Mehmet Cirak wrote:Ben burada Hasan agabey'in cikisini da yanlis buluyorum, kusura bakma Hasan Agabey. Burada daha once de Savas ve Yigit'le anlasamamistim, Ozan olayi fanatiklikle acikladi falan, benim mesaj gene kayboldu. Burada "esitlik yok, siz daha ceza aliyorsunuz, bize su kadar verildi, size bu kadar verildi" diyen her iki takimin taraftarlari da hakli. Cunku bir standart yok, bugun bize kiyak yarin size kiyak mantigiyla yuruyor hersey. Sizin caniniz yaninca agliyorsunuz, bizim canimiz yaninca biz agliyoruz, aslinda esitlik uzun vadede her iki takima yapilan haksizliklar ve eyyamlarla saglaniyor saglanmasina, ama olan Turk futboluna oluyor.
Burada kafasi calisan, futbolu seven ve Turk futbolunun bir yerlere gelmesini isteyen herkesin kendi takimina verilen cezadan mutlu olmasi lazim. Baska turlu cikilmayacak bu isten. Olay FB'nin GS'in menfaatini kollamakla olmuyor, bu orman kanunu nereye kadar isler? Guclu olan, cok bagiran kazaniyor, olacak sey degil. Bu yuzden Aziz Yildirim, Ergun Gursoy, Sinan Engin tipli herifler tutunuyor, camialari tarafindan seviliyor. Oysa takiminin ve futbolun iyiye gitmesini isteyen herkes bu adamlari koruyup sevmemeli.
Burada bize su kadar verildi, siz su tarihte su suctan bu kadar ceza aldiniz diye tartismak yerine, herkesin cuvaldizi kendine batirip gercekleri gormesi gerek. Takiminiz ceza aldiysa ve hakkettiyse mutlu olun arkadaslar. Yoksa GS'li taraftarlar her FB macinda dayak yerler, koltuk kirarlar, FB'liler Inonu'ye gittiklerinde bicaklanirlar, bu boyle surer gider. Uc bes guclu zenginin elinde, basina da para yedirerek Turk futbolu daha da dibe batar, bes para etmez hale gelir, biz de burada aptal aptal FB GS tartismasi yapariz.
Mehmet kardesim,
Yazini okuyorum ama anlasamadigimiz noktayi bulamiyorum. Herhalde ben de ifade eksikligi oldu cunku yazdiklarin benim dusunduklerimle ortusuyor.
Ben bu konuda yorum yaparken, verilen cezanin az veya cok oldugu degil sadece standardin olmadigi konusunda sikayet etmistim. Cunku standart olmadigi zaman problem cok buyuyor ve hic bir cozum getirmiyor. Eger standard tutturulursa, ceza maddesinin az veya cok oldugu tartisilabilir ama keyfi, standartsiz ceza uygulamasi hic bir seyi cozmedigi gibi durumu daha da beter eder.
Aslinda Hasan arkadasimiz da cok onemli bir noktaya parmak basmis, her ne kadar sunus acisi bakimindan katilmasam da (yine standart olayi), ozde kufur ile saha olayinin ayni miktarda ceza almasi bana da abes geliyor. Tabii bir standardi tuttursak, sonra kufure ceza mi fazla, saha olayina ceza mi az tartismasi yapilabilse keske.
Bugun tahkim kurulu karari aciklanmis, onlar da bir nevi eyyam yapmis bana gore, hangi standardi uyguladilar , niye indirdiler onu da anlayabilmis degilim.
Aslinda Serif arkadasimiz son noktayi koymus, UEFA catisi altinda bir mac oynanirsa takke duser, kel gorunur ama tabii o zaman da herkes pur dikkat olur, bir olay cikmasin diye.
Selam, sevgiler