Takim dun Trabzon macindaki gibi cok kotu oynadi. Ankaragucu'nun cektigi toplam ve isabetli sut sayisi bizden fazla idi sanirim. Her firsatta 6-7 kisi ile GS kalesine indiler. Bunda yukarida belirtilen nedenlerin yaninda, Ozan'in soyledigi gibi orta sahanin olmamasi buyuk etkendi.
Artik rakip takim GS'den korkmamaya baslamis. Boyle bir ortamda yani orta sahayi guclu tutmayinca ve rakip takim gelmekten korkmayinca, dunku sahne ortaya cikiyor. Buna pozisyon yaratmadaki ve degerlendirmede ki savrukluklar da eknince, ortaya baska bir mazaranin cikmasi zor.
Boyle oynamaya devam ederlerse, rakip takimlarin tumu Real Madrid gibi gozukur goze. PSV korkmadan uzerimize gelirse vay halimize.
Gerets'in bu zor durumu tersine cevirecek kudreti kaldi mi? Hic sanmam!
Bu arada FB yine puan kaybetti. Zuurt muhabbeti olacak yine.
9. Hafta: GS-A.Gucu 1-1 (karan 30")
Moderator: Staff
-
-
Ofsayt diyorlar ama ben emin degilim. Gecen yillarda SL'de bir Man Utd macinda Van Nistelrooy'un bu sekilde pasif ofsaytta kalarak daha sonra donen topu gol yaptigini hatirliyorum. Adam en az 10-15 metre ofsayta idi (bir onceki ataktan sonra sallana sallana geri donuyordu) ama gol verilmisti nizami diye.
-
Daha once "Football 101" diye girmistik detayina FIFA'nin 11. kural uzerindeki interaktif rehberinin.Murat Kara wrote:Ofsayt diyorlar ama ben emin degilim. Gecen yillarda SL'de bir Man Utd macinda Van Nistelrooy'un bu sekilde pasif ofsaytta kalarak daha sonra donen topu gol yaptigini hatirliyorum. Adam en az 10-15 metre ofsayta idi (bir onceki ataktan sonra sallana sallana geri donuyordu) ama gol verilmisti nizami diye.
Burdaki gol de (ofsayt da yani aslinda) sag alt kosedeki numaralardan 30 ile gosterilen. Asagidaki menuden, "Active Play", ordan da "Gaining Advantage"i secerek, bu durumun bayagi yakinina ileri sarmis olabilirsiniz isterseniz.
Özgür
-
"Galatasaraylı futbolcuların, berabere biten Ankaragücü karşılaşmasından sonra ilginç bahaneler öne sürdükleri öğrenildi. Sarı-kırmızılı oyuncuların, zeminin sulanmaması nedeniyle maç boyunca güçlük çektiklerini söyledikleri öğrenildi. Futbolcuların en önemli bahanesi ise gri formalar oldu. Sarı - kırmızılılar, gri formaların kendilerine uğursuz geldiğini belirterek bir daha giymek istemediklerini ifade ettiler"
Su gri formalari ben de hic sevmiyorum, Galatasaray ile alakasi olmayan bir renk. Terim'in muthis moda zevkinin urunu bir tasarim olarak karsimiza cikmisti ilk. Hala da ara sira cikiyor, bu sezon oldugu gibi.
ASY'de mac oynuyorsun, giyin sari-kirmizilari madem. Taraftarinizin karsina asil renklerinizle cikin..
Bu yenilgiden bir hayir olarak bu cikar belki de...
Su gri formalari ben de hic sevmiyorum, Galatasaray ile alakasi olmayan bir renk. Terim'in muthis moda zevkinin urunu bir tasarim olarak karsimiza cikmisti ilk. Hala da ara sira cikiyor, bu sezon oldugu gibi.
ASY'de mac oynuyorsun, giyin sari-kirmizilari madem. Taraftarinizin karsina asil renklerinizle cikin..
Bu yenilgiden bir hayir olarak bu cikar belki de...
Tan Erten
-
Berabere biten cogu maclarimizda senaryo ayni. Ilk 15-20 dakika 4-5 gol pozisyonu bulup atamiyoruz, sonra komik bir gol yiyip ya maglup ya da berabere duruma dusuyoruz ve sonra da beraberligi zor kurtariyoruz. Takim ikinci yarida da hep dokuluyor.
Bu macta da 12 dakikada 4 gol pozisyonu vardi, yine acaip bir gol yedik, evet offside ama Mondi de resmen kapattigi direkten yedi golu, ustelik gelen topa da egildi ustune carpmasin diye.
Bir arkadas yazmisti, milli takim yorgunlari dinlensin yerlerine oynamaya can atan oyuncular baslasin maca, duruma gore belki onlar da ikinci yari girerler ihtiyac olursa. Ankaragucu macinda bile adam dinlendiremeyecek ise hangi macta dinlenecekler acaba. Carrusca, Hasan Kabze gibi adamlar hangi maclarda sans bulacak? Takim isteksizlik ve yorgunluktan dokuluyor, oynamaya can atan dinlenmis adamlar da tursu kivamina geldi. Bu futbolla PSV'den fark yeriz hem de tarihi bir fark.
Bu macta da 12 dakikada 4 gol pozisyonu vardi, yine acaip bir gol yedik, evet offside ama Mondi de resmen kapattigi direkten yedi golu, ustelik gelen topa da egildi ustune carpmasin diye.
Bir arkadas yazmisti, milli takim yorgunlari dinlensin yerlerine oynamaya can atan oyuncular baslasin maca, duruma gore belki onlar da ikinci yari girerler ihtiyac olursa. Ankaragucu macinda bile adam dinlendiremeyecek ise hangi macta dinlenecekler acaba. Carrusca, Hasan Kabze gibi adamlar hangi maclarda sans bulacak? Takim isteksizlik ve yorgunluktan dokuluyor, oynamaya can atan dinlenmis adamlar da tursu kivamina geldi. Bu futbolla PSV'den fark yeriz hem de tarihi bir fark.
-
Einstein'a delilik (insanity) nedir diye sormuslar. "Hep ayni seyleri yapip degisik bir sonuc beklemektir" diye cevap vermis.Murat Fahrioglu wrote:Berabere biten cogu maclarimizda senaryo ayni.
Bu sene 13 resmi mac yaptik. Rahat kazandigimiz Kayseri ve Bodeslav maclari haric hep ayni hatalari yapan ve "basireti baglanan ?!?!" o maclarda da neyi dogru yaptigini cozemeyen GS'in hocasi akilli bir adamsa ben deliyim.
Abi bu takimda ruh kalmamis....Abi bunlar lakayit oynuyorlar, abi hoca napsin o mu atsin golleri....
Eee gecen hafta geriden gelip 3 tane atildi, ne oldu?.. Haaa annadim.
Falan filan fismekan, cart curt, zart zort.
Ozan Ersoy
-
Sevgili Ozan,
Sanirim ayni gorusu paylasiyoruz. Deli veya akilli analizine girmeden demek istedigim, Gerets analiz yapmiyor gibi gorunuyor. Oyuna mudahale, ve degisiklik yaparak mudahale etme yonu de zayif. Ama benim bir suphem de kadro icin disardan tazzik gormesi. Sadece disardan degil takim icinden de karisanlar olabilir.
Belirli bir taktik herhalde belirliyor, ve bunu ilk 20 dakika iyi yapiyor gibi gorunuyoruz ama gol atamayinca isler bozuluyor. Ve Gerets'in alternatif plani yok gibi, eger ilk bolumde gol atamazsak maci cozecek taktigi yok, bir de onde olsak bile maci bitirecek enerji ve degisiklik yok.
Sanirim ayni gorusu paylasiyoruz. Deli veya akilli analizine girmeden demek istedigim, Gerets analiz yapmiyor gibi gorunuyor. Oyuna mudahale, ve degisiklik yaparak mudahale etme yonu de zayif. Ama benim bir suphem de kadro icin disardan tazzik gormesi. Sadece disardan degil takim icinden de karisanlar olabilir.
Belirli bir taktik herhalde belirliyor, ve bunu ilk 20 dakika iyi yapiyor gibi gorunuyoruz ama gol atamayinca isler bozuluyor. Ve Gerets'in alternatif plani yok gibi, eger ilk bolumde gol atamazsak maci cozecek taktigi yok, bir de onde olsak bile maci bitirecek enerji ve degisiklik yok.