Maci belirleyen, bariz sekilde kadro kalitesi oldu. Nonda (ki bugun kotuydu) - Lincoln - Kewell - Sas ile baslayan ileri hatta bakinca ve sonra yedekten Arda, Baris, Yaser'i gorunce ister istemez macin olagan sonucu en az bu oluyor diye dusunuyor insan.
Gecen seneden devam eden bazi seyler bana umut veriyor aslinda; yine Balta-Baris ve Topal'la ceza sahasi disindan kaleyi dovuyoruz, bugun yanlis saymadimsa ceza sahasi disindan bu 3 oyuncu ile 5 gol girisimi oldu, 1'i girdi (Gurdal bey
evde ne yapacagini sasirdi
). Lincoln de ceza sahasi disindan galiba 3 deneme yapti 1'i cataldan dondu.
Ayhan-Baris ve Topal gorunen o ki orta sahada yine cok top calacaklar.
Diger taraftan, kotu gozuken futbol ile skor ve girisim ustunlugu bakimdan bir terslik var gibi geldi bana. Mac sonunda girisim sayilarimiza bakan bir kisi, oynanan futbolla elde ettigi sayilari iliskilendirmez. 4 net gol, kaleci ile karsi karsiya 4-5 pozisyon (tekrar, Nonda bugun kotuydu), direkten donen 2-3 top, ceza sahasi disindan 3-4 girisim...
Buna karsilik temposuzluk da bir gercekti.
Ben Steau maci icin bu tablodan forvete guven cikardim, her nasilsa biz orada 2 gol buluruz gibime geliyor.
Ama defans acisindan hem geri donuslerde hem pozisyon tutma bakimindan cok acik veriyoruz. Servet bana bugun cok yerini kaybetti gibi geldi, Meira ise golde bence hatali degildi, dogru olani yapti. Bunnla birlikte sadece 2.yarinin ortalarinda cok kotu bir top kaptirdi, geri donup rakibinden sokmese mac terse donebilirdi.
Hakemin Lincoln'u korumaya almasini ben yonetime bagliyorum. Cok elestirdigimiz yonler, olsa da Adnan Polat yonetimi, hakemlere ve basina geldigi gunden beri net mesajlar veriyor. Hakem camiasi "fair" yonu pek anlasilamayan Canaydin doneminde bu korumayi yapmiyordu. Simdi, is ciddiye binerse Adnan Polat'in sertlik yanlisi olabilecegini biliyorlar. Bu iyi birsey.
Son olarak, Denizlispor bu sene Antalyaspor ile birlikte dusmemesi mucize olacak 2 takimdan biri bana gore. Ama ilk mac, ilk mactir; FB gecen sene İBB'ye kaptirdigi o ilk 3 puani cok aramisti.
Steau macini defans ve kaleci belirleyecek. O macta forvet en az 2 tane atar, sakatlik olmazsa...