Gordum Mert,
UYUZ OLDUM
Bunun adi sark kurnazligi, Bursa'da yasayan herkes bilir ki, Bursaspor maclarina giden cocuk sayisi 1000-2000 olur.Saka degil , 20000 kisilik bir stadta bu rakam cok yuksek.Sadece uc buyuklerin maclarinda yapilacak olan bir uygulama bu.Maksat olayi paraya cevirmek.Guvenlik onlemi hikaye, Bursaspor yillardir bu tur maclari oynuyor, Bursa'da guvenlik sorunu YOK. !!
Ancak bir konuya dikkatinizi cekmek isterim.Bu cocuklarin cogu hatta hepsi Bursaspor taraftari, alt yapi okullarinda oyunayan cocuklar.Bursa sehri degisik bir sehirdir.Takim taraftarliginin en ust boyutta oldugu bir yerdir.Sinan'in dedigi gibi GS-FB-BJK taraftari da coktur ama Bursa dendi mi akan sular durur.Kemik bir taraftar yapisi vardir.Bugun TEKSAS adiyla anilan Bursa Curva'si on-onbes sene oncesinin bebeleri.Babalari abileri ile o kucukcuk boylari ile tellerin altindan mac seyretmeye calisan cocuklar buyudu ve Curvanin yeni sahipleri oldular.
Bursa'da gunun her saati Bursa formasi ile gezen (adeta gunluk kiyafetmis gibi) insanlar cocuklar gorursunuz.
10 milyon para degil bizim icin veririz, ancak bu cocuklarin cogu Bulgaristan gocmeni aile cocuklari (Bursa'nin cogunlugu gibi),benim firmam (ogunerek soyluyorum) bu cocuklari destekleyen ve Bursaspora gonul vermeleri icin Bursa stadina Tribun bile yapti.Isın icindeyim biliyorum.Okullarinda basarili ogrencilere burs vermekten tutun kombinelere kadar bu cocuklarin sosyal aktivitelerde bulunmalari kahve koselerine biranelere gitmemeleri icin yapildi bu tribun.Bu sene Uludag Universitesine Makina Muhendisligi bolumu icin sponsor olundu, hedefte Bursa'ya firmanin adini tasiyan bir Universite acilmasi projesi var bu planlarin icinde, artik makine muhendislerimizi kendimiz yetistirecegiz.
Bu tribun ve Bursa'nin taraftar yapisi ile ilgili cok guzel ama eski bir yazi var asagida..
Bursaspor'un kalbi Teksas
Özelliklerini yitiren, klasiklerini küreselleşmenin acımasız çarklarına kaptıran Bursa'da, Bursaspor taraftarı direnebilen klasikler arasına girdi.
Eski kale arkası tribünü olarak yapılan ve tartışmasız takımlarına en bağlı taraftar grubu Teksas'ın konuşlandığı tribün hem Bursa hem Türk futbol kamuoyunun gündeminde .
Bursaspor'un merhum efsane amigosu Yaşar'ın kuruluşunda emek harcadığı, bir süre önce amigolukta jübile yapan Amigo Fiko'nun genişlettiği Teksas Grubu üçe bölündü ama Atatürk stadının yine tek hakimi.
Teksas'ın bölünmesi, kentin sosyo- ekonomik yapısının farklılaşmasının yanısıra çocuk yaşta bu tribünler girenlerin eğitimleri ya da işleri nedeniyle katetikleri aydınlanma yolculuğu rol oynadı. Teksas'ın dünkü çocuklarının okumuşları yani üniversiteyi bitiren, doktora yapan hatta önemli şirketlerin sahipleri olanlar "Grup Çeynç'i" oluşturdular. Genç taraftar, lise ve üniversiteli teksaslılar "Supporters" grubunu kurdular.
Bursa Atatürk stadını bilenler için taraftar dağılımını aktaralım. Eski kapalı tribünde oturanlara, Teksaslılar'ın deyimiyle, "Sosyete " deniliyor. Eski kale arkasının eski kapalıya yakın bölümünü Klasik Teksas tarftarı dolduruyor. Onların yanında Supporters ve Radikal var. Maraton tribünü olarak adlandırılan yeni kapalıda Grup Çeynç var. Maraton'da bir başka grupta kendilerine Partizan adını vermiş. Onların yanında "Ali Durmaz Çocuk Tribünü" var. Bugünlerde okullarında başarılı olup maça bedava girmeye hak kazanan çocuklar, sosyal gelişimlerine göre Teksas, Supporters, Grup Çeynç ya da Sosyete'ye katılabilecekler.
Teksas'ta amigoluk yaparken Bursaspor başkanlığına seçilen Recep Günay, Anadolu'daki ilginç örneklerden biri olarak futbol tarihindeki yerini aldı. Bursaspor'un bu dönem başkanlığını yapan Levent Kzıl'ın da Bursaspor maçlarını seyretmeye Teksas tribününde başladığını anımsatalım. Kızıl sıksık "Ben tribünden gelen başkanım" demesinin yanısıra tribün psikolojisini iyi bilmesi ve kimi amigoları futbol deyimiyle "yemlememesi" de Bursaspor' daki tribün iyileşmesinin önemli adımları olarak gösteriliyor.
http://www.bursaspor.net/sayfa.asp?Cont ... azi&id=196
Valilik takiye yapmis hepsi bu,ben stada 20 aylik oglumu da sokarim 80 yasindaki anneannemi de...
Bursa garip bir sehirdir, valisini de polis muduru de biz seceriz burda
DERIN DEVLET
MGC
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)