Ozan Ersoy wrote:Hala bana Gerets iyi hoca diye vaaz verin arkadaslar.....
Peeessssssssssssssssssss...
Bu iyi hocaysa, ben hayatimda hoca gormedim.
Ozan Ersoy wrote: Bu Gerets de ayri bir vaka. Numunelik numunelik... Icinizden cikip da biz bu adamla Avrupa'da tur atlayabiliriz diyebilen var mi? Biz mi dedik, Hagi'yi yollayin, Gerets'i getirin diye... Kim buldu, nereden buldu, Almanya'nin Wohlburg'larindan falan, onun da aklina sasayim.... Ozan Ersoy
Can Baysan wrote: Gazete ve forum sayfalarında sıkça yazılıp çizildiği üzere Gerets -alışkanlığı olsa gerek- bu maça da akıl almaz taktiksel ve stratejik hatalarla başladı. Sol kanada Kabze'yi, sağ kanada Necati'yi, aralarına Saşa İliç'i koyup, üçünün önüne Hakan Şükür'ü "santrfor" olarak serpiştirmenin ne derece akıl işi olmadığını Gerets'in farketmesi için koca ilk devrenin ziyan olması mı gerekiyordu? Santrfor olarak yerleştirilen Hakan Şükür ise akıllara seza bir özgüven bunalımı yaşıyor.
Gerets hakkinda benim dusuncelerim, ustte alinti yaptigim goruslerle taban tabana zit; ben Gerets'in cok basarili bir hoca oldugunu dusunuyorum. Bunun icin biraz genis olcekli bakmak yeterli.
3 sezon once FT takimin basina geldiginde, mali kriz bu kadar dile getirilmiyordu, bizzat hocanin eline istedigi kadroyu kurmasi imkani verilmisti. Terim o kosullarda hem kaiteli yabancilar getirecek hem de gencleri bularak zaten sampiyon olmus kadroyu ileriye tasiyacakti. Sonunu biliyoruz, Terim 1,5 sezon sonunda bir enkaz devretti. Ona her yetkiyi ve imkani vermis bir yonetime ragmen.
Bu forumlarda surekli yonetime elestiri getirirken, sampiyon olmus, CL'de ceyrek final oynamis, Istanbul'da Real Madrid'e 3 atmis bir kadronun 1,5 yil icinde nasil heder edildigini de bir hatirlamakta fayda var. Benim hatirladigim, Reinhard Saftig zamanindan bu yana gecen 11-12 sezon icinde sampiyonluk mucadelesinde adi gecmeyen 2 donemimizden biriydi bu donem. Son 20 yila yayarsak da bir kere Denizli doneminde, bir kere de Sigi Held doneminde bu kadar erken koptuk sampiyonluktan. Bunu Terim'i elestirmek icin degil, bir durum tespiti icin yazmak istedim. Terim gorevi sezon sonuna dogru biraktiginde, takimdan kacmis 30 oyuncu, geri gelen eskiler, yasli kadro ve artik adı konmus bir mali zaafiyet vardi.
Herkesin, Hagi'nin asker arkadaslari olarak hatirladigi Hakan Sukur, Hakan Unsal, Arif Erdem unutulmasin ki Terim zamaninda geri dondu. Terim'in bu 2,5 yillik donemde yarattigi tek genc yetenek Sabri, tek ciddi transfer basarisi da Necati oldu.
Hagi donemi de cok tartisildi, Hagi'nin sinirli, dengesiz, yonetici niteligi olmayan bir yani hep vurgulandi. Bu donemde Hagi eski takim arkadaslarina sahip cikti ise de kadro acisindan ona yoneltilen tum suclamalarin musebbibi aslinda o degildi. Mesela, Petre'yi, Bratu'yu GS'ya getiren Hagi degildi, Tamas'i da o getirmemisti.
Hagi'nin sansi olarak gosterilen Ribery gecen sene ilk yarinin sonunda gelip, ancak 2.yarida katki sagladi, en onemli katkisi ise ligde degil, kupa finalinde oldu. Ama bir yeni hoca icin kritik donem, ilk 6 haftadir. İlk hafta hem de malul bir takimi ayakta tutmak zordur. Nitekim BJK, yeni yonetimi, cok ciddi transferleri ile (Del Bosque, Carew,Juanfran) ilk 6 haftada coktu ve belini dogrulatamadi. Aynı plak gecen sene Riza Calimbay icinde caldi, yine parlak transferler ve ilk 6 haftada istirahat.
Hagi ise ilk haftalarda cok rasyonel kararlarla badireyi atlatti. Song ve Tomas'i gobege oturtmasi, sezonun ilerleyen haftalarinda Ugur'u ve Hasan Kabze'yi kazanmasi, bugun kadroda yer alan bircok genc oyuncuyu o donemde gundeme getirmesi onun basarisidir.
Gerets de sancili bir donemde geldi. Gerets Almanya'nin Wohlburg'larindan falan gelmedi. Geldigi takimlar ve elde ettikleri o kadar kucumsenecek duzeyde degil (Lierse 37 yil sonra sampiyonluk; Brugge 1 Lig sampiyonlugu, PSV 2 yil ustuste lig sampiyonlugu + Kaiserslautern ve sonra Wolfsburg).
Diger yandan bu seen Gerets'in performansina bakarsak, topladigi puan acisindan da kadro yonetimi acisindan da basarili oldugunu gormeliyiz. Ergun'un veya Hakan'in oynayip oynamamasi bir olcu degil. Bu sene ilkkez kadroya girenlere bakarsak Ferhat, Aydin, Mehmet, Aykut; gecen senenin kovulmuslarindan elde ettikleri Umit Karan, Volkan, Saidou.
Genel anlamda Galatasaray'in oyun plani ve duzeni de beni mutlu ediyor, elinizde hucumcu varsa, hucum oynarsiniz; Fener ile arayi kapatmak icin risk almak zorundasiniz. "Falanca macta filani niye yedek koydu da Hakan'i ilk 11'de baslatti" replikleri Turgay Seren tarzinin mimarisi. Bu forumda yazan 10 kisiden 5'i Hakan Sukur'un direkt oynamasini savunursa, kalan 5'i de belki kadroda gormek istemez. O yuzden bu kararlari Gerets'in vermesi gerekiyor.
Gerets'in bu anlamda taktik hatalari elbette var, oyuncu degisikliklerini ivedi yapmiyor; ama kim yapiyor ki, Daum da ayni sebeple elestiriliyor, Hagi de oyleydi. Isvicre ilk milli macinda Terim'in neden elestitrildigini de hatirlayin.
Ben bu bombok mali yapi icinde kaliteli oyuncu alamayan, elindeki oyunculari da idmani protesto eden, stadi cokmus, taraftari en onemli macini sabote eden, yonetimi birbirine girmis bir camia icin sadece ve sadece Teknik Kadroyu takdir ediyorum. Hala yikilmadiysak ve ayaktaysak once Gul Baba'nin sonra da teknik kadronun yuzu suyu hurmetine bir sukredelim. Amin.