Ozan Ersoy wrote:
Dun ilk bastan Karan'in yerine Baros olsa GS kazanir miydi? Belki... Ama bu duzenle bu futbolla yarin Everton'a, Milan'a, Olimpiakos'a karsi kazanma sansi yok. Buyuk tabloya bakmak zorundayiz. Tek forvet oynamak demek mutlaka savunma oyunu oynamak demek degildir.
Ozan, belki butun yazdiklarinda meshur zurnanin zirt dedigi yer burasi.
Skibbe'yi elestirenlerin hepsini ayni cuvala koyma. Topal sakatsa Skibe'ye nasil giydirilecek derken, kendi ayni hatayi yapiyor, elestirenlere giydirmek istiyorsam neden ne dediklerini ayirt edeyim yoluna gidiyorsun.
Skibbe Topal sakat oldugu icin, hatta saglam da olsa sirf takimi cift forvetle gorebilmek icin cift forvet oynayabilir.
Bu yuzden Skibbe'ye giydiremezsin, cok haklisin.
GS cift on libero ve tek striker ile daha iyi oynar onda da cok haklisin.'
Ama bu iki onerme de Cumartesi Karan'in ilk 11de ne isi oldugunu aciklamiyor. GS sakatlardan muzdarip. Nedir yapacagi, su fiksturun yumusak kismini kayipsiz atlatmak. Karan yerine Baros ile baslasak kazanir miydik, belki demissin. Ben o belkiyi hayal etmek istemiyorum, sana kazanma sansini en yukseltecek oyuncuyu cikar sahaya, sonra zaten insanlar sakatligi falan anlar.
Ben 4-4-2den yana sorunlu degilim Cumartesi icin. Ama daha iyi oyuncu kenarda iken bir mac once 73 dakika formsuzlugunu bagirmis adamin ilk 11 olmasindan yana dertliyim, hele bir de bu adam ilk yari sonunda cikmayinca cildiriyorum.
Bu arada, Topal sakatsa oynatilmamali, Arda da. En kotu ihtmalle PAF'tan iki cocuk cagirirsin. Yani adam ilk 11 oynayacak durumda degilse bence sonradan da oyuna girmemeli.
Herkesin maksadi Skibbe'ye giydirmek degil, Topal'in neden ilk 11 olmadiginin izahi olabilir (hos o zaman yedekte de olmamali) ama su KAran BAros isinin izahi yok. Baros girdikten sonra goruldu cok bariz, aralarinda daglar var bu ikisinin.
Nedir bu yahu, de Sanctis varken Aykut ile oynadik, CL gitti, hazir Baros varken israrla Karan ile 60-70 dakika geciriyoruz, ligde puanlar gidiyor, sonra herkesin derdi Skibbe'ye giydirmek oluyor.
Dizilis falan degil benim derdim, orada hem fikirim seninle, oyuncu secimini anlyamiyorum ama, GS'a olan maliyeti buyudukce de daha buna ne kadar katlanacagiz oluyor is.
Ben de atak futboldu, zevkliydi falan kisminda degilim, hic ilgilendirmiyor beni. Bas bas yazdim, seneye iyi baslamak onemli, fikstur musait, cik yap 6/6, 7/7 ya da bir beraberlikli olanini, ondan sonra sakatlar duzelir, takim oturur, guven, have gidersin. Biz ne yapiyoruz, sacma sapan oyuncu secimleri ile kaybedilen puanlar.
Benim kafama tabanca tutup ulan Baros ciksaydi Kayseri ve Antalya maclarina ilk 11 dese, en az birini kazanirdik derim wallahi. Neden kaybettik biz simdi o puanlari?
Haftaya Karan ilk 11 mi? Degilse adama be adam, bunun icin iki beraberlik mi lazimdi demezler mi? Ilk 11 cikarsa sen bizimle dalga mi geciyorsun demezler mi?
Bu Skibbe'ye giydirmek falan degil, bence cok yerinde bir soru sormak.
Ali