TSL 1. Hafta GS- Denizli 4-1 (Kewell, Hakan,Baris,Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Ali Gursel wrote: GS'in isi cok cok zor, Allah hepimize kolaylik versin. Macin pozitif taraflari skor ve sakatliklar (isim vermiyorum).

Ali
Avuntu:

Sezona çok iyi başlayıp, ilk yarının sonuna doğru tökezlemeye başlamaktansa puan kaybetmedikçe yavaş yavaş forma girmeyi tercih ederim, çünkü biz formdan düşerken esas önemli maçlar başlıyor hep.

Yavaş bir futbol vardı sahada. Ben sıcak havaya bağlıyorum bunu. İnşallah Romanyada havalar daha müsaittir :D

Bunlar benim avuntularum, isteyen kullanabilir :D
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Ismail Gezer wrote:
Ali Gursel wrote: GS'in isi cok cok zor, Allah hepimize kolaylik versin. Macin pozitif taraflari skor ve sakatliklar (isim vermiyorum).

Ali
Avuntu:

Sezona çok iyi başlayıp, ilk yarının sonuna doğru tökezlemeye başlamaktansa puan kaybetmedikçe yavaş yavaş forma girmeyi tercih ederim, çünkü biz formdan düşerken esas önemli maçlar başlıyor hep.

Yavaş bir futbol vardı sahada. Ben sıcak havaya bağlıyorum bunu. İnşallah Romanyada havalar daha müsaittir :D

Bunlar benim avuntularum, isteyen kullanabilir :D
Şampiyonlar ligi ön eleme maçı gibi bir sorunumuz olmasaydı bu fikire katılabilirdim.
Avunamıyorum :(
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Televizyon ahalisi Galatasaray'ı doğramaya başladı. Ulen golü atamadığın sürece sıkıntı yaşıyorsun. Oynanan futbolu fazla aheste bulsamda kafi miktarda pozisyona girildiğini düşünüyorum. Lincoln, Nonda, Kewell karşı karşıya kaçırdı. 2 top direkten döndü. Bunların çoğunda 2-1'den önce yaşandı.

Avuntularıma 3. bir tane daha ekleyeyim: 3 gün önce maç yaptı bu takım. Bir sonraki lig maçında daha canlı bir GS göreceğimize inanıyorum. İnşallah Steau'yu eleriz. Gerisi daha keyifli olacak inşallah!
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ozgur A. Boztepe wrote:
Ali Gursel wrote:
Ismail Gezer wrote:Sağa geçtiğinden beri Kewell'ın adını pek duymuyorum. Arda da solda pek etkili gözükmedi maalesef.
Arda belli ki sakat, hem de cok belli.

Zavalli Lincoln, vurdugu top defansa carpip, kaleciyi kontrpiede birakip gololdu, carpmasa ters doksana gider miydi sanki...

4-1 bitti.

Denizli kume duser cok cabuk degismezse.

GS'in isi cok cok zor, Allah hepimize kolaylik versin. Macin pozitif taraflari skor ve sakatliklar (isim vermiyorum).

Ali
iyi oynadik be abi..deme oyle... iyi pas yaptik. Cok pozisyon bulduk cok kacirdik...
Sevgili Ozgur,

28e 11 sut, isabetliler 11-1, cok iyi istatistikler.

Ama takim diri ya da hazir gozukmuyor. Mustafa Denizli maalesef temponun dusuk oldugunu soylerken hakli, iyi oynadik derken gecen sene ilk mac ne tempoda oynadigimizi hatirla.

Cok top kaybediyoruz, gol pozisyonlarini degerlendirme yuzdemiz cok dusuk (bunun sebebi olan adam da takimdan gitti halbuki), 4-1 aldatmasin, Balta'nin golu "gol pozisyonu"ndan gol degil), 4. gol zaten 95te.

Rakip bir devre 10 kisi. 11 iken de zaten kapaniyordu, pozisyon bulman normal, ama nerede 45-60 arasi iki gol Ozanin yazdigi gibi?

Biz ASY'de Denizli karsisinda 1-0 one gecince Denizli GS'a saldirip gol atabiliyorsa Steaua ne yapar?

Sag kanadimiz fecaat. Sabri'nin sakatlanmasi yonetime insallah ne olursa olsun bir oyuncu aldirir, golcuyu falan bosversinler gercekten. Kalecimiz ise maalesef inanilmaz bir sekilde her pozisyonu kale cizgisinden seyrediyor. Bu arada belli ki defansin guvenini de kaybetmis. De Sanctis idmanlarda gercekten bu kadar mi kotu acaba?

Bunlar duzelmesine duzelir de, saga adam alinirsa, hoca oyunculari biraz forma sokarsa falan. Topal iyiydi bu arada.

Kewell ve Arda sakatliktan cikiyor, onlarin temposu duzelir ama digerlerinin ozuru ne?

Arda sakat gibi gozukuyor, Steaua macinda riske edilmemeli.

Ali
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: ...
Biz ASY'de Denizli karsisinda 1-0 one gecince Denizli GS'a saldirip gol atabiliyorsa Steaua ne yapar?
....
Ali
Sus be birader. Boyle seyler soyleyip keyifleri kacirma. Steau ne yapacakmis? Elinin korunu yapacak. Hagi bile demis iste GS eler diye. Kagit uzerinde iyiyiz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Cengiz Akgun wrote:
....
Ali
Sus be birader. Boyle seyler soyleyip keyifleri kacirma. Steau ne yapacakmis? Elinin korunu yapacak. Hagi bile demis iste GS eler diye. Kagit uzerinde iyiyiz.
Skibbe takimi Steaua'dan sakliyordu - sizin aberiniz yok galiba...
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Ismail Gezer wrote:Sağa geçtiğinden beri Kewell'ın adını pek duymuyorum. Arda da solda pek etkili gözükmedi maalesef.
Kewell saga gectikten sonra ayagindan kacirdigi topu geri alacak derken sag dizinden sakatlandi biraz sekti sonra sag beke gecti ve Baris sag orta oynadi. Bir ara da Aykut ona top atacakti istemedi ve Aykut tamam deyip baska yere pas atti. Pek kosup oyuna da katilmadi, ya sakatlandi ya da cok yoruldu ve oyuncu degisikligi kalmadi diye sag bekte Baris'in destegi ile idare etti. Mac sonrasi hemen FB macina baglandiklari icin baska bilgi alamadik.

Isin en garip yani, maci anlatan adam da dahil Kewell'in uzun sure sag bek oynadigini kimse farketmedi :shock:

Sakatligi ne derece bilmiyorum ama o pozisyondan sonra hep tek top oynadi ve pek oyuna karismadi. Aykut'tan da pas istemeyince suphelerim dogrulandi. Umarim ciddi birseyi yoktur, Steaua macinda ihtiyacimiz olacak, takim cok kabiz. Umarim bugunku durum Carsamba gunun stresinden dolayidir.

Kalede Aykut secimini hic anlamadim, adam hic cikmiyor ve ne zaman cikacagini bilmiyor pimi cekilmis patlamayi bekleyen bomba.

Takimda heyecan yok, el freni ile oynuyoruz. Iki on libero ile bu is olmuyor, ikisi de topla oynayan arkadaslarinin bir metre yakinina gidip top aliyorlar nerdeyse adami itip alacaklar, bos alana kacip tek pas hic yok. Meira'ya bile yaklasip onunden top aliyorlar halbuki adam topu onlardan iyi oyuna sokuyor bosuna yoruluyorlar ve iyi top dagitamiyorlar.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Cengiz Akgun wrote:Dario Moreno Carsamba gunu oyacam demis.
Basliginin altina yazarsin hocam oydu diye artik...
Demek o basligi acmam sana da ukte oldu Ozgur. Bak ama Ali'ye nasil kaptirdim yukarda. Boyle laflar etmez artik. Bundan sonra munafikliga izin yok burada. Boylece biline.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote:
Cengiz Akgun wrote:
....
Ali
Skibbe takimi Steaua'dan sakliyordu - sizin aberiniz yok galiba...
Benim var. Skibbe hocama guveniyorum. Hele bugun Aykut'u oynatmasi son zamanlarda yaptigindan baska bir Skibb atma idi. Denizli'yi perisan etti. Steau dusunsun artik basina gelecekleri.

Hadi artik lafin curugu kaldi bugunluk yeter. Disarda mis gibi bir hava var.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Cengiz Akgun wrote:
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Cengiz Akgun wrote:Dario Moreno Carsamba gunu oyacam demis.
Basliginin altina yazarsin hocam oydu diye artik...
Demek o basligi acmam sana da ukte oldu Ozgur. Bak ama Ali'ye nasil kaptirdim yukarda. Boyle laflar etmez artik. Bundan sonra munafikliga izin yok burada. Boylece biline.
:D Bana istedigin zaman kaptir Cengizcigim. Forum bir sahne, tum yazanlar da sadece birer oyuncu. Senin rolun gamli baykus, sikayetlere de fazla bakma iki gun yazmasan nerede derler. Cokseslilik iyi bir sey.

Ali
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Bugun GS tutuktu dogru, rakibe basamadi, oyunu hizlandiramadi. Dogru.... Rakip kume dusmesi beklenen deneyimsiz bir takim. Hava sicak, "nasilsa aliriz, 4 gun sonra olum kalim maci var, fazla yormayalim" diye basladilar, oyle gitti. "Ikinci yarida takim hizlanir" dedik, bu seferde kirmizi kart geldi ve Denizli 10 kisi kendi alanina cekildi. Pozisyon vermeden karsi sahaya yigildik bosluk bulmak cok zorlasti.

Buna ragmen rakamlar cok iyi. Sayisiz sut cektik, sayisiz kez orta yaptik, isabetli olanlari hep tehlike yaratti. Ne zaman tek top oynadik, ucgen kurduk, cizgiye indik pozisyon bulduk.

Steaua macinda degisik tempoda, degisik duzeyde bir GS olacak sahada. Staha savunmada hata yapan bir takim. Orada tur cikmasi mucize degil, beklentim.

Ozan Ersoy
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Mert Tokman wrote:Sevgili Murat Biricik - PAF takiminin su anki sag beki kim?
Beijing 2008 Olimpiyatlari bitine kadar tatildeyim. Muhtesem atletler ve performanslar seyrediyoruz.

PAF takiminin sag beki Gorgen nin bir iki kere seyredip ben bu cocuktan umutluyum diye bahsettigi gencimiz. Su asamda A takima cikip oynamasi bence hayal.

Hem Antep BB de hem Orduspor da iyi oynayan Ates i, ilk 18 e giremeyen bir eleman ile takas ettik. Sag bek konusunda ben hala oradayim ve bir anlam cikartmaga calisiyorum!

Takimin performansi icin ne iyi ne kotu yorumda bulunun. Bugun Istanbul da oylesine nemli ve sicak bir hava var ki tek sakat ile maci bitirmemiz mucizedir.

PAF lar saat 17:00 de oynayacaklardi, bu sicak ve nemde nasil futbol oynanir bilemiyorum. Gectigimiz senelerde Vestel Manisa - GS macinda yasanan cok uzucu olayin herhalde bir kez daha tekrarlanmasi gerekiyor ki maclar 21:00 de baslatilsin. GS macinin 19:00 baslatilmasi sacmaligini anlayamiyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Maci belirleyen, bariz sekilde kadro kalitesi oldu. Nonda (ki bugun kotuydu) - Lincoln - Kewell - Sas ile baslayan ileri hatta bakinca ve sonra yedekten Arda, Baris, Yaser'i gorunce ister istemez macin olagan sonucu en az bu oluyor diye dusunuyor insan.

Gecen seneden devam eden bazi seyler bana umut veriyor aslinda; yine Balta-Baris ve Topal'la ceza sahasi disindan kaleyi dovuyoruz, bugun yanlis saymadimsa ceza sahasi disindan bu 3 oyuncu ile 5 gol girisimi oldu, 1'i girdi (Gurdal bey :D evde ne yapacagini sasirdi :D ). Lincoln de ceza sahasi disindan galiba 3 deneme yapti 1'i cataldan dondu.

Ayhan-Baris ve Topal gorunen o ki orta sahada yine cok top calacaklar.

Diger taraftan, kotu gozuken futbol ile skor ve girisim ustunlugu bakimdan bir terslik var gibi geldi bana. Mac sonunda girisim sayilarimiza bakan bir kisi, oynanan futbolla elde ettigi sayilari iliskilendirmez. 4 net gol, kaleci ile karsi karsiya 4-5 pozisyon (tekrar, Nonda bugun kotuydu), direkten donen 2-3 top, ceza sahasi disindan 3-4 girisim...

Buna karsilik temposuzluk da bir gercekti.

Ben Steau maci icin bu tablodan forvete guven cikardim, her nasilsa biz orada 2 gol buluruz gibime geliyor.

Ama defans acisindan hem geri donuslerde hem pozisyon tutma bakimindan cok acik veriyoruz. Servet bana bugun cok yerini kaybetti gibi geldi, Meira ise golde bence hatali degildi, dogru olani yapti. Bunnla birlikte sadece 2.yarinin ortalarinda cok kotu bir top kaptirdi, geri donup rakibinden sokmese mac terse donebilirdi.

Hakemin Lincoln'u korumaya almasini ben yonetime bagliyorum. Cok elestirdigimiz yonler, olsa da Adnan Polat yonetimi, hakemlere ve basina geldigi gunden beri net mesajlar veriyor. Hakem camiasi "fair" yonu pek anlasilamayan Canaydin doneminde bu korumayi yapmiyordu. Simdi, is ciddiye binerse Adnan Polat'in sertlik yanlisi olabilecegini biliyorlar. Bu iyi birsey.

Son olarak, Denizlispor bu sene Antalyaspor ile birlikte dusmemesi mucize olacak 2 takimdan biri bana gore. Ama ilk mac, ilk mactir; FB gecen sene İBB'ye kaptirdigi o ilk 3 puani cok aramisti.

Steau macini defans ve kaleci belirleyecek. O macta forvet en az 2 tane atar, sakatlik olmazsa...
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Ufuk Sezekkaplan wrote:...
Steau macini defans ve kaleci belirleyecek
...
Bence de öncelikle sağ bek belirleyecek. Cavcav'dan Orhan Şam'ı alıp Ateş'i göndermeseydik iyi olacaktı.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Murat Fahrioglu wrote:Kewell saga gectikten sonra ayagindan kacirdigi topu geri alacak derken sag dizinden sakatlandi biraz sekti sonra sag beke gecti ve Baris sag orta oynadi.
Bende o pozisyonu dizini tuturken hatirliyorum. Ters bir hamle yapti galiba ondan sonrada galiba 3. degisikligi yapmistik oyundan da cikamadi.

Skibbe Topal'i alip Yaser'i maca sokarken bayagi yuhalandi gibi...

Evet Topal o vakite kadar ilk yaridaki berbat oyununu birazcik duzeltip bir sutuda direkten donmustu ama bayagida kosdu. Bence dogru bir karar 3-4 gun sonra cok onemli bir mac var.

Ben Ayhan ve Topal'in oyun kuramadigi zamanlarda belki Linderoth bunlarin birinin yerine girer dedim ama olmadi.

Italyan kalecininde oyuna girmemesi cok tuhaf...

Nando'yi bu kadar pasif gormemistim. Oda belki yeni mili takiminindan geliyor vede sicaksa.

Ozan Kewell bu lige bir gomlek buyuk gelir demisti bugun ilk yarida iki gol atabilirdi. Ben futbolu beyni ile oynayan oyunculara hayranim.
Post Reply