SuperLig/20:GS-V.Manisa 4-0 (Umit Karan (4))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Çok utanmış olmalı :)
Ersun Yanal, Basın toplantısına çıkmadı
Vestel Manisaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, yenilginin nedenini bireysel hatalara bağladı. 4 - 0 yenildikleri Galatasaray maçı sonrasında basın toplantısına gelmeyen ve Lig TV'ye konuşan Ersun Yanal, sakatlıklardan dert yandı.

Ersun Yanal, ikinci yarı başlarken arkada büyük problemler yaşadıklarını belirterek, ''5 oyuncumuzu sakatlıklardan dolayı zor oynatıyoruz. Omar'ın omzu çıktı. Borbiconi oynamak istemedi. Kurguda problemler yaşatıyor bunlar bize. Ümit'i de son anda yerleştirdik. Biz iyi bir takımız. Toparlanacak bir takımız. Bir an önce toparlanıp önümüzdeki hafta yeniden başlayacağız. Bu gün çok önemli hatalar yaptık. Bütün gollerde bireysel hatalar vardı. Bireysel hatalara mağlup olduk. Biz yeni bir takımız, iyi oyuncularımız var. Ama yeni oyuncularımızın fiziksel problemleri var" açıklamasını yaptı.

Vestel Manisaspor'da Başkan Haluk Çubukçu da maçtan sonra yaptığı açıklamada tedbir alacaklarını bildirdi. Çubukcu şöyle konuştu: "Maçı herkes seyretti. Yorumlanacak bir şey yok. İkinci yarıya kötü başladık. Hala kötü gidiyoruz. Savunma anlamında yine bir şey yapamadık. Bundan sonra tedbir almaya devam edeceğiz. Savunmamız yerinde müdahale edemiyor. Teknik kadromuz mutlaka buna önlem alacaktır. Beşiktaş ve bu maç, defansımızdaki problemleri ortaya koydu."
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ismail Gezer wrote:Çok utanmış olmalı :)
Ersun Yanal, Basın toplantısına çıkmadı
Vestel Manisaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, yenilginin nedenini bireysel hatalara bağladı. 4 - 0 yenildikleri Galatasaray maçı sonrasında basın toplantısına gelmeyen ve Lig TV'ye konuşan Ersun Yanal, sakatlıklardan dert yandı.

Ersun Yanal, ikinci yarı başlarken arkada büyük problemler yaşadıklarını belirterek, ''5 oyuncumuzu sakatlıklardan dolayı zor oynatıyoruz. Omar'ın omzu çıktı. Borbiconi oynamak istemedi. Kurguda problemler yaşatıyor bunlar bize. Ümit'i de son anda yerleştirdik. Biz iyi bir takımız. Toparlanacak bir takımız. Bir an önce toparlanıp önümüzdeki hafta yeniden başlayacağız. Bu gün çok önemli hatalar yaptık. Bütün gollerde bireysel hatalar vardı. Bireysel hatalara mağlup olduk. Biz yeni bir takımız, iyi oyuncularımız var. Ama yeni oyuncularımızın fiziksel problemleri var" açıklamasını yaptı.

Vestel Manisaspor'da Başkan Haluk Çubukçu da maçtan sonra yaptığı açıklamada tedbir alacaklarını bildirdi. Çubukcu şöyle konuştu: "Maçı herkes seyretti. Yorumlanacak bir şey yok. İkinci yarıya kötü başladık. Hala kötü gidiyoruz. Savunma anlamında yine bir şey yapamadık. Bundan sonra tedbir almaya devam edeceğiz. Savunmamız yerinde müdahale edemiyor. Teknik kadromuz mutlaka buna önlem alacaktır. Beşiktaş ve bu maç, defansımızdaki problemleri ortaya koydu."
Kaza olmus! Adama, soforun hic mi kabahati yok derler...

Bu sabah kalktigimda guzellik aynama bakmayi unutmusun demiyor da!
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Vestel'in sene basindaki kadrosunun alt ust olmasi ve Ersun Yanal'in kendine fazla guvenmesi onlara cokuntu getirdi. Dun TRT 1'de Mehmet Demirkol, Vestel icin (Deivid, Nobre ve Karan'i kastederek) "rehabilitasyon merkezi" dedi. Gerets'ten memnun olmayan yonetimin, teknik beceri ve kariyer acisindan ondan bir sinif daha altta bir adami hoca olarak istemesinin mantigi ne olabilir ki ?

Gecen seneye gore bu sene bizde de takim ici dengeler bakimindan farkliliklar var. Defans ayni nitelikte ve kuvvette oynuyor ama gecen senenin etkili adamlari Hasan Sas ve Necati yok; buna karsilik Sabri, Okan Buruk ve Arda ilk 11'de. Okan'in gelmesini hic istememis olmama ragmen, artik bunu kabullenip (de facto :) ) ondan yararlanmaya bakmak lazim diye dusunuyorum, cok olgun bir futbol oynuyor ve orta sahayi kuvvetlendiriyor.

4 gol atilan bir mactan sonra kulaga ters gelebilir ama bence forvette sorunlarimiz var. Ne Kabze, Ne de Hakan Sukur ne de Ozgurcan iyi golculer degil. Necati'nin gelecek sezona kadar kazanilmasi da cok zor, oysa Necati Turkiye'de olmayan bir golcu tipiydi. Cok iyi sut atan, saglam basan, ceza sahasi icinde ve disinda etkili, yipratici. Bir zamanlar Galatasaray'da oynayan Savas Koc'un 2 boy kalitelisi. Ama kafasi baska yerlerde, cok konusuyor ve hak etmedigi bir takim-ici liderlige talip. Biraz kifayetsiz muhteris gibi geliyor bana, o yuzden gelecek seneki forvet gurubunda yer almasini beklemiyorum. Bence onumuzdeki sene forvete cok iyi bir yabanci alinmasi gerekecek.

Karan'in dun cok etkili oldugunu gorduk, biri kafa ile 4 ayri gol vurusu; 1 kirmizi karttan adam attirma; Kabze'ye 2 tane % 99 gol olmasi gereken gol pasi (Kabze % 1'i tercih etti). Tabii Vestel'in savunma yapmamasi bunda etkili ama aynı savunmaya Karan 4 gol atti, Kabze sifir.

Onumuzdeki 4 haftada 8 veya 9 puan toplarsak isi bitiririz. FB hem Alkmaar'a kaybedecek hem de iceride kaybedecek. Bu donemde Ilic'e ve begenmedigimiz Inamoto'ya cok is dusebilir.

Son olarak, Riza Calimbay'a dikkat ediyor musunuz; her sene FB'yi 3 oyuncusunu basit adam markajina gondererek cokertiyor. Alex'i, Deniz'i ve Appiah'i bire bir kilitle, uzun topla sarsak defansi yiprat, mutlaka gol atarsin. Kadikoy'de oynayacagimiz maclar icin yapilmasi gereken bundan fazla degil, ne de olsa futbol basit bit oyun...

Selamlar.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Kerem abi, bak sen bize kızıyorsun ama koca koca paşalar neyle uğraşıyor :D
Uçaktan iner inmez Galatasaray’ı sordu
12 Şubat 2007
Uğur ERGAN / NEW YORK
Uçaktan iner inmez Galatasaray’ı sordu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 10 saatlik uçak yolculuğundan sonra dün geldiği New York’ta uçaktan iner inmez bir sigara yakıp, Galatarasay maçını sordu.

Beraberinde kalabalık bir heyetle uçaktan inen Orgeneral Büyükanıt, Hürriyet muhabiri Fenerbahçe’nin son maçında 2-1 yenildiğini hatırlatınca Galatasaray’ın maçının sonucunu sordu. Türkiye’nin New York Başkonsolosu, "4-0 efendim. Bütün golleri de Ümit Karan attı" deyince Org. Büyükanıt, "Demek öyle" karşılığını verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/59351 ... &oid=2&l=1
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Kerem abi, bak sen bize kızıyorsun ama koca koca paşalar neyle uğraşıyor :D

....
Elbette bu gazetecilerin zevzekligi. Bu haber sanki Papa'nin New York'ta kerhane yok mu diye sordu demesine benzemi$. It oglu itlerin haber konusunda kriterleri bunlar. Ama Buyulanit'in bugun ba$indaki agarmi$ saci ile hala burnu sumuklu sokakta kisa pantol giyen cocuklar gibi bu tur takim taraftarligi yapmasi hakikaten garip.

Dun DeNiro'nin "Bronx Tale" adli kacirdigim filmi seyrediyordum filmde gangster babasinin da etkisi ile ate$li bir Yankee baseball taraftari ve o zamanlar Yankee'nin yildizi Mickey Mantle'in hayrani olan ve onun $ansiz bir yil gecirmesinden yakinan cocuga "Hey kid, ne zamandan beri senede 100 bin dolar kazanan Mickey Mantle'a bu kadar kafa yormaya ba$ladin. Sanki Mickey sizin evde masaya konan yemegin ne kadar iyi olup olmadigini du$unurmu$ gibi." diyerek uyandirmasi komikti. 1960'larda 100 bin dolar buyuk para idi elbette. Babasinin belediye otobusu $oforlugunden aldigi aylik maa$i 150 dolar. Sonra babasi yine Mickey Mantle filan diyerek onun o seneki istatistiklerini siralamaya kalkinca oglan "Birak yahu $u Mickey Mantle'i filan. Sanki bizim $u halimiz Mickey'nin cok $eyindemi$, bizim gibileri du$unurmu$ gibi" dedi. Aynen oyle. Buyukanit once onune ve i$ine baksin FB'ye filan sira gelinceye kadar. Ama Buyukanit elbette kom$uda pi$er bizede du$er kafasinda. Onun gibileri icin FB ba$arisindan parsa cikarmak soz konusu. En azindan yapilacak 100. yil balosu gibi $olenlerde en ba$ ko$ede yiyip icip agzini buracak. Sokaktaki garibanin kuru kuruya sevinmesi arasinda fark var. O yuzden sormu$tur. Ben de olsam sorardim.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Feb 12, 2007 7:50 pm, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Aslinda bu macin en guzel sonucu Ersun Yanal hikayesinin son bulmasi olmali. Ersun Yanal'a Vestel yonetimi Turkiye liginde bir cok takimin imrenecegi imkanlar verdi. Hem isine karismamak ve butun insiyatifi ona birakmak acisindan hem de parasal acidan. GS'da bile bu ozgurlugu ve imkanlari bulamayabilir. GS'da hem Adnan abiler transfere karisirlar, hem de boyle "al istedigini getir" seklinde onune para sermezler.

Ama o her zamanki gibi takimi istatistikle yonetti, komando gibi antrenman yaptirip, erken forma soktu, sonra yolun yarisinda da ati degistirir gibi takimini yarisini yolladi, takimin yildiziyla anlasamadi, yerlerine bir suru adam aldi. Sonuc goruldugu gibi rezalet. Vestel yonetimi kara kara dusunuyordur simdi.

Milli takim olayi da hemen hemen buna paraleldir. Buyuk firsat verildi, iyi para verildi. Ilk 6 ay GS li oyunculari kullandi, sonra Hakan'la surtusup bunu bahane edip en onemli macimizda takimi degistirdi. Uluslararasi tecrubesi olmayan o seviyede katkida bulunamayacak oyuncularla takimi doldurdu. Hic bir plan olmadan saldir babam saldirildi. 60 tane orta yapilip, 1 bucuk pozisyon cikarildi. Sonuc bellidir. Benim gozumde Almanya'ya gidilemeyisin sebebi %90 Ersun Yanal'dir. Ha Isvicre macindan sonra olanlarin sorumlusu %90 Fatih Terim'dir ama sapla samani karistirmayalim, o dakikada zaten Almanya'ya gidilmedigi belli olmustu.

Vestel macinda icim cok rahatti. Golun gelecegi pozisyonu bile bildim ama erken tahmin ettim. Ayni noktadan bir 10 dakika kadar once Okan bir serbest vurus kullandi, bu gol olur dedim, kisa dustu orta. Sonra Arda ayni yerden "cekil Okan abi bak bu orta boyle yapilir" dedi ve golu attirdi. Cunku Fevzi cizgi kalecisi iki adim atip cikmiyor ve Vestel savunmasi adam paylasamiyor.

Takip eden herkesin gordugu gibi Umit'in 4 gol atmasi bir rastlanti degil. Daha once Deivid, Nobre de Vestel maclarinin yildizi olmustu. Neredeler simdi? Bu kadar acik ve kotu savunmayla oynarsan her mac birini yildiz yaparsin. Tekke Trabzon'da olsaydi o da 3 tane atardi gecen hafta. Ama Umit Karan Deivid ve Nobre'den iyi golcu/futbolcu ve bunun onun icin bir cikis olacagini umuyorum.

Mondi - Song - Tomas mukemmel oynadilar, uzaktan 2 sut haricinde pozisyon vermedik. Inamato ve Okan da orta sahada cok basariliydi. Serbest kalan Ilic topu tutmayip hizlandirarak oyuna katkida bulundu. Kabze cok calisti ama korkunctu. Top kontrolu, fundamental'i iyice kotuye gidiyor. Bu oynamamaktan mi, yoksa konsantrasyon eksikliginden mi bilmiyorum. Top ayagina atiliyor, 4 metre sektiriyor, ilk hamlesi hep cok kotu. Bu da pozisyonlarda hep gec kalmasina ya da pozisyonunu kaybetmesine neden oluyor. Ilk hamlede vurabilse en az Umit kadar iyi vurabiliyor ama cok ender.

Haftaya antep maci cok daha zor gececek. Antep iyi kapanan, cok sert oynayan, rahat pozisyon da bulabilen bir takim. Arda'nin eksikligi cok belli olacak.

Sampiyonluk icin cok erken. 3 takimin da kilit oyunculari cok. Bunlardan bir kaci sakatlansa o takim cok darbe yer.

Ozan Ersoy
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Bence bu galibiyeti fazla buyutmemekte yarar var. Manisaspor belki de su an
ligin en kötu takimi. GS paslasmayi unutmus bir takim. Kisisel beciriye dayali,
kafasiz, plansiz, programsiz top oynuyor. Umit K. beceriklidir demiyorum,
beni yanlis anlamayin. Takimda uretkenlik yok, goller tesadufen geliyor
gözukuyor. Erken gol bulursa iyi...tabii gol yemezse. GS icin her mac bir
risk, ev sahibiymis hic önemi yok. Dun Hasan Kabze'yi, gösterdigi
mucadele örneginden dolayi Sabri'yi ve defans oyuncularini begendim...
Orhan Ak gununde olmamasina ragmen. Oyuncularda bir degisim, gazetelerin
tabiri ile 'patlama' görmedim. Rakip takim gucsuzdu o kadar. Bunu önumuzde
ki haftalarda görecegiz. Iyi bir moral oldu o kadar.

4-0 lik skor birsey ifade etmiyor.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Bu galibiyeti büyütmemek lazım, katılıyorum..
Manisa ligin en kötü takımı değil belki ama Ersun ligin iyi hocalarından biri değil :D
Çokta plansız değiliz, minik planlarımız var aslında, santraya dikkatinizi çekerim,hep aynı plan var orda :D
Ümit Karan çok becerikli maalesef. Son vuruş hususunda TR'nin en iyisi, antuda bile böyle düşünen çok var, malum onlar futboldan anlar :D
Galatasaray için sorun olan şeyler bütün takımlar için sorun zaten..
Hasan Kabze'ye biraz haksızlık ediliyor gibi. Sanki çocuk karşı karşıya bir sürü pozisyonu harcamış gibi yükleniyorlar garibime.. Karan-Kabze bu takımı sırtlar, Allah sakattlık vermesin..

Neyse bakalım Santrada neler olacak :D
Gürcan Bilgiç, feneri kimse yenemez demişmiş, şimdi nasıl kıvıracak bakalım :D

A.Çakar yine en rezil hakareti söyleyip kötü anlamda söylemedin diye kıvırıyor :D
"Kepaze diyorum ama hakaret anlamında demiyorum" :D
Hasan Tezcan wrote:Bence bu galibiyeti fazla buyutmemekte yarar var. Manisaspor belki de su an
ligin en kötu takimi. GS paslasmayi unutmus bir takim. Kisisel beciriye dayali,
kafasiz, plansiz, programsiz top oynuyor. Umit K. beceriklidir demiyorum,
beni yanlis anlamayin. Takimda uretkenlik yok, goller tesadufen geliyor
gözukuyor. Erken gol bulursa iyi...tabii gol yemezse. GS icin her mac bir
risk, ev sahibiymis hic önemi yok. Dun Hasan Kabze'yi, gösterdigi
mucadele örneginden dolayi Sabri'yi ve defans oyuncularini begendim...
Orhan Ak gununde olmamasina ragmen. Oyuncularda bir degisim, gazetelerin
tabiri ile 'patlama' görmedim. Rakip takim gucsuzdu o kadar. Bunu önumuzde
ki haftalarda görecegiz. Iyi bir moral oldu o kadar.

4-0 lik skor birsey ifade etmiyor.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ben yakin zamanda Besiktas'li bir arkadasima Manisa'ya 4 attiniz diye fazla heyecanlanmayin dedigim icin aynisini rahatca GS icin de soyluyorum ve de GS'in durumunun cok parlak oldugunu dusunmuyorum. Karan'in 4 gol atmasi iyi hos da, keske bir tanesini gecen hafta atsa idin diyen Gerets'e hak vermemek mumkun mu?

Gecen sene ligin 20. haftasi sonunda FB-GS ilk sirada idilerdi (yine 4 puan farkla), ikinci ile ucuncu arasinda ise 15 puancik vardi. Bu sene ikinci ve ucuncu arasinda bir puan var.

Bu ucuncu olan Besiktas'in GS ve FB'ye yaklasmasindan degil, ayni durum dorduncu, besinci vs. icin de gecerli. FB ve GS ligin kalanina yaklastilar. FB kendi sorunlarindan (yeni hoca, yeni yabancilar, Nobre/Tumer gibi degisiklikler vs.). Biz ise captan dusmeye devam ediyoruz, zaten gecen seneki performansimizin bir kismi da hafif istisnai bir durumdu, bu sene o yok, ve de kadroda devam eden dusus var. Tabii simdilerde elestirilmesi moda olan Arda da olmasa ilk aylarda bu dusus daha da belirgin olacakti.

Ya da FB Daum/Nobre/Luciano/Anelka falan seklinde devam etse birinci ile ikinci arasinda 15 puan fark olacakti.

Ama kalburustu bir Ingiliz, Ispanyol, Alman, Italyan takimi ile mac yapsak bugun sonuc ne olur?
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Görkem KIRGIZ wrote: Hasan Kabze'ye gelince, uzun süre maç oynamamasının verdiği dezavantajları fazlasıyla taşıyor. Bir tane bile pası kontrol edemedi, ama bu tamamen maç eksiğinden kaynaklanıyor. Yine de bence Galatasaray'ın en fazla 3. forveti olabilir, ilk ikide yer alması çok zor. Ha tabi Galatasaray'da kalite gittikçe düşüyor, Inamoto'yu övüp Necati'ye kurtarıcı gözüyle bakıyoruz, Hasan Kabze de neden yıldız forvetimiz olmasın?
Gorkem, ben acikcasi Hasan Kabze'nin hic bir zaman uzun paslari kafayla ya da ayakla duzgun istop edip Hakan Sukur gibi indirebildigini gormedim. Futbola gec baslamis (lisede), altyapisi zayif. Hasan'in parladigi maclara bakalim, hepsinde de son vuruslardaki ustaligi, atikligi sayesinde attigi kritik gollerle oldu. Bunlarin disinda ozellikle kanatlarda veya ceza sahasindan uzakta oynadigi zaman caliskanligi dikkat cekiyor ama genelde toplari eziyor. Madem Gerets israrla sag kanat forvet karisimi bir gorev verecek bazi ozelliklerini gelistirmesi lazim.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Özgür
Mehmet Ulupinar

Post by Mehmet Ulupinar »

Ozgur Huseyinoglu wrote:Basligi actim, 4 golu de atmisiz, video baglantilarini da gecem barim: :)

Ozgur mac yazilarini okuduktan sonra golleri nereden bulabilirim diye dusunurken mesajini gordum. Tesekkurler.
Gorunen o ki sadece gollere bakarak da mac yazisi yazilabilirmis. Ikinci yarida "mutlaka beraberligi yakalayacagiz arkadaslar" gaziyla cikan Manisaspor'un geride biraktigi bosluklari gununde olan Umit'le iyi degerlendirmisiz. Bravo Umit'e. Krallik yarisinda zirveye yaklasmis oldu boylece :)
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur Huseyinoglu wrote:Basligi actim, 4 golu de atmisiz, video baglantilarini da gecem barim: :)
:arrow: 4:20 Sadece
$u Digiturk ve LigTV hakikaten alem birader. Bu youtube'yi kontrol edip videolari yasaklatiyorlar. Ulan mac bitmi$ videolari diger TV'lara vermi$sin. Kendin kenef gibi bir website yapmi$sin zorla milleti uye yapmaya cali$iyorsun. Aslinda Turkiyede olsam ceker ceker koyarim bu golleri youtube'ye bunlar madem buna ifrit oluyor.

Bari bu hafta maci da aciver Ozgur.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:$u Digiturk ve LigTV hakikaten alem birader. Bu youtube'yi kontrol edip videolari yasaklatiyorlar. Ulan mac bitmi$ videolari diger TV'lara vermi$sin. Kendin kenef gibi bir website yapmi$sin zorla milleti uye yapmaya cali$iyorsun. Aslinda Turkiyede olsam ceker ceker koyarim bu golleri youtube'ye bunlar madem buna ifrit oluyor.
Ne yalan soyleyeyim, kendim de LigTV sitesine gidip, ad-soyad-dogum tarihi-cinsiyet-sehir bilgilerini filan zorunlu kilan uyelik formunu gorunce, hay dedim, sizin vereceginiz hizmete. Onun icin gidip YouTube'dan gecmistim video link'lerini. Biz jurnallemis olmamisiz herhalde, diger 3 link saglam gorunuyor simdilik! ;)
Bari bu hafta maci da aciver Ozgur.
Mehmetcigim acivermis benden once davranip. Ona "YANLIŞ ZAMAN YANLIŞ MEKAN" diyorum! Forum mudavimi/yoneticisi olarak ondan bekledigimiz "adım, bu güne kadar (ne zamandir) hiçbir kritik maçımız"ın basligini acmamisken"kulübümüzün son derece kritik bu maçın"ın basligini acmasi degildir! :D Yenemeyip de, 3-3 berabere kalirsak, bilsin ki, butun gunahini ona yukleyecegim. Ulusoy yirtti kotu sonucun sorumlulugunun hepten ona kalmasindan ama, Mehmet yirtamayacak! :D
Özgür
Post Reply