Kadir gecesi ve Ramazan Bayrami Mesaji
Moderator: Staff
-
Kadir gecesi ve Ramazan Bayrami Mesaji
Bugun itibari ile 2 Ekim Persembe gunune kadar internete uzak kalacagimdan bu sene biraz erken geldi bu mesaj.
Mubarek Kadir Gecenizi (bu gece) ve yaklasan Ramazan Bayraminizi en icten dileklerimizle kutlar buyuklerin ellerinden kucuklerin gozlerinden operiz.
Mehmet Gurdal-Cigdem-Levent-Ege CETIN
Mubarek Kadir Gecenizi (bu gece) ve yaklasan Ramazan Bayraminizi en icten dileklerimizle kutlar buyuklerin ellerinden kucuklerin gozlerinden operiz.
Mehmet Gurdal-Cigdem-Levent-Ege CETIN
-
- Staff Member
-
-
- Moderator
Bayram ne gun oluyor.Kadir gecesi 27. gece galiba. Pazartesi mi?
Kandiliniz ve bayraminiz kutlu olsun. Yurt disindakilaerin coguna hergun bayram zaten. Simdi de bir tartisma cikmis Ramazan bayrami mi yoksa Seker bayrami mi diye. Malum Araplar Eid diyorlar ya. Bir laf diyecektim ama kalsin.
Kandiliniz ve bayraminiz kutlu olsun. Yurt disindakilaerin coguna hergun bayram zaten. Simdi de bir tartisma cikmis Ramazan bayrami mi yoksa Seker bayrami mi diye. Malum Araplar Eid diyorlar ya. Bir laf diyecektim ama kalsin.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
-
Her sene öyle bu seneye mahsus değil... 29 gün değil 30 gün ama Araplar Ramazan'ı bizden birgün önce başlatıyorlar.Omer K. KOCAOGLU wrote:Arap kardeslerimiz bu sene Ramazan'i 29 gun yapmislar.
Bayram onlara gore 30'u.Turkiye'de 1-Ekim bayramin ilk gunu.
Hepinizin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayrami mubarek olsun.
-
-
Burda hatlar biraz karismis korkarim. Bayram bizde 30'u, Sali gunu (Kadir gecesi de bu (26'yi 27'ye baglayan) gece, evet):Omer K. KOCAOGLU wrote:Arap kardeslerimiz bu sene Ramazan'i 29 gun yapmislar.
T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 2008 YILI DİNİ GÜNLER LİSTESİ
Sanirim Pazartesi, Arefe de yarim gun hesabindan, bu sefer Ramazan Bayramini da 3.5'tan 5'e "yuvarlayip" 9 gun yaptilar tatili...
Ayni "Din Hizmetleri" sayfalari arasinda, 1900-2008 yillarindaki Ramazan'in ve Bayraminin ilk gunu listesi de var. Ayın durumuna gore, bazi yillar 30, bazi yillar 29 gun oluyor Ramazanlar (2004'te 30 gun imis mesela). Klasik anlasmazliktir Araplarla aramizda. Bu cagda, devirde, sanirim Araplarda hala, inat ve israrla "hilal gorme" derdi var diye biliyorum, ve ben sahsen bizim diyanete onlardan cok guveniyorum (Ve evet bu arada, onlarda 30 gun bu sene herhalde ki, benim Microsoft Outlook'ta yuklu olan "Islamic Religious Holidays"de, "Eid al Fitr"in ilk gunu 1 Ekim gorunuyor).
Teknik taraflar bir yana, butun forumun mubarek gecesi, ve de bayrami kutlu olsun!
Özgür
Araplar bu sene bizle aynı günde kutluyorlar ama Pakistanlılar ve Hintliler bayrama bizden 2 gün sonra başlayacaklarmış.Ozgur Huseyinoglu wrote:Burda hatlar biraz karismis korkarim. Bayram bizde 30'u, Sali gunu (Kadir gecesi de bu (26'yi 27'ye baglayan) gece, evet):Omer K. KOCAOGLU wrote:Arap kardeslerimiz bu sene Ramazan'i 29 gun yapmislar.
T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 2008 YILI DİNİ GÜNLER LİSTESİ
Sanirim Pazartesi, Arefe de yarim gun hesabindan, bu sefer Ramazan Bayramini da 3.5'tan 5'e "yuvarlayip" 9 gun yaptilar tatili...
Ayni "Din Hizmetleri" sayfalari arasinda, 1900-2008 yillarindaki Ramazan'in ve Bayraminin ilk gunu listesi de var. Ayın durumuna gore, bazi yillar 30, bazi yillar 29 gun oluyor Ramazanlar (2004'te 30 gun imis mesela). Klasik anlasmazliktir Araplarla aramizda. Bu cagda, devirde, sanirim Araplarda hala, inat ve israrla "hilal gorme" derdi var diye biliyorum, ve ben sahsen bizim diyanete onlardan cok guveniyorum (Ve evet bu arada, onlarda 30 gun bu sene herhalde ki, benim Microsoft Outlook'ta yuklu olan "Islamic Religious Holidays"de, "Eid al Fitr"in ilk gunu 1 Ekim gorunuyor).
Teknik taraflar bir yana, butun forumun mubarek gecesi, ve de bayrami kutlu olsun!
-
Ben de herkesin Ramazan Bayramini kutlarim. Amerikada da (en azindan New Jersey icin) bayramin Carsamba gunu baslayacagini ogrendim calistigim yerdeki Iranli bir tanidiktan. Ramazanin basinda milliyet gazetesinden iftar vakitleri icin liste ciktisi almistim, orada da New Jersey icin Ramazanin bugun sona erecegi seklinde hazirlanmis liste zaten.
Mehmet Daskiran
-
- Site Admin
Ramazan bayraminizin hayirli, saglik dolu gecmesini diliyorum, daha nice bayramlara.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
-
- Staff Member
-
- Staff Member
-
Amiin...Bahri Unlu wrote:Bayramımız Bayram Olsun...
Hanelerimiz Huzur ve Neşe ile dolsun..
Birlik ve bütünlügümüz artarak daim olsun..
Daha nice Bayramlara sevdiklerinizle ulaşmaniz nasip olsun....
Ve de Tatile cikacaksanız kemeriniz takılı olsun.
Ben de Id'al'Fitr'inizi kutlarim, Allah inananlarin ibadetlerini kabul etsin. Madem raconuna gore konusmamiz gerekiyor, oyleyse dogrusunu soyleyelim.
Bir de Turkiye Cumhuriyeti gecmisinde boyle hayirli bir bayram olmamistir, bayram bir hafta gec gelmis olsa, bugun Turkiye'de korkunc bir ekonomik kriz baslamisti. Kimin bali, kimin nuru bilemem artik.
Ozan Ersoy