Resmi site: "Dünya yıldızı" İsmael Bouzid GS'DA

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Ozana tamamen katiliyorum. Heleki Tomasin/Songun gonderilme bicimi konusundaki tahminide. 3,5-4 milyon dolar defans 2 lisi icin fazla para ,
ki hava ustunlukleri eksik. Ama yer tutma-alan paylasma- uyum konusunda iyilerdi. Burada hala eksik olan defans akli. Popescu-Gotz-Erhan Onal vs gibi bir adam. Ben herseye ragmen Song gitsin, Tomas ucretle indirimle kalsin derim.

Hatta bana kalsa biraz fantastik olacak ama Tomasda gitsin Hakan Sukuru tandem oynatirim. Cok iyi olacagini zannediyorum. Cuneyti ve Rasiti hatirlayin.
Bunlarin 2'side santrafordu.

Hucum kanatlari kotu degil. Savunmada biraz zayiflik var. Ama Turkiyede gecen yil buyuklerden hangisinin daha iyiydi? Serkan-Umit Ozat-Ugur Boral rezilligimi? Yoksa Ibrahim Toraman- Baki- sacmaliklarimi?

Ugur, Erkan, Ferhat, Orhan, Sabri vs gibi bircok alternatif var.

Ozan Ersoy wrote:
Ali Gursel wrote:
Ozan,

Kalli geçen sene GS'ı ne kadar izledi bilmiyorum ama ben geçen sene GS'ı izleyip, iki bek pozisyonunu seyredip bunu öncelik yapmayan hocadan şüphe ederim. Elinde Servet, Song, Tomas, Tolga falan varken sol ve sağ bekte de durumumuz belliyken hocanın önceliği neden stoper, ben bu kısmı anlamıyorum. cidden, sen biliyorsan yaz.

Arda'ya rağmen kanatlarımız çok çok zayıf bizim.

Ali
Italyan/Alman mantigi. Bir takimi takim yapan, Kaleci + Stoper + Orta sahanin gobegi + Santrafordur, bunlar mutlaka iyi olmali gerisini onlarin etrafinda kurarsin. Demek ki Song'u ve Tomas'i sizin begendiginiz kadar begenmiyor veya o aldiklari parayi hakettiklerini dusunmuyor Kalli.

Stoper konusunda degil de kaleci konusunda ona katilmiyorum. Orkun alinmaliydi. Ama o da eminim Kayseri'lilere takildi. 3,5 milyon Euro Volkan Yaman icin isteniyorsa, Orkun icin 5 milyon isterler. Gorgen'in astigi bir listede Alman liginin en iyi 20 kusur oyuncusunun 7'si kaleciydi. Kalli Almanya'da yetismis, temel egitimini orada almis Aykut'a guveniyor olmali. Ama Aykut'un calismasi gereken bir cok sey var. Ozellikle yan toplar.

Kanatlarimiz kotu degil, kanat savunmamiz kotu. Sol bek transferi yapilacak bence. Bu Volkan Yaman uzerinde ugrasiyorlar. Sag bekte ise Kayseri'ye kiralik gonderilen Ugur'u geri getirsinler yeter.

Ozan Ersoy
NO ADNANS, NO CRY !!
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Bir arkadasimin Alman Kicker dergisinden alintisi. 2 .ligin en iyi stoperlerini yazmislar bu sezon icin. Ilk 18'lik liste:

1. Thomas Kleine 29 SpVgg Greuther Fürth
2. Youssef Mohamad 26 SC Freiburg
3. Seyi Olajengbesi 26 SC Freiburg
4. Alexander Voigt 29 Carl Zeiss Jena
5. Sören Dreßler 31 FC Augsburg

Ilk bes sonrasi alfabetik sirayla:
Roland Benschneider 26 FC Augsburg
Roel Brouwers 25 SC Paderborn
Mario Eggimann 26 Karlsruher SC
Iulian Filipescu 33 MSV Duisburg
Maik Franz 25 Karlsruher SC
Gledson 27 Hansa Rostock
Ingo Hertzsch 29 FC Augsburg
Thomas Kläsener 30 Rot-Weiss Essen
Tomasz Kos 33 Erzgebirge Aue
André Mijatovic 27 SpVgg Greuther Fürth
Björn Schlicke 25 MSV Duisburg (B)
Tim Sebastian 23 Hansa Rostock
Lukas Sinkiewicz 21 1.FC Köln

Bosuna gozelrinizi ovusturmayin bizim Bouzit yok.

Simdi bunlar Sermet'le gobekte oynyacaklar. Her ikisi de toplam 200 kilo ustu ve son derece sert oyuncular (biraz sertler ama o kadar ossun). Sanirim Kalli stratejisini top gecer adam gecmez ustune kuruyor. Sag beke Emre Asik'i alip, Hakan Unsal'a da sol tarafi emanet ederse tadindan yenmez. On libero ise 9 kupa macini 8 sari, bir kirmizi kartla gorev bilinci icinde tamamlamis Tobbe'den ibaret. Elde bira, cips kung fu maci izlemekten hoslananlar icin bulunmaz firsat olur bu. Ben sahsen heyecanlandim icim kipir kipir oldu. Ama tabii Inzaghi gibi bir forvet Sermet'le Bouzit'i mac icinde kafa kafaya defalarca tos edebilir o da ayri bir konu. Iyi ki CL'de degiliz, neyse ki transformasyon döneminde CL'i komple rafa kaldirdi bizim Uzun abi.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Kaleciden soz acilmisken bende birseyler diyim. Ben Fevzi'nin Aykut'tan daha iyi bir kaleci oldugunu ve kaleyide kapacagini dusunuyorum. Cok cok iyi kaleci olacak Fevzi. Biraz sabir lazim, ki bes mac ilk 11 ciksin ve iyi performans gosterip havaya girsin (FB'li Volkan gibi hava degil) dahada birakmaz kaleyi.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ozan Ersoy wrote:
Kanatlarimiz kotu degil, kanat savunmamiz kotu. Sol bek transferi yapilacak bence. Bu Volkan Yaman uzerinde ugrasiyorlar. Sag bekte ise Kayseri'ye kiralik gonderilen Ugur'u geri getirsinler yeter.

Ozan Ersoy
Tam lafinin uzerine... Bu sene kiralik yolladigimiz oyunculardan en fazla ilk 11'de yer alan oyuncu oldu Ugur. Hem de ligi ilk 5'de bitiren Kayserispor'da. Kamp donemini iyi gecirirse, Kalli'nin degisilmez adamlarindan olabilir. Bu sene heyecan verici bir yil olacak genclerimiz icin.

Ozan Ersoy

Uğur Uçar’la 3 yıl daha

Bu sezon Kayserispor’da kiralık olarak forma giyen Uğur Uçar’ın, yarın Galatasaray’la olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatacağı açıklandı.
18.06.2007

Kayserispor’da kiralık olarak forma giydiği bu sezon, gayet başarılı bir grafik çizen Uğur Uçar’ın, yarın Galatasaray’la olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatacağı açıklandı. Kamp kadrosunda yer alması beklenen genç oyuncunun kazancında iyileştirme yapılacağı da, gelen haberler arasında. Kayseri’de kendini çok geliştirdiğine inandığını ifade eden Uğur, “Galatasaray’a en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Kendime güveniyorum” diye görüş bildirdi.

Süleyman HATISARU
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Celal Gürcüoglu wrote:Kaleciden soz acilmisken bende birseyler diyim. Ben Fevzi'nin Aykut'tan daha iyi bir kaleci oldugunu ve kaleyide kapacagini dusunuyorum. Cok cok iyi kaleci olacak Fevzi. Biraz sabir lazim, ki bes mac ilk 11 ciksin ve iyi performans gosterip havaya girsin (FB'li Volkan gibi hava degil) dahada birakmaz kaleyi.
Sizinle aynı fikirdeyim.

Fevzi Aykut'tan daha iyi.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Abuziddin'i ne zaman aliyor bizimkiler. Benimde aklimdan geciyordu boyle dalga gecmek ama Kerem ben de once davranmi$.

Kerem aslanim Sermet degil Servet herifin adi. Galiba bunda da buyuk bir kazik yedik ki sorma gitsin. Bilmem kaca aldilar bu FB eskisini. Adamin milli mactaki hali icler acisi idi. Rakibe gol pasi verdi herif yahu dupeduz.

Ben Abuziddin'i istiyorum. Muhakkak alinmali. Ismayil'a karde$ gerek.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Cengiz abi bu arada site ahalisine de bir aciklama yapmak lazim. Bizim Abuziddin, Kapusko, Marek Kurek laflari asla futbolculari kucumsemek icin degil, GS'in transfer politikasini makaraya almak icin. Yoksa o futbolcularin hic bir sucu yok bu iste. Ha bir de GS TV dun Bouzit icin, Fransiz, Ingiliz, Alman klupleri pesinde idi ama o GS'i secti demis :lol:
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Oltunc Özgür

Post by Oltunc Özgür »

Tomas ve Song kalmalı bence, Servet tam bir el bombası milan -fb maçından sonra yapılan esprileri unutmayalım. Bouzid kardeşe gelince, Kalli havadan gol yemeyelim <diye kesici olarak aldı, FB de luciano örneği gibi hava topları türkiyede önemli tabi...

Lincoln transferi Cengiz Abinin dediği gibi chevrolet dodge olmasın sonradan

saygılar
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Gorgen
sen bu adamla farkli
maci seyrettin anlasilan :lol:

Hemde Alman otoritelerine sormuslar.

Bir de Isvicreli bilim adamlari var, onlar nesenin kepek problemine bakiyorlar. :x

GS TV de basladi sallamaya. Lyon, Nurnberg, birde birkac klup saydi,
onlar istemis, marka olduğu, kalli ve musluman ülke icin GS'yi secmis.

''Stumpf değil Popescu!

G.Saray'ın gündemine geldiğinde İsmael Bouzid için, '2. Stumpf' dendi. Onu Alman futbol otoritelerine sorduk. Cevap şuydu: Popescu'nun genç versiyonu.
19.06.2007

Almanya ikinci Ligi?nde Kaiserslautern forması giyen İsmael Bouzid, artık Galatasaraylı. Bonservisi elinde olan 24 yaşındaki 1.91?lik stoper için, ilk olarak ?Yeni Stumpf? yorumları yapıldı. Ancak Cezayir Milli Takımı?nda forma giyen ve Fransız pasaportu olan Bouzid hakkında Türkiye?de hemen hemen kimsenin bir fikri yoktu. Biz de onu Alman futbol otoritelerine sorduk. İşte İsmael Bouzid hakkında bilinmeyenler:

Top tekniği müthiş
Cezayirli Bouzid, Fransa?da büyüdü ve Metz?in altyapısında yetişti. Geçen sezon Kaiserslautern?e transfer olan 24 yaşındaki futbolcunun uzun boylu olmasına bakmayın. Müthiş bir sürati ve top tekniği var. Savunmadan top çıkarma yeteneği kusursuz. Popescu?nun genç versiyonu diyebiliriz İsmael için. Oyun zekası gelişmiş ve nerede durması gerektiğini biliyor. İletişim sorunu yaşamazsa, savunmayı çok iyi koordine edebilir.

Saha içinde agresif
Geçen sezon 25 maç oynadı, 3 sarı, bir de kırmızı kart gördü. Agresif bir oyuncu. Golü ya da asisti yok, kendi ağlarını bir kez havalandırdı. Ama bu istatistik sizi yanıltmasın. Çünkü tam bir savaşçı. Cezayir Milli Takımı geçen hafta Arjantin?e 4-3 yenilirken, sahada ayakta kalan tek isimdi. Destek alırsa coşar
Saha üzerinde hırsı, yeteneği ve zekasıyla Galatasaray?a büyük katkı sağlayacak ama bir handikapı var. O da, içine kapanık olması. Eğer taraftar ya da medyadan olumsuz bir tepki görürse, bunu dert yapıp, performansında düşüş yaşayabilir. Ancak bu karakterdeki insanların en büyük özelliklerinden biri, destek aldıklarında müthiş bir çıkış yakalamalarıdır. Taraftar onu yalnız bırakmasın.

Raşit Altun
raltun@fanatik.com.tr
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Alpay Dedeoglu wrote:Gorgen
sen bu adamla farkli
maci seyrettin anlasilan :lol:

Hemde Alman otoritelerine sormuslar.
Cezayir Milli Takımı geçen hafta Arjantin?e 4-3 yenilirken, sahada ayakta kalan tek isimdi. Destek alırsa coşar

raltun@fanatik.com.tr
O ha diyecem.

Cezayirde 2 tane serbest atıştan gol atan belhadj dururken burdisso'yo hiç gereği yokken dalıp penaltı yaptıran kazma maçta ayakta kalan tek adammış.O ha yani.

Sanırım birileri işkembe-i kübra'dan sallıyor.

O sallayan ben değilim.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote: ..
Birileri işkembe-i kübra'dan sallıyor.

O sallayan ben değilim.
Sen merak etme biz biliyoruz kimin salladigini. Yalniz Kabze'nin bu hale gelmesine $a$irman lazim. Bu cocuga cok guvenmi$tin. Gerci gecen sene $ampiyonluktaki payi az buz degil idi.

Salla salla vur duvara diyecen Gorgen. Bugunlerde boyle evdeki biriken bozuk para ile ali$veri$e cikanlar gibi GS yonetimi de cok sallayacak cok.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet beni hayal kirikligina ugratti. Bir mac seyretmis hemen hukmu vermis. Penalti yaptiran kazma diyor ama sanki Song'la Tomas'in ne penaltilar, ne fauller yaptirdigini unutuyor. Bir de arjantine karsi. Bu senelerce Turkiye'de oynamis Ahmet Hassan'in Misir-Kamerun macinda Song'u aptala cevirip, donunda oynattigi gunu hatirlatiyorum ses yok. Bu ikilinin avrupa'da bize bir mac kazandirdigini da hatirlamiyorum. Elbet elde bir hesap kitap var, herseye cok yonden bakmak lazim.

Belki Gorgen dogru cikacak. Ama bu sadece sansli oldugunu gosterir. Kotu bir oyuncuyu kotu bir macinda izlemis o kadar.

Baslik da cok yanlis. Hic bir GS resmi organi veya yoneticisi "dunya yildizi aldik" demedi.

Ah imkan olsa da Ribery'nin Metz'den geldiginde burada yazilanlari bulabilsem.

"Ulan kume dusen takimdan adam alinir mi?"

"Kim duymus bu biberiyi"

"Adam muslumanmis o yuzden almislar"

"Yine kazikladi bu fransizlar canaydini"

"Millet Anelka'yi alir biz de bonusunu"

"Dogru durust ne gol atmis ne asist yapmis, savunma da yapamiyormus"

Sonra adam oynar iki uc mac, muhtesem futbolcu oldugu anlayana bellidir ama Hagi nedense oynatmaz dogru durust. Yedek falan cikarir. Hemen buradaki yazilar:

"Bu adamdan cacik olmaz. Yerlerde surunuyor, savunma yapamiyor vs."

E bugun 30 milyon Euroluk adam bizim Biberi..

Ozan Ersoy
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Zamanında Riberry hakkında yukardaki neler denmiş diye merak ettim. Başkaca merak eden varsa buyursun :D

Riberry'yi Uçağa Bindirmeyi Başardık
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Ismail Gezer wrote:Zamanında Riberry hakkında yukardaki neler denmiş diye merak ettim. Başkaca merak eden varsa buyursun :D

Riberry'yi Uçağa Bindirmeyi Başardık
Tekrar baştan aşağı okudum. Cengiz abi'nin yorumlarını okuyunca gülmekten kırıldım.

Ozan, Ribery gelirken fransız basınından buraya Ribery hakkında övgü dolu yorumları ben taşımıştım ve Ribery hakkında hiç olumsuz konuşmadım.Ki delili yukarıdaki linkte mevcut.

Ama bu Abuzittin'i hakikaten sıradan oyuncuya benzettim. Sadece 1 maç seytettiğim için senin haklılık payın daha fazla. O yüzden yanılma payım çok fazla. Ama gördüğüm maçta hakikaten çok sıradan oyuncu izlenimi verdi.

Keşke hardiskli tv'min hafızasından maç kayıdını silmeyip, cd 'ye kopyalayıp sana gönderseydim.

Başkanın daha 1 hafta önce 2-3 yıldız oyuncu alacağız lafına istinaden yazdım. Yabancı hakkımız sınırlı olduğundan bu 2-3 yıldızdan birinin de İsmael bouzid olması lazım. Lincoln , Nilmar gibi adamlar alınmadığından geriye yıldız olarak sadece Abuzittin kardeş kalıyor.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Gorgen wrote:
Tekrar baştan aşağı okudum. Cengiz abi'nin yorumlarını okuyunca gülmekten kırıldım.

Ozan, Ribery gelirken fransız basınından buraya Ribery hakkında övgü dolu yorumları ben taşımıştım ve Ribery hakkında hiç olumsuz konuşmadım.Ki delili yukarıdaki linkte mevcut.

Ama bu Abuzittin'i hakikaten sıradan oyuncuya benzettim. Sadece 1 maç seytettiğim için senin haklılık payın daha fazla. O yüzden yanılma payım çok fazla. Ama gördüğüm maçta hakikaten çok sıradan oyuncu izlenimi verdi.
Mehmet, Arjantin karsisina bizim takimdan kimi koyarsan koy kazma durur. Simdi o maca baktim internette. Messi'si, Gago'su, Cambiasso'su, Tevez'i hepsi oynamis. Messi iki tane cakip, dokturmus. Bizimkinin yaptirdigi penalti daha macin basinda. Oyun da acik oynanmis, 4-3 bitmis.

Unuttugunuz bir kac nokta var. Bu oyuncunun geldigi kulup Kaiserslautern. Kalli'nin cok sey verdigi, kazandigi kulup. Baglantilari cok var, kulupte herkesi tanidigina eminim. Ikinci ligde oynuyor olabilir takim ama elbet bir mactan fazla seyrettigine eminim Kalli'nin. Bunlarin yapacagi kadar is yapacak bir oyuncu getirerek bordroyu dusurup para kaynaklarini bir baska mevkiye kaydirmak istemis olabilir. Kalli GS icin 6 aydir futbolcu bakiyor yeni bir sey degil bu olay.

Ikincisi stoper dedigin adam kazma olur zaten. Bana gore Tomas-Song-Lugano-Gokhan Zan-Servet-Edu hepsi kazmanin teki. Adi ustunde durdurucu= stopper. Havadan top gecirmemesi, hizli olmasi, toplara rakipten once mudahale etmesi, birebirde kolay calim yememesi istenir. Biraz yetenekliyse kafayi kaldirip top surebilyorsa, calim falan atabiliyorsa o zaman orta sahaya veya forvete alinir o oyuncu daha cocukken, stoper degil orta saha oyuncusu olarak yetisir.

Bir gelsin 3-4 mac oynasin, ondan sonra karar verelim.

Ozan Ersoy
Post Reply