Iyi ki o calimi attin Mehmet Guven ...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ozan Ersoy

Iyi ki o calimi attin Mehmet Guven ...

Post by Ozan Ersoy »

Allah senden razi olsun cunku o calimi attin cok buyuk futbolcu oldun, atamasaydin kotu futbolcuydun.

Basindan inciler...
Ridvan Dilmen wrote: "Sonradan giren Mehmet'in de rahatlığı dikkat çekiciydi."
Bak sen.... Dikkatimizi cekmis yani. Masallah.. Sanki ilk defa oynuyor Mehmet. O calimi attigi anin saniyesinde dikkatimizi cekti. Yoksa tepkimizi cekebilirdi hani.
Mehmet Demirkol wrote: Hemen başka bir oyuncuya da değinmek gerekiyor. Bazen oyuncunun değerini anlatmak zor oluyor. Bir hareket, bir müthiş golü reklamı olarak koymazsanız oyuncunun önemi anlaşılmıyor. Mehmet Güven, Galatasaray'ın gelmekte olan jenerasyonun en ayağına hakim oyuncusu. Fiziksel aslında muhtemelen beslenmeye bağlı dezavantajlarını silebilirse Arda kadar sansasyonel bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Zaten onunla oynayan tüm arkadaşlarının favori oyuncusu o. Müthiş bir bilek, oyunu 360 derece süzebilen bir oyun aklı var. Dün oyuna girer girmez attığı şık son çalım ve tam yerine pası yapması özelliklerinin daha iyi anlaşılması yolunda büyük bir avantajı olacak. Oyuncular hem de genç oyuncular hakkında erken ve büyük konuşmalar yapmak bu ülkede çok mantıklı olmasa da, bu kez mantığı bir kenara bırakmak geretiğini düşünüyorum. Galatasaray bir hoca arıyorsa ondaki cevheri işleyecek bir hoca olmalı. Çünkü Mehmet'ten dünya çapında büyük oyuncu olur.
Calim atip o golu attirinca degeri daha cok anlasilacak. Yoksa degeri anlasilamaz. Altin mi bu mubarek nasil anlayacagiz degerini. Kavun olsa kicini koklar kelek mi degil mi anlariz ama kavun bile degilsin Mehmet. Ask olsun.

Benim favorim bu asagida...
Ahmet Cakar wrote:Ama ne olursa olsun yeni bir hoca gelse de, Galatasaray genç oyuncularından daha fazla yararlanmalı. Örneğin üçüncü gol. Mehmet Güven oyuna sonradan giriyor ve öyle hamlelerle öylesine güzel bir driplingle İliç'e bir gol attırıyor ki, bu nasıl olur diyoruz.
Muhahaahaa :D Nasil ya ?? Bu nasil olur ne demek ulen? Sen degil misin bu isin icinde senelerdir olan, yorumculuktan paralari kiran, simdilerde reklamlarda peydahlanan?

Da gidin lan hepiniz.

Mehmet Guven sene basinda takimdaydi. 4-5 mac ilk 11 cikti. Gerets'e o konuda kredi verelim. Baskasi olsa es gecebilirdi. Ama bence Gerets'in amaci baskaydi. Kasaba kurnazligi yapti. Asagida ne dedigimi anlayacaksiniz. Neyse, Mehmet ilk defa A takimin 11'inde yer almanin heyecaniyla buyuk maclara cikti, hepsinde de vasatin ustunde futbol oynadi. Ama muhtesem bir calim veya gol atamadigi icin begenilmedi futbol kavatlari tarafindan.

Gunumuzun orta saha oyuncusunda olmasi gereken butun ozellikler var Mehmet'te.
*Boyu yerinde, fizigi de. Bir alti ay salona girip, iyi bir programla calistirilirsa, bel ustu inceligi de yok olur.
*Kafaya cikmasini biliyor.
*Kosuyor. Evet daha bir Lampard degil ama oynaya oynaya olacak.
*Defansif ozellikleri iyi, Alex gibi birini 0 seviye alirsak, vasatin ustunde savunma yapabiliyor. Evet bir Essien, Diarra, Makalele degil ama Ilic gibi golge savunmasi da yapmiyor.
*Bileklerine hakim.
*Kafasini kaldirarak oynuyor
*Kesinlikle yavas degil. Forvet veya kanat oyuncusu degil, ruzgar gibi kosmasi gerekmiyor. Orta saha oyuncusu ayaginda topu gevelemeden pasini cikarmali, topla 10-20 metre kosabilmeli. Ki bunlarin hepsini yapiyor. Arda'dan hizli bile olabilir.
*Pas yuzdesi mukemmel. Dikine ileriye donuk oynayabiliyor
*Cok sert, isabetli sutlar cekebiliyor.

Yasi 19. Butun bu ozellikler islenirse ve yeterince zaman verilirse cok rahat bir Fabregas, Seagroves vari bir oyuncu cikabilir, sansiniz yaver giderse, Scholes, Ballack, Lampard, Essien, Schweinsteiger gibi bir oyuncu bile cikabilir. Su saydigim isimlerden biri GS'a gelse buyuk olay olur ama herkes gozunun onundeki cevheri gormuyor. Calim atinca "nasil yani" diyorlar.

Taraftar, basin ve Gerets buyuk firsatin icine ettiler. Gerets'in verdigi aciklamalar sacmaydi. "Mehmet Guven'in morali cabuk bozuluyor, abileri kizinca" gibi bir lafi ben soylerken utanirdim, suratim kizarirdi. Ne demek ya morali cok bozuluyor? Sen nasil hocasin ki moralini bozmasina izin veriyorsun 19 yasindaki cocugun? Abileri kiziyor ne demek? Bana gore Gerets transfer yaptirmak icin masus Mehmet'i oynatti, bakti cocuk oynuyor, yine de kesti, sonra da boyle iskembeden aptalca bir bahane uydurdu.

Futbol ulemalari yukarda da orneklendigi gibi gozlerinin onundekileri gormedi.

Taraftar da "Abi heriflerde Appiah var. Biz Mehmet Guven'le falan 10'uncu oluruz ancak" diye sacmaladi. Arda'ya tapti cunku Boleslav macina cikip gol atti, attirdi. Mehmet Guven unutuldu begenilmedi. Halbuki 17 mac Mehmet Guven oynasaydi, bu pazar belki o Appiah'in sahada lesi cikacakti.

Aylarca Gravesen'in pesinden kosuldu, Inamato, Mehmet Topal (ben 3-4 izledim Topal'i begenmediginiz Cihan'in eksigi yok fazlasi var Mehmet Topal'dan) alindi.

Sonucta Galatasaray yonetim, hoca ve taraftar baskisindan yine zararli cikan taraf oldu.

Ama yeni bir gun bu gun. Cunku Mehmet Guven guzel bir calim atip golu attirdi. Ohh bee..

Ozan Ersoy
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Maci seyredemedim.

Gerets zamaninda Mehmet tecrubeli oyuncularimizin etkisinde kalip hatalar yapiyor demisti. Yani firca yiyip moralini bozuyor demisti. Mehmet'in dunku macda kendine guvenerek oynamsinin sebebi Hakan ve Hasan abilerin sahada olmamasina bagliyorum.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Marsan wrote:Maci seyredemedim.

Gerets zamaninda Mehmet tecrubeli oyuncularimizin etkisinde kalip hatalar yapiyor demisti. Yani firca yiyip moralini bozuyor demisti. Mehmet'in dunku macda kendine guvenerek oynamsinin sebebi Hakan ve Hasan abilerin sahada olmamasina bagliyorum.
Dedik ya, rutbelerin sökulmesi gerekiyor...
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

mehmet guven de mehmet topal da ferhat da hasan kabze de genel anlamda kendilerine verilen firsatlari iyi kullandilar. en azindan, en kotusu kadro rotasyonuna girebilecek kadar iyi kullandi bu firsatlari. tabi, 10 mac 18e giremeyip fener, liverpool gibi hayati maclarda ilk 11 sahaya cikmak gibi abuk sabuk seyleri bu firsatlar arasinda saymazsak.

ama nedense, gerets yonetiminde, bu futbolcular, ya yerine isim yapmis ya da daha tecrubeli biri geldiginden, ya da yukarida bahsettigim kritik maclarda olumlu performans gosterememenin ardindan unutulup gittiler. bizler, bu isimlerin neden kadroda olmadiklarini, yerlerine oynayan adamlar hata ustune hata yapip mac kaybettirirken bunlarin neden hic dusunulmedigini sordugumuzda, genelde forum ortamlarinda verilen cevaplar "sen bu oyuncularin form durumunu gerets'ten iyi mi bileceksin?" ekseninde oluyordu.

oyuncunun form durumunu elbet bilemem, ancak gerets'in pek cok oyuncuya on yargiyla yaklastigini artik cumle alem biliyordur herhalde. necati'nin onca formsuzluguna ve duba gibi fizigine ragmen, hasan kabze'nin hala daha ona alternatif olamiyor olmasini ben baska turlu aciklayamiyorum. adam bir kupa macinda, Allahtan Necati sakatlanip oyuna girdi, bir tane bos kaleye gol attirdi bir tane de kendi gol atti da ancak oyle ilk 11 yuzu gorebildi. o macera da 1 mac surdu. Antalya macinda, takim halinde kotuyken, bunun faturasi kabze'ye kesildi. simdilerde son 7 dakikada 3. forvet olarak hatirlanabiliyor ancak. ayni sekilde orhan sakatken ve ergun lisan-i hal ile bas bas 'ben sol bek degilim, ustelik artik bu is benden gecti' diye bagirirken, ferhat'in esamesinin okunmamasi nasil aciklanabilir? mehmet topal gelir gelmez bir mac oynadi, vasatin da ustune cikti. mehmet guven'i ozan yazmis yukarida. ama tum bunlara ragmen, en kritik bolgelerde aptal aptal top kayiplari yaparak bize mac kaybettiren ayhan hala daha ilk 11de. ayhan'in top kaybindan, trabzon macinda durumu 2-1e getirmis ve beraberlik golunu atacak havayi bulmusken 3.yu yedik, orada mac koptu. ayni sekilde pazar gunu, ilk golden iki dakika sonra bir top daha kaybedip bir anda 2.golu yememize neden oldu. sadece fener ve trabzon maclarindan -galibiyet degil- puan cikarsak liderle aramizda 3 puan fark kalacakti.

gerets'i gerek sergiledigi olgun kisiligiyle, gerekse tempolu ve golu dusunen futbol felsefesini uygulama israri nedeniyle seviyor ve sayiyorum. ancak, maalesef, kafasindaki kaliplasmis dusuncelerden siyrilamadigi icin basta hasan kabze olmak uzere, mehmet guven, mehmet topal, ferhat gibi bircok oyuncunun potansiyelinden faydalanamiyor. suna inancim cok buyuk ki, baska bir hoca, baska bir acisiyla, bu oyuncularin gs'in sahaya cikan isimleri arasinda simdikine gore cok daha fazla dakika ve sorumluluk almasini saglayabilir ve bu da galatasaray'in su anki cehresini degistirebilir.
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Ozan Selam,

Ben Mehmet Guven'in gelecek macta yine yedekte kalacagini(belki PAF macinda oynar) dusunuyorum(uzun zamandir oynamayi fazlasiyla hakketse de);umarim yanilan ben olurum.Bu arada calimi ben de begendim. :D

Bu sezon M. Guven ile Ozgurcan en formda ve istikrarli olan oyuncularimiz(PAF takiminda mucadele eden).Oguz,Ates,ve Aydin ayni istikrari gosteremiyorlar takip ettigim kadariyla...
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Sol kanat icin de iki tane Ugur'umuz vardi, onlarin adi duyulmaz oldu. PAF'ta falan nasil oynuyorlar acaba?

Ugur'lari da Suat Usta'yi harcadigimiz gibi harcamayalim da.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Mehmet Cirak wrote:Sol kanat icin de iki tane Ugur'umuz vardi, onlarin adi duyulmaz oldu. PAF'ta falan nasil oynuyorlar acaba?

Ugur'lari da Suat Usta'yi harcadigimiz gibi harcamayalim da.
Sol kanatta Ugur Erdogan zaman zaman oynuyordu,bu sezon Istanbulspor'da kiralik oynuyor;ne durumda bilmiyorum.Ugurlardan, Ugur Ucar Kayserispor'da,Akdemir PAF takiminda,Demirok Gaziantepspor'da(maalesef ilk 18'e bile giremiyor).Sol kanatta gecen sezon cok iyi maclar cikaran Volkan Bekci var,ama maalesef bu sezon hic formda degil.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Selçuk Samli wrote:Ozan Selam,

Ben Mehmet Guven'in gelecek macta yine yedekte kalacagini(belki PAF macinda oynar) dusunuyorum(uzun zamandir oynamayi fazlasiyla hakketse de);umarim yanilan ben olurum.Bu arada calimi ben de begendim. :D
Selam Selcuk, yazim sizlerin de anladigi uzere tamamen igneliyici, dalga gecici bir uslup uzerine yazilmistir. "gun yeni bir gun, iyi ki o calimi attin ohh be" demem, bir seylerin degisecegini, Mehmet Guven'in bundan sonra ilk 11 oynayacagini sandigimdan degil.

Turk futbol dunyasi medyasiyla, yoneticisiyle ve hatta forumlarda saatlerini harcayan taraftariyla cok sig dusunen, gozlemleme ve cozumleme (analitik) yetenekleri oldukca sinirli insanlarla dolu. Iki sene sonrasini hayal edemeyecek, onundeki potansiyeli goremeyecek insanlar bunlar. Calim ve gol atmakla oyunculari degerlendiren, fazlasini goremeyen bir guruh bunlar.

Neden? Cunku Turk futbol dunyasi temel ogelerden yoksun. Kendisi mahalle arasinda iki tasi dikip, calim atarak futbolu oynadigi ve ogrendigi icin bilmiyor. Bugunun yorumcusu da dunun bir halta yaramamis, hic bir elle tutulur basarisi olmayan futbolcu musveddesi. Su gun bir kolej takimini cikarin veya Avrupa'da ikinci lig takimini, o gunun milli takimlarini, uc buyukleri farkli yener. Zaten yeniyorlardi da. Yani futbolun prensiplerini bilmeyen, dansoz ariflerin, calimla imzasini atabilen yusuflarin kusaklarinin topculari bugunun yorumculari.

Bunlarin hepsini toplayin ellerine milyon dolar verin, 20 yasin altinda futbolcu sececeksin deyin, bir tane savunma veya orta saha oyuncusu cikaramazlar. Golcude isleri kolay gider en cok golu atani bulurlar. Neye bakacaklarini bilmiyorlar cunku. Mesela Fatih Terim'in gidip sirk cambazi Felipe'yi antrenmanda izleyip hayran olmasi ve transfer etmesi sonra onun kosmasini beklemesi traji komik bir olaydir.

Iste bu yuzden elin ikinci sinif alkolik, kokainman, sarhos, hirsiz, sahtekar hocasi gelebiliyor, butun herkesle dalga gecebiliyor. Ulkesinde yapamayacagi parayi hamuduyla vuruyor, herkesi kaziklayip kiciyla gulup cekip gidiyor.

Mehmet Guven calim atti adam oldu. Daha oncesinde yoktu, begenilmiyordu, PAF'da unutulmustu. Simdi vay anasini. Bizim ulke boyle bir ulke. 70 milyon gece gunduz izliyor su sporu. Bu isten para kazanip su oyunu adam akilli anlayan, dusunerek konusabilen 70 kisi var mi derseniz, bana gore yok.

Ozan Ersoy
Post Reply