Dunyanin herhangi bir normal kurumunda bu durum icin hesap verilir. Ama bizim tuttugumuz takimin normal bir kurum olmadigi ortada.
Bir de tabii su var, goreve geldiginde 10 sene icinde yedi sampiyonluk ve Avrupa'da uc kupa sozu verenlerin neden butun bu basarilari 10 senenin ikinci bes yilina sakladiklari. Zor olmayacak mi simdi 93. siradan Avrupa'da bes sene icinde uc kupa kazanmak, Turkiye'de de bes sene icinde alti sampiyonluk zor olabilir tabii.
Birileri su yukaridaki tablonun hesabini sormali. Birileri de sirf utanmasi oldugu icin basarisiz olduk, beceremedik diyebilmeli.
Ben de Carrusca'nin hali saha ya da salon futboluna musait oldugunu dusunenlerdenim. Fiziksel olarak zayif, futbol bu tip oyunculardan (Robinho, Felipe, Alex, Ilic) Ronaldinho, Lampard, Joe Cole tipi uc okuz gucunde ama odun olmayan adamlara dogru gidiyor, biz de tam tersine tabii ki.
Ilic, Carrusca gibi transferler zaten bizimkilerin bu konudan ne kadar bihaber oldugunun gostergesi. Kimse Ronaldinho, Lampard alinsin beklemiyor (ama ben Sabri'yi bu Carrusca'ya 10 kere tercih ederim, kanatta oynadiginda dahi), ama hic olmazsa gecen haftaya kadar bayanlar liginde oynuyormus izlenimi veren adamlarla doldurmayin su takimi.
Carrusca'nin bir garipligi de yerine oynadigi adamin performansi. Adama sans verilmedi diye konusuluyor habire, Arda'yi mi kesecek bu cocuk? Ben bunun iyi olmasini bekleyen kadar fizigi daha guclu, top teknigi en az onun kadar yuksek ve de yabanci kontenjanimi kullanmayan Arda'nin biraz daha guclenip biraz daha kosmaya baslamasini beklerim.
Saga gecsin denmis: dun tren gibi sagda gidip gelen Sabri'nin yerine mi gececek bu cocuk? Iki tane guzel calim atacak, herkes heyecanlanacak ama Sabri'nin yarisi kadar kosamayacak.
Carrusca dun oynayacak hicbirseyi olmayan ve de karsisina ilk defa Liverpool formasi ile CL/Lig macina giren cocuklar karsisinda varlik gosterdi. Normal Liverpool ya da bir Anadolu takimi deplasmaninda iki tekme yiyip bir daha gorunmez macta izlenimi veriyor. O acilardan ne Arda, ne de Sabri'yi kesebilir, belki Hasan Sas'i diyecegim ama kotu gununde bir Hasan Sas'i benim de kesmem lazim, faydasindan cok zarari oldugu icin.
GS'in 4 ya da bes mevkide oyuncuya ihtiyaci var ve de sol acik bunlardan biri degil, hele celimsiz bir sol acik hic degil:
sag bek (Orhan ya da Ergun yerine), sol bek (Cihan yerine), on libero (Ayhan-Inamoto yerine), 10 numara (Ilic yerine) ve de eger Sabri ortaya cekilecekse bir sag acik.
Sag ve sol bekte daha iyi gencler var deniyor, Ferhat, Aydin vs. Varsa oynatilirlar umarim, ama aylardir herkesi hasta eden Cihan ve de dun ikinci golde kagni rolundeki Ergun ile olmaz, Orhan Ak da cok matah degil ama cok sakat.
On libero ve 10 numara konusunda, daha iyisini almayacaklarsa Inamoto Ayhan ve Ilic'i birakin, Dimyat'a ppirince gideren evdeki bulgurdan olmayalim, transfer yapiyor gozukmek sevdasi ile. Gerets konusu da oyle, simdiye kadar kimi yolladilarsa daha kotusunu aldilar. Gerets'den cok memnun degilim, takimi defans yapmayi bilmiyor ama yollanirsa yerine daha kotusunun geleceginden de hic suphem yok.
Ben yine Mehmet Guven'e sans verir, Sabri'yi kanat degil ortada denerdim, ama illa Sabri sag kanat oynayacaksa cok siritmadan oynar sanirim.
Bu kurguda Carrusca'ya yer gormuyorum. Arda'yi iyi bir paraya satmak soz konusu olursa belki, ama onun icin tutmaya deger mi? Carrusca'yi okutabilirsek okutalim, ondan ve Ribery'den gelen paralarla
bir bek alalim lutfen.
Bir de Song/Tomas'a yedek oyuncu meselesi var. Tek cicekle bahar olmaz, Emre Asik iki mac duzgun gozuktu diye orayi da hemen unutmayalim, Ufuk Song'u yollayacak neredeyse.