Aslanlar kosacak basacak
Bol bol uzaktan sut atilacak
Sabri'nin kale arkasinda yada Sivas Ataturk Caddesinde bir kac lesi olabilir bugun

Ama yine de sut atmaliyiz.
Balta-Volkan-Sabri-Topal birinden biri bugun illaki takacak..
Moderator: Staff
Dogru, GS ilk yarida o sahaya RAGMEN iyi oynadi. Saha iyi olsaydi ilk yari 2-0 biter, macida alirdik. Takimin ilk yari iyi oynamasi o sahada oynanmamali gorusunu curutmez.Murat Kara wrote:Ilk yari icin, GS iyi takim oldugundan Sivas'i o kosullarda bile sindirdi diyorsaniz, o zaman GS takiminin saha kosullarindan cok da fazla etkinlemedigini kabul etmis olursunuz.
Buzlu sahada cok onceleri oynamistim ama o zaman USB stick denen seyler yoktu ve herseyi zart zurt gerekli gereksiz saklayamiyorduk. O nedenle unuttum.Celal Gürcüoglu wrote:Bilmiyorum siz oynadiniz mi (burada yazildigi gibi ukala olarak algilanabilir bir ifade yok) ama bazi tecrubeleri anlatmak zor oluyor. Bizzat yasamak lazim. Oynadiysaniz sizde bu farklari bilirsiniz.
Buradaki sorunun cevabi ayakkabida yatiyor. Cok fazla uzatmiycam ama illa Sivas sanki bizi yendi bizde icimize sindirememisiz gibi dusunuyorsunuz ve o yuzden bu tartismayi direk "Oyna kardesim Sivas'ta oynadiya" getiriyorsunuz (buzlu sahada oynamakta sakinca yok diyenlerden bahsediyorum). Tabii ki oynanacak. Oynamam dersen maci hukmen kaybediyorsun ve cezalar aliyorsun. Ama antreman sahasini isitmali yapan takim neden stadina yapmasin bunu? TFF'u neden Kasimpasa'nin stadini kapattida Sivas'a ya sahani isitmali yap veya onlemlerini al yoksa sahanda mac oynatmam demiyor. Ben daha cok bunlari diyorum. Burada ucan kusu elestiren kisiler bu olayi neden elestirmiyorlar bende ona sasiyorum.Murat Kara wrote:Bugun ise sapsari, olu cimlerle kapli sahada, tenis ayakkabilari ile kizgin gunes altinda oynadim. Buzdan daha kaygan!
Sevgili Murat,Murat Kara wrote: Iste Fener karda kista oynadi. Diger takimlar oynuyorlar. Bu kosullar altinda bu muhabbeti bu kadar uzatmak sadece issiz gucsuz kalmis olanlarin yapacagi is.
Aslinda buraya getirmiyorum. Getirdigim yer surasi: kaynaklarin az oldugu yerde haksizliklar cok olur! Turkiye'den cikmis insanlar olarak bizlerin bunu daha yakindan biliyor olmamiz gerekir. Ve belli bir seviyede anlayis ile bakmak gerekir olup bitene.Celal Gürcüoglu wrote:"Oyna kardesim Sivas'ta oynadiya" getiriyorsunuz
Sevgili Ali - oncelikle sunu belirteyim ki senin veya burada yazan herhangi birisinin samimiyet disinda bir tutum takindigini gormedim. (Aslinda koylulugun en guzel taraflarindan birisi de bu) Kavga dogus oluyor ama arkadan hancerleme gibi bir durum olmuyor.Ali Gursel wrote:Sevgili Murat,Murat Kara wrote: Iste Fener karda kista oynadi. Diger takimlar oynuyorlar. Bu kosullar altinda bu muhabbeti bu kadar uzatmak sadece issiz gucsuz kalmis olanlarin yapacagi is.
Hemen yan başlıkta karşılıklı saygı ve birbirine hassasiyet yazışılırken (senin de katılımınla) bu ifade garibime gitti açıkçası.
Iste yine yaniliyorsunuz, benim tespitimde yanildigim gibi. En azindan kendi adima konusuyorum. Ben "Ah vah GS'a haksizlik yapildi" demiyorum, dememde. Haksizlik varsa o sahada oynatarak iki takimada yapilmistir ki bence takimlari orda oynatmak basli basina herkese haksizlik. Sivas yendi, bitti. O zaman Bulent hoca dedi mi ki "Bizim saha cok kotu, onun icin yendik?" ki boyle bir beyanat sacma olurdu. Ama Adana'daki Kayseri macindan sonra "Yok saha kotuydu vesaire" dedi. Cikilip oynandi ise iki takimda kagit uzerinde esit. Teknik olarak degil cunku GS cok daha teknik ve yerden paslasan bir oyun yapisi var. Bu Sivas'in sorun degil tabii ki. Ama bu isin normali neyse o olsun. Ben onu istiyorum. Oyle sahada top oynatilmaz, oynatilirsa iste Ugur gibi futbol hayatin bitme noktasina gelir.Murat Kara wrote:O nedenle 'hakem haksizlik yapti', 'bize garez yaptilar, buz sahada oynattilar' vs turunde tartismalar, kiskirtmadan oteye gitmez. Hem ispatlamak zor hem de genele yaydiginda, istatistiksel olarak GS'ye yapilan haksizlik, FB'ye yapilandan cok daha fazla bir sapma gostermez. O nedenle uzun vadede sakin olup, insanlari kumelendirecek davranislardan kacinmak en iyisi.
Ha muhabbet olsun torba dolsun diye burada yapilabilir. Ama o zaman da o kadar ciddiye almadan, saka yollu ve espirili bir ton tutturmak daha akillica olur.
Bence bu anlayış varolan problemlerin devam ettirilmesinden öte bir sonuç getirmez.Murat Kara wrote:Bu durumda cikip da iki yuzluluk yapmadan 'bize haksizlik yapildi' demek zor is. Ozelikle uzaktan bakarak. Mesela GS buyuk takim ve herkesin bildigi gibi diger buyuk takimlarla birlikte kucuk takimlara karsi psikolojik ve zaman zaman lobi olarak buyuk ustunlugu var. Bu da normal sartlarda 'haksizlik' oluyor diger 'kucuk' rakiplere karsi.
O nedenle 'hakem haksizlik yapti', 'bize garez yaptilar, buz sahada oynattilar' vs turunde tartismalar, kiskirtmadan oteye gitmez. Hem ispatlamak zor hem de genele yaydiginda, istatistiksel olarak GS'ye yapilan haksizlik, FB'ye yapilandan cok daha fazla bir sapma gostermez. O nedenle uzun vadede sakin olup, insanlari kumelendirecek davranislardan kacinmak en iyisi.
Ozan, lutfen forumu tahrik etme. Belli ki Ingiltere'de bir takima baska kar yagmis, diger takima baska kar yagmis, bu yuzden de maclar ertelenmis. Sartlar iki takim cin de ayni olsa herhalde oynatirlardi ne olursa olsun.Ozan Ersoy wrote:http://www.guardian.co.uk/uk/2009/feb/0 ... orseracing
![]()
Nasii yani??
:D:D
Ozan Ersoy
Hocam estagfurullah... Ne tahriki? Ben aslinda futboldan falan gozlerimi boyle fal tasi gibi acmadim. 25 mac iptal olmus, resme bakiyoruz yollar tertemiz, karin boyu bir metre bile olmamis.. Yani ne diye iptal ederler bilmem. Hem de boyle saglam adamlar, iclerinde iskoc var, irlandali var, viking var her bir sey... Ama bunlar onemli degil, asil garip olan at yarislari iptal olmus.Ali Gursel wrote:Ozan, lutfen forumu tahrik etme. Belli ki Ingiltere'de bir takima baska kar yagmis, diger takima baska kar yagmis, bu yuzden de maclar ertelenmis. Sartlar iki takim cin de ayni olsa herhalde oynatirlardi ne olursa olsun.Ozan Ersoy wrote:http://www.guardian.co.uk/uk/2009/feb/0 ... orseracing
![]()
Nasii yani??
:D:D
Ozan Ersoy