Sevgili Ozgur, teste gerek yok yahu, ben epey sabit fikirli bir insanim, yani bu yonetimi objektif degerlendirebiliyorum gibi bir iddiam yok. Ha, ama geldikleri gun destekcileriydim, basarili olmalarini umup bekliyordum, yani bastan garezim falan da yok, sayin Suren, Cansun vs. yakinim degiller, ya da sayin Canaydin'i sevmeyecek biri yakinim yok.Ozgur Huseyinoglu wrote:Ali Hocam,Ali Gursel wrote:... Ozancigim, duzgun kurumlarda ustlerin altlarinin kararlari hakkinda sorumluluk almasi diye bir kavram vardir. Terim'i getirip, tek yetkili yapip (etrafinda yapma diyenler de varken) arkasindan is sacmalayinca kabahat Terim'de ben ne yapayim diyemez bir baskan.
...
5) Ben ayni sekilde devam edeyim: farzedelim 5) konusunda tum dediklerin dogru, Gerets herseyi sacmalamis bir adam (tabii bu arada geldigi sene baxi mevkileri son derece yetersiz bir takimla sampiyon olma durumu var, ama bence de onemli degil, ben Avrupa'ya bakarim), Ozancigim, Gerets'i kim getirdi oraya?
Kusura bakmazsan, sana bir "sabit fikirlilik" testi yapmak durumunda hissettim kendimi. Boyle, ucundan kulagindan herseyi 1. derecede yonetim sorumluluguna baglarken, 01-02(*), 05-06 lig, ve 04-05 kupa sampiyonluklarinda(**) bu yonetimin payi/katkisi nedir?
Bu argumanlara %100 katilamiyorum. Terim, --benim gozlemim-- egosu nedeniyle, "ustunde" yetkilerini sinirlayan bir baskan oldugu zaman surekli kavga halinde oldu. Fiorentina'da Milan'da hep yonetimlerle sorun yasadi. Dolayisiyla o Terim'in basarili oldugu Suren doneminde yapilan, aslinda su an senin bu yonetimi elestirdigin "herseyin kontrolunu Terim'e birakmak" yontemi idi. Yani, orda Terim'in yonetilisi degil, kendisi degismisti, karsilastirma adil olmaz diye dusunuyorum.Ayrica Terim kotu derken ayni Terim'le baska yonetimlerin ne yaptigi ortada, bu baskanin yolladigi Luce ile daha baska yonetimlerin ne yaptigi da ortada.
Luce ise basli basina ayri bir olay. Bu yonetimle kotu calistigi, verimsiz oldugu fikri sende de yok herhalde. Haaa, gonderildi mi, gonderildi. O donemki, "Imparator (Gonullerdeki TD) geri donuyor" furyasi sagolsun...
Gelelim sorularina, dipnotu kendin koymussun, Mart sonu isbasina gelip hazir kadro ve hocayla alinan sampiyonlugun kredisini bu gelen yonetime vermem, ayni sekilde seneye Canaydin lider takim birakir gider, takim da sampiyon olursa kredi Canaydin'a ait diye dusunurum.
04-05 Kupa sampiyonlugu cok guzeldi, ozellikle final macini da eklersek. Orada bir ufak hatirlatma yapayim: bu yonetim is basina geldiginde Turkiye Kupasi 40 kez verilmis, 13 kez GS almis. Bakkal hesabi uc senede bir kupa bizim, baska sen ben de olsak. Bizim yonetim besinci senesinde, bir kere kupa kazanmisiz. Sence cok heyecanlanayim mi bunun icin?
Gecen seneki sampiyonluk guzeldir, ama ayni hesabi yaparsan Turkiye'de yine bakkal hesabi uc senede bir GS sampiyon olur gorursun, bunu beste bir yapti diye biri cok takdir edemiyorum.
Ama senin ikinci dip notun gibi onumuzde onemli bir sorun var: bu benim sabit fikrim, onermem, uydurmam falan degil: Ozhan bey baskan oldu, UEFA siralamasinda yerimiz neredeydi, bugun nerede? Ne sabit fikir, ne baska olay o tabloyu aciklamaz, Avrupa'da alinan yer ve getirilen yer icler acisidir. Aksini iddia edip tartismak isteyeni hayretle beklerim.
Suren doneminde Terim'in herseyi kontrol ettigi bence alenen yanlis bilgi. Transferden sorumlu degildi, hatta arada duyulan fisiltilar arasinda Hagi'yi ilk basta istemedigi fakat yonetimin kes sesini dedigi gibi laflar var (ki ben inanirim).
Zurnanin zirt dedigi yer Luce'nin gonderilisini Imparator furyasina baglamak iste. Furyaya katilir kazanirsan buyuk baskan olursun ama islemezse de sorumluluk almak zorundasin, Terim'i getir, kurulu duzeni boz, islerse kahraman ol, islemezse kabahat furyada olsun, ne guzel dunya bu.
Ayrica Ozan'in yerin dibine soktugu Gerets'i de bunlar getirdi Hagi yollanip, o hangi furyanin kabahati, Gerets furyasinin mi?
Butun bunlarin ustune bir suru yonetim zaafi var (bak futbolda sonuc degil, amator branslar, Ribery vakasi, yapilamayan stad, yapilamayan jubileler), simdi ben sabit fikirliyim, tamam, Ozgur, baskalari ne zaman bu adama bakip bu cok kotu, gitmeli diyecek? Iyi diyen var mi?
Ali