Ufuk Sezekkaplan wrote:Bu konuda yonetsel duzeyde ozelestiri yapmadan hicbir yere varamazsiniz.
Yazanlar da hep ayni durumu onaylamis, bence de zurnanin zirt dedigi yer burasi. Ve cok merak ediyorum, bu durumun gelisimini, buraya nasil geldigini (sadece AY yonetimince gaza getirilen bir seymiydi, daha oncesinden de bir temeli, baslangici var miydi zaten camia icinde diye). Bence bir sosyoloji doktora tezi filan olabilir yani?!
Normal hayatinda, cok mantikli, duzgun dusunur diye dusundugun insanlar, konu FB oldugu zaman, birden bu:
- biz hep masumuz,
- herkes bize karsi,
- bir yanlislik, kotu haraket olduysa, bunun nedeni, kesinlikle karsidakilerdir,
- biz yenersek hakkimizla yeneriz, hic bir pislik olmaz
- biz yenildiysek, bu kesinlikle bir adaletsizlik, bir pislik oldugu icin olur, ve karsidaki takimi tebrik etmek yerine, bu adaletsizlik bangir bangir ortaya getirilmelidir
ruh haline giriveriyor. Ben kendimi olaylara fanatik yaklasan biri diye gormem, benim gozlemim bu. Yine de, GS'li olarak tarafli bakiyorumdur, cok objektif olamiyorumdur diyecegim ama, cevremdeki GS'li olsun olmasin bir dolu insandan da ayni tepkiyi gorunce, demek ki benim GS'li olmamla ilgisi yok bu gozlemlerimin diyorum...