Ben de severim. Ayrica bu devirde tam saha pres futbolunu bir halt sanani da asagilarim. Ferguson da buyuk hocadir. Iskoc'un karakteri ve elindeki malzeme de cok farklidir Fransiz'dan.Salih Bora wrote:Şu Arsenal'in oyununu sevemedim gitti.
Skibbe efendi de Wenger'e özeniyor herhalde.
Şu "500 pas" geyiği var ya... Arsenal'in tek yaptığı maç boyunca fıldır fıldır top dolaştırmak... Pas üstüne pas... Ondan sonra rakibi yorup, bir punduna getirip golü atıyorlar.
Bizimkilerden tek farkı, pas alışverişini sallanarak değil hızlıca yapmaları.
Ama yemez işte.
Premier Lig orası.
89. dakikaya girerken Arsenal, Tothenham önünde 4-2 öndeydi.
90+4'te maç bittiğinde skor 4-4'tü.
Temponuzu, gücünüzü, oyunu rakip kaleye yığmak ve akınlarla boğmak üzerine değil de top çevirmek üzerine kurduğunuzda, bir yolunu bulup gol atabiliyorsunuz ama aklı başında takımlar oyununuzu anlayıp gerekeni yapıveriyorlar.
Bizim ukala spor yazarları Wenger'i çok severler.
Ferguson'dan da aynı ölçüde kıl olurlar.
Peki Wenger bu kadar dahi antrenördü de Arsenal'in başında bulunduğu 12 yıl boyunca kulübe hangi başarılar kazandırdı?
1 ŞL finali, 1 UEFA finali, 3 lig şampiyonluğu, birkaç tane de FA Cup.
Ferguson'la kıyaslayın bakalım...
Üstelik genç oyunculardan, yeni nesillerden şahane kadrolar yaratmaksa, Sir Alex bunun kralını yapıyor. Ama adı çıkmış bir kere...
Kendin yazip kendin okuyorsun, kimsenin sana cevap verdigi yok ama bir kerelik dayanamadim keyfini cikar suranin diye cevaplayayim dedim.
Ukala Ozan Ersoy