Saka gibisin Ali. Rankingi bosver diyorum bana ranking veriyorsun sonra da Liverpool'un kadrosunda bir halt yok diyorsun. Ne demek yok canim. Owen - Heskey- Gerard-Riise - Hypia- Carragher adam degil mi? CL yi kazanan takiminda da yer aliyor bunlarin bir kaci. Bu takimin bir cogu hala premier ligde oynuyorlar. Bizimkiler nerede belli degil.
Sizinle bir sey tartisilmaz. Reklam kokan avukatlik laf salatasiyla karaya ak beyaza kara demekten kendinizi alamiyorsunuz.
Avukatligin en onemli avantaji karsindaki demagoji yapti mi bunu taniyip musade etmemektir Ozancigim. Sen muhendis misin, sanirim kimse sana alaninda martaval anlatamaz, bir projeye bakarken vs. Ben de avukatim, kimse bana demagoji, laf salatasi yapamaz.
Yukarida ne yazdigim cok belli, tezine karsi objektif veri verilince birak simdi rankingi deyip, sonra israrla neden birakmiyorsuna geliyor is. Yani tartisirken karsindakinin hangi verileri kullanacagini dikte ettirme cabasina girmissin, ilginc ama maalesef mumkun degil. Keske mumkun olsaydi tabii.
Rankingi bir yere birakmam, iki takimin o siralarda Avrupa'da nerede oldugunu gosterirler. Tabii senin isisne gelmiyor, maksadin Gerets'i genel siyah beyaz egilimlerin dogrultusunda yerin dibine sokmak oldugu icin, UEFA rankinginde 14-15inci olan takimlar arasindaki macla 6. ve 71. olan takimlar arasindaki maci karsilastirmak istiyorsun, yanlisligi isaret edilince de rankingi birak (nedense?) kadroya baka geliyor is. Cunku kadro subjektif, kim cani ne isterse der, Perez kayip ama Henchoz'u her gun konusuyoruz ya.
Ben tekrar edeyim, cok ortada, ama edeyim: 2002 Liverpool'u ile 2006 Liverpool'u cok farkli takimlar. Sen 2002 kadrosunu alla pulla, methiyeler duz, ama ikisinin de ne yaptigi belli. Biri ceyrek finalde sut, digeri CL finalinde.
Laf salatasi demisken, nedense benim bu yukarida yazdigimi 2002 Liverpool'u dandikti yazmisim gibi okumaya calisiyorsun. Oyle bir sey diyen yok. Saydiklarin gayet iyi futbolcular, ama bunun konuyla alakasi yok. Konu 2002de GS-Liverpool ve de 2006da GS Liverpool karsilastirmalari, Heskey iyi mi kotu mu degil. Orada da bariz olan 2006 Liverpool'unun cok daha guclu bir takim oldugu ve de muhtemelen 2002 GS'inin da 2006 GS'in dan iyi oldugu.
Kisiligini ne demek bosver? Hoca dedigin bir butundur. Beseri yetenekleri, psikolojiden anlamasi, insan idare etmesi en az sahada verdigi taktik ve kadro kurusu kadar onemlidir. Boyle dar bakarsan olaya bu kadar kotu bir yorum cikar iste.
Kisiligini bos ver derken bu tartisma icinde kisiligini bos ver dedim. Bu tartismanin kaynagi bizim yonetimin kotu kadrolar kurup, basarisiz olup, bunu hocalarin sirtina yukleme egilimi olan bir donemde habire hoca degistirip degistirmedigi. Hepimiz futbol takip ediyoruz, git bak bakalim Man. U., Arsenal, Liverpool hocalari kac senedir takimlarinin basinda, bizim bu yonetim kac senede bir hoca degistiriyor. Ya da GS tarihine bak, onemli basarilar hocalar kac sene takimda kaldiktan sonra gelmis.
Hal boyle iken, GS'da Ahmet gelsin, Mehmet gitsin, Mehmet gitsin, Huseyin gelsin diye senede bir hoca degistirilir oldu. Maksat yonetimin basarisizlarina gunah kecisi bulmakti. Sen yonetime laf ettirmemek icin, Hagi'nin karakteri bozuktu, Gerets ayyasti deyip, bunu bir de futbol verileri ile desteklemek istiyorsun. Verilerin elestirilince de karsindaki laf salatasi yapiyor oluyor.
Hagi'nin karakterine GSyonetiminden laf eden olursa gulerler, adam senelerdir GS'da, karakterini yeni mi gordunuz diye. Hagi'nin karakterinde is basina getirirken problem yoktu, sonra mi ortaya cikti? Futbolcuyken ornek insan, karakter timsali Hagi hoca oluncu karakteri bozuldu. Hagi'nin de sivri davranislarinin ardinda yonetimden yedigi bazi kaziklar vardi kismen en azindan, hos normali de sivri adam zaten).
Gerets ayyas mi bilmem, ama sirf yonetime koruyacagim diye adama bir suru oyuncu soz verilip sonra Inamoto ve Carrusca sokulmasini goz ardi edip, ama neden elindeki malzemeden en iyisini yapmadi demek de garip. Kardesim adam belki buraya gelirken elindeki malzemenin ne olacagi konusunda belli sozler alip kazik yedi, efendiliginden de sesini cikarmadi. Bunun boyle olmadigini biliyor musun? Benim guclu tahminim o yonde, o zaman da bana gore Gerets'e ayyas diyenler laf salatasi yapiyor. Ayrica elindeki malzemeden is yapma konusunda begenmedigin Gerets'in Hakan Sukur, Necati, Hasan Kabze ve Umit Karan ile Sampiyon yaptigini masaya koyalim. Bu malzemeyi nasil buluyorsun? Hakan Sukur gidince ziyafet verilecek, Necati ve Hasan Kabze de tanri ilan ettigimiz yeni hocamiz tarafindan takimda sutlandi. Yani malzeme kullanamayan ayyas hoca Gerets ya. Nedense adamin kullanarak sampiyonluk urettigi malzemenin yarisini takimda tutmaya tenezzul etmedi senin yeni tanri. Kalan dortte bir Hakan Sukur, o konuda donmen zaten mumkun degil. Isin simdi herseyi Umit Karan yapti demeye kaldi yani iki sezon once, iyi sanslar.
Bosver Ali'cim ben hakli olmayayim. Lucescu Besiktas'a son 10 senede en iyi basarilarini verdi. Yetmedi simdi ne idugu belli olmayan Shaktar'i adam ediyor, belki onlara da bir ceyrek final falan oynatacak ama hala yuzunuz kizarmadan gerets'le falan karsilastirisiniz bana. Shaktarin puani kaca gelmis Lucescu geldiginden beri bir bakin.
Bak, avukatlik laf salatasi demisken, su ne idugu belirsiz dedigin Shaktar'in gecen sene transfere kac para harcadigini bir ara oku (henuz onlara ceyrek final oynatma projesi de kendi yazdigin gibi "belki" asamasinda, epey bir senedir de katiliyor bu arada). Tabii onu da ranking gibi bosver dersin aslinda, objektif verilerle pek aramiz yok nasil olsa. Sen bir 2006 GSinin degeri ile bugunku Shaktar'in degerini karsilastir, sonra hala arzun varsa yuz kizarma konusunu konusuruz.
Kalsin...
Kalli'de de simdilik hakli olmayayim. Siz daha iyi bilirsiniz. Zaman her seyi gosterir. He deyip gececeksin Ozan'in dediklerine.
Ozan'in dediklerine he deyip gecmem, neden oyle yapayim? Dediklerini okuyup dusunuyorum. Bazen kafamda ampul yaniyor, mutesekkir oluyorum. Bazen dogmatik olmus, israrla bir fikirde inat ediyor diyorum, begenmiyorum. Sen de maalesef ona katlanmak zorundasin, kimsenin her dedigi dogru cikmiyor cunku.