BİR MAÇIN ANALİZİ ve ARJANTİN LİGİ
Dün akşam arjantin liginde uzun zamandır şahit olmadığım çok zevkli bir maç oynandı. Bir tarafta geçen senenin şampiyonu Boca Juniors bir tarafta 2 sene öncenin şampiyonu Velez sarsfield.Maçı deplasman takımı Boca 3-1 alırken Boca kontrataklarda çok etkili oldu. 3 golün yanında epeyi de gol kaçırdı. Bu arada 2. yarı etkili olan ve çok gol poziyonuna giren Velez de durumu 2-1 yaptıktan sonraki dakika içinde golü yeyince durum 3-1 oldu ve umutlarını yitirdiler.Velez de oyuna sonradan giren ocampo çok çalıştı.Ayrıca sağ kanAtta oynayan ve sene başında Meksika'dan aldıkları Mendez de fena değildi fakat öyle ahım şahım bir futbol de oynamış değiller.
Bu iki takım da Güney amerika şampiyonlar ligin Libertadoredes kupasında yola devam ediyorlar.Boca kendi grubunda 2. sırada. Velez ise grubunda 1. sırada.
Velez'in bu seneki enbüyük kozu genç Zarate maçta sanırım sakatlığından dolayı oynaymadı. Geçen sene süper performans gösteren benim geçen sene için çok beğendiğim Lucas Castroman ise formsuz gözüktü ve maçta sakatlanıp çıktı.Stili ve uzaktan şutları ile biizm Necati Ateş'e benzeyen oyuncu aynen onun gibi bu sene formsuz.
Velez takımı geçen seneden orta sahayı nerdeyse tümüyle değiştirmişler.Gelen oyuncular gidenleri aratıyor. Defansta yaptıkları hatalar ise cabası. Hele yedikleri bir 1.gol varki defans oyuncusu çalım yaparken Palacio'ya topu kaptıırp golü yedirtti.
Boca da Riquelme ise bazen çok güzel paslar vermesine rağmen çok ağır gözüktü, birçok defa ayağındaki topu rakip oyunculardan arkadan gelip aldılar. fiziki olarak düşüş var. Ama çok akıllı ve güzel paslar veriyor.Maçta birde palermo'nun ceza alanı dışından çok güzel ve sert bir volesi vardı kaleci köşeden çıkardı.
Aşağıdaki Arjantin gazetelerinin futbolculara verdiği notlardan görüleceği üzere bence maçın yıldızları Boca Juniors da forvette Palacio, sol kanatta 20 yaşındaki neri cardozo ve kaleci Caranta. Bu kaleci inanılmaz kurtarışlar yaptı. Bu üç oyuncu benim transfer gündemi konu başlığında astığım 2007 transfer listemde yer alan 3 boca'lı oyuncuydu. Bu üç oyuncuya ilaveten Velez'li Zarate de benim transfer listemde vardı ama o oynamadı. O oynasa; o da sanırım maçın sonucuna etki edecekti. Arjantin de bu üç oyuncuya ilave olarak alınacak belki 3-5 oyuncu daha var. Fakat benim dediklerim oyuncularla Carrusca arasında dağlar kadar kalite farkı var.
Örneğin yukarıya astığım paraguaylı Oscar Cardoso bu hafta takımı Newell's old boys kendi evinde 3-1 yenilirken, takımının tek golünü atarak 9 maçta 6.golüne ulaştı.
Geçen sene süd americana kupasında final oynayan river bu sene kötü ve libertadores kupasında 3. olarak kupadan elendi. Kendi liglerinde ise işler kötü gidiyor. 5.sıradalar. TD pasarella sanırım kovulmak üzere.Takıma Gallardo gibi katkı yapacak adamlar yerine Ajax'dan Rosales, Real zaragoza'dan ponzio gibi gibi bence vasat oyuncular alındı.Higuain ve Gallardo'yu şimdiden çok aramaya başladılar.
ARJANTİN LİGİNE bu haftaya lider San lorenzo ise apertura ligi şampiyonu Estudiantes deplasmanında bir şey yapamadı ve maçı 2-1 kaybedince Boca'nın ardından 2. sıraya düştüler.Estudiantes de sağ kanatta oynayan benim 2007 transfer listemde yer alan Jose Sosa da 1 gol atarak maçın adamı oldu. Sosa güzel serbest atışlarda kullanabiliyor. Sol kanatta da iyi oynuyor. Veron da estudiantes'i orta sahada yönetiyor ama İnter de chelsea da oynamış bir oyuncu gibi maça fazla ağırlığını koyamıyor.
Arjantin liginde genç oyunculara ağırlık veren Racing club ve independiente giib takımlar ise bu sene ligin son sıralarında yer alıyorlar. Fakat Arjantin'in U20 milli takımdaki oyuncuların çoğu bu takımlarda oynuyor.İndependiente de forvet İSMAEL SOSA ve RACİNG CLUB'dan orta sahada playmaker Maximiliano Moralez gibi. Bu oyuncular 1987 doğumlu. İleride arjantin A milli takımda oyanayacak oyuncular. Fakat henüz star olma yolunda ilerliyorlar.