Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.
Hürriyet gazetesinde; BBC türkiye servisinden Jean-Michel Duffrene'nin Gambiya'ya yaptığı ziyarette gördükleri ile ilgili haber vardı.
Bir bakın muhabir orada neler görmüş...
yazıdan bir alıntı
Gambia'nın ötesi beresi Türk simgeleriyle doluydu. Önce jandarma eğitim merkezinin, sonra kalkınma bankasının şokunu atlatamamışken, yol kenarında parlak kırmızı ve sarı renklere boyalı, derme çatma bir dükkan çıktı karşıma. Düpedüz bir bakkaldı bu ve doğru tahmin ettiniz: Üzerinde kocaman bir 'Galatasaray' yazısı vardı!
Gambia yollarında siyah-beyaza veya sarı-laciverte boyalı dükkanlar da aradım daha sonraki günlerde ama, ne yazık ki bulamadım.
Yabancı diyarlarda tanıdık ilanlar, simgeler bulmak, her zaman için, hoş bir deneyim oluyor. Galatasaraylı bakkal gibi Türkiye simgelerini Batı Afrika'ya taşıyan bu binaların fotoğraflarını çekmeden edemedim. Türklerin Gambia'da varlık gösterdikleri kuşku götürmüyordu artık...
Ama sürprizler Galatasaraylı bakkalla bitmiyordu. Gözüm, Batı Avrupalı turistleri taşıyan bir minibüsün camına iliştiğinde, fal taşı gibi açıldı.
Eski tarih gerci ama, ben Bali adasinda 1998 yilinin Kasim sonunda Endonazya'li ve Malezyalilarla birlikte GS Juventus macini bekledigimizi, Juventus'un Istanbul'a gelmemesi sebebiyle de mac oynanmayinca da sabaha karsi bir vakit hep birlikte hayal kirikligi yasadigimizi hatirliyorum. Adadaki neredeyse tum yerliler sadece GS'yi degil, oyunculari da taniyorlardi ve cok seviyorlardi. O sayede beni de sevmislerdi.