Volkan Yaman Resmen Aslan
Moderator: Staff
-
- Moderator
Tomas'a sozle$me yeniletildiginde Adnanlar bu klupte degil mi idi? O zaman ulan ne oynuyorsun ki bu kadar para istedin diyemeyen verdikten sonra bugun indir derlerse Tomas da pantolunu filan indirir bir $eyler gosterir bana kalirsa. Sen olsan oyle yapmaz mi idin Ali? Tomas o paraya isterseniz kulubede istersniz tribunde ayni Ali Lukunku gibi oturmaya razi. Citir citir yiyecek o parayi Loto parasi gibi. Iyi bir emeklilik parasi aslinda. Hem dinlenir hem zindelenir ve ekmegine yag surerler bu ya$taki futbolcuya aci yapacam derken.
Ayni $eyler Song icinde gecerli. Yeterki paralari gununde verilsin hicbir yere gitmeye niyetleri yok. Enayi mi bu adamlar. GS'yin yapacagi ve onlarin itiraz edemeyecekleri tek $ey bunleri kiraya vermek. Elbetteki kira veren verecegi kira bunlarin GS'yin verdigi maa$ seviyesinde olmayacagi ortada. $oyle Sivas mivas gibi ki$in bir taraflarinin donacagi bir takima dehlenirlerlese iyi olur. Ustunu tamamlarlar ve zararlarini bir kismini oyle cikarirlar. Tomas'dan filan kalsa da bu sene hayir beklemeyin. Oylesine maclara takilacaktir bu saatten bunca laf ve olaydan sonra. Onlar icin bedenlerini dinlendirip GS'dan sonra birkac sene daha uygun bir fiyata bir yerlerde oynamaktir ideal olan. Bo$una nefes tuketmeyiniz. Taraflar yerlerini almi$lar ve herkes birbirinin bagirsaginin nerede dondugunu gayet iyi biliyor. Takimda kalsalarda artik iflah etmeyecekleri bir duruma gelindi.
Tomas gibi bir adama bu yoklukta bu kadar para verenler utansin. Elleri kirilsin oyle bir sozle$meye imza attiklari icin. Benim istegim bu, varsa bir ilahi adalet.
Ayni $eyler Song icinde gecerli. Yeterki paralari gununde verilsin hicbir yere gitmeye niyetleri yok. Enayi mi bu adamlar. GS'yin yapacagi ve onlarin itiraz edemeyecekleri tek $ey bunleri kiraya vermek. Elbetteki kira veren verecegi kira bunlarin GS'yin verdigi maa$ seviyesinde olmayacagi ortada. $oyle Sivas mivas gibi ki$in bir taraflarinin donacagi bir takima dehlenirlerlese iyi olur. Ustunu tamamlarlar ve zararlarini bir kismini oyle cikarirlar. Tomas'dan filan kalsa da bu sene hayir beklemeyin. Oylesine maclara takilacaktir bu saatten bunca laf ve olaydan sonra. Onlar icin bedenlerini dinlendirip GS'dan sonra birkac sene daha uygun bir fiyata bir yerlerde oynamaktir ideal olan. Bo$una nefes tuketmeyiniz. Taraflar yerlerini almi$lar ve herkes birbirinin bagirsaginin nerede dondugunu gayet iyi biliyor. Takimda kalsalarda artik iflah etmeyecekleri bir duruma gelindi.
Tomas gibi bir adama bu yoklukta bu kadar para verenler utansin. Elleri kirilsin oyle bir sozle$meye imza attiklari icin. Benim istegim bu, varsa bir ilahi adalet.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Jul 02, 2007 7:55 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Degildi. Benim bildigim bu isi Tulun'la Fatih Goksen halletti. Hatta Fatih Goksen "evet yuksek maasla imza attirdik, ne yapsaydik onlar da mi Ribery gibi kacsaydi?" diye demec vermis gecenlerde.Cengiz Akgun wrote:Tomas'a sozle$me yeniletildiginde Adnanlar bu klupte degil mi idi?
Bu arada Volkan Yaman isi kesinlikle bitmis. Hayirlisi olsun. Ali Bilgin olayi insallah sadece fiyat yukseltmek icindir.
Ozan Ersoy
Antalyaspor Kulübü Başkanı Sedat Peker,"Galatasaray ile anlaşma imzaladık. Volkan bugünden itibaren Galatasaraylı’dır" dedi.
26.06.2007
Başkan Peker, Volkan’ın transferi karşılığında sarı-kırmızılı kulüpten kaleci Fevzi artı para aldıklarını söyledi.
Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat ise Volkan konusunda Antalyaspor ile anlaşma imzaladıklarını belirterek, "Konu bitmiştir. Volkan yarından itibaren Galatasaray forması giyecektir" diye konuştu.
Ali Bilgin ile ilgili bir soru üzerine Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, "Bu futbolcuyla lgili görüşmelerimiz Galatasaray Kulübü ile sürüyor. Ayrıca Fenerbahçe’den de Ali Bilgin için teklif aldık" dedi.
Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat da Ali Bilgin ile ilgili teklifleri bulunduğunu doğruladı.
-
-
Umit Karan sacmaliginin arasinda kaynadi. Volkan Yaman GS icin oynamak uzere dun imza atti. Bir tane daha Almanya kokenli futbolcumuz daha oldu. Volkan Munich dogumlu, 25 yasinda. Almanya'da yetismis, dogdugu sehrin takimlarindan TSV 1860'da futbol oynamis. TSV Almanya'nin en eski kuluplerinden ama bir nevi Istanbulspor statusunde. Ikinci ligde oynuyorlar su anda. Ama soyle bir 10-15 senelik birinci lig basarilari var yakin tarihte. En iyi birinci ligi 4. bitirmisler bizim meshur Lorant zamaninda. Hassler, Voller, Jeremies gibi meshur oyunculari ya yetistirmisler ya da son zamanlarinda oynatmislar. Sehrin tabii en buyuk takimi Bayern Munich ve onlarla Allianz stadini paylasiyorlar. Volkan'in yetistigi takim oyle de bos bir takim degil anlayacaginiz.
Volkan 2004 de Antalyaspor'a geliyor. Orada birinci lige cikmalarinda onemli pay sahibi. Bu sene de Yilmaz Vural sol bek ve orta sahada cok oynatti onu. Antalya'yi bu sene ilk izledigimde diger baska gurbetci futbolculari Ali Bilgin'den daha cok begenmistim. Farkli yerde farkli gorevlerde futbolcular ama bana gore Volkan'in takima faydasi daha fazlaydi. Volkan ileri geri calisan gayet iyi ortalar yapan, sut denemesinde bulunan, mucadele eden, fizigi cok iyi bir topcu izlenimi biraktiydi. Belden yukarisi iri yari, bacaklari kalin, tiknaz vucuduyla toptan ve rakipten cekinmeyen bir oyuncu.
Volkan ailecek GS'li. Dun verdigi demeclerde "Almanya'da yetistigim ve Avrupa'da basarili olan, sesimizi duyuran tek takim GS oldugu icin GS'li olduk biz de" derken aslinda yurt disinda yasayan Turk vatandaslarinin buyuk cogunlugunun egilimini seslendiriyordu. "Hayalimin takimina geldim" diyor ve ictenligine inaniyorum. GS'in basarilariyla buyumus GS'la sevinmis bir Turk topcusunun, GS'da oynamayi hayal etmesi dogaldir bana gore.
Bu transfer yillar oncesinin Almanya ikinci liginde yetisip, Manheim, Istanbul, Diyarbakir derken yolu GS'la birlesen Umit Davala'yi hatirlatti bana. Sakatlik olmaz ise Volkan'in Kalli'nin emri altinda iyi calisip, GS'a en az Umit kadar faydali olacagini umit ediyorum. Hasan'in dedigi gibi senenin en iyi transferlerinden biri budur bence. Ihtiyacimiz olan yere, potansiyeli fazla iyi bir topcu aldik.
Umit Karan - Volkan Yaman - Serdar Calik - Baris Ozbek - Aykut - Bouzid ve Lincoln Almanya baglantisi olan ve Kalli'yle ayni dili kullanacak futbolcularimiz. Umit uzerindeki negatif etkiyi atmak icin cok calisacak ama diger cocuklarla iyi temel atacak GS.
2007 GS'in makus talihinin dondugu sene olacak insallah.
Ozan Ersoy
Volkan 2004 de Antalyaspor'a geliyor. Orada birinci lige cikmalarinda onemli pay sahibi. Bu sene de Yilmaz Vural sol bek ve orta sahada cok oynatti onu. Antalya'yi bu sene ilk izledigimde diger baska gurbetci futbolculari Ali Bilgin'den daha cok begenmistim. Farkli yerde farkli gorevlerde futbolcular ama bana gore Volkan'in takima faydasi daha fazlaydi. Volkan ileri geri calisan gayet iyi ortalar yapan, sut denemesinde bulunan, mucadele eden, fizigi cok iyi bir topcu izlenimi biraktiydi. Belden yukarisi iri yari, bacaklari kalin, tiknaz vucuduyla toptan ve rakipten cekinmeyen bir oyuncu.
Volkan ailecek GS'li. Dun verdigi demeclerde "Almanya'da yetistigim ve Avrupa'da basarili olan, sesimizi duyuran tek takim GS oldugu icin GS'li olduk biz de" derken aslinda yurt disinda yasayan Turk vatandaslarinin buyuk cogunlugunun egilimini seslendiriyordu. "Hayalimin takimina geldim" diyor ve ictenligine inaniyorum. GS'in basarilariyla buyumus GS'la sevinmis bir Turk topcusunun, GS'da oynamayi hayal etmesi dogaldir bana gore.
Bu transfer yillar oncesinin Almanya ikinci liginde yetisip, Manheim, Istanbul, Diyarbakir derken yolu GS'la birlesen Umit Davala'yi hatirlatti bana. Sakatlik olmaz ise Volkan'in Kalli'nin emri altinda iyi calisip, GS'a en az Umit kadar faydali olacagini umit ediyorum. Hasan'in dedigi gibi senenin en iyi transferlerinden biri budur bence. Ihtiyacimiz olan yere, potansiyeli fazla iyi bir topcu aldik.
Umit Karan - Volkan Yaman - Serdar Calik - Baris Ozbek - Aykut - Bouzid ve Lincoln Almanya baglantisi olan ve Kalli'yle ayni dili kullanacak futbolcularimiz. Umit uzerindeki negatif etkiyi atmak icin cok calisacak ama diger cocuklarla iyi temel atacak GS.
Ozan Ersoy
-
- Staff Member
inşallah.Ozan Ersoy wrote:Umit Karan sacmaliginin arasinda kaynadi. Volkan Yaman GS icin oynamak uzere dun imza atti. Bir tane daha Almanya kokenli futbolcumuz daha oldu. Volkan Munich dogumlu, 25 yasinda. Almanya'da yetismis, dogdugu sehrin takimlarindan TSV 1860'da futbol oynamis. TSV Almanya'nin en eski kuluplerinden ama bir nevi Istanbulspor statusunde. Ikinci ligde oynuyorlar su anda. Ama soyle bir 10-15 senelik birinci lig basarilari var yakin tarihte. En iyi birinci ligi 4. bitirmisler bizim meshur Lorant zamaninda. Hassler, Voller, Jeremies gibi meshur oyunculari ya yetistirmisler ya da son zamanlarinda oynatmislar. Sehrin tabii en buyuk takimi Bayern Munich ve onlarla Allianz stadini paylasiyorlar. Volkan'in yetistigi takim oyle de bos bir takim degil anlayacaginiz.
Ozan Ersoy
Bu kadroya ilave Bir sağ bek ve iyi yabancı santrafor olsaydı da fena olmazdı yani.
-
-
Gorgen ile bu sabah Florya da antremanda gorustuk. Ben calıların arasından Derwall antreman sahasına bitisik diger sahadaki PAF antremanını seyretmege, PAF taki oyuncuları secmege calıstım. PAF takım tam kadro calısıyordu. Antep B. B. den sag bek Ates PAF a donmus. Diger kiraladıgımız Volkan Bekci ise PAF statusunde yer almadıgı icin kadroda yoktu.
PAF ta ve alttan gelenlerden sol kanatta oynayacak bir tek ikizlerden biri var. Fizigi yeterli olmasa bile cabuklugu ile acıgını kapatıyor. Volkan Bekci Antep B. B. de, buradaki performasını arttırmasını bekleyecegiz. Bir diger sol kanat oyuncumuz Cafercan nın durumu nedir bilmiyorum. Aslında forvet arkası daha iyi oynuyor ama nedense kanata hapsediliyor. Alttan gelen genc yetenekler goz onune alındıgında GS ın orta ve uzun vadede sola oyuncu yetistirmesi zorunlu. Bu yuzden elimizdeki Ferhat ve Volkan nın uzerine titrememiz gerekiyor.
Ben sag bek ve sag kanat icin transfer yapılması gerektigi fikrini desteklemiyorum. Yeni gelen Serkan her iki kanadı kullanan seri ve akıllı bir oyuncu izlenimi verdi. Ates in Antep ten donmesine sevindim, gerci hazırlık kampına katılıp tekrar Antep e gider mi bilmiyorum. Sag bek icin Ugur Ucar, Ates, Erkan Ferin sag acık icin yeni transfer Serkan, Sabri, Sas aday oyuncularımız. Bu zenginlik sol kanat icin pek soz konusu degil.
A takım antremanında su an itibarı ile PAF tan yetisen Anıl (stoper-sol ayaklı), Ozgurcan(forvet), Ferhat (defans), M. Guven (orta saha), Arda (orta saha) calısıyor. Ugur Ucar(defans), Aydın(orta saha) ve Oguz(orta saha) un fizik tedavileri oldugunu dusunuyorum. PAF tan toplam sekiz oyuncu, hic fena degil!
PAF ta ve alttan gelenlerden sol kanatta oynayacak bir tek ikizlerden biri var. Fizigi yeterli olmasa bile cabuklugu ile acıgını kapatıyor. Volkan Bekci Antep B. B. de, buradaki performasını arttırmasını bekleyecegiz. Bir diger sol kanat oyuncumuz Cafercan nın durumu nedir bilmiyorum. Aslında forvet arkası daha iyi oynuyor ama nedense kanata hapsediliyor. Alttan gelen genc yetenekler goz onune alındıgında GS ın orta ve uzun vadede sola oyuncu yetistirmesi zorunlu. Bu yuzden elimizdeki Ferhat ve Volkan nın uzerine titrememiz gerekiyor.
Ben sag bek ve sag kanat icin transfer yapılması gerektigi fikrini desteklemiyorum. Yeni gelen Serkan her iki kanadı kullanan seri ve akıllı bir oyuncu izlenimi verdi. Ates in Antep ten donmesine sevindim, gerci hazırlık kampına katılıp tekrar Antep e gider mi bilmiyorum. Sag bek icin Ugur Ucar, Ates, Erkan Ferin sag acık icin yeni transfer Serkan, Sabri, Sas aday oyuncularımız. Bu zenginlik sol kanat icin pek soz konusu degil.
A takım antremanında su an itibarı ile PAF tan yetisen Anıl (stoper-sol ayaklı), Ozgurcan(forvet), Ferhat (defans), M. Guven (orta saha), Arda (orta saha) calısıyor. Ugur Ucar(defans), Aydın(orta saha) ve Oguz(orta saha) un fizik tedavileri oldugunu dusunuyorum. PAF tan toplam sekiz oyuncu, hic fena degil!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
Sevgili Murat ve Gorgen -
Antremanlari takip ettiginiz icin size sormak istedim...
A takim henuz kendi arasinda mac oynamaya basladimi - mac yapiyorlarsa Kalli sag beke kimi koyuyor - malum Ugur sakat ve tedavi goruyor. Sabri, Topal veya Baris orada deneniyor mu?
Ben en cok Sabri'yi gormek istiyorum sagbek te... Hatta umidim Carrusca'nin bu sene Kalli ile acilacagi ve Arda'nin saga Carrusca'nin sola gececegi...Sabri enerjisi bol fakat adama eksiltme yetenegi kisitli bir topcu - kanatlarda oynayan oyuncularin gereginde onunde ki adami ekarte etmesi gerek (bkz. C. Ronaldo, Robben) - o yuzden Sabri bekte daha faydali olur veya cift on libero oynarsak Linderoth'un yaninda...
A takim henuz kendi arasinda mac oynamaya basladimi - mac yapiyorlarsa Kalli sag beke kimi koyuyor - malum Ugur sakat ve tedavi goruyor. Sabri, Topal veya Baris orada deneniyor mu?
Ben en cok Sabri'yi gormek istiyorum sagbek te... Hatta umidim Carrusca'nin bu sene Kalli ile acilacagi ve Arda'nin saga Carrusca'nin sola gececegi...Sabri enerjisi bol fakat adama eksiltme yetenegi kisitli bir topcu - kanatlarda oynayan oyuncularin gereginde onunde ki adami ekarte etmesi gerek (bkz. C. Ronaldo, Robben) - o yuzden Sabri bekte daha faydali olur veya cift on libero oynarsak Linderoth'un yaninda...
-
- Staff Member
Sevgili Mert,Mert Tokman wrote:Sevgili Murat ve Gorgen -
Bugün bu sabahki ilk antremanı seyrettim. Murat Biricik benden daha fazla antreman seyretti. Ama ondan da öğrendiğim henüz toplu antreman yapmalarına rağmen henüz kendi aralarında maç yapmamışlar.
Bugün sabahki antremanda ise futbolcuların 7'şerli grup halinde koştular fizik kondüsyon testi ve ölçümleri yapıldı. Antreman sahası yine seyirciyle doluydu.
Bu arada GS STORE'dan öğrendiğim kadarıyla yeni sezon formaları 3 TEMMUZ DA SATIŞA ÇIKACAKMIŞ.
Benim büyük oğlan habire Lincoln 10 numaralı yeni formayı isteyip duruyor.
Last edited by Mehmet Gorgen on Sun Jul 01, 2007 6:35 pm, edited 1 time in total.
-
Acıkcası Almanya kampına kadarki bu ilk bolum oyuncuların durumlarını tahlil etmek ve gormek icin yapılan calısmalar diye degerlendirmek lazım. Bu sene cok farklı oyuncuları farklı pozisyonlarda gorebilecegiz. Nedeni ise rekabet ortamının gercekten yasanacak olması. Takımda yerim garanti dusuncesi ile oynayacak oyuncuların formayı kaybedecegini dusunuyorum.Sevgili Murat ve Gorgen -
Bu tanıma Arda ve Lincoln de dahil.
Yeni gelen genc oyuncular, ozellikle Serkan ve Ismael, farklı pozisyonları zorlayacak gibi duruyor. Benim sag bek icin adaylarım iki Ugur ve Erkan. Ben TD olsam, Ugur Ucar ve Ugur Akdemir i donusumlu olarak kullanırdım. Serkan hem Sas hem Sabri yi sag acık pozisyonu icin cok zorlayacak.
Gorgen ile sabahki sohbetimizde bir gozlemi cok dikkat cekici. 20 yas altı dun oynanan macta Brezilya Polonya ya 1-0 yenildi. Brezilya takımındaki oyuncuların hemen hepsi 1. Liglerinde oynuyor. Keza Polonya takımındaki 6-7 oyuncu Avrupa nın iyi liglerinde orta sıralardaki takımlarda yer bulmus. Dunyayı yeniden kesfetmege gerek yok, elimizdeki yeteneklere sans vermeli, bir iki mac icin degil bir periyod icindeki performanslarına bakmalı, sonra bir degerlendirme yapmalıyız.
Gorgen nin diger bir gozlemi bu sene yapılan yeni transferlerin sekli ile ilgili. Gorgen diyor ki; oyuncuları Florya ya cagırıp deneyip, transfer etmedik. Ismael, Serkan ve Barıs ı Feldkamp belli bir sure takip etmis, transfer bitirilmis. Selcık Samlı nın PAF 07-08 topigine astıgı yazıdan okuyorum ki, PAF a Almanya dan uc yeni oyuncu geliyor. Belli bir sure seyrediliyor, performansları degerlendiriliyor ve geregi yapılıyor. Bu icerik beni PAF tan gelen yeni oyuncularımız icin umutlandırıyor. Mutlaka kendilerine de sans verilecektir ve iyi kullanan GS da kalıcı olacaktır. Feldkamp kendine PAF takımından yardımcı antrenor secti, PAF ile mutlaka daha alakalı olacaktır.
GS antremanları her gecen gun daha kalabalık. Bugun en azından giden gelen 1000 nin uzerinde insan Florya daydı. Arabayı park etmek icin 10 dk dolandım. Gazete muhabirleri ne yazık ki gelen giden kisi sayısı konusunda dogruyu yansıtmıyorlar. Oturdukları yerden bize dogru baksınlar, iki reklam pano direkleri arasındaki takribi kisileri sayıp, kac bolum var o kadarla carpsınlar. 100- 200 degil, GS idmanlarına 100 ler 200 ler geliyor. Bu olumlu tabloyu bozmadan, genel pozitif algıya comak sokmadan, huzur icinde hedefe yonelmemiz lazım.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
-
Mert sag bek olayini ben de merak ediyorum. Ugur'a guveniyordum ama sakatmis ve antrenmanlara katilamiyor. Eger uzarsa ve yaz kampinin buyuk cogunlugunu kacirirsa, kendisi icin buyuk handikap olur. FB macinda tek zayif noktamiz sag bek pozisyonu olacak. Turkiye'den alinacak adam olmamasi gercekten kotu. Bugun Hamit BM formasi altinda ciktigi ilk hazirlik macinda super oynamis, Brezilya sampiyonunu 2-1 yenmisler, bir gol pasi vermis, bir de atmis. Ulan Bayern nereden ciktin, ne guzel alacaktik adami, bonservisi de yoktu.Mert Tokman wrote:Sevgili Murat ve Gorgen -
Kalli'den antrenmanlarda ve hazirlik maclarinda degisik dizilisler denemesini bekliyorum. Bu Almanya'dan yeni gelen oyunculardan biri denenebilir sag bekte. Bouzid hizli deniyor, teknigi Song'dan ve Tomas'dan iyi deniyor. Belki sag beke onu alir. Ortaya Song-Servet yerlesir. Baris Ozbek orta saha oyuncusu ama sag bekte denenebilir. Olmazsa tabii Sabri var.
Carrusca konusunda iyimsersin. Ilk $utlanacak oyuncumuz. 2 hafta sonra kiralanir ya da satilir bir yere diyorum. Yonetimin israriyla Kalli antrenmanlara almaya basladi. Herif sakatim diye kampa gec geldi. Kalli "anlam veremedim bu nasil istir" falan diyor. Yonetim Carrusca'nin Gerets yuzunden harcandigini dusunuyor. Carrusca sol kanat oyuncusu degil. Epey agir, ileri geri oynayamiyor. Oyunda saklaniyor. Alan kapamasi, savunmasi dusuk seviyede. En ufak omuz darbesinde yerlerde surunuyor. Nazik oyuncu, Turkiye liginin adami degil. Forvet arkasinda biraz daha iyi gozukebilir, Gerets'in tek hatasi bu konuda onu Ilic'in yerinde hic denememis olmasi. Ama bu sene orada Lincoln var, sans bulmasi imkansiz.
Senin Arda saga gecebilir dusunceni, Carrusca degil, Serkan Calik gerceklestirebilir. Serkan sol tarafa gecebilir, Kalli Arda'yi saga alabilir. Bu cocuk benim tahminim takimin en hizli oyuncusu olacak, Serkan Carrusca'dan kat be kat fazla sans bulacaktir.
Ozan Ersoy
-
Ozancim
Carrusca konusunda fazla iyimser oldugum konusunda buyuk ihtimalle haklisin ki Gorgen'de ayni seyi soyleyecektir.
Benim icin isimin kim oldugu onemli degil - ama sag ve sol da ki iki aciktan beklentim gereginde onlerinde ki bekleri kolayca gecebilmeleri, cizgiye inmeleri ve guzel kavisli sert ortalar yapabilmeleri... Carrusca'da bunlari yapacak teknik kapasite var fakat fizik gucu cok eksik - bu acigini kapar ve deyimi yerinde ise "erkek gibi" oynarsa formayi kapabilir. Serkan'i Koln maci videosu haricinde hic gormedim - onunda teknik kapasitesi yuksek, cizgiye inebilen ve fizik kapasite olarak mucadelelerde ayakta kalabilecek kapasitesi varsa insallah o koparir formayi alir - boylece baska bir bolgeye bir yabanci icin daha yer acilmis olur.
Bunun yaninda sag ve sol beklerden de beklentilerim - cabukluk ve onlerinde ki aciklarin onunde kalma (illa topa dalip kapmalari gerekmiyor - acigin onunde kaldiklari surece acik topu rahat kullanamaz ve verecegi pas yada yapacagi orta isabetsiz olur - basketbolda guard'larin mudafasi gibi), gereginde stoperlerin kademesine girme (bu konu da Hamit'in Yunanistan macinda ki performansini seyredip ogrenmeleri lazim), ve hucuma katki verip aciklarin arkasindan bindirme yapmalari ve topu sisirmeden guzel kavisli ortalar yapmalari. Bouzid, Song ve Erkan secenekleri top kesme de diger seceneklerden ustun olabilirler fakat sagbek icin yavas ve/veya hucuma katki da etkisiz olacaklarini dusunuyorum. Geriye gercek sagbekler Ugur Ucar ve Ates ve devsirme adaylari Sabri, Topal ve Baris kaliyor. Ucar'dan cok umitliyim ama sakatligi cok zamansiz oldu - yaz kampi gencler icin cok onemli. Ates daha cok genc ve Selcuk ve Murat'tan aldigim izlenimler henuz istikrari yakalamis bir oyuncu degil - bir mac iyi bir mac kotu. Topal tabii ki denenebilir ama o bolge de henuz hic tecrubesi yok ne yapabilecegi tam bir soru isareti - ayni sey Baris icin de gecerli. Sabri'nin sagbek tecrubesi oldu - fena da degil ama kademeye girmeyi ogrenmesi sart - o yuzden kampi sagbek te gecirmesi cok onemli - bunu iki senedir soyluyorum. Sabri'de cabukluk var, ileri geri calisacak enerji var, hucuma destek var - tek eksigi kademeyi ogrenmek ve kampi o bolge de gecirir biraz da video film izleyip ne yapmasi gerektigini anlarsa - hem GS hemde milli takim bu isten kazancli cikar.
Carrusca konusunda fazla iyimser oldugum konusunda buyuk ihtimalle haklisin ki Gorgen'de ayni seyi soyleyecektir.
Benim icin isimin kim oldugu onemli degil - ama sag ve sol da ki iki aciktan beklentim gereginde onlerinde ki bekleri kolayca gecebilmeleri, cizgiye inmeleri ve guzel kavisli sert ortalar yapabilmeleri... Carrusca'da bunlari yapacak teknik kapasite var fakat fizik gucu cok eksik - bu acigini kapar ve deyimi yerinde ise "erkek gibi" oynarsa formayi kapabilir. Serkan'i Koln maci videosu haricinde hic gormedim - onunda teknik kapasitesi yuksek, cizgiye inebilen ve fizik kapasite olarak mucadelelerde ayakta kalabilecek kapasitesi varsa insallah o koparir formayi alir - boylece baska bir bolgeye bir yabanci icin daha yer acilmis olur.
Bunun yaninda sag ve sol beklerden de beklentilerim - cabukluk ve onlerinde ki aciklarin onunde kalma (illa topa dalip kapmalari gerekmiyor - acigin onunde kaldiklari surece acik topu rahat kullanamaz ve verecegi pas yada yapacagi orta isabetsiz olur - basketbolda guard'larin mudafasi gibi), gereginde stoperlerin kademesine girme (bu konu da Hamit'in Yunanistan macinda ki performansini seyredip ogrenmeleri lazim), ve hucuma katki verip aciklarin arkasindan bindirme yapmalari ve topu sisirmeden guzel kavisli ortalar yapmalari. Bouzid, Song ve Erkan secenekleri top kesme de diger seceneklerden ustun olabilirler fakat sagbek icin yavas ve/veya hucuma katki da etkisiz olacaklarini dusunuyorum. Geriye gercek sagbekler Ugur Ucar ve Ates ve devsirme adaylari Sabri, Topal ve Baris kaliyor. Ucar'dan cok umitliyim ama sakatligi cok zamansiz oldu - yaz kampi gencler icin cok onemli. Ates daha cok genc ve Selcuk ve Murat'tan aldigim izlenimler henuz istikrari yakalamis bir oyuncu degil - bir mac iyi bir mac kotu. Topal tabii ki denenebilir ama o bolge de henuz hic tecrubesi yok ne yapabilecegi tam bir soru isareti - ayni sey Baris icin de gecerli. Sabri'nin sagbek tecrubesi oldu - fena da degil ama kademeye girmeyi ogrenmesi sart - o yuzden kampi sagbek te gecirmesi cok onemli - bunu iki senedir soyluyorum. Sabri'de cabukluk var, ileri geri calisacak enerji var, hucuma destek var - tek eksigi kademeyi ogrenmek ve kampi o bolge de gecirir biraz da video film izleyip ne yapmasi gerektigini anlarsa - hem GS hemde milli takim bu isten kazancli cikar.
-
Komşu çocuğun kıyağı!
Volkan, kaynakçı bir babanın 9 çocuğundan biri. Futbola Almanya’da Bayern alt yapısında başladı. Elinde tapu gibi bir diploma var: Bilgisayar programcısı...
KAYNAKÇI bir babanın 9 çocuğundan biri. 4’ü kız, gerisi erkek... Münih doğumlu ve 25 yaşında...
Babası gurbetçi Rıza Yaman, Volkan’a "Ortanca oğlum" der. Ortanca diye bağırdığı an 9 çocuğun içinden Volkan koşa koşa gelirmiş babasının yanına.
Üç yıl önce Almanya’nın Münih kentinden kalkıp, Antalyaspor’a geldi.
Yaşamının en mutlu anısını anlatırken, aynı heyecan bir kez daha sarar Volkan’ı...
Bir idman sonrası Hasan Subaşı Tesisleri’ndeki odasına doğru yürümeye başlar. Arkasından koşan tesis görevlilerinden biri seslenir Volkan’a...
Fatih hocadan telefon geldi. Milli takıma davetlisiniz!
O güne dek hiç bir haberden böylesine etkilenmedi Volkan. Ve duyduğu o ses, kulaklarından hiç silinmedi...
3 isim Volkan için çok önemlidir. Milli formaya ulaşmasında katkılarını hiç unutamıyacağı bu 3 kişiyi hep saygı ile anar...
Babası Rıza Yaman. Antalyaspor’daki hocası Yılmaz Vural. Ve milli hoca Fatih Terim...
BABASININ manevi yönden katkıları Volkan’ı çok etkilemiştir. Der ki...
B. Münih’in minik ve yıldız takımlarında oynarken, tek başıma metroya binmeme izin vermezdi. Arabası ile hiç üşenmeden işini gücünü bırakır her gün beni idmana taşırdı.
Yılmaz Vural, Volkan için bir öğretmendi... Ondan övgüyle söz eder.
Yılmaz Vural benim için gerçek bir öğretmendir. Ama çok sinirli bir öğretmen. Yine de öğrettikleri için teşekkürler.
Laf Fatih Terim’e gelince, onu üç kelime ile şekillendirir...
Müthiş bir hoca!
Niye diye sorulan bir soruya da ilginç bir yanıt verir...
O her futbolcunun önce kalbine girer. Sonra da sizi başarıya zorlar.
BU üç önemli kişiye karşın Volkan’ın futbolcu olması, bir komşu çocuğun ısrarı ile gerçekleşti. Hemen o günlere dönelim. Ve yine o günleri Volkan’ın ağzından dinleyelim...
Küçüktüm ve Münih’te evimizin bahçesinde top oynardım. Komşumuzun benden büyük bir futbolcu oğlu vardı. Sürekli beni izlerdi. Ve şöyle derdi... Seni bir gün Bayern Münih’e götüreceğim. İyi bir futbolcu olabilirsin. Ve o bir gün geldi, beni Bayern’in yıldız takımına götürdü. Yani, beni futbolcu yaptı komşu çocuğu...
Komşu çocuğu, Volkan’ı futbolcu yaparken, babası da kendi söyleyişi ile okuyup adam olması için ayrı bir çaba gösterir.
Ve Volkan futbol sevgisini, okuldaki başarısı ile örtüştürür. Almanya’dan elinde kapı gibi bir diploma ile döner...
Bilgisayar programcısı!
SEVGİLİ Volkan Yaman ile kısa bir söyleşi yaptım. Ve bazı sorular yönelttim. İşte yanıtları...
Hücumda mı yoksa savunmada mı iyisin?
Vallahi ne söylesem. İki tarafta da aynı hırsla oynarım. Ama defansta daha huzurluyum.
Yılmaz hoca nerede oynattı?
Defansta başladım. Zaman zaman, özellikle de sakatlıklar çoğalınca, ortanın solunda görev yaptım.
Fatih hoca nerede oynatıyor?
Genelde defansta.
Oynadığın mevkide en beğendiğin futbolcu kim?
Ergün Penbe. Çok soğukkanlı, çok sakin ve etkili.
G.Saray’da bir uyum zorluğu çeker misin?
Yok, çekmem. Milli takımdan tanıdığım abilerim ve arkadaşlarım var.
Niye G.Saray’ı tercih ettin?
Beni en çok G.Saray istedi. Ben de bu sevgiye karşılık verdim.
Hobilerin nelerdir?
Fazla lüksüm yoktur. Arkadaşlarımla birlikte olmaktan keyif alırım. Örneğin onlarla bir mangal partisi beni mutlu kılar.
Ve Volkan İstanbul gibi bir mega kente geliyor. Genç ve şöhretli. İstanbul, Volkan’ı baştan çıkarır mı? Volkan ile ilgili minik bir hikaye anlatacağım. Dinleyin ve karar verin...
Bir gün Antalyaspor tesislerine kızlı-erkekli bir grup gelir. Tesisleri gezerler, bazı futbolcularla konuşurlar. Bu arada kızlardan biri Volkan’a döner ve herkesin içinde der ki...
Gözünün rengi, bastığın çime benziyor. Çok güzel.
Sonra mı ne olur? Arkadaşlarının söylediğine göre...
Volkan’ın yüzü hala kıpkırmızı!
http://www.hurriyet.com.tr/transferdosy ... sp?gid=113
Volkan, kaynakçı bir babanın 9 çocuğundan biri. Futbola Almanya’da Bayern alt yapısında başladı. Elinde tapu gibi bir diploma var: Bilgisayar programcısı...
KAYNAKÇI bir babanın 9 çocuğundan biri. 4’ü kız, gerisi erkek... Münih doğumlu ve 25 yaşında...
Babası gurbetçi Rıza Yaman, Volkan’a "Ortanca oğlum" der. Ortanca diye bağırdığı an 9 çocuğun içinden Volkan koşa koşa gelirmiş babasının yanına.
Üç yıl önce Almanya’nın Münih kentinden kalkıp, Antalyaspor’a geldi.
Yaşamının en mutlu anısını anlatırken, aynı heyecan bir kez daha sarar Volkan’ı...
Bir idman sonrası Hasan Subaşı Tesisleri’ndeki odasına doğru yürümeye başlar. Arkasından koşan tesis görevlilerinden biri seslenir Volkan’a...
Fatih hocadan telefon geldi. Milli takıma davetlisiniz!
O güne dek hiç bir haberden böylesine etkilenmedi Volkan. Ve duyduğu o ses, kulaklarından hiç silinmedi...
3 isim Volkan için çok önemlidir. Milli formaya ulaşmasında katkılarını hiç unutamıyacağı bu 3 kişiyi hep saygı ile anar...
Babası Rıza Yaman. Antalyaspor’daki hocası Yılmaz Vural. Ve milli hoca Fatih Terim...
BABASININ manevi yönden katkıları Volkan’ı çok etkilemiştir. Der ki...
B. Münih’in minik ve yıldız takımlarında oynarken, tek başıma metroya binmeme izin vermezdi. Arabası ile hiç üşenmeden işini gücünü bırakır her gün beni idmana taşırdı.
Yılmaz Vural, Volkan için bir öğretmendi... Ondan övgüyle söz eder.
Yılmaz Vural benim için gerçek bir öğretmendir. Ama çok sinirli bir öğretmen. Yine de öğrettikleri için teşekkürler.
Laf Fatih Terim’e gelince, onu üç kelime ile şekillendirir...
Müthiş bir hoca!
Niye diye sorulan bir soruya da ilginç bir yanıt verir...
O her futbolcunun önce kalbine girer. Sonra da sizi başarıya zorlar.
BU üç önemli kişiye karşın Volkan’ın futbolcu olması, bir komşu çocuğun ısrarı ile gerçekleşti. Hemen o günlere dönelim. Ve yine o günleri Volkan’ın ağzından dinleyelim...
Küçüktüm ve Münih’te evimizin bahçesinde top oynardım. Komşumuzun benden büyük bir futbolcu oğlu vardı. Sürekli beni izlerdi. Ve şöyle derdi... Seni bir gün Bayern Münih’e götüreceğim. İyi bir futbolcu olabilirsin. Ve o bir gün geldi, beni Bayern’in yıldız takımına götürdü. Yani, beni futbolcu yaptı komşu çocuğu...
Komşu çocuğu, Volkan’ı futbolcu yaparken, babası da kendi söyleyişi ile okuyup adam olması için ayrı bir çaba gösterir.
Ve Volkan futbol sevgisini, okuldaki başarısı ile örtüştürür. Almanya’dan elinde kapı gibi bir diploma ile döner...
Bilgisayar programcısı!
SEVGİLİ Volkan Yaman ile kısa bir söyleşi yaptım. Ve bazı sorular yönelttim. İşte yanıtları...
Hücumda mı yoksa savunmada mı iyisin?
Vallahi ne söylesem. İki tarafta da aynı hırsla oynarım. Ama defansta daha huzurluyum.
Yılmaz hoca nerede oynattı?
Defansta başladım. Zaman zaman, özellikle de sakatlıklar çoğalınca, ortanın solunda görev yaptım.
Fatih hoca nerede oynatıyor?
Genelde defansta.
Oynadığın mevkide en beğendiğin futbolcu kim?
Ergün Penbe. Çok soğukkanlı, çok sakin ve etkili.
G.Saray’da bir uyum zorluğu çeker misin?
Yok, çekmem. Milli takımdan tanıdığım abilerim ve arkadaşlarım var.
Niye G.Saray’ı tercih ettin?
Beni en çok G.Saray istedi. Ben de bu sevgiye karşılık verdim.
Hobilerin nelerdir?
Fazla lüksüm yoktur. Arkadaşlarımla birlikte olmaktan keyif alırım. Örneğin onlarla bir mangal partisi beni mutlu kılar.
Ve Volkan İstanbul gibi bir mega kente geliyor. Genç ve şöhretli. İstanbul, Volkan’ı baştan çıkarır mı? Volkan ile ilgili minik bir hikaye anlatacağım. Dinleyin ve karar verin...
Bir gün Antalyaspor tesislerine kızlı-erkekli bir grup gelir. Tesisleri gezerler, bazı futbolcularla konuşurlar. Bu arada kızlardan biri Volkan’a döner ve herkesin içinde der ki...
Gözünün rengi, bastığın çime benziyor. Çok güzel.
Sonra mı ne olur? Arkadaşlarının söylediğine göre...
Volkan’ın yüzü hala kıpkırmızı!
http://www.hurriyet.com.tr/transferdosy ... sp?gid=113
-
- Staff Member
Volkan ile yapilan bir baska soyleside http://www.tff.org.tr/default.aspx?page ... txtID=2209 TFF
nin dergisinde yayinlanmis...
nin dergisinde yayinlanmis...