Fatih Mutlu wrote:koeman madem cok iyi cok bilincliymis de, hasan'in sakatligini duyunca niye cok sasirmis acaba? bir teknik adam rakibini boyle mi inceler?
Soner Özaltındere wrote:Arkaşadaşlar, yazım kimseye veya kimsenin yazdıklarına karşı değil ama futbolun kuralıdır bu oyunu kopartabilirsen ilk yirmibeş dakika da kopartırsın. Koeman'ın bu açıklaması onun çok büyük bir teknik adam olduğunu göstermez bence....
Arkadaslar hiic zorlamayin sansinizi. Koeman cok iyi bir hoca, Gerets'i suya goturur susuz getirir. Kafayi calistiran, boyle sistem mistem deyip inat etmeyen, kazanmaya oynayan, takimlarini son dakikaya kadar mucadele ettiren, gunumuzun futbolunu iyi bilen, oyunun nasil oynanmasi gerektigini anlayan bir hoca.
Bakiniz gecen sene Koeman'li Benfica ceyrek final oynuyor Barcelona karsisinda 0-0, 0-1 sonuclarla eleniyor. Bu sene Koeman yok Benfica'da, aldiklari skorlara bakin. Ilk macta Kopenhagla (!) kendi sahalarinda 0-0 berabere kaldilar, ManU'ya 1-0 yenildiler dun de Celtic'den 3 tane yediler.
PSV'nin kadrosuna bakiyorum. Hic korkulacak bir adam yok. Onemli adamlari cezali veya sakat. Takim olarak aslinda bu benzer guclerin karsilasmasi. GS evinde oynuyor.
Ama TD faktoru var. Kadroyu ve oyuncu degisikliklerini cogunuz fazla onemsemiyorsunuz ama futbol oyunu biraz da oto yarisina benzer. Oyun degisiklikleri pit stop stratejileriyle benzer agirlikta. Nasil hava sartlarina, yarisin gidisatina gore pit stop stratejileri uygulaniyorsa yarislarda, bir hocanin da oyunun gidisatini iyi okuyup, ona gore bir degisiklige gitmesi gerekiyor. Bizim hoca Hakan Umit oyundayken, Arda'nin pestili cikmisken, Ilic'i cikarip, Kabze'yi sol kanada alabilen hoca, daha bunun neyini tartisiyorsunuz ki?
Yukarda Ugur Meleke'nin analizi var. PSV fazla sut cekmiyor ama oyunu en fazla kontrolu altina alan takimlardan. Bu da kendi kalesinde de fazla pozisyon vermiyor demektir. Oyunu istedigi gibi yonlendiriyor demektir.
Benim umudum GS takimina verilen buyuk prim vaadi. Bizim takimi motive etmeye yeter sanirim. Artik olumune oynasinlar. Bu sene CL'de basarili olursak, lig icin de bir itici guc olabilir.
PSV Bordo deplasmanindan 3 puan aldi, bu macta yenilseler onlar icin olum degil.
Tahminimse GS ne kadar iyi oynarsa oynasin, one gecerse gecsin, Gerets'in eninde sonunda bu maci bir sekilde verme yolunu bulacagi.
Ozan Ersoy