bulustuk. Muhabbet ettik. Eskisehir macina bir arkadasla gitmeyi planladigim halde
organize olmayinca gitmeye niyetim yoktu fakat son anda cikan firsat fikrimi degistirdi.
Osman sagolsun, tesekkurler. Ustu kapatilan, ultraslan ve Unilerin cogunlukta oldugu, ayakta ve icice seyredilen,esas gurultuyu veren Eski Acikta seyrettim. Eskiden beraber maclara gittigim tribun grubunun 3. jenerasyon katilanlarini gorunce aklima ''Lethal Weapon''daki emekliye ayrilamayan polis komiserinin repligi geldi. ''I am too old for this shit''.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ilk once sunu suylemek lazim dunku beraberligi biz sezon basinda bekliyorduk, takim yeni kuruluyor, sistem belirleniyor. Rijkard sistemi oturtma prensibini gostermek adina
dun mudahale edip sistemi degistirip maci alabilirdi. Oyle orta-uzun vadeyi kisa vadeye tercih etti. Hani bazi cok bilen spor yorumcular diyorlarya B plani yok diye, cok guluyorum. 2-3 oyuncu degistirip oyuncu kaydirmayi herkes yapar sanki cok birseymis gibi. Tabii arkadaslar icin boyle abidik gubidik gunluk cozumleri dahiyane kabul etmekteler. Iste onun icin takim calistiramiyorlar, calistirdiklarindan da 3 ayda kovuluyorlar. Rijkard'in mesaji acik: Birakin B,C, D planini falan, bu dizilisle oynuyoruz herkes bu diziliste her mevkinin yapmasi gerekeni ogrenip tam olarak yapmaya calisacak, yoksa forma yok. Kim girerse girerse girsin, makine nizaminda isleyecek bir takim yaratacak.
Riza Calimbay (ki futbolculugunuda sevmezdim, rakibin koluna formasini cekistire cekistire oynardi, aynen takimina bunuda ogretmis) gene sevimsiz futboluna devam etti. Butun takimi adam adam yari saha yakin markajda savundurdu. Attigi gol tamamen tesaduftu ve sansti. Sabaha kadar oynansa gol atamazdi, cunku futbolcudan cok bekci gibiydi oyunculari. Umit Karan en buyuk katkilarindan birini dun yapti GS'ye. Ama tabii ES-ES maci ciddiye alip, haddini bilip oynadi, macin sonlarina dogru bekcilikten yorulan takiminmi kendi alanina dondu hucumculari cikararak.
Dunku oyun GSnin zaten devam eden bazi eksikliklerini gosterdi.
1-)Ilk once ileri 4 lu yumusak. Rakip Kaleci dunyanin en uzun futbolcusu , 2 metrenin ustunde . Beyin ayak koordinasyonu zayif, onun icin korakor sarj koymak lazimdi. 2 defa hava mucadelesinde yiksan , sonra kendini toparlayamazdi. Bizimkiler neredeyse kaleciye degmeden oyun bitirdiler. Bu yuzden cok rahat oynadi, armut toplar gibi aldi butun toplari.Nonda temiz, suya sabuna karismiyor, bu anlamda Baros daha cok rahatsiz edip , sarj ederdi, yapilmasi gereken pis isleride yapiyor.
2-) Elano alinacagina bir tane ayagina hakim libero , bir tanede 2 yonlu oynayan orta saha oyuncusu almak gerekiyordu. Bu eksiklik gene cok bariz dun goruldu, adam adama basinca toplar Servete kaldi, o da sisirdi. Ne anladim ben bu total futboldan. Libero almamak buyuk eksiklik. Ustelik sende Emre Gungor ve Gokhan Zan gibi muzmin sakatlarla. Yani yalniz nitelik olarak degil, nicelik olarak eksiklik var. Mehmet Topali oynatmasini beklerdim ben daha ziyade cunku orta sahada geriye gitmekte Mehmet Topal.
Su beyaz Brezilyali 10 numara saplantisini bir kenara birakmak gerekiyor artik.
3-) Sezonu erken acmaktan dolayi beklenen guc dusmesi yasaniyor. Birde tabii kampsiz maca hazirlanma isini Turk futbolcusu ne kadar becerecek, o mechul.
Dunku macin iyi goruntusu Keitanin golden onceki adamini sahane gecisiydi.
Seyrettigim maclarda hep denenir, yapilamazdi. Adam adama dibine girenlere karsilik boyle oynamak gerekliydi.
Son mesaj: Artik saglamsa Ayhan gelmeli.