Baris Tokat wrote:
Bu arada Bolt'un dopingsiz olmasına hiç ihtimal vermiyorum ben. İki yarışmayı da bu kadar açık farkla kazanmak insanüstü bir şey (yani dopingli). Umarım bir gün gerçek ortaya çıkar.
Gittikçe atletizm, yüzme, halter gibi spor dallarından soğumaya başladığımı görüyorum. Hani doping serbest olsa şanslar eşit diyebiliyorsun ama bu durumda heyecan vermiyor, çünkü sonunda en iyi doping yapan ve yakalanamayan kazanıyor.
Bolt konusunda yaptigin bir varsayim var sevgili Baris, ben de ona pek katilamiyorum: Bolt dopingli ama digerleri temiz, ara ondan bu kadar acik oluyor gibi.
Ben de senin gibi bu sporlardan soguyorum/sogudum. Zevkle voleybol seyrediyorum, kimsenin dopingli oldugunu sanmam, hos o da bilinmez ya, en azindan ihtimal az.
Ama Bolt dopingli digerleri temiz benim gozumde neredeyse sifir ihtimal, tabii bu Phelps falan icin de dogru. Yani bence senin arzuladigin durum de facto olarak zaten mevcut belli sporlarda, yakalanmayabilen bir grup dopingli atlet yarisiyor saniyorum.
Erkekler voleybolda 2004 Atina'nin ayni ilk dordu ilk dorde kaldi, Amerika, Rusya, Brezilya, Italya. Amerika ilk yari finalde cok dengeli gecen bir mactan sonra Rusya'yi 3-2 yenerek finalist oldu. Pazar gunu finalde bu aksam oynanacak Brezilya-Italya maci galibiyle karsilasacaklar.
Bayanlar da ise Amerika iki surpriz birden yapti, once ceyrek finalde Italya'yi yendiler 2-1 geriden gelerek. Yari finalde ise gruplarda 3-0 kaybettikleri Kuba'yi 3-0 yendiler. Finalde Cin'i 3-0 yenen Brezilya ile oynayacaklar. Brezilya 7 macta set vermedi, benim favorim ama Amerika'li bagyanlar maclari kolay birakmiyor. Bu mac da yarina.
Sutopunda bayanlarda Hollanda Amerika'yi finalde yenip sampiyon oldu. Erkeklerde bugun Karadag-Macaristan, Amerika-Sirbistan finalleri var. Sirbistan, bu turnuvada hayal kirikligi yaratsa da dunya siralamasinda cogu zaman ilk ucte olan Hirvatistan ve de Karadag eskiden Yugoslav takimina oyuncu veriyorlardi, simdi neredeyse dort yari fianlistin ucunu cikaracaklar. Sebebini bilmem ama Macarlar ezelden beridir hep cok iyidir su topunda, onlar bakalim ne yapacak.
Ali