "Derbide oynamak için elimden geleni yaptım, ancak sakatlığım buna izin vermedi" dedi

ERHAN TELLİ

Cim-Bom'da son günlerin tartışılan yıldızı Cassio Lincoln'ün, forma giyemediği Fenerbahçe derbisinden sonra takım arkadaşlarından özür dilediği öğrenildi.
Sakatlığı yüzünden salonda çalışmaya devam eden Brezilyalı futbolcunun, derbiden sonra ilk antrenmana çıkmaya hazırlanan arkadaşlarıyla biraraya geldiği ve yaşadığı üzüntüyü dile getirdiği ifade edildi.
Sambacının, "Derbide sizi yalnız bıraktığım için çok üzgünüm. Oynayabilmek için elimden geleni yaptım, ama sakatlığım buna izin vermedi. Umarım en kısa sürede aranıza dönerim" diye konuştuğu vurgulandı. Derbi yenilgisi yüzünden oldukça moralsiz bir şekilde antrenmana çıkan arkadaşlarını teselli etmeye çalışan Lincoln'ün daha sonra kendisi gibi salonda çalışan diğer oyuncularla sohbet ederek içini döktüğü ve yaşadığı sakatlıklara adeta isyan ettiği bildirildi.
Sezon başı hazırlık kampından beri sakatlıklarla boğuştuğuna dikkat çeken tecrübeli oyuncunun, "Lige iyi bir başlangıç yaptım, ama yaşadığım sakatlıklar hiç peşimi bırakmadı. Tam iyileşip oynamaya başladığımda bir başka sakatlık yine beni buldu. Benden beklenen şeyi iyi biliyorum. Tek dileğim en kısa sürede iyileşerek tekrar taraftarları mutlu etmek" ifadelerini kullandığı kaydedildi.
Bu arada derbiden sonra yöneltilen eleştirilerden bunalan Lincoln'ün, kulüp doktorlarıyla görüşerek cuma günü Sivas maçında kendini riske atma pahasına oynamak istediğini bildirdiği öğrenildi. Ancak kulüp doktorları, adalesindeki sakatlığı henüz düzelmeyen sambacıya olumsuz yanıt verdi.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Sivas bu maci alirsa puna farki aciliyor.Fiksturlerine bakmadim ama, sakin sakin oynarlar ve altlarindaki anadolu takimlarini yenerlerse (burasi cok komik) sampiyon olamasalar da beklenmedik bir sekilde dengeleri bozabilirler.Bana gore kendi sahalarindaki tum maclari kazanirlarsa ilk uc te bitirecekleri kesin.

Ben Sivassporu atletizmdeki tavsan atlet olarak goruyorum.Nefesleri yetermi bilmem ama Ingiltere'de Blackburn'un bi fi tarihinde yaptigini yaparlarsa inanin biz olamadik diye uzulmem.

Anadoluya cag atlatirlar futbola ve iyi takim kurma yolunda bazi anadolu takimlarini ilk ikiye oynama yolunu acarlar.(Ustelik FB ve GS'in bu kadrolarinin oldugu bir ligte..)

Hedef Sivas'i yakalamak olmali biz FB-GS-BJK derken birbirimizle oynarken herifler bu sirada kazanirlar sa bakin senlige.

Derin devlet araya girmezse ve tesadufi sakatliklar olmazsa Tavsan kacacak.

Bana gore o yuzden ligin kirilma maclarindan biri olabilir.FB son iki hafta Gencler ve Trabzonla oynuyor, olasi bir puan kaybi Sivas'a ve lige ne heyecan katar dusunemiyorum bile...
TRUST GALATASARAY
MGC
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Eh, FB maci tabii moralleri bozmustur ama (gerci mac sonrasi, Florya'da destek verenler de olmus), bu macta da stadi bayagi bir dolduramazsak (hepten kar-tipi modunda bir hava olmadikca) bayagi ayip olacak:
:arrow: Fiyatlar yariya dusurulmus: Resmi Site: Sivasspor Maçı Biletleri Yarın Satışa Çıkacak
:arrow: Taraftarlara Metin Oktay formasi verilecek.
:arrow: Bir onceki gun duzenlenen Aslantepe temel atma toreninin dev ekranda yayini, ve havai fisek, vs ile senlik modunda bir ortam hazirlanmakta imis: Resmi Site: Basın Toplantısı: Özhan Canaydın (bunu icerigiyle birlikte Aslantepe basligina ekleyeyim aslinda)

Hadi bakalim Istanbullular, hareketlenin!

Takim durumu olarak da, Sukur ve Baris takimla calismis, Lincoln, Linderoth ve Chelo saglik ekibiyle: Resmi Site: Florya Günlüğü: 11 Aralık 2007 Salı (Sabah). (Burda yazmayan birsey de, gecen hafta belki oynar mi bile diye dusunulen Ayhan'in (ve Okan'in) Almanya'ya gitmis olmalariydi sakatliklari icin)
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hadi Ayhani anladikta Okan'i bu hale getiren saglik sorunu ne idi? Buralarda bir yerde yazilmistir mutlaka ama vaktim yok aramaya.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Bu kritik maça takım, normalde ilk onsekizde yeralan 6 oyuncusundan mahrum çalışıyor. Yani kadronun 1/3ü ! Bunlardan 4 tanesi de ilk 11 oyuncusu: Lincoln, Linderoth, Song, Ayhan. Bunlara ek olarak Hasan cezalı, Okan da sakat.

Sağolasın Hasan, saçma sapan bir şekilde gördüğün kırmızı kart için. Takıma 3 kuruşluk katkın vardı, onu da berbat ettin.

PAF takımdan takviye yapılacakmış. Kalli'nin bugün yaptığı basın toplantısı:

"
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını, kendilerinin de bu hafta lider Sivasspor'u yenerek tekrar liderliğe yükseleceklerini söyledi.

Sarı - kırmızılı ekibin 14 Aralık Cuma günü yapacağı Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdüğü sabah antrenmanı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Alman teknik adam, ''Fenerbahçe ile yaptığımız maçta mağlubiyeti hakedene bir oyun oynadık. O maçta şu oynasaydı, bu oyuncu şu mevkide olsaydı tartışmaları bize birşey kazandırmaz. O maçta herkes oynamak istiyordu. Bizim görev verdiğimiz oyuncular maça çıktılar.'' dedi.

Feldkamp, takım olarak sıkıntıları olduğunu, sakatların yanına şimdi de cezalıların eklendiğini belirterek, ''Sezon başından beri kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Sakatlıklar vardı şimdi de Hasan Şaş ile Song'un cezaları buna eklendi. PAF Takım'dan 1-2 oyuncu A Takıma katılacak. Lig lideri ile lig ikinvcisi oynayacak. Sezon başında Sivasspor'un böyle bir çıkış yapacağı sizin tarafınızdan tahmin edilmiyordu ve bu şans onlara verilmiyordu. Fakat ben o zaman da söylemiştim. Sivasspor'un bu çıkışı sürpriz değil. Kimle oynarsak oynayalım amacımız lider olmak. Onun için Sivasspor'u yenerek yeniden lider olmak istiyoruz.'' diye konuştu.

Alman teknik adam, Barış'ın durumunun iyi olduğunu da belirterek, sakatlıkları süren Ayhan ve Okan'ın Almanya'da tedavide olduğunu, Linderoth'un Sivasspor maçında da görev alamayacağını belirterek, Brezilyalı oyuncu Lincoln'un ise ancak ilk yarının son maçına yetişeceğini ifade etti.

Bu arada Galatasaray, Sivasspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.
"
Tan Erten
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Sivasspor olayi enteresan. Antrenorluk diplomasi bile olmadigini zannettigim , futbolcu eskisiyle bu basarisi ilginc.
Ama milyon dolarlarin oldugu bir sektorde
buna pek izin vermezler. Belki bir Anadolu klubu efsanesi rating yapar ama bu FB, GS, BJK ratingi kadar girmeye baslayacagini tahmin ediyorum.
4 buyukten birinin pastanin disina itilmesi kolay kabullenmez.

Fakat soyledigi bir sey var. Yuksek rakimda ve sert iklimde oynamasi sebebiyle kendi sahasinda avantaji var. Perunun yuksek irtifada Brezilyayi yenmesi gibi . Buyuk sehirlerdede Sivasli sayisinin coklugundan dolayi en az 9 deplasmaninda iyi destekleyeni var.

Normal kosullarda sevmem gereken bir takim olmasina ragmen FB ile aralarindaki organik iliskiden, saibeli yoneticileri ve Trabzonun atesli ve kontrolsuz seyircilerinin hatasindan yararlanarak mac sonrasi beles 3 puana konmak icin yaptiklari iki yuzluluklerinden sevmiyorum
yuzunden sevemiyorum bu takimi.
Antep, Ankaraspor ve Kasimpasa ile birlikte 2. ligte gormek isterim kendilerini.
NO ADNANS, NO CRY !!
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Maç saat 20:00'de başlıyor. Hakem Bülent Yıldırım.

En kritik maçlarımızdan biri. Eksiklikler büyük dezavantaj. Sivas'ın bu tip kritik maçlardaki tecrübesizliği ve olayı heyecan yapabilecek olma ihtimalleri lehimize olabilir. Umarım seyircimiz iyi destek verir, maalesef hava da yağmurlu ve oldukça soğuk bugün. Cuma olması da maça giden taraftar sayısını olumsuz etkileyebilir. 50% indirimli biletler umarım işe yarar.

Haydi Cim Bom.
Tan Erten
Soner Özaltındere

Post by Soner Özaltındere »

Bu maç Fb yenilgisinin üstüne geldiği için takım "mecburen" daha derli toplu bir oyun oynayacaktır, ama bu galip gelmeye yeter mi bilmem tabii fakat yenileceğimizi sanmıyorum ki bu da bizden çok eğer galip gelebilirlerse Beşiktaş ve Fener'in işine yarayacaktır.
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

SİVAS MAÇI BİLETLERİ TÜKENDİ!..

Turkcell Süper Lig'de yarın yapılacak Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasının biletlerinin tükendiği açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, dün saat 11.00'de satışa çıkarılan ve taraftarların büyük ilgi gösterdiği Sivasspor maçı biletlerinin, bugün öğle saatlerinde tamamen tükendiği kaydedildi.

Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temel atma haftasına denk gelmesi nedeniyle bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılırken, maça gelen tüm taraftarlara da orijinaline sadık kalınarak hazırlanan klasik 2 parçalı Metin Oktay formalarının hediye edileceği belirtilmişti.

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=37119
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Alpay Dedeoglu wrote:Sivasspor olayi enteresan. (...)

Fakat soyledigi bir sey var. Yuksek rakimda ve sert iklimde oynamasi sebebiyle kendi sahasinda avantaji var. Perunun yuksek irtifada Brezilyayi yenmesi gibi . Buyuk sehirlerdede Sivasli sayisinin coklugundan dolayi en az 9 deplasmaninda iyi destekleyeni var.

(...)

Antep, Ankaraspor ve Kasimpasa ile birlikte 2. ligte gormek isterim kendilerini.
Sivasspor orneginde bana gore futbolun, sermaye ve cografya degistirmesi var ve bunun baslangici 24 Ocak kararlari, 1980.

Bizin kucuklugumuzde Turk futbolunu domine eden takimlar futbol gelenegi olan sehirlerden cikardi. Goztepe, Altay, Adanaspor, Eskisehir, Bolu, Bursa, hatta Zonguldak gibi (Turkiye ligine gol krali cikartmislardi). Ayirca renksiz Ankaragucu ve tabii 80'lere dogru Trabzonspor.

Zamanla futbol gelenegi olan sehirlerde rekabet sekil degistirmeye basladi. Izmir'de 1920'lerden 1980'lere kadar terbiyeli bir gelenek icinde yuruyen Altınordu-Izmirspor, Altay-Goztepe rekabeti, 80 sonrasi coktu. Devaminda KSK - Goztepe dalasina cevirildi is.

Ama bu bir rekabet degildi, dalasmaydi; zira rekabette, ornegin yenilik getirerek rekabeti arttiran, digerini ilerlemeye zorunlu olarak iter. Oysa KSK ve Goztepe once birbirlerini 2.lige ittiler, sonra da ikisi de sirayla 3.ligi gorduler.

Hala 1982'de 2.lig macinda 80 bin adam toplamakla ovunurler ama o mac, idam fermanlaridir aslinda. Bugun Goztepe amatorde, Altay ve KSK 1.ligde, 1.000 fanatige oynuyor. Buyuk bir borc bataginin icindeler ve belediyelerden dileniyorlar.

Bu geleneksel takimlarin cokus takvimi 1980 sonrasinda baslar; once kaza zannedilen 2.lige dusmeler, sonra buna alismalar, zamanla 2.ligde de tutunamamak.

Iste bu zamanlarda Samsunspor Hasbi agayi, Malatyaspor da Nurettin agayi Turk futboluna hediye etti. Hatirlanirsa o donemde en populer laf "sirketlesme" idi. Sanki sirket olunca hersey kayit altina alinacak; agalar paralari sirkete yatirarak takimi kalkindiracakti.

Oysa yapilan apacik, futbol bilip bilmedigi belli olmayan kara paracilarin, Kirkpinar agasi secilmesi gibi, kulup baskani secilmesiydi. Yontem cepten para veriyor gozukerek, 2 patlak transfer yapmak; secilemeyince de kulubun alacaklarina temlik koydurmaktan ibaretti.

O donemlerde anormal kaynaklar yaratan belediyeler de kisa zamanda buyuk parayla bu ise girdiler. Hem secim yatirimi da oluyordu boylece.

Novak'li, Araskiewicz'li Bakirkoyspor'u hatirlar misiniz? Rahmetli Yildirim Aktuna'ya belediye baskanligi kazandirmistir o kulup.

Sonra, Cem Uzan geldi. Futbolu cok seviyordu ve gozu GS Baskanligindaydi. Tam da naklen yayinlarin ve reklam gelirlerinin kesfedildigi gunlerde iyi paralar savurdu; Salenko'lu, Van Vossen'li; Leo Beenhakker'li Istanbulspor ile Adanaspor'a. Sermaye de saglam oldugundan bu yatirimlari son ana kadar surdurdu; Uche'den, Sergen'e; Bolic'ten, Saffet'e kadar almadigi adam kalmadi ama o bile bu isi istedigi manada beceremedi.

Artik geleneksel kulupler artik coktan 2.ligi kaniksamis; bazilari yavas yavas 3.ligin ve tarihten silinmenin yolunu tutmus durumdalar. Zaten futbolu izleyenler o yillarda, politik ve ekonomik katki olmadan mesela ne Eskisehirspor'un ne de Boluspor'un taraftar imaniyla adam olamayacagini biliyordu.

Izmir'de ise kavga hem iyi seyirciyi kacirdi hem maliyetleri patlatti. Turkiye'nin en eski "atletizm, eskrim, tenis, yelken, yatcilik, voleybol, kurek, yuzme" gelenegine sahip kulubu, bir basketbol ekolu KSK, tum branslarini asgariye indirdi o lanet olasi Goztepe - KSK meydan savaslari yuzunden. 1988'de basketbolda sampiyon oldugu halde, ne tesisleri kaldi, ne o muazzam branslari.

Bugun, o gunlerin tortusudur bana gore. Manisaspor gibi, bir isadami el atana kadar en buyuk basarisi 3.ligden 2.lige cikmak olan bir takim ne kadar futbolu ifade ediyorsa (3.000 taraftari yoktur), bugun de belediyecilerin takimlari o kadar futbolu ifade eder.

Son iktidar donemi ve bunu resmeden Super lig takimlarini sayarsak; Kayseri, Kasimpasa, Sivas, Ankaraspor (Alpay beyin listesi :wink: ), IBB, Konyaspor'dur. Cavcav'in 2 kapatmasi ile 4 buyukleri ve 2-3 figurani da eklersek iste size Super Lig.

Zavalli sahil seridi ve digerleri ise (Izmir, Antalya, Adana, Mersin, Samsun, Bolu, Kocaeli, Canakkale, Sariyer, Karagumruk, Vefa) bugun sadece el degistiren bu sapkin sosyo ekonomik sisteme ayak uyduramadiklari icin biri ellerinden tutana kadar daha da batacaklar.

Bugun seyircisiz takimlar daha cazip. Paradoksal olarak, bir futbol takimina para koymak isteyen isadamlari, seyircisiz takimlari istiyor.

Ben futbol takimindan nefret ettigim halde 1920'lerde kurek takimi olan KSK'nin bir spor kulturunu, futbol ugruna nasil vahsete kurban ettigini biliyorum. Biz ilkokuldayken, KSK stadina gittigimizde Semra Aksu'yu kosarken gorurduk. O goruntu bize, atletizmin iyi birsey oldugunu
dusundurur ve spor yapma heyecani uyandirirdi.

Bugun o stada gitsem herhalde beni sokmazlar. Ne atletizm kalmistir orada, ne yelken.

Sivasspor'a donersek. Kayseri gibi kaderi iktidara bagli. Hocasi cok politik, birgun milliyetcilige oynuyor, obur gun pasalara, daha oburgun cemaate. Ama bir noktada akilli. Ersun veya Ertugrul Saglam'in aksine, kendini ve takimini hedef disi tutmaya ozel onem veriyor.

Surekli olarak sampiyon olamayacaklarini vurgulamasi ve Mehmet Yilmaz'i satacaklarini soylemesi sadece manipulasyon.

Bana gore iyi bir hoca degil. Mesele, Turkiye'de futbol geleneginin ve seyircisinin rahmete kavusmasi. Big money, got no soul (Rush) !

Gecen sene ilk devreyi kume dusme hattinin dibinde bitiren Trabzon'un sezon sonunda 4. olmasi ne kadar anlamli ise bu BJK'li, Kayseri'li, Kasimpasa'li ligde Sivasspor'un basarisi da o kadar izafidir.

Ben Galatasaray'in bu batak futbol ortami icinde bu genc kadoısunu ve cok elestirilen teknik heyetini daha idealist buluyorum.

Sivasspor basarili filan degil. Arabesk futbolun yildizi sadece. Bu maci o yuzden cok farkli kazanmayi ozellikle istiyorum.

Belki boyalarin biraz dokulmesine fayda saglariz.
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Ufuk cok guzel yazmissin. Sivas'in bende boyali bir takim oldugunu dusunuyorum. Saman alevinin biraz uzun sureni oldu sadece. Umarim bugun onlari soyle 3luk 4luk yaparizda dedigin gibi boyalari dokulur. Hocalari zaten takiminin aynasi bence. Tam arabesk. Gecenlerde intihar eden bir vatandasi kurtarmismis. Ya kardesim, buna nasil izin verirler. Tamam sonucta adam bir sekilde atlamamaya ikna olmus ama senin intihara tesebbus etmis birini kurtarma uzerine bilgin var mi? Ya adami dedigin bir kelime ile atlamayacagi varsa bile atlatsan. O zamanda basin Bulent hocanin cabalarida sonuc getirmedi diyecekti ya, hadi neyse.

Bu arada o bahsettigin Bakirkoy'e transfer oluyordum seneler once, ciddi bir sekilde bel fitigi olunca, tum hayallerim suya dusmustu :( Hala icim burulur o gunler aklima gelince....

Neyse, uzun lafin kisasi; bugunku maci alip, bir tasla birkac kus vurmamiz lazim. Umarim oyle olur...
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Post Reply