A club intending to conclude a contract with a professional must inform the
player’s current club in writing before entering into negotiations with him. A
professional shall only be free to conclude a contract with another clubmonths.[/b]Code: Select all
if his contract with his present club has expired or is due to expire within six
GS'in yapmasi gereken Ali Turan ile gorusmek istediklerini ve bu konuda ciddi olduklarini eski klubune yazili olarak bildirmesi gerekiyordu. Boylece resmi basvuru TFF'de gidecek ve surec baslatilmis olacakti. Bu durum Kayseri'nin de yararina. Cunku bu kuralla isin sakasi yok ve boylece Ali Turan'in kontratini uzatmalari icinde onlara da firsat verilmis oluyor.
Cengiz,
Profosyenel kontratinin bitmesi veya bitmesine alti ay kala baska bir kuluple gorusebilir, alti aydan uzunsa yazili olarak basvuru gerektiriyor. Yukarudaki yazinin tartismaya acik olan bolumu nerede ben anlayamadim. Ayrica bu gorusmenin Kayseri'ye niye yarar sagliyor anlamadim. Bir takim futbolcunun rizasi olmadan ASLA mukavelesini uzatamaz. Gorusmeyle kontratin uzamasi arasinda bag yok. Kayserini yapabilecegi tek sey. Ali Turan'i A2 takimina yollar, ama esek gibi kontratin kalan suresince sartlarada uymak zorunda. Sezon biter ve bize bedavaya gelir. Gorusmeler Ali Turan'in kontratinin bitimine 6 ay veya daha az bir sure kala yapilmissa, kayseri gun gormemis yerlerini yirtsada bir halt edemez. Okan ve Emre sezon bitmeden Inter'le anlasmamismiydi ????