Basindan inciler...
Bak sen.... Dikkatimizi cekmis yani. Masallah.. Sanki ilk defa oynuyor Mehmet. O calimi attigi anin saniyesinde dikkatimizi cekti. Yoksa tepkimizi cekebilirdi hani.Ridvan Dilmen wrote: "Sonradan giren Mehmet'in de rahatlığı dikkat çekiciydi."
Calim atip o golu attirinca degeri daha cok anlasilacak. Yoksa degeri anlasilamaz. Altin mi bu mubarek nasil anlayacagiz degerini. Kavun olsa kicini koklar kelek mi degil mi anlariz ama kavun bile degilsin Mehmet. Ask olsun.Mehmet Demirkol wrote: Hemen başka bir oyuncuya da değinmek gerekiyor. Bazen oyuncunun değerini anlatmak zor oluyor. Bir hareket, bir müthiş golü reklamı olarak koymazsanız oyuncunun önemi anlaşılmıyor. Mehmet Güven, Galatasaray'ın gelmekte olan jenerasyonun en ayağına hakim oyuncusu. Fiziksel aslında muhtemelen beslenmeye bağlı dezavantajlarını silebilirse Arda kadar sansasyonel bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Zaten onunla oynayan tüm arkadaşlarının favori oyuncusu o. Müthiş bir bilek, oyunu 360 derece süzebilen bir oyun aklı var. Dün oyuna girer girmez attığı şık son çalım ve tam yerine pası yapması özelliklerinin daha iyi anlaşılması yolunda büyük bir avantajı olacak. Oyuncular hem de genç oyuncular hakkında erken ve büyük konuşmalar yapmak bu ülkede çok mantıklı olmasa da, bu kez mantığı bir kenara bırakmak geretiğini düşünüyorum. Galatasaray bir hoca arıyorsa ondaki cevheri işleyecek bir hoca olmalı. Çünkü Mehmet'ten dünya çapında büyük oyuncu olur.
Benim favorim bu asagida...
Muhahaahaa Nasil ya ?? Bu nasil olur ne demek ulen? Sen degil misin bu isin icinde senelerdir olan, yorumculuktan paralari kiran, simdilerde reklamlarda peydahlanan?Ahmet Cakar wrote:Ama ne olursa olsun yeni bir hoca gelse de, Galatasaray genç oyuncularından daha fazla yararlanmalı. Örneğin üçüncü gol. Mehmet Güven oyuna sonradan giriyor ve öyle hamlelerle öylesine güzel bir driplingle İliç'e bir gol attırıyor ki, bu nasıl olur diyoruz.
Da gidin lan hepiniz.
Mehmet Guven sene basinda takimdaydi. 4-5 mac ilk 11 cikti. Gerets'e o konuda kredi verelim. Baskasi olsa es gecebilirdi. Ama bence Gerets'in amaci baskaydi. Kasaba kurnazligi yapti. Asagida ne dedigimi anlayacaksiniz. Neyse, Mehmet ilk defa A takimin 11'inde yer almanin heyecaniyla buyuk maclara cikti, hepsinde de vasatin ustunde futbol oynadi. Ama muhtesem bir calim veya gol atamadigi icin begenilmedi futbol kavatlari tarafindan.
Gunumuzun orta saha oyuncusunda olmasi gereken butun ozellikler var Mehmet'te.
*Boyu yerinde, fizigi de. Bir alti ay salona girip, iyi bir programla calistirilirsa, bel ustu inceligi de yok olur.
*Kafaya cikmasini biliyor.
*Kosuyor. Evet daha bir Lampard degil ama oynaya oynaya olacak.
*Defansif ozellikleri iyi, Alex gibi birini 0 seviye alirsak, vasatin ustunde savunma yapabiliyor. Evet bir Essien, Diarra, Makalele degil ama Ilic gibi golge savunmasi da yapmiyor.
*Bileklerine hakim.
*Kafasini kaldirarak oynuyor
*Kesinlikle yavas degil. Forvet veya kanat oyuncusu degil, ruzgar gibi kosmasi gerekmiyor. Orta saha oyuncusu ayaginda topu gevelemeden pasini cikarmali, topla 10-20 metre kosabilmeli. Ki bunlarin hepsini yapiyor. Arda'dan hizli bile olabilir.
*Pas yuzdesi mukemmel. Dikine ileriye donuk oynayabiliyor
*Cok sert, isabetli sutlar cekebiliyor.
Yasi 19. Butun bu ozellikler islenirse ve yeterince zaman verilirse cok rahat bir Fabregas, Seagroves vari bir oyuncu cikabilir, sansiniz yaver giderse, Scholes, Ballack, Lampard, Essien, Schweinsteiger gibi bir oyuncu bile cikabilir. Su saydigim isimlerden biri GS'a gelse buyuk olay olur ama herkes gozunun onundeki cevheri gormuyor. Calim atinca "nasil yani" diyorlar.
Taraftar, basin ve Gerets buyuk firsatin icine ettiler. Gerets'in verdigi aciklamalar sacmaydi. "Mehmet Guven'in morali cabuk bozuluyor, abileri kizinca" gibi bir lafi ben soylerken utanirdim, suratim kizarirdi. Ne demek ya morali cok bozuluyor? Sen nasil hocasin ki moralini bozmasina izin veriyorsun 19 yasindaki cocugun? Abileri kiziyor ne demek? Bana gore Gerets transfer yaptirmak icin masus Mehmet'i oynatti, bakti cocuk oynuyor, yine de kesti, sonra da boyle iskembeden aptalca bir bahane uydurdu.
Futbol ulemalari yukarda da orneklendigi gibi gozlerinin onundekileri gormedi.
Taraftar da "Abi heriflerde Appiah var. Biz Mehmet Guven'le falan 10'uncu oluruz ancak" diye sacmaladi. Arda'ya tapti cunku Boleslav macina cikip gol atti, attirdi. Mehmet Guven unutuldu begenilmedi. Halbuki 17 mac Mehmet Guven oynasaydi, bu pazar belki o Appiah'in sahada lesi cikacakti.
Aylarca Gravesen'in pesinden kosuldu, Inamato, Mehmet Topal (ben 3-4 izledim Topal'i begenmediginiz Cihan'in eksigi yok fazlasi var Mehmet Topal'dan) alindi.
Sonucta Galatasaray yonetim, hoca ve taraftar baskisindan yine zararli cikan taraf oldu.
Ama yeni bir gun bu gun. Cunku Mehmet Guven guzel bir calim atip golu attirdi. Ohh bee..
Ozan Ersoy