Canin sag olsun...Serif Halimler wrote: Tüh yazikoldu o güzel cümlelere
Ozan'da benim dusuncelerimi cok guzel aktarmis.
Almanya ya kucak dolusu sevgiler.
Moderator: Staff
Yapma Fatih adamin attigi 5 pasdan 3 u rakibe gidiyor...sonra nasil ayaginaFatih Mutlu wrote:retorik degilse bu, cevabi basit: ne emre ne servet meira kadar ayaklarina hakimler. galatasaray'in geriden pas yaparak cikabilmesi ancak meirayla mumkun. bugun on-onbes dakikalik zamanda da gorduk ki, emre'nin galatasaray'in pasa dayali oyununa henuz uyum saglayamamis. ayagina gelen topu vurdu.Hasan Tezcan wrote:Sizlere soruyorum Meira'nin özelligi ne, katkisi ne kadar?
ama tum bunlara ragmen, meira, servet, emre uclusunden kimi keserse kessin elestirilecek skibbe.
Bugun GS yenilseydi ayni seyleri yazardim...gidisat iyi. Birkac degisiklikCelal Gürcüoglu wrote:Bu maci kaybetseydik burdaki yazilarin nasil olacakti merak ediyorum. Bu maci kayipta edebilirdik. Metalist'e kaybettigimiz gibi. Bu bugun cok iyi oynadigimiz gercegini degistirmeli sizce?
bugun macta meira'nin onemli bir pas hatasini ve top kaybini gormedim ben. istatistikleri nereden bulunabilir bilemiyorum ama cok az pas hatasi yapmis olmali bugun. ayrica genelde de ayaga oynadi, top sisirmedi.Hasan Tezcan wrote: Yapma Fatih adamin attigi 5 pasdan 3 u rakibe gidiyor...sonra nasil ayagina
hakim anlamadim. Adam kazmanin teki, tank gibi mubarek. Yer
tutmasini bilmiyor, alan kapatmasinida...Mehmet Topal nasil görev yapti,
nasil zaman zaman rakibe basti gördunuz...bu herife kac mactir görev
verildi, hangi mac bunlari yapti sorarim sizlere...Sonra top cikarmak gibi
bir özellik arandigini bilmiyordum...Emre kadar guzel top sisiren bir defans
oyuncusu yok TRde, ciddiyim bunu söylerken.
Bende Servet / Emre ikilisi super demiyorum, ama daha uyumlu, rakipFatih Mutlu wrote:meira icin cok iyidir, superdir, aparir, koparir demiyorum. bir defans oyuncusu olarak yeterince atik degil. servetle de uyumu su an icin ust duzeyde denilemez. ama artisi da topu iyi kullanmasi, ve su an galatasaray'in oyun anlayisinda boyle bir stopere ihtiyac var.
Cengiz hocam beni resmen mest ettin.Cengiz Akgun wrote:"Gurbetci" Serif efendi ac bakalim bu haftaki maci da. Istim uzerinde gidiyorsun. Demek Gurbetci lafindan aliniyorsun. Turkiye'ye ucakla iki saat uzakliktaki adam gurbetci mi olurmus? Otoban'dan araba cevirsen Istanbula atar seni ertesi gunu. Bir de okyanus asiri olsan ne yapacaktin?
Gurbetci x Gurbetci x Gurbetci= Cengiz.
+1 daha diyelim mi o zaman? Bizim 35 yas ortalamali takim, Bundesliga 3.sunden daha iyi oynayacakti yani ha?!?Ali Gursel wrote:Sevgili Mehmet, bu aksam biz gol yeriz demek herhangi bir seyi ileri goturmek degil de bariz olani belirtmek bence. Olympiakos ve Benfica mucizeleri haric gol yemedigimiz mac var mi (bir de Ankara maci)? Uc haftadir gol atamayan Hacettepe bize atti. GS normal duzeninde oynadiginda bizim forumdan cikacak yas ortalamasi 35, yarisi hayatinda topa vurmamis bir takim da muhtemelen GS bir ya da bir kac gol atar. GS defans oyuncularinin neredeyse her mac geriye pas verirken topu rakibe verip rakibi kaleci ile karsi karsiya biraktiklari bir takim.
Once hos geldin. Ben temelli dondun filan diye duydumdu. Demek ki yanlis mis? Buraya bir gulucuk koysam iyi olur. Ne bicim tatildir bu, bir bucuk ay filan mi surdu? Yoksa evlendin filan mi? Bir gulucuk daha.Ozgur Huseyinoglu wrote: Arda olumlu olamadi bugun dogru, ama elestirmeden once, Fatih Hocam'in farkina vardigi olayi da gormezden gelemeyiz. Her topu aldiginda en az 2, bazen 3, hatta bir pozisyonda o 3'luden topu kurtardiginda kademedeki bir 4. oyuncu ile savunuldu. Eh, bu da diger takim arkadaslarina daha cok hareket alani demek duz bir matematik ile. (Sezon basinda Ali Hocam'in lafini edip durdugu, Lincoln-Arda beraber oynasin olayinin bir yansimasiydi bence). 2. golu atsa da, gunu moralli bitirse diye umarken icimden, tersine bir sakatlik ile cikmis oldu, umalim ki iyi olsun.
Simdi bu yaziyi al. Birde maci 1-0 kaybetmis olarak farz et ve oyle yaz lutfen. Yazabilirsen tabii ama yazanbilenler cikar. Mesela bu hafta sonunu bekleyelim veya bir sonraki Avrupa macimiziOzgur Huseyinoglu wrote:+1 daha diyelim mi o zaman? Bizim 35 yas ortalamali takim, Bundesliga 3.sunden daha iyi oynayacakti yani ha?!?Ali Gursel wrote:Sevgili Mehmet, bu aksam biz gol yeriz demek herhangi bir seyi ileri goturmek degil de bariz olani belirtmek bence. Olympiakos ve Benfica mucizeleri haric gol yemedigimiz mac var mi (bir de Ankara maci)? Uc haftadir gol atamayan Hacettepe bize atti. GS normal duzeninde oynadiginda bizim forumdan cikacak yas ortalamasi 35, yarisi hayatinda topa vurmamis bir takim da muhtemelen GS bir ya da bir kac gol atar. GS defans oyuncularinin neredeyse her mac geriye pas verirken topu rakibe verip rakibi kaleci ile karsi karsiya biraktiklari bir takim.
Son 10dk'da biraz "melekler korudu" pozisyonlari olustu gerci, ama, sonucta mesela
kaleye yuvarlanan topu engelleyen Servet de,
2 degisik acidaki kameranin da yakalayamadigi abuk hizdaki sutu cikaran De Sanctis de ...
... elestirilen defansin parcasi olduguna,
adamlarin oyuncusu defansi dizip giderken, penalti noktasi uzerinde yatarak mudahele edip topu acmasini saglayan Arda da ...
veya genel olarak, rakibin/topun onune kendini atan, Emre, Baris, Topal da
... bu takimin parcasi olduguna gore...
... defansi, ve takim savunmasini bu kadar bir yerlere sokmak da cok adil gelmiyor bana.
Arda olumlu olamadi bugun dogru, ama elestirmeden once, Fatih Hocam'in farkina vardigi olayi da gormezden gelemeyiz. Her topu aldiginda en az 2, bazen 3, hatta bir pozisyonda o 3'luden topu kurtardiginda kademedeki bir 4. oyuncu ile savunuldu. Eh, bu da diger takim arkadaslarina daha cok hareket alani demek duz bir matematik ile. (Sezon basinda Ali Hocam'in lafini edip durdugu, Lincoln-Arda beraber oynasin olayinin bir yansimasiydi bence). 2. golu atsa da, gunu moralli bitirse diye umarken icimden, tersine bir sakatlik ile cikmis oldu, umalim ki iyi olsun.
Mac sonrasi roportajlarda, Skibbe'ye "stress/istifa" ve "tek forvet/gol sikintisi", Baros'a da "pembe krampon" sorularinin sorulmasini klupce yasaklasak bu arada yahu. Ya da, madem geri geldi, o sorulari Kalli'ye yonlendirelim, o da gecen seneki gibi, dalga gecen cevaplar versin...
Bu arada, yarinki ve gelecek haftaki maclar ile degisecektir siralama, ve gerilere dusecegiz ama, adasimin vurguladigi hesap, daha degismemisken, 6 macta 5 galibiyet ile (ki CL bonusumuz da olamadan bir dolu diger takim gibi ) bu senenin takim siralamasinda bu aksamin maclari itibariyla 11. sirada olmamizin keyfini cikaralim biraz.
Genel (5 yillik) siralamada da, 20. siranin altindaki takimlar arasinda, bu sene 10 puanin ustunde olan, bizden baska, aralarinda Juventus'un da oldugu 5 takimdan biriyiz (67. siradayiz).
Hayirlisiyla iyi bir kura ile, bir 3 puan daha alsak en azindan, sadece ulke puanindan sebeplenmekte olan onumuzdeki 5 takimi daha ekarte edebilecegiz insallah.
Kusura bakma Hasan'cim buna cidden guldum. Guzel top sisiren defans oyuncusu hem de onun gibisi yok. Bundan sonra kullanacagim bazi yazilarimda. Guzel top sisirmek. Oxymoron ne diye soruyordunuz bundan 5-6 ay once.Hasan Tezcan wrote:Sonra top cikarmak gibi
bir özellik arandigini bilmiyordum...Emre kadar guzel top sisiren bir defans
oyuncusu yok TRde, ciddiyim bunu söylerken.