Cengiz Akgun wrote:Burak Fenercioglu wrote:Ben zaten neden hemen herkesin genc kadro goturulsun Kazakistan'a, bu is bitti, Terim gelsin, defol Ersun dedigini anlamamistim. En basta da kanal kanal dolasan Deniz Gokce'yi... Senin ekonomi yorumlarinda meymenet yok, futbol da nasil olsun!!! Bu grubun hala daha ne kadar egzantrik oldugunu kavrayamayanlar var. Alin size altin tepsiyle ikincilik sunuluverdi. Hersey elimizde, Danimarka'yi yen, zaten isi garantilemis Ukrayna'yla gazozuna maci kazan, ikinciligi kap.
....
.
Burak sen Turk futbol tarihinde bu i$i rahat rahat yaparlar tereyagindan kil ceker gibi finale kalinir filan denildiginde gercekten oyle oldugunu gordun mu? Her zaman tuh Allah kahretsin yine rezil olacaklar denildiginde kipirdanirlar. Yahu ayni kafa ile Latvia'yi yenememi$lerdi ki o zaman millet Ingiltereyi filan kendilerine rakip gorup onlari dize getireceklerini filan umit ediyordu. Ayni kafa ayni adamlar bunlar. Daha koprunun altindan ne sular akacak. $u bir gercek ki Ersun Yanal gibi kendini a$amayna bir adamdan akilli uslu i$ler beklemek bence abes. O bir sistem tutturmu$ ki bu sistemi anca Kazakistan mazakistan ve Turkiye liginde cali$tirir. Tekke kafa golu atiyor diye Yunanistan Ukrayna ve Danimarka onunde hele boyle puana ihtiyaci oldugu maclarda alir dersini oturur. Siz hala Ukrayna'nin gurup birincisi olduk diye gazozuna filan mac oynayacagini sanin. Bu adamlar boyle $eyleri angaryadan cok takimlarini geli$tirip iyile$tirmek icin firsat diye goruyorlar. Bu anlayi$ sadece bizimkilerde var. Kazakistani 6-0 yendik bu futbol tarihimizde Pakistani 7-4 yendigimiz mactan sonra en bol gollu skor demi$. Kazakistan'in daha mac kazanmi$ligi yok. Adamlar sifir puanda. Onune gelene yenilmi$ler. Sapla samani kari$tirmamak lazim.
Ben de Cengiz abi'ye futbol acisindan eklemede bulunayim. Biliyorum Burak Yunanistan macini izlemedi o yuzden bu yorumu yapiyor.
Benim de tahminim milli takim Danimarka ve Ukrayna maclarinda puan kaybeder ve cook rahatca 2. falan olamaz.
Oyle bir takim ki 90 dakika boyunca sut cekemedi. 90 dakika boyunca belki 30-40 tane orta deneyiminde bulundu. Uzun Yunan defansinin arasinda Fatih kayboldu bir tane guzel ortayi kaleciye nisanladi. Burada olay Hakan Sukur'u istemek, oynatmamayi elestirmek degil. Hakan olsa daha baska seyleri kacirabilirdi. Hakan'i sistemimi degistirdim diye oynatmayip, oyunun hemen hemen her dakikasinda bir orta yaparak mac koparmaya calismanin sacmaligini ifade etmek.
Elinde Emre ve Yildiray var. Yildiray bu sene Alman liginde dokturmus. Yildiray'i forvetin arkasinda ceza sahasina sizarken bir kere goremedik. Ne verkac, ne duvar pasi, ne onceden calisilmis bir kombinasyon. Yildiray sut cekiyor, umit ozat sut cekiyor, emre cekiyor... Bu macta girisimleri sifir. Habire orta. Topun yere indirilmesi lazim habire havadan sisirme.
Ersun Yanal o kadar banal ki Daum'un yaptigi hatalari aynen devam ettiriyor. Bu kadar uydu olmussun yani. Bakin o kadar komik ki ikinci yarida 3 onemli pozisyon buluyoruz. Ikisi ikinci yarida oyuna giren Tuncay'la geliyor. Tuncay nerede oynuyor? Sol acik!!! Tuncay'in sol ayagiyla yaptgi orta? Sifir. Vurdugu kafa ve cektigi sut var diregi yalayan. Az biraz sansi olsa bizi galip getirecek. Ne bicim sol acik?
Ya cik elestir Daum'u da Fener'i de. "Benim santraforum Tuncay'dir, Fener'de nerede oynadigi beni ilgilendirmez. Bu cocuk kaciracak ama benim en onemli futbolcum, bir suru de mac kazandiracak" de. Kamplarda sirf forvet olarak calistir. Beynine gir, sen sol acik falan degilsin, sen Turkiye'nin golcususun, at takimini kurtar diye 2 hafta kulagina fisilda.
Tamamen kapanacagi bellli Yunanistan'in karsisinda niye tek santrafor oynuyorsun? Gokdeniz gibi kontratak oyuncusunun ne yarari olabilir bu macta? Zaten onun meziyetlerini gosterecek Yildiray var sahada. Umit Ozat sol bek olur mu? Fener Rustu'yu sag acik oynatirsa, sen de milli takima sag acik diye mi koyacaksin?
Adamlar sahalarindan cikmadilar biz de cok iyi oynadik olduk. Skora gore yorum yapiyor olduk. Ya adamlar sahalarindan cikmayip Avrupa sampiyonu oldular. Senin butun yaptigin 40 tane orta yapmak oldu.
Ukrayna'yi, Danimarka'yi yenecegimizi saniyorsaniz bence cok iyimser bakiyorsunuz olaya. Gorunen koy kilavuz istemez. Yine ve yeniden tarihi firsati kaciriyoruz.
Ozan Ersoy