Almanya'dan Türkiye'ye geldiğinde, "geleceğin yıldızları" arasında gösterilen gurbetçi oyuncu Berkant Göktan, Galatasaray ve Beşiktaş'la devam eden Türkiye macerasının ardından yine Almanya'ya dönmüştü..
Kaiserslautern'de tutunamayan Berkant, şimdi 1860 Münih'in ikinci takımıyla Bundesliga 3. Ligi olan Güney Bölgesi Ligi'nde mücadele veriyor. 1860 Münih, 2006-2007 sezonunda oynadığı 6 maçta 4 beraberlik 2 yenilgi alarak 4 puan topladı ve 18 takımlı ligde 16. sırada bulunuyor.
Almanya'da doğan Berkant, daha 6 yaşındayken futbol topuyla fazlaca hemhal olmaya başladı. Babası onu Bayern Münih'in altyapısına götürdü. Kısa sürede yetenekleriyle kendisini gösterdi ve Bayern Münih'in alt yapı takımında oynamaya başladı. A takıma yükselmesi ise fazla uzun sürmedi. Berkant, 16 yaşında Bayern Münih forması giymeye başladı ve aynı yıl Almanya Milli Takımı'na çağrıldı. Fakat o, Türk Milli Takımı'nı tercih etti. 17 yaşındayken Bayern Münih formasıyla bir Avrupa kupası maçında Manchester United'a karşı mücadele verdi. Arminia Bielefeld ve Möenchengladbach takımlarında birer sezon kiralık oynadı.
2001 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Mircea Lucescu varken Sarı-Kırmızılı formayla başarılı maçlar çıkardı. Ancak Fatih Terim döneminde yedeğe çekildi. 2005'te Besiktaş'a transfer oldu; ama işler istediği gibi gitmediği için bir yıl sonra Almanya'nın Kaiserslautern takımına gitti. Ne var ki, düşüş burada da devam etti. Takımı küme düştü. Berkant da onunla birlikte küme düştü hem de iki basamak birden. Berkant, Bundesliga 2 yerine Bundesliga 3'te bir takım bulabildi kendisine...
8 yıl evvel Bayern Münih tarihinin efsane teknik direktörlerinden Ottmar Hitzfeld tarafından altyapıdan A takıma alınan ve Şampiyonlar Ligi'nde 17 yaşında forma giyip, şampiyonluk kupası kaldıran Berkant, Türk Milli Takımı'nın gelecekteki en büyük yıldızlarından biri olarak da gösteriliyordu. Ancak, yılları öylesine hızlı kovaladı ki, daha futbolun baharı olarak kabul edilen 26 yaşında Almanya'nın bölgesel ligine düştü. 40 kez milli olan bir futbolcunun kısa bir sürede böylesine düşüşünde, nelerin etkin rol oynadığını kendisinden başka bilen yok. (zaman)
Yazık çok yazık.. Kendi kendini yok etti. Bence çok çalışmayıp işini ciddiye almadığından hep geriye doğru gitti.
da 2.ligde oynuyor.Aklıma Oktay geliyor. Şimdi İstanbulspor'da 2.ligde oynuyor.
Bir portre:Berkant Göktan
Moderator: Staff
-
- Staff Member
-
Oktay Derelioglu'nun esi ve psikolojisi ile cok ciddi sorunlari ve travmalari vardi; nitekim ilk esi aldatilma nedeni ile intihar etmis ve bu hadise medyada cok konusulmustu. Oktay bunu takip eden 1-2 yil icinde, sevgilisi ile evlenmis ve kisa sure sonra ondan da bosanmisti. Berkant icin bu seyler soylenmedi, tek soylenen Lucescu doneminde Istanbul'un bar hayatina birden alistigi ve mankenlerle kisa sureli iliskilere girdigiydi. Cokusunun nedeni bence mental ve iyi bir meneceri olmadigi belli...
-
berkant göktan galatasaraya ilk geldiği gunden bu yana benim en buyuk yıldız adayım olmustu. bende de futbolculuk oldugu için yeteneklerini cok iyi biliyorum. hıncal uluç o zamanlar emreden daha yetenekli buldugunu söylemiş, kendisine guvendiğini de belirtmişti.
arkadaslar arasında bu hep alay konusu oldu. ben hep berkant en iyi türk oyuncu, fakat işini ciddiye almıyor ve disiplinsizliği yuzunden yeteneklerini izlemekten mahrum kalıyoruz diye soylenirken, berkant beni haklı cıkarmak için hiçbirşey yapmadı.
GALATASARAY:2 JUVENTUS:0 o maçı hatırlayanlar bilirler. berkant o maçta juventuslu futbolcularla resmen dalga gecmişti. o an şunu düşündüm, kesinlikle juventusda berkant kalitesinde bir futbolcu yoktu. ama sadece yetenekle olmuyor bu işler, en iyi örnek berkant göktan...
arkadaslar arasında bu hep alay konusu oldu. ben hep berkant en iyi türk oyuncu, fakat işini ciddiye almıyor ve disiplinsizliği yuzunden yeteneklerini izlemekten mahrum kalıyoruz diye soylenirken, berkant beni haklı cıkarmak için hiçbirşey yapmadı.
GALATASARAY:2 JUVENTUS:0 o maçı hatırlayanlar bilirler. berkant o maçta juventuslu futbolcularla resmen dalga gecmişti. o an şunu düşündüm, kesinlikle juventusda berkant kalitesinde bir futbolcu yoktu. ama sadece yetenekle olmuyor bu işler, en iyi örnek berkant göktan...