Bakalim bizim sirk futboluna rakip takimin hocasi neler demis?
"The disappointment is Galatasaray's first touch was much better and they moved the ball quicker than us," said Favre.
"It wasn't a question of desire. We proved that in the second half. It was a question of tactics," he added self-critically.
"Their penalty looked legitimate but in that case he should have given us one as well," bemoaned the former FC Zurich coach. "I don't want to go into that, however, and luckily we still have a chance to qualify.
"Congratulations to Galatasaray. They played an excellent first half," he concluded.
Benfica hocasinin dediklerine benzer seyler. Hatta Kharkiv hocasi bile hemen hemen ayni seyleri GS'i cok begendigini soyledi kazandigi mactan sonra. Almanya liginde takimini Bayern'in 1 puan arkasinda 3.luge getirebilmis adam "biz de cok istedik, cok ugrastik ama taktiksel acidan yenildik. GS'in top kontrolu bizden iyiydi ve topu bizden hizli dolastirdilar" diyor.
Zaten Skibbe'nin mac oncesi aciklamalarina bakarsaniz boyle oynayacagimiza dahil ipuclarini vermisti. Dedigim gibi ister begenin ister begenmeyin
ortada bariz bir gercek var, camurla zor sivanacak.
Turk ligi kasap ligi. Hakemi sahadaki cinayeti okuz trene bakar gibi seyrediyor, dudugu kicina kaciyor. Turkiye ligi cirkefligin, masabasi manipulasyonun, sikenin, tehditlerin hirla gittigi, dunyanin en adi, en pespaye liglerinden biri (kolay demiyorum, kolay-uyduruk diyen halt etmis). Turkiye'de camur deryasi var, sahada cukurlar var, top 3 kere sekmeden 10 metre gitmiyor. Dunku kar Ankara'da, Konya'da yagmis olsaydi, o sahalarda dunku Olimpiyat stadinin zemini olur muydu diye sorun kendinize?
Ozet olarak Turkiye'de bu GS takiminin aldigi sonuclar hic bir seyin gostergesi degil. Dun Mehmet'le top oynadik GS'in kazanmasinin keyfi uzerine. Guzel bir saptamasi vardi. "Hakemler kotu haklisin ve bu futbolcularin bilincini kotu etkiliyor. Bizimkiler cikiyor 2. tekmeden sonra, ceza sahasinda verilmeyen bariz penaltilardan sonra, baslarim boyle futbola, burada sakatlanip hayatimi karartmaya gerek yok diyorlar. Avrupa'daki hakeme guvendikleri icin ve de adamlar top oynayana prim verdikleri icin, kasapligin aninda cezasini kesebildikleri icin, penalti penalti gibi olmalidir lafini bilmedikleri icin, daha bir guvenle, sevkle oynuyorlar."
Bu dogru saptamaya sonuna kadar katiliyorum. GS'in su UEFA'da oynadigi futbol Turkiye'deki diger 17'sine de yeter. Oynamasina izin verilirse.
Meira konusuna fazla girmeyecegim. Skibbe'nin Emre'yi oynatacagini dusunuyorum, cunku agzindan yoklugunda Meira ve Servet'e cok yuk bindigini dusundugunu duydum. Dert edilecek bir durum yok. Olumlu top kullanimi konusunda, savunmadan oyun kurma, top cikarma konusunda bana gore siralama soyledir.
Meira > Servet > (Emre G = Emre Asik)
Meira'yi keserseniz, hele hele Ayhan da yoksa orta sahada, GS'in su oyunu oynamasina olanak yok. Sizin dediginiz gibi 40 metrelik "guzel" sisirmeler yapar dururuz.
Ali'nin Skibbe'nin oyuncu degistirme sorusuna gelince... Yazi cok uzun oldu okunmayacak, bir baskasinda yanitlariz. Kisaca benim de begenmedigim seyler oluyor ama buyuk tabloya bakinca cok memnunum. Ayni dertler Rijkaard veya Wenger gelse de olacak. Gecen seneki Barcelona elestirilerine Arsenal forumlarina girin neler deniyor neler.
Ozan Ersoy