Bende RM macini seyrettim. Mukemmel oynadi, Real defansini tek basina dagitti. O macdan sonra ne yaptigini bilen varmi? Adam yok oldu. Benim fikrimdekilerin derdide bu devamsizlik, bir olup 10 kaybolma. 10 milyon gibi rakamlar telafuz edilen adamda sezon icinde biraz istikrar, dayaniklilk beklemek yanlis olmamali. Ama dersin maliyeti 3-4 milyon buyursun gelsin.
sevgili mehmet, zaten senin soylediklerini John Carew her mac yapsaydi, yada daha genele yayarak yapsaydi sanirim ben onu alabiliriz belki diye yazmazdim.. Sergen'de de bu denli bir devamlilik olsaydi zaten Real madrid'te oynardi... Besiktas, Fener, Trabzon ve G.Saray arasi gidip gelemzdi en iyi zamaninda..
gorecegiz hep birlikte, Lincoln'de devamliligi olan biri degil.. cok iyi bir oyuncu ama devamliligi yok.. simdi burada oyuncu kalitesinde kademelendirme var.. devamliligini en ust duzeyde tutabilenler.. bunlar zaten Henry, W.Rooney, Drogba gibi farkli yapilarda da olsa her yil belli sayida maca cikan ve belli istatistikler tutturan golcu oyuncular ve fiyatlari 30 milyondan basliyor, bunlar genelde İspanya'dan Real Madrid, Barcelona, ingiltere'de de bildigimiz 2-3 takimda oynuyorlar. 10-30 milyon arasi olanlar, Ribery, Klose, hatta Baptista vesaire bunlari da Bayern, Lyon, hatta son donemde italyanlar bu limitteki oyunculari alabiliyorlar.. 5-10 milyon arasi oyuncular dilimi ise son donemde 3 Buyuklerin Digiturk ve iddaa gibi gelirlerinin artmasiyla dahil olabildigi bir grup.. Olimpiyakos, Shaktar Donetsk (bazen sahibinin zenginligi nedeniyle degerin ustune de ciktigi oluyor), Valencia hep bu segmentten oyuncu aliyorlar...
Lincoln'de 5-10 milyon euro segmentinden gelen bir oyuncu... elbette 1-5 milyon arasi oyunculardan daha iyi.. ama 10-30 milyon arasindaki oyuncular gibi perfmansini surekli yukarida da tutamiyor.. tutarsa zaten oyle bir fiyatla teklif gelir ve satilir.. dolayisiyla John Carew'de bu segmentte yer alan kaliteli bir oyuncu.. yasi da 27.. en azindan isterse Real Madrid gibi bir takima karsi neler yapabilecegini de gostermis, tanidigimiz bir isim..
elbette Carew suanda gundeme bile gelmis biri degil.. ancak, bizim tarafimizdan alinacak oyuncu muhtemelen bu sekilde biri yada gecmiste daha istikrarli ancak yasi biraz daha ilerlemis oyuncu olacaktir... o nedenle beklentilerimizi dahil oldumuz grup icerisindeki oyunculara gore belirlemek lazim diye dusunuyorum..