Alpay Dedeoglu wrote:'
Benim itiraz ettigim nokta 1-)verimsizlik ve 2-)elde edilen rantin uretime donusmeden tuketimde kullanilacak olmasi. Yani bizim ornegimizde
FB'nin alısveris merkezi ve diger isletmeleri verimsiz yonetilip , arpalik niyetine arada cok kisi yolunu bulacaktir vede dernek statusunde oldugu icin bircok asalak arpalik niyetine bundan nasiplenmektedir.
Ikinci konu ise FB net bir ithalatci , veya tuketicidir. Arada yuksek fiyatlara disariya oyuncu satma basarisi olmasina ragmen (Okocha, Balic, vs) genel olarak buyuk paralar dokulmustur ve bu paralari sacip galacticos olma artik yerlesmis bir kulturu olmustur. Sadece AY zamaninda transfere 900 milyon dolar civari para dokuldugu soyleniyor. Bu paralarin sadece 100 milyon dolariyla Ajax'in ki gibi uluslarasi bir alt yapi kurulur ve disariya futbolcu yollanirdi. Ama FB kulturu buna tahammul etmez ve altyapi isinede hemen profesyonel kadro yerine bu asalaklar ususur.
Ayrica binlerce FB'li kucuk futbolcuya ilk 11 de ancak 1 veya 2 yer gosteriyor FB vizyon olarak. 6 yabanci , 2-3 tane turklestirilmis yabanci, 2-3-5 tane kimisi yabanci pasaportlu Avrupada yetismis gurbetci. Birde yabanci sayisi serbest birakilsa araki bulasin Turk. Spor işletmesi degil, sanki Bagdat caddesi Italyan Sirki.
Sir Alex Fergusonun bir lafi vardir:
''Surdurulebilir Uluslararasi bir basari ancak kendi cocuklarinla ve kimliginle olur'' gibiydi..
Bu fanatikce bir tespittir ve bir GS dusunce klasigidir.Bundan da memnun olmadigimi soyleyemem cunku bu dusunceyi sabit fikre donusturen GS ile FB arasinda kurumsal ve ekonomik anlamda bir fark olusuyor.Kisaca tabii ki adayimiz "Canaydin".
FB'nin uretmedigini ve arpaliklarla dolu oldugunu da nereden cikartiyorsun.
Bugun istedigin kadar illegal dedigin stadda bir UEFA Finali oynanacak 2009 yilinda.
Gecen gun 500 Mio diyordun bugun rakami 900 Mio cikartmisin.Sizin taraflarda matematik hesabi da farkli oluyor herhalde
Senin dedigin gibi bunlar customized istatistiklerdir.Ne hikmetse siz 13M biz 90M harcariz da gelen giden adamlar bellidir.Son 5 yilda GS'ya gelen-giden yabanci oyuncunun haddi hesabi yok.
Deniz,Onder,Volkan,Selcuk,Kemal,Semih,Aurelio...bu takimdaki gecmisleri belli.Alex dorduncu sezonunda Appiah ucuncu.Tuncay 4 sene sonra gitti.Umit de oyle.Yozgatli da oyle.AY'in istikrari kesfiyle Canaydin gelis tarihi yasittir.
Carrusca..Terim doneminin sayamayacagim yabancilari..ha Lukunku...bunlar Urfa'dan mi yetisti de ben bilmiyorum.Yabanci kavrami denilen bir olgu var.Bugun altyapindan Ugur,Sabri ve Arda var.Sabri'den ivedilikle kurtulmak istiyorsun ki bir Okan Koc,Tarik halini alan Arda'dan umudunu kesebilirsin.Hakan abisi ile orta sahanin virtuozu Servet gereken hasari yaptilar.
Herneyse 900 M rakamini ciddiye almiyorum ve devam ediyorum.
Arpalik nerde olur, stadda olur,Fenerium'da olur, FBTV'de olur ve sosyal tesislerinin isletmesinde olur.
Fenerium basli baslina bir basari oykusudur ve bunda Murat Ozaydinli'nin korkunc bir emegi vardir.Bugun Fenerium acmak icin siraya girenlerin haddi hesabi yok cunku cok karli.Gecen sene 30 MIO YTL kazanc var.
FBTV senin Ajax'inla beraber PSV ve FEYENOORD'un model secimine girmis ki sen de biliyorsun GS cok feza almaya calisti stad modelinden.Bu arada bu uc kulubun pazarlama ve tvleri ortak bir sirket tarafindan yurutuluyormus.Ajax ornegini verdinde cok istiyorsun baskanina soyle ayni modeli GS yapsin.Ne yani 100M harcamadiniz mi?Hakan'in Ayhan'in paralarini kim veriyor?Yoksa cemaatlerden mi geliyor.Haydan gelip huya gidiyorsa mesele yok tabii.
FB bu arada GS ve BJK gibi ileride kazanacagi paralara ipotek koydurmadan TV'yi kendi devam ettiriyor bugun Canli yayin icin ihrac ediyor ekipmanlarini.Oysa 3-5 Mio sicak para karsiligi Dogan Medya grubuna verildi diger iki TV'nin isletmesi.
Sosyal tesislerin isletmesi de Divan'a verildi.Sushi teklifim sana gecerlidir.Ali Koc yoksa arpalik mi yapti da kenardan para cukkaliyor.
Lobicilik ve propoganda eylemlerini takdir ve saygi ile karsiliyorum ama bunlara gerek yok guzel abicim.FB yanlis yoldadir demek benim icin nasil bir 2003-2004-2005-2006 fikrasi olduysa gene bir 2007 fikrasi olur.
Sampiyonluklar elbet kazanilir veya kaybedilir ama gidilen yol ve FB'nin kendini angaje ettigi Futbolun gercegi tabak gibi ortadadir ve son olarak da Volkan-Onder/Gokhan-Semih-Deniz gibi bugun hem Milli Takimda hemde uc buyuklerde gozunu kirpatmadan ve Deniz haric yas ortalamasi 23-24 olan bir oyuncu grubu var.Goreceksin ki EURO 2008'de bu oyuncularin basarisi ile Turk Milli takiminin basarisi dogru ograntida olacaktir.Ve insallah bu sene olmasada onumuzdeki 3 yil icinde FB'nin Avrupa'daki ilerlemeleride bu oyuncularin sayesinde olacaktir.
Aha bunlari da soylemeden yapan bir Aziz Yildirim vardir ve yakinda Avam Kamarasinda "bir gun herkes Fenerbahceli olacak" sapkali MP'leri gorur gibiyim
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..