Transfer Gundemi-2008 Ocak

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Song Moskova yolcusu
AKSAM GAZETESI

Galatasaray’ın oynadığı maçlarda adeta kurtarıcısı olan Kamerunlu stoperi Song’a Rusya’dan teklif geldi. Yapılan teklif, Galatasaray’ın verdiği ücretin neredeyse iki katından fazla. Sarı-Kırmızılılar’ın, yıllık 900 bin dolar önerdiği Song’a; Spartak Moskova yıllık 2 milyon euroya “Gel bizde oyna” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen tecrübeli futbolcunun menajeri Bruno, Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ile görüşüp, “Song’a Spartak Moskova’dan teklif var” diyerek gereğinin yapılması için uyarıda bulunmuştu. Afrika Uluslar Kupası için ülkesine giden ve Cim Bom’la yaptığı sözleşme bu sezon sonu bitecek olan Song’un Moskovalı yöneticilerle ülkesinde bir araya geldiği iddia edildi.

Tarafların saatlerce süren pazarlıkların ardından anlaşmaya vardığı ve Song’un kendisini sezon sonu itibarıyla Spartak Moskovalı yapan imzayı attığı ileri sürüldü. Song’un menajeri Bruno, Cim Bom’dan kaçan Ribery’nin de menajerliğini yapıyordu.

BASINAS EL YAKTI
HURRIYET

Real Mallorca Kulübü’nün talep ettiği 750 bin Euro bonservis ücretiyle birlikte 32 yaşındaki futbolcunun maliyetinin 3 milyon Euro’yu bulması, sarı kırmızılı yönetimin geri adım atmasına neden oldu.

ANGELOS Basinas’ın G.Saray’a transferi para engeline takıldı. Sezonu kapatan Tobias Linderoth’un yerine ön libero arayışlarına giren sarı kırmızılı yönetim, sezon sonunda sözleşmesi biteceği için İspanyol takımı Real Mallorca’dan ayrılmayı kafasına koyan Yunanlı ön libero ile temasa geçip, prensip anlaşmasına vardı. Ancak, daha önce "G.Saray’a seve seve gelirim" diyen 32 yaşındaki futbolcunun, yıllık 1 milyon 800 bin Euro talep etmesi ve bu paranın 3’te 2’sini peşin istemesi, bu transferi çıkmaza soktu.

Yaklaşık bir haftadır İspanya’da bulunan G.Saray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin’in, Basinas ve menajeri Koutsaliakos ile parasal konularda uzlaşmaya varamadığı, görüşmelerin belli bir noktada tıkandığı belirtildi.

Real Mallorca Kulübü’nün de 4 ay sonra anlaşması bitecek 32 yaşındaki futbolcu için 750 bin Euro bonservis bedeli talep etmesi, Basinas transferinin maliyetinin 3 milyon Euro’ya ulaşması üzerine sarı kırmızılı yönetimin geri adım attığı öğrenildi. G.Saray’ın Basinas’la anlaştığı yolundaki haberlerin basına yansımasına içerleyen Adnan Polat’ın transferin çıkmaza girmesi üzerine kurmaylarına sitem ettiği belirtildi.

5 ön libero ile ne yapacağız?

Önceki akşam oynanan Sarıyer maçından önce Mecidiyeköy’deki kulüp binasında bir araya gelen ve başkan yardımcısı Adnan Polat’ın gelişmeler hakkında verdiği bilgiler üzerine söz alan G.Saraylı yöneticilerin Basinas transferine bu şartlar altında sıcak bakmadıkları öğrenildi.

Yöneticilerin, "Linderoth 4 ay sonra takıma dönecek. Ayhan neredeyse iyileşmek üzere. Elimizde Mehmet Topal ve Mehmet Güven gibi genç futbolcular var. 5 tane ön liberoyu ne yapacağız" diyerek 32 yaşındaki Yunanlı futbolcunun transferine soğuk baktıkları ifade edildi. Mart ayında kongreye gidecek olan G.Saray yönetiminin de bütçeye ek yük getireceği için Basinas’ı istemedikleri öğrenildi.

BASINAS'la son kez
ZAMAN GAZETESI

Adnan Sezgin, Basinas için son kez görüşecek
G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp'ın ısrarla istediği Yunanlı Basinas'ın transferini gerçekleştirmek için 3 gündür İspanya'da bulunan Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in bugün Yunanlı oyuncu ile son kez görüşeceği öğrenildi.

Sezgin, yaptığı açıklamada, "Bugün Basinas ve menajeri Katsounaikis ile tekrar görüşeceğiz. Anlaşırsak hemen İstanbul'a getireceğiz." diyerek henüz transferden vazgeçmediklerini, her transferde olduğu gibi burada da bazı sıkıntıların olduğunu ifade etti.

Yonetim basiretsiz olmanin yaninda birazda sanssiz.Ne elersiniz Real Madrid'i be kardesim yapilir mi bu bize.. :)
TRUST GALATASARAY
MGC
Hasan Utku

Post by Hasan Utku »

Song sezon sonu gidiyormuş galiba,Rus takımıyla anlaşmış diye söylentiler var..(Edit:yukarda yazılmış.)

Şimdi bu habere herkes kızacak ama,bence iyi bir gelişme..Savunmanın ortası kesiciler,danduncularla dolu..Oraya topa basan,oyunu okuyabilen biri lazım,Basinas transferi gerçekleşirse uygun kaftandır diye düşünürüm.Kimse çıkıp Basinas salt orta saha oyuncusu falan demesin..Başka biri de olabilir tabi ama,geçmişteki örneklere bakarsak(Falco,Popescu gibi)uygun birini bulmadıkça özellikle uluslararası alandaki saha organizasyonunda zorlanacağımız aşikar..

Bu şekildeki,Basinas-Linderoth-Lincoln ve Nonda omurgası gelecekte iyi işler yapabilir.Tabi bir de iyi bir kaleci ilavesi..
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Appiah Gana milli takımına alınmıs, ama lisansi donduruldu.
Linderoth ameliyat oldu, ayaginin ustune basamiyor ,
GS kadrosunda. Oh my God, bu ne diyalektik celiskidir boyle :shock:

Bir tane hakkimiz zaten var halihazirda , fakat fenami yarim sezonluk satin alma opsiyonlu + genc birini kiralamak. Carusca gibi elde patlayan kalici mukaveleler yerine...
Ali Gursel wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:FB Silili Maldonadoyu aliyor. Boylece 2003 Brezilya Cruzeiro kadrosundan 5. (Alex, Edu, Deivid, Nobre den sonra ) oyuncu.Ve de ayni menajerin FB'ye yolladigi 3. veya 4. oyuncu. Agbi madeni bulmus, isliyor.
Antrenor Luxemburgonun damadi ve cogunlukla onun bulundugu takimlarda oynamis. Bir Kejman kaldi , o da giderse tamamen Brezilya.

Milli oyuncu. Orta sahada defans agirlikli oyuncu ve savunmaya yakin oynuyor. Kaliteli. İleriyle bagi iyi kuruyor. Fakat hucuma katilmasi ve gol atma ozellikleri pek yok. Birde tabii o pozisyon icin ayak bileklerinin biraz narin oldugu soyleniyor. Zamaninda o bolgeden gecirdigi operasyon yuzunden Avrupaya gidememis. Gerci futbolu sert oynamakla ayak bileklerinin narin olmasi pek mantikli gelmiyor adama. Ben okudugumun yalancisiyim.
Sanirim Appiah donduruldu diye yer acildi ya da Roberto Ramazan, Deivid Davut, Mateja Mustafa falan oldu.

Selcuk, Kemal gibi FB'de forma sansi arayan Turk oyunculara da Fortis Turkiye Kupasi maclarinda basarilar diliyoruz.

Biz de yeni sakat yabancilarimizi alabilmek icin Linderoth ile ilgili su dondurma isini yapacagiz herhalde. Acaba sakat yabanci kim var alabilecegimiz su aralar? Basinas saglik raporunda saglam ciktigi icin transferi suya dusmus. Klubu tebrik ediyorum. :lol:

Ali
NO ADNANS, NO CRY !!
Alpay Dedeoglu

Eyvah Necati geri dondu.

Post by Alpay Dedeoglu »

Ankaraspor, Necati ile yollarını ayırıyor...
Turkcell Süper Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaraspor'da, golcü futbolcu Necati Ateş ile yollar ayrılıyor.
Sezon öncesi transfer döneminin son gününde Galatasaray'dan Orhan Ak ve Emre Aşık ile birlikte 1 yıllığına kiralanan forvet oyuncusu Necati Ateş'in, Ankaraspor yönetimiyle karşılıklı anlaşarak mavi-beyazlı ekipten ayrılma kararı aldığı bildirildi.
28 yaşındaki deneyimli futbolcunun bundan sonraki çalışmalarını İstanbul'da sürdüreceği belirtildi.

Eyvah geri donuyor. Tabii GS ile milyon dolarlik 2-3 senelik anlasmasi var, parasini aliyor, niya Ankarada surunecek. Istanbuldaki sosyal hayatini riske atacak. Kafasindan futbolu silmis. Kendini kanitlama, toparlanma falan yok.

Floryadan iceri sokulmasi bile yanlis olur.

Bu arada Necatiyi kadro disi birakmasi sebebiyle Kalliye giydirenler,
Ankaraspordaki sahane performansina ne diyorlar acaba??
NO ADNANS, NO CRY !!
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ben de yazacaktim siz benden once davranmistiniz. Kalli'nin Avrupa'da oldugu surede bunun ve Hasan Sas'in birden cenesi acilmisti; biri donmek, digeri de gitmemek uzerine cok erdemli roportajlar vermislerdi.

Futbolcuyu forma oynatir. Kalli'nin gonderdiklerinden adam gibi bir performans gosteren bir oyuncu cikamadi.

Bence de asla Florya'ya sokulmamali.
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Ikinizde benden cok yasacaksiniz. Tam ben yaziyordum baktim siz yazmissiniz :)

Necati konusmustu devre arasi. "Aaa Necati'ye bakin. Iste gercek GS'li" denecegini isteyerek/dusunerek zirvalamisti. INSALLAH Florya'ya geri gelmez! Hasan'i da alsin yanina, Hakan'da abileri olsun yanlarinda. Hakan giderken Sabri'nin de kolundan tutsun. Bunlari goren Okan'da heveslenip onlara takilsin. Icimin yaglari erir valla :)
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Tolga Kurtoglu

Post by Tolga Kurtoglu »

Siz ucunuz de benden cok yasayacaksiniz...:)

Bu sabah dusunuyordum, Galatasaray'da baslanan kadro revizyonun tamamlanmasi icin kimlerin takimla iliskisi kesilmeli diye...ve Sukur, Sas, Okan, ve Sabri (beklenildigi uzere) isimleri cikti karsima... Tabi, Ankaraspor'dakiler olduklari yerde dursunlar...Belki bir tek Emre Asik'dan yararlanabilirdik, ancak diger Emre transferi ile ona da gerek kalmadi...

Bu isimler disinda kafami kurcalayan 4 isim var...Karan, Baris, Ozgurcan ve Mehmet Guven...Karan'a 1 sene daha Sukur ve tayfasinin olmadigi bir ortamda sans verilmeli diye dusunuyorum...Ozgurcan ve Mehmet Guven en iyi ihtimalle kiraya verilmeli, eger Anadolu takimlarindan almak istedigimiz oyuncular olur ise, onlar karsiliginda takas olarak da kullanilabilirler...Baris ise bence ancak yedek olarak dusunulmeli...Fizik yapisi ve enerjisi oldukca iyi ama buna ragmen ben ortak kaninin aksine cok faydali bir oyuncu oldugunu dusumuyorum...Zira verimliligi cok dusuk, sadece adam kovalayip baski kurmaya yariyor, ancak bu baski kazanilan top olarak meyve vermiyor...Cogu zaman kontrolsuz hareketle faul yapiyor...Yerde yatmaya cok egilimli ve en onemlisi top kullanimi gercekten cok kotu...Cogu pasi ya rakibe ya da oyunun acilamayacak oldugu noktalara gidiyor... Bu eksiklikler kendisinden yararlanmaya calistigimiz orta sahanin ortasi ve sagi mevkileri icin cok buyuk dezavantaj...Belki o da kira yontemi ile degerlendirilebilir...

Yabancilar ise ayri bir konu, onu da sonra yazalim...
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Song Moskova yolcusu
AKSAM GAZETESI

Galatasaray’ın oynadığı maçlarda adeta kurtarıcısı olan Kamerunlu stoperi Song’a Rusya’dan teklif geldi. Yapılan teklif, Galatasaray’ın verdiği ücretin neredeyse iki katından fazla. Sarı-Kırmızılılar’ın, yıllık 900 bin dolar önerdiği Song’a; Spartak Moskova yıllık 2 milyon euroya “Gel bizde oyna” dedi.
"Nerdeyse" derken?!?!? :lol: Hayir, 900 bin Euro'ya karsilik 2 milyon Dolar olsa, tamam diyecegim pariteyle filan hesaplamaya ugrasmamis, cumleyi yuvarlamis, ama su anki $/E paritesinde, bunun "nerdeyse" denecek nesi var yahu?!? ~1,060 K YTL x 2 < ~3,450 K YTL... Bayagi bayagi, acik ve de secik sekilde, 2 katini gectik 3 katindan da fazla. Azcik isinize saygi, sayin muhabir ve de editor!... Asil icerigi uyduruyor musunuz, icinde gercek de var mi bilmem ama, olayin matematiksel mutlak gerceklerini bari saptirmayin be yahu...
Özgür
Davut Gerçekcioğlu

Post by Davut Gerçekcioğlu »

ümit milli takımda berkant-yıldıray ikilisinin konuşulduğu yıllarda hıncal uluçun berkant göktan hakkındaki söylediği sözler hala kulağımda çınlıyor. türk futbolunun en büyük yıldız adayı emre değil berkanttır demişti. galatasaraya geldiğinde bana göre son yılların en büyük transferiydi ancak galatasaraya geldikten sonra hızlı bir düşüşe gecti ve artık kimsenin ilgilenmediği sıradan bir futbolcu konumuna düştü.(bayern münih de oynarken de aynı berkanttı, bu durumda düşüşün sebebini galatasarayın yönetim ve teknik heyetinde arayabiliriz!) kadroya bile girmekte zorlandığı bir dönemde (GS:2 Juventus:0) oyle bir maç oynadı ki rakip oyuncularla adeta dalga geçti, bu yüzden çok da tekme yemişti. iki ayağını da fevkalade kullanabilen berkantın bu şekilde sönüp gitmesine şu an bile hayıflanırım. bir futbolcu tembel olabilir, duygusal olabilir, uyum sorunu yaşayabilir. Hiçkimse sorumluluk alıp sorunlu oyuncuları takıma faydalı hale getirmek için bir çaba harcanmamaktadır benim anladığım kadarıyla.

Yukarda yazdıklarımı Carrusca ya bağlayacagım tabiki. uyum sorunu ne kadar açık ve netse, kalitesi de o kadar açık ve net. öyleyse sonuç ne olursa olsun bu oyuncuyu kazanmaya çalışmak şartları zorlayıp yeni bir oyuncu almaktan daha akıllıca olmaz mı? futbol oynamış biri olarak çok iyi biliyorum ki bir oyuncu için en büyük motivasyon güvendir, özellikle TD sonra takım arkadaşlarının güveni bir oyuncunun gerçek kapasitesini ortaya çıkarabilir. düşünün ayhanın iyileşip ön liberoya yerleştiğini, sol kanadı da carrusca alırsa işte en büyük transferi yapmış olacağız...
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Gazetelerin son dakikalarina bakilirsa Necati Ates VESTEL-MANISA ile anlasmis.

Ama Galatasaray'la bonservis sorununu cozerlerse :)

FB salak mi Galatasaray'dan adam alacak, adami isterse yeni bir SIIRT olayi organize eder o klupten alir.Ustelik cok daha ucuza.

http://www.tumspor.com/haber/20080122/M ... nlasti.php

Bu surusune bereket haber siteleri hep Milliyet Hurriyet tayfasini kaynak gosteriyor..

Yazik size
TRUST GALATASARAY
MGC
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Gecen gun Radyo Spor dinliyorum. Kendini FB taraftari diye tanitan biri soruyor: ''Maldonado Silili, takimda Brezilyalilar var, uyum sorunu olmaz mi?''. Ilker Ates cevapliyor : ''Pek uyum sorunu yaratmaz. Sili ve Brezilya Guney Amerikada. İkiside Latince konusuyor'' dedi. Vallahide billahi. Sinirden radyoyu kapattim. neresini duzelteceksin ki??

Insaat sektoru bircok kalifiye olmayan elemana is yarattigi icin hep ovulur. Bence futbol daha onemli. Hem is yaratiyor, hemde daha fazlasini uyusturup oyaliyor.

Moldano deyince de galiba baska takima gidiyor. alex oyle buyurmus cok kendisi methiye duzdukten sonra. Dedigine gore Turkiyede boylesi yokmus.
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Oftas'in 9 numarasi Sterjovski'nin Ingiltere'de kume dusmesi neredeyse garanti olan Derby County'e transfer olacagi haberleri bir haftadir yaziliyor, konusuluyor. Gecen hafta kendisi LigTV'de dogrulamisti.

Dun bize karsi oynamis, ayni gun transferi onaylanmis. Gerci Fanatik tek yildiz vermis, sakatlanmakdan korkmustur. Profesyoneligin ne oldugundan habersiz Turk topculara duyrulur.
Kaynak: soccernet.com

Derby sign Australian midfielder Sterjovski

Derby have completed the signing of Australia midfielder Mile Sterjovski after he was handed a work permit on appeal.

The Rams were forced to face a Home Office hearing today after the 28-year-old fell just short of the criteria to gain an automatic permit.

But with that hurdle safely negotiated, Sterjovski can now join from Turkish club Genclerbirligi for an undisclosed fee.

Rams manager Paul Jewell said: 'I am delighted with the decision, although we always felt we had a strong case.

'Mile is an international player with Champions League and World Cup experience. He will make a fantastic addition to the squad.'

Derby are still awaiting international clearance and are hoping to get it by noon on Friday so that he can play against Preston in the FA Cup on Saturday.

Sterjovski, who can play as a right winger or striker and has signed an 18-month deal with the Rams, first came to prominence with Sydney United in his homeland before gaining wider recognition during spells with Lille and Basel.

He has 33 caps for the Socceroos but did not play enough games over the last 12 months to guarantee a work permit under Home Office regulations.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Bugun cenem dustu. Eski bir dost hakkinda cikan haberi gecemedim.

Kaynak Washington Post
.....
Meantime, speculation continues to swirl around 2006 MLS most valuable player Christian Gomez, who is out of contract and exploring options abroad as well as being mentioned in MLS trade talks. He could be replaced by Marcelo Gallardo, a former Argentine national team star who has been with French club Paris Saint-Germain. Gallardo told Argentine reporters that he has decided to play in MLS, but did not specifically mention United.
Geldedik bizde oyna, soz dinletemedik. Ceksin cezasini.

Diger bir goz agrimiz Insua Meksika liginde oynuyor.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Alpay Dedeoglu wrote:Gecen gun Radyo Spor dinliyorum. Kendini FB taraftari diye tanitan biri soruyor: ''Maldonado Silili, takimda Brezilyalilar var, uyum sorunu olmaz mi?''. Ilker Ates cevapliyor : ''Pek uyum sorunu yaratmaz. Sili ve Brezilya Guney Amerikada. İkiside Latince konusuyor'' dedi. Vallahide billahi. Sinirden radyoyu kapattim. neresini duzelteceksin ki??

Insaat sektoru bircok kalifiye olmayan elemana is yarattigi icin hep ovulur. Bence futbol daha onemli. Hem is yaratiyor, hemde daha fazlasini uyusturup oyaliyor.

Moldano deyince de galiba baska takima gidiyor. alex oyle buyurmus cok kendisi methiye duzdukten sonra. Dedigine gore Turkiyede boylesi yokmus.
adamın haklı olduğu tek nokta maldanoda cruzeiro da alex ile beraber oynadı.Uzun zamandır zaten kendisi brezilyada .Sanırım Portekizce de öğrenmiştir. O açıdan haklı olabilir.
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Mehmet Gorgen wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:Gecen gun Radyo Spor dinliyorum. Kendini FB taraftari diye tanitan biri soruyor: ''Maldonado Silili, takimda Brezilyalilar var, uyum sorunu olmaz mi?''. Ilker Ates cevapliyor : ''Pek uyum sorunu yaratmaz. Sili ve Brezilya Guney Amerikada. İkiside Latince konusuyor'' dedi. Vallahide billahi. Sinirden radyoyu kapattim. neresini duzelteceksin ki??

.
adamın haklı olduğu tek nokta maldanoda cruzeiro da alex ile beraber oynadı.Uzun zamandır zaten kendisi brezilyada .Sanırım Portekizce de öğrenmiştir. O açıdan haklı olabilir.
Onu demiyorki Mehmet. Ulkeler yakin/Komsu oldugu ve latince(latince dedi yahu adam) konustugu icin uyum saglarmis. Adamin hayatinin yarisi Brezilyada gecmis, hanimi Breziyali, Kayinpederi Luxemburgo. adam bircok Brezilyalidan daha Brezilyali. Alexle, Deividle, ayni takimda oynamis. Bunlarin hicbirini bilmiyor. Neymis Latince ( Vatikanlimi bu adamlar yahu!!) biliyorlarmis ve Sili Brezilya komsu ulkeymis.. Sozum ona Ilker Ates yillardir bu piyasanin icinde, ekmek yiyor. Ulan biraz arastir, isine saygin olsun. Ayrica Sili ile Brezilyaninda ortak siniri yok.
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply