İtalya'da oynamaması için hiçbir sebep yok
Arda başlı başına bir yıldız adayı. Sert İtalyan savunmasından korkmadan rakiplerinin üzerine gitti. Yaşından çekinmeden her futbolcunun idmanda bile yapmaya cesaret edemeyeceği hareketleri İtalyan savunmasının üzerine giderek gerçekleştirdi. İbrahim Üzülmez'e veridiği pastaki zamanlama onun doğal bir yeteneği olduğunu gösteriyor, attığı çalımlar cesaretini ve oyun zekasını, toplara dalışı ise kavgacı ruhuydu. Tahmin ediyorum bu maçtan sonra İtalyanlar onu takip etmeye başlarlar. Oyundaki devamlılığını arttırır, fizik gücünü yükseltirse İtalya'ya gitmemesi için hiçbir sebep yok. (MIRCEA LUCESCU)
İtalya-Türkiye 1-1 (materazzi kk)
Moderator: Staff
-
-
- Moderator
Dediklerini kucumsemiyorum. Hekim kim ba$ina gelen demi$ler. Ama yine de bir kaleci icin bu olan diger konumda oynuyanlar konusunda goreceli olarak daha az meslek bitiriciligi olmali Oyunun agirligi diger oyuncularin omuzlarinda. Kaleci oyun icinde kendini digerleri kadar zorlamiyor. Ben Ru$tu'yu daha ya$li saniyordum. Hic olmami$ gibi olmasa da iyi bir ameliyat, terapi, ve bakimla ki FB de olmasi ve kendinin de bu konuda paradan kacinmayacagini bilerek gecmi$ olsun diyorum. Bir de Cemi$kezek de oynayan oyuncuya olsaydi ne yapardi diye du$unsenize? Ben maci devamli izleyemedim. Ne zaman nasil oldugunu goremedim. Hatta demek Volkan'la cikti diyordum Terim icin.Ozan Ersoy wrote: ...
Asil bundan sonrasi Rustu icin izdirap... Ciddi bir ameliyat gecirecek, 5-6 ay terapi, dizi sisecek, turlu komplikasyonlar, agrilar. O ayakla degaj yapamayacak, oyun baslatamayacak. Yas 33. Seneye 34. 6 ay ara vermek ondan sonra bu yasta eski formunu yakalamak imkansiza yakin. Bana gore geri doner ama forma sansi cok zor bulur. Yerine gelen kalecilere formayi kaptirdigi icin kulubeye tutsak olur. Sans bulsa bile kisa surede eskisi gibi olmadigi anlasilir, bir daha da firsat verilmez. Hele hele Fenerbahce'de...
..
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Dogru olabilir. Insallah kariyeri bitmez umid edelim ama yas olarak kendisi sinirlari zorluyor. Kaleciligin kotu tarafi formayi bir kaptirdin mi, bir daha almak zor oluyor. TD'ler kaleciyle fazla oynamayi sevmezler. Benim bildigim Rustu sag ayagiyla oynuyor. Emin degilim. Ama sag ayakla degaj, aut atisi kullaniyorsa zorlanir. Cunku o atislarda sut cekerken gibi 10-20 metre oteye degil, 60-70 metreye atmak zorunda bir futbolcu. Cok daha fazla topa abaniyor yani.
Kalecinin diger futbolcular gibi kosmak zorunda olmadigi, calim falan atmak zorunda olmadigi tabii ki dogru ama ayaklarini yeterince kullaniyor. Sagina gelen sutlari cikarmak icin yatarken, sag bacagiyla ittiriyor. 90'a giden toplar icin bacak kaslari ve karin kaslarina ihtiyaci var. Kollar sopa/raket gorevinden fazla bir sey yapmiyorlar. Defansin arkasina atilan toplarda hizli depar atmasi gerekiyor kalecilerin. Ortalarda topa kalabaligin arasindan siyrilip sahip olabilmek veya yumruklamak icin de saglam bacaklara ihtiyac var. Tabii ki duserken korkmamak icin de saglam bir ozguvene. Cekingenlige yer yok kalecilikte.
33-34 yasinda 6 ay sakatlik gecirmek 25 yasinda sakatlik gecirmeye benzemiyor. Vucudun eski formunu yakalamasi cok zor. Zaten yaslilik yuzunden vucud bir bes sene oncesine gore dususte. Kariyer bitti derken zaten goreceli bir aciklama yaptim. Geri doner ama FB kalesini ve milli takim kalesini bir daha koruyamaz buyuk bir olasilikla demek istedim. Ona bakarsaniz ben de futbol oynuyorum hala ama amator liglerde oynamiyorum, buyuk sahalarda oynamiyorum, haftada 6 gun yerine, 1 gun oynuyorum, keyfine oynuyorum, calim atmiyorum, doksana takmaya calismiyorum eski Ozan'in %40'ini bile oynamiyorum yani.
Cemisgezek'teki futbolcuya gore tabii ki avantajli Rustu. Onlara gore ben bile avantajliyim. Cok masrafli ve agir bir yuk bunu tedavi ettirmek. Turkiye'de ACL koparip, Anadolu'da amator liglerde, hali sahalarda hala top kosturan binlerce insan var. Kosturmasa bile parasizliktan tedavi olamayan bir suru genc var. Malesef bu insanlarin bir cogu dizleri yuzunden 45-50 yasina gelince cok buyuk sorunlarla karsi karsiya kalacak.
Ozan Ersoy
Kalecinin diger futbolcular gibi kosmak zorunda olmadigi, calim falan atmak zorunda olmadigi tabii ki dogru ama ayaklarini yeterince kullaniyor. Sagina gelen sutlari cikarmak icin yatarken, sag bacagiyla ittiriyor. 90'a giden toplar icin bacak kaslari ve karin kaslarina ihtiyaci var. Kollar sopa/raket gorevinden fazla bir sey yapmiyorlar. Defansin arkasina atilan toplarda hizli depar atmasi gerekiyor kalecilerin. Ortalarda topa kalabaligin arasindan siyrilip sahip olabilmek veya yumruklamak icin de saglam bacaklara ihtiyac var. Tabii ki duserken korkmamak icin de saglam bir ozguvene. Cekingenlige yer yok kalecilikte.
33-34 yasinda 6 ay sakatlik gecirmek 25 yasinda sakatlik gecirmeye benzemiyor. Vucudun eski formunu yakalamasi cok zor. Zaten yaslilik yuzunden vucud bir bes sene oncesine gore dususte. Kariyer bitti derken zaten goreceli bir aciklama yaptim. Geri doner ama FB kalesini ve milli takim kalesini bir daha koruyamaz buyuk bir olasilikla demek istedim. Ona bakarsaniz ben de futbol oynuyorum hala ama amator liglerde oynamiyorum, buyuk sahalarda oynamiyorum, haftada 6 gun yerine, 1 gun oynuyorum, keyfine oynuyorum, calim atmiyorum, doksana takmaya calismiyorum eski Ozan'in %40'ini bile oynamiyorum yani.
Cemisgezek'teki futbolcuya gore tabii ki avantajli Rustu. Onlara gore ben bile avantajliyim. Cok masrafli ve agir bir yuk bunu tedavi ettirmek. Turkiye'de ACL koparip, Anadolu'da amator liglerde, hali sahalarda hala top kosturan binlerce insan var. Kosturmasa bile parasizliktan tedavi olamayan bir suru genc var. Malesef bu insanlarin bir cogu dizleri yuzunden 45-50 yasina gelince cok buyuk sorunlarla karsi karsiya kalacak.
Ozan Ersoy
-
Kaleciye geri pas atılmasından nefret ederim oldum olası! Cordoba-Taffarel gibi topa vurmayı bile kaleci çıkmıyor pek! Gerçi bu ikisi gibi topa isabetli vuran futbolcuda çok değil
Bir geri pas atıyorlar evlere şenlik, şut çeker gibi! En ufak birşey olsa yiyeceksin golü! Top kaleciye atılıyor, kaleci abanıyor, tabiki top rakibe gidiyor, onlarda hücuma kalkıyor, yani geri pasın 10 saniye sonrasında top yine senin ceza alanına kadar geliyor! Kendi kalene doğru top atmak öküzlüğün daniskası!
Rüştü, sakatlandığı pozisyonda ceza sahası içinde, havadaki topa zıplayıp tek elle yumruk attı, düşerken kötü bastı galiba. Kendisini zorlamasını gerektirecek kritik bir pozisyon değildi diye hatırlıyorum. Acemilik etti.. Geçmiş olsun..
Volkan'ın hatası hatadan öteydi. Kalecide hata yapar. Elinden top kaçırabilir, sektirdiği top rakibin önüne düşer gol olur, geri pas atarlar vuramaz gol olur, hepsi olabilir ama elindeki topa o kadar kötü vurup ceza sahasındaki rakibin önüne atmak kolay iş değil. Fenerlilere sabır diliyorum..
Bir geri pas atıyorlar evlere şenlik, şut çeker gibi! En ufak birşey olsa yiyeceksin golü! Top kaleciye atılıyor, kaleci abanıyor, tabiki top rakibe gidiyor, onlarda hücuma kalkıyor, yani geri pasın 10 saniye sonrasında top yine senin ceza alanına kadar geliyor! Kendi kalene doğru top atmak öküzlüğün daniskası!
Rüştü, sakatlandığı pozisyonda ceza sahası içinde, havadaki topa zıplayıp tek elle yumruk attı, düşerken kötü bastı galiba. Kendisini zorlamasını gerektirecek kritik bir pozisyon değildi diye hatırlıyorum. Acemilik etti.. Geçmiş olsun..
Volkan'ın hatası hatadan öteydi. Kalecide hata yapar. Elinden top kaçırabilir, sektirdiği top rakibin önüne düşer gol olur, geri pas atarlar vuramaz gol olur, hepsi olabilir ama elindeki topa o kadar kötü vurup ceza sahasındaki rakibin önüne atmak kolay iş değil. Fenerlilere sabır diliyorum..