9. Hafta: GS-A.Gucu 1-1 (karan 30")

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

9. Hafta: GS-A.Gucu 1-1 (karan 30")

Post by Cengiz Akgun »

Hadi bu seferde ben acayim yine. Fikrayi sonra asarim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Bu macin fikrasi da $oyle. Genc kadin gunah cikarmak icin gunah cikartma klubesine girmi$. Papaz gunahin nedir demi$. Kadin daha i$lemedim, once bir cezasini bilmek istiyorum demi$. Papaz boyle $ey olmaz ama merak ettim soyle bakayim nasil bir gunah aklindan geciyor diye sorunca kadin kocami aldatacagim diye cevap vermi$. Papaz bu kiminle aldattigina gore degi$ir, mesala erkek karde$i ile aldatirsan 10 sene cehennemde yanarsin koyun polisi ile aldatirsan 5 sene, koyun doktoru ile aldatirsan 3 sene filan diye saymaya ba$lami$. Kadin peki papaz efendi koyun papazi ile aldatirsam deyince papaz "kiz senin gozun cenenete gitmekte degil mi" demi$.

Biraz sudan oldu ama idare edin bakalim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Fenerbahçe Aknaragücü ile hazırlık maçı yapıyor. Eskiden bu tür aralarda bizde maç yapardık, neden artık yapmıyoruz?
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Ismail Gezer wrote:Fenerbahçe Aknaragücü ile hazırlık maçı yapıyor. Eskiden bu tür aralarda bizde maç yapardık, neden artık yapmıyoruz?
Gerets yogun tempo öncesi oyunculara izin vermis...inanilmaz yuklenme
yapacakmis tatilden sonra...fena yani...uffff
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

'ofli hoca şeriatta ayıp yoktur'
ses çikartmayun, lafimi dinleyun, bunlar burada söylenecek konişik olmasa, hoca efendu söylemez, lafuni hoca efendu kirk tartar, bir söyler, ne sanaysiniz hoca efendiyi. ey müminler, şu boztepe'den trabzon'a bakaysin, diyorsin ki içinden, insanlar işinde gücünde, ne rahat, işte böyle değil sayun cemaat, memleket alttan alta kaynak, kaynay... kadunin biri bizim hanima danişmiş. bu işler böyledur, bizim hanum da uygun uygun bana söyler, şeriatun gereğuni söyleriz, hanum da yine kaduna söyler. bu kadun yazin, mayis başinda köye çikarmiş kadun başina. anlaşilan o ki, kocasi da kavatin biriymiş, kadun kismi tek başina köy yolina yollanir mi? işte bu utanmaz kadunun finduklukta marabalariyla başundan bir iş geçmiştur, iş ki ne iş, alamet bunlar, iyi dinle müslüman, anla hangi devurda yaşayruk. bu marabadan olmuş mi bir uşak, kocasi da sanayki bu uşak benum uşak... ee kadun, sesuni çikartma otur aşaği, daha ne belani araysin. şimduk, bu kadunin üç ayluk bebeği, her gece kadunin rüyasına giriymiş, kadunin gırtlağuna yapişip, boğaymiş, ne diymiş uşak, "anne! anne! beni babama götür, beni babama götür, yoksa seni boğarım..." üç ayluk uşak deyu bu laflaru eyi dinle. her gece böyleymuş, kadunin yalancisiyum. bizum hanıma demuş ki bu rezul kadın, hoca efendu iyi bilur, çocuğu maraba babasina götüreyim mi? hoca efendu kitaba bir baksun, çocuğu maraba babasina götürmesem daha büyük günaha mi gireyrum? bak kadunin rezuline. şimdi bu kadun benden cevap bekliy. bu iffetsiz şeytan kadunun suçi yoktir cemaat, kocası kavat bunin, kadun başina köy yolina yollanir mi kadun kismi... hanuma iyi tembih ettim. gelursa bu kadin, desun ki ona, hoca efendi kitabin her bir yanina bakti. çocuğu maraba babasina götürmesi cehennemluk günahtur, otirsun aşağu, kessun sesuni. niçun dersenuz cemaat, daha anlamadunuz mi, üç ayluk melake uşak baba mi bilur, kadunin gönlü finduklukta kaldi cemaat, finduklukta kaldi. alacak bizden fetvayi, koşacak findukluğa. ey cemaat nedur bu memleketun hali?
Ekşi Sözlükten :D
Can Baysan

Post by Can Baysan »

Kaynağın ünlü keskin kalem Nihat Genç olduğunu da belirtmeli. Tavsiye ederim kendisini, çok güzel öykü ve denemeleri vardır.
Liseli vardı ya ah o liseli...
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Ergun Gürsoy yine manyak bir yazı yazmış.. Ama çok uzun. Birazcık alıntı yapayım:

Rüştü ve sakatlığı

FIKRA bu ya... Evvel zaman içinde, Hagi sakat olduğundan yerine Hasan Şaş oynuyormuş. Hagi’nin sakatlığı geçince, Fatih Terim o hafta Hasan’ı takımdan kesmeyi aklına koymuş.

Hasan’ı çağırmış, "Hasancığım sen hasta ve sakatsın" der demez, Hasan "Yok hocam, turp gibiyim" demiş. Terim ısrar edince, Hasan başına geleceğini anlayıp, "Tamam hocam, ben hastayım, biraz da sakatım" deyivermiş. Terim de böylece ortalığı karıştırmadan Hasan’sız kadroyu oluşturmuş.

Fenerbahçe-Bursaspor maçında kalede Rüştü yerine Volkan’ı görenler, şaşırıp merak etmişti. "Rüştü’nün beli sakat" dediler, olay kapandı. Ama aynı Rüştü, bir gün sonra Milli Takım’la idmana, 3 gün sonra da "kader maçı"na çıktı ve hatasız oynayıp, galibiyetimizde pay sahibi oldu. Aslında Rüştü’nün Bursaspor maçında oynamamasının ardında başkan Aziz Yıldırım’ın olduğunu sağır sultan bile biliyor. Kıssadan hisse. Türkiye’de hiçbir zaman, hiçbir şey gizli kalmaz...
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Nijerya'dan G.Saray'a müjde!
Nijerya Evengelik Kilisesi'nin kurucusu ve lideri Elijah Ayodele, "Uluslara Uyarı" adlı kitabının yeni baskısında Türkiye'de Galatasaray'ın şampiyon olacağını iddia etti. Geçmişte yaşanan ve 220 kişinin öldüğü iki uçak kazasını bilerek üne kavuşan Ayodele, "Liverpool, Lyon, Galatasaray, Göteburg, Inter, Bayern Munih, Olympiakos ve Real Madrid kendi liglerinde şampiyon olacaklar. Şampiyonlar Ligi'nde de bir İspanyol takımı zafere ulaşacak" kehanetinde bulundu.

12.10.2006

Kaynak : Milliyet

Galatasarayımı eleştirlenlere taa Nijerya'dan tokkat gibin cevap! ŞŞŞAAAAK!

Papaz efendi sağlam sallamış! Bizden sadece GS'nin adını duymuştur büyük ihtimal :D
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Milli macta oynayan futbolcularin dinlendirilmesi seklinde iddialar var. Tabi Ilic ve Tomas da bunlarin arasinda. Hepsini dinlendirmek mumkun degil. Ama benim dusuncem, Arda ve Hakan'in ilk 11de cikmamasi yonunde.

................Mondi

Sabri ...Song .Tomas ..Orhan

Sabri ...Ayhan ..Hasan ..Carrusca

.............Necati Umit

Boyle bir kadro olabilir. Carrusca'yi gormek lazim. Arda ikinci yari oyuna girebilir, Sabri veya Carrusca yerine.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Sabri baya gözüne girmiş anlaşılan. Sağ kanadı komple emrine vermişsin :)
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Ismail Gezer wrote:Sabri baya gözüne girmiş anlaşılan. Sağ kanadı komple emrine vermişsin :)
Ahahhaha, gitsin gelsin ya, kossun , isi ne? O zaman bu kadrolar da olabilir.

................Mondi

Cihan ...Song .Tomas ..Orhan

Sabri ...Ayhan ..Hasan ..Carrusca

.............Necati Umit

................Mondi

Sabri ...Song .Tomas ..Orhan

Hasan ...Ayhan ..Inamoto ..Carrusca

.............Necati Umit
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Tolga Girici wrote:Milli macta oynayan futbolcularin dinlendirilmesi seklinde iddialar var. ... Ama benim dusuncem, Arda ve Hakan'in ilk 11de cikmamasi yonunde.
Buna da medyanin nasil azgin kopekler gibi atlayacagini biliyoruz ama degil mi?! :) Moldova macinin baslama anina kadar "Hakan oynamali mi?" sorgusu yapanlar, bu sefer de, "4 gol atip muthis moral bulmus Hakan'in kesilmesini" elestirmis olurlar... Yahu, aslinda, sakasi bir yana, memlekette spor yazari olmak nasil da kolay, malzeme sonsuz, sundur dur istedigin tarafa dogru! :?
Özgür
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Tolga Girici wrote:Milli macta oynayan futbolcularin dinlendirilmesi seklinde iddialar var. ... Ama benim dusuncem, Arda ve Hakan'in ilk 11de cikmamasi yonunde.
Buna da medyanin nasil azgin kopekler gibi atlayacagini biliyoruz ama degil mi?! :) Moldova macinin baslama anina kadar "Hakan oynamali mi?" sorgusu yapanlar, bu sefer de, "4 gol atip muthis moral bulmus Hakan'in kesilmesini" elestirmis olurlar... Yahu, aslinda, sakasi bir yana, memlekette spor yazari olmak nasil da kolay, malzeme sonsuz, sundur dur istedigin tarafa dogru! :?
Aslinda Hakan hazir kendine guveni gelmisken bu maca ciksa iyi olabilir. Ben de kararsizim. Eski gunlerdeki gibi 3 forvet oynayalim, forvetlerin durumunu gormus oluruz. :)
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Ben şahsen kimle başladığını önemsemiyorum. O konuda da kabız ettiği zamanlar oluyor ama yinede hoşgörüyle karşılıyorum, ben çok hoşgörülü bir insanım zaten :D

Esas mesele değişiklik yapması gerektiği zamanlarda leylasını düşünen mecnun gibi kendinden geçip bayramlık ağzımızı bozdurması!

Benim tahmini kadrom şudur:

Sabri---Tomas--Song--Orhan

Hasan--Ayhan--İliç----Arda

-------Hakan--Ümit--------

Tıpkı eski günlerdeki gibi ha :D

Ümitle değilde İnamoto ilede başlayabilir. Başkaca bir farklılık beklemiyorum.

Birde PSV maçı vardı değil mi. Unuttum. Milli maç yapmış oyuncuların dinlendirilmesi mantıklı, şimdi farketim :D
O bakımdan Tolga'nın dediği gibi Arda ve Hakan yedek kalabilir. İkisininde fizik gücü, bu tempoyu kaldıramaz bence. Beyni olan medyada böyle bir tercihi fazla eleştirmez. Ama ligde maç kazanmakta çok önemli şu an. Bence hafta içi maç yapmış olanları (Hakan, Arda ve Sabri) 50-60 dakkadan fazla oynatmamalı..
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Ismail Gezer wrote:101. yıl kutlamalarına başlamışız. Artık deliye her yıl bayram :D
Gecen gun Canaydin'in lig tv roportajini izlemistim, adam hala 100. yilda sampiyon oldugumuza inaniyor ve buyuk bir naiflikle savunuyor bunu.
Post Reply