TSL 7. Hafta:Galatasaray- TS 3-0 (Arda, Servet, Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Salih Bora

Post by Salih Bora »

Bugünkü Galatasaray'ı çok beğendim.
Takım kötü oynarken eleştiriyorsak, iyi oynadığında da hakkını vermek gerekli.
Skibbe efendi'nin hem takım kurgusu hem de rakibi analizi yerindeydi.
Bana göre futbolun %75'i koşmak ve mücadele etmektir. Bugün bizim takımda Sabri başta olmak üzere herkes hırs küpü gibiydi, skor üstünlüğüne aldırmaksızın koştular, savaştılar, dişe diş oynadılar.
Hem top Galatasaray'dayken hem de rakipteyken, oyuncularımız hareketli, bol koşulu, alan boşaltmalı oyunu seçmişlerdi.
Top kullanan üç oyuncumuz Arda, Lincoln ve Baros hücumlarda forse edince oyunun kontrolü elimize geçti.
Özellikle Lincoln'ün günden güne form kazandırması beni sevindiriyor.
Servet'in attığı gole Erman abuk sabuk yorumlar yaptı... Ele çarpma olarak gördüm ben. Gol nizami.
Lincoln resmen beni at dedi. Hakem birincide görmedi, ikincide attı. Eskişehir deplasmanında ondan yararlanamayacağız. Çok yazık.
Bir de... Sol bekte Hakan yerine Volkan denenmeli diye düşünüyorum. Volkan'ın hücuma katkısı daha üstdüzey.
Servet+Emre+önlibero Meira kurgusunu da çok beğendim.
Umarım bu takımı bozmak yanlışına düşülmez.
AYRILMAZ İKİLİ
Levent Guntay

Post by Levent Guntay »

Kerem Tezic wrote:Turkiye ligi icin Avrupa'nin en kötu 7-8 liginden biri diyordum sanirim bunda da kimse bana itiraz etmez. ...
Zaten Avrupa kupalari sonuclari senelerdir herseyi ortaya koyuyor.
Avrupa'da Avrupa kupalarina katilan 53 ulke var.

Avrupa kupasi sonuclarina gore su anda Turkiye 53 ulke icinde 11. sirada.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2009.html
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

ŞANSAL BÜYÜKA: Bayrağı çektiği için Lincoln, ikinci sarıdan gitmeli miydi?

ERMAN TOROĞLU: Ali Sami Yen'de atılmaz. Stat, 19 Mayıs ya da Denizli olsaydı sarı kart olabilirdi.
Nasıl atıldı o zaman? Bayrak olayı çok bariz bir sarı kart örneği ama hakemin sarı kart verdiği olay o kadar bariz değil, vermeyebilirdi! Vermesinin tek sebebi bayrak olayını atlamış olması...
ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray'da Meira’nın orta sahaya kaydırılışını doğru buluyor musun?

ERMAN TOROĞLU: Evet de acaba bunu kim söyledi hocaya. Yeni gelen yardımcı kuvvet mi, Adnan Sezgin mi? Ben bunları duymak isterdim röportajında Michael Skibbe’den.
Memlekette oynanan futbolu, hıyar-domates gündemini takip ettiği kadar takip etmiyor galiba Erman. Adam ilk resmi maçta koydu Meira'yı oraya, hepimizde eleştirdik.
Omer K. KOCAOGLU

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Mac baslamadan once yazdigim gibi Ersun Yanal ve dolayisiyla Trabzonspor basinin gazina iyi gelmis.
Birde gecen haftaki Bursa macini izleyip iyice istahlanmislardi zaten.Hafta arasida ara gazi.Yetti Ersun Yanal'a.
Bu maca 3 forvetle cikmak Trabzon'un intihariydi zaten.
Mac sirasinda da hersey Galatasaray'in lehine gelisti.
Trabzon saldir,pres oynamak isterken Arda'nin benim dusuncemle orta yaptigi top agalara gidince hafta ici yazilanlara kulak asilmamasi ,gecmis 6 haftadaki sonuclara ,oynanan futbola bakilarak Galatasaray karsisina cikilmamasini ogrenmistir Ersun Yanal.

Sonra da Servet'in eline carpip giren gol.

Ikinci yarida 2-0'in verdigi rahatlikla oynadi Galatasaray.Lincoln'un israrla kirmizi gormesine ragmen.Hakem Bunyamin Gezer icin bir kurtulustu Lincon'un topu elle almasi.Cunku golden sonra Lincoln'u atmasi gerektigini oda biliyordu.Kulakliktan uzun zaman yardimcilari ile ne konustu bayrak diregi olayindan sonra merak konusu.

Lincoln'un atilmasindan sonra Trabzon ozellikle Selcuk ve Colman ile uzaktan sutlara gol aramaya basladi.Ama bu anda da DeSanctis kalesinde iyiydi.

Mac cok daha farkli bitebilirdi.En onemlisi gol yemeden bir galibiyet aldik.

Galatasaray bu maci Ersun Yanal ve basin sayesinde kazandi.Kirk yilda birde olsa ise yaradi basin.Belki onlarinda isine gelmiyordur Trabzonspor'un sampiyonlugu.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Evet benim seyrettigim en iyi GS'di. Meira'nin orta sahaya kaydirilmasi ise yaramis. Daha iyi hucuma cikiliyor. Ayhan her zaman ki el freni. Bu oyun stilini GS'yin daha da geistirmesi lazim. Lincoln hakikaten bir salak. Ben sadece Turk futbolcular sanirdim. Bu adamin da basariyi hazmedemesi cok ilginc. Iclerinden biri enseseine tokadi patlatmadi diregi cikardiginda. Mactan sonra ozur dilemis. Yazsinlar bir 50 bin dolar cezayi oyle kuru kuru ozurle olmaz bu is.

Sabri'de yukselis var. Yetenekleri gelistiriyor gibi gozukuyor. Bazi yerlere mesaj gitmis gibi.

Maratondaki Erman'a gelince nerelerde iskonto yapacaginizi biliyorsaniz bu dangalakca konusmalarina katlanabilirsiniz. Onemli degil o kulhanbeyi agzi. Soylediklerinin ozu dogru seyler. Lincoln diregi eline aldiginda eline verilmesi lazimdi. Neyseki kalin kafa egrisini dogrusuna geldi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Cengiz Akgun wrote: Maratondaki Erman'a gelince nerelerde iskonto yapacaginizi biliyorsaniz bu dangalakca konusmalarina katlanabilirsiniz. Onemli degil o kulhanbeyi agzi. Soylediklerinin ozu dogru seyler. Lincoln diregi eline aldiginda eline verilmesi lazimdi. Neyseki kalin kafa egrisini dogrusuna geldi.
Ben siteden okudum. Bu laflar bana doğru gelmediği için alıntı yaptım. Çünkü doğru olmadığı çok net ortada. Başka statta bayrak olayı sarı karttı diyor. 1 dakka sonra aynı hakem abartılı bir kararla sarı kart vermiş olmasa Erman haklı olabilirdi. Demekki Samiyende de verilebiliyormuş. Meira konusundaki lafı, konuya ne kadar fransız olduğunun göstergesi başka birşey değil. Birileri Skibbe'ye birşey dediyse bu zamanında Meira'yı oynattığı için olmuştur, bugün oynatması için değil... Aradan aylar geçmedi, az eleştirmedik adamı başka önliberolar varken Meira'yı ortada oynattı diye... Bende eleştirdim. O gün hiç denemeden Meira'yı ortada oynatması, sakatlıktan yeni çıkmış Emreyi sağ bek yapması yanlıştı. Halada aynı fikirdeyim. Bunları yapmasada ŞL'ye giremezdik belki ama Skibbe konusunda güven bunalımı yaşanmazdı. Bilmem kaç haftadır da Skibbe gitti gidiyor muhabbetleri olmaz, Terim gelecek diye kimse korkulu rüya görmezdi :D
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:
Cengiz Akgun wrote: Maratondaki Erman'a gelince nerelerde iskonto yapacaginizi biliyorsaniz bu dangalakca konusmalarina katlanabilirsiniz. Onemli degil o kulhanbeyi agzi. Soylediklerinin ozu dogru seyler. Lincoln diregi eline aldiginda eline verilmesi lazimdi. Neyseki kalin kafa egrisini dogrusuna geldi.
Ben siteden okudum. Bu laflar bana doğru gelmediği için alıntı yaptım. Çünkü doğru olmadığı çok net ortada. Başka statta bayrak olayı sarı karttı diyor. 1 dakka sonra aynı hakem abartılı bir kararla sarı kart vermiş olmasa Erman haklı olabilirdi. Demekki Samiyende de verilebiliyormuş.
Sen olayi uc adim geriden takip ediyorsun. Bayrak diregi yuzunden sari vermedi diye kulagina ufurdu dorduncu hakem. Sut dokmus kedi gibi dinledi fircayi ya daha ne bekliyorsun filan gibilerden telsizle bagirdiklarinda. O bayrakla gitar calmasini gormedi demek icin herifte goz degil budak deligi olmali denir. Gordu ve veremedi. Uyarildi bu sefer de uyardilar anca o zaman verdi denmesin diye es gecti. Lincoln bu sefer topu gozunun onunde elleyince verdi. O sariyi iki dakika once vermeli idi. Erman'in soyledigi de bu. Ama isin icine kol boregi lahana sarmasi girince laf ebeligi yapacam diye esegin kulagina kar suyu kacirdi. Lincoln o sariyi topu ellemeden once o direk olayinda hak etti. Veremedi. Erman buna bayrak yerinden sokulup gitar calinirsa ASY sari kart veremezler ama 19 Mayista filan verirler dedi.

Ikinci sari olayinda topu ellemesinde verilen sari da filan da abarti yok. Ne bok yedigini bildigi icin tipis tipis cikti sahadan.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Oct 20, 2008 12:20 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Meira'yi orta sahaya cekmeli diye buradan bile haber verildi. Skibbe de hiyarin teki degilse o da gormustur olayi. Ben de bugun Meira'yi daha faydali olarak gordum.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Bu arada Kalli resmen danışman sıfatıyla işe başlamış. Skibbe ondan faydalanacaklarını 24 tv'de söyledi.Ama yönetim şimdiye kadar bu konuda niye resmi açıklama yapmaz anlaşılır değil.

Bugün Olimpiyakos maçını GS adına akredite olarak izlemiş. Sanırım diğer uefa kupasındaki rakipleri de izleyecek ve rapor verecek. Bence adam gibi yardımcısı olmayan Skibbe'nin yükünü biraz azaltmak için yönetim bu yolu seçmiş gözüküyor.

Skibbe'ye Türkiyedeki rakipleri de izleyip adam gibi rapor verecek bir yerdımcı da acele bulunmalı.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Yahu yapmayin bende mi körluk var yoksa? Tamam 3. golde bir kac pas var onun disinda buyuk dikkatle baktim dogru durust 3-4 pas ust uste yapilmadi. Trabzon felaket kötu bir takim. Biraz becerisizlikleri biraz da bizim kalecinin kalitesi sayesinde 3-4 gol yemekten kurtulduk. Attigimiz ilk gol kisisel beceri ya da orta ikincisi elle veya carparak onun disinda dan dun oyunu vardi. Kotu niyetli biri de degilim ama bu oyun beni hic ikna etmedi. Aydin'i eskiden özetlerde izleyip begenmistim bu sefer kisa sure izledim ve gene hosuma gitti. Onun disina first touch denen ilk topa dokunuslar korkunc kötu, kosu yoluna atilan paslar isabetsizdi klasik turk futbolu eksiklikleri. Evet Meira bilerek oynuyor iyi yer tutuyor ama takim toplu olarak göz doldurmadi. Kewell ise adeta durarak oynuyor.
Last edited by Kenan Atak on Mon Oct 20, 2008 12:10 am, edited 1 time in total.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:..
Skibbe'ye Türkiyedeki rakipleri de izleyip adam gibi rapor verecek bir yerdımcı da acele bulunmalı.
Bulmuslar ya iste bir tane adi da Burak Dilmen imis.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Cengiz Akgun wrote: Sen olayi uc adim geriden takip ediyorsun. Bayrak diregi yuzunden sari vermedi diye kulagina ufurdu dorduncu hakem. Sut dokmus kedi gibi dinledi fircayi ya daha ne bekliyorsun filan gibilerden telsizle bagirdiklarinda. O bayrakla gitar calmasini gormedi demek icin herifte goz degil budak deligi olmali denir. Gordu ve veremedi. Uyarildi bu sefer de uyardilar anca o zaman verdi denmesin diye es gecti. Lincoln bu sefer topu gozunun onunde elleyince verdi. O sariyi iki dakika once vermeli idi. Erman'in soyledigi de bu. Ama isin icine kol boregi lahana sarmasi girince laf ebeligi yapacam diye esegin kulagina kar suyu kacirdi. Lincoln o sariyi topu ellemeden once o direk olayinda hak etti. Veremedi. Erman buna bayrak yerinden sokulup gitar calinirsa ASY sarik kart veremezler ama 19 Mayista filan verirler dedi.

Ikinci sari olayinda topu ellemesinde verilen sari da filan da abarti yok. Ne bok yedigini bildigi icin tipis tipis cikti sahadan.
Elle oynama yüzünden kart vermeyebilirdi. Her zaman vermiyorlar. İkinci sarının esas nedeni bayrak olayını kaçırmış olmasıydı. Erman, senin yazdığın gibi bayrak olayına kart verilmeyişini maçın burda oynanıyor olmasına bağladıysa daha beter saçmalamış o zaman. Yada çok dengesiz bir hakem vardı sahada. Erman haklıysa, stadına göre muamele sözkonusuysa o ikinci sarı kart niye çıktı? Genel olarak doğru bir laf, yani 'özünde' ama bu pozisyonda doğru değil. Çünkü eğer doğruysa hakem gördü ama vermeye korktu demektir. E bu adam 1 dakka içindemi cesaretini kazanıp elle oynadı diye kart verdi?
Omer K. KOCAOGLU

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Ismail Gezer wrote: E bu adam 1 dakka içindemi cesaretini kazanıp elle oynadı diye kart verdi?
1 dakika icinde falan cesaretlenmekle falan alaksi yok.Lincoln hakemin imdadina yetisti.Hatasini telafi etmesine yardimci oldu.Bu konuda sans bu seferlik yanindaydi Bunyakim Gezer'in.
Aslinda Lincoln'un o topu elle alip kirmizi gormesi biraz da iyi oldu.Aksi halde maci Lincoln bitirseydi yazilacak konusulacak senaryolari dusunmek bile istemiyorum.
Bir Erman ornegi ben vereyim;
Galatasaray 8.haftada Eskisehir'e gider.Lincoln'un goluyle galip gelir.Ondan sonra Bunyamin Gezer gecen hafta Lincoln'u atamadigi icin Galatasaray bu hafta da galip geldi.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Topu kasten ellemenin cezasi her yerde sari kart. Sari vermeyebilir ne demek? Ancak eline kasit yokken iken carpar ise verilmiyor.

Nerden okuyorsunuz bunlari bilmiyorum. Maci seyreden Lincoln'un bana ikinci sari ver diye bas bas bagirdigini gordu. Direk isinde yirttim ikincisin de bak topu da ellerim ben bari buna ver diye kasindi. Sonradan hic itiraz etmeden defoldu cikti gitti.

Neyin tartismasi yapliyor anlamis degilim. Buna da sari vermese idi tefe koyup calacaklardi Kulagini mi kopartmalarini bekliyorlardi hakemin. Direk isinde zilgiti yedi. Artik nereye vermeyecek. Boylece hak yerini buldu.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Oct 20, 2008 12:47 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Ben Lincoln'un kırmızı kart görmesini hayırlı bulanlardanım. Önümüzdeki günlerde haftada 2 maçı çıkaracağını zannetmiyordum. O yüzden eskişehir maçında oynamayıp dinlenmesi bence hayırlı olur. Sanırım eskişehir maçında Aydın ilk 11 başlamasa, çift forvet ile sahaya çıkabiliriz.

Eğer Lincoln'u dinletmek için yedek kulübesinde oturtsaydı bu sefer bu adam yedek bekletilecek adam mı vs tartışmalar olacaktı.

Şuanda takımdaki en önemli sıkıntı 3 defansif orta sahanın aynı anda sakat olması. Sabri'nin giderek formuna kavuşması takım içinde iyi.Enazından sağ bek kim çıkacak diye artık toto oynamıyoruz.
Post Reply