Gittim, pek gezemedin, gordum, ve geldim

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

Gittim, pek gezemedin, gordum, ve geldim

Post by Cengiz Akgun »

Buradaki eskiler benim konferans icin ABD di$ina cikip bir iki yer gorup geldikten sonra burada iki satir karaladigimi bilirler. Pek GS ve futbolla ilgili olmasa da bu tur yazilarimin da sevildigini soyleyenler cok oldu. Onun icin bu sefer hem de Istanbulda bir uluslarasasi konferans duzenlemenin keyfi ile (ICC06-IEEE Communications Society) iki hafta gecirip dun geldim. 1600 tane Cinlisinden Amerikalina Rusundan Guney Afrikalisina Elektronik ve Haberle$me muhendisini Istanbula topladik. Biraz yol yorgunlugunu atinca bu hem ziyaret hem de ticaret (adi ticaret i$ aslinda i$) hakkinda birkac satir karalamak vacip oldu.

Allah insani sevdiklerinden ayirmasin. Burayi ozledim. Yoklugumun farkina varanlar oldu mu bilemem ama Turkiyede hic tanimadigim bilmedigim insanlar tarafindan okunuldugumu kendi agizlarindan duymam beni $a$irtmadi degil. Bu forumu izleyen cok buyuk sessiz bir topluluk var. Soyleniyordu da pek inanasim gelmiyordu. Bazen haybeye polim ceyrege gazoz diye sandigim burada yazilip cizilenler basin diye ortada debelenen $abalaklardan daha ilginc geliyor insanlara demek. Bunda Hasan Tezcan'in emegi buyuk. Diger yazarlarda cok ce$ni kattilar. Onun icin sadece kendime yontmayim. Burada sadece bir futbol tari$masi degil bir kultur ali$veri$i olmakta. Bu da elimizden gelen bir objektiflikle yaptigimiz icin sadece GS'lisina degil burayi duyan herkezin begenisini kazanmasina sebeb oluyor. Kulaklarimla duymasam hadi oradan diyecektim.

Bu arada bu formda yazan Istanbullu arkada$lardan ozur dilerim. Bekledigim gibi vakit o kadar dardi ki yapabilecegim cok az $ey vardi onlarla birlikta olabilmek icin. Ilk hafta zaten konferans ile gecti. Geceleri de konferansi duzenleyenleri Istanbulu gezdirdiler. 50 ya$indan ve Istanbul ile 30 sene aradan sonra hakikaten tekrar gezmek gerekiyordu (gerci en son 2001 de orada idim). Konferansin son gunu baba yarisi olarak bildigim eni$temi topraga verdik. Allah rahmet eylesin. Kendisi ile helalle$mek kismet olmadi. Istanbula indigim Haziran 11 de ikinci bir beyin kanamasi ile komaya girmi$ti ve bir daha uyanamadi (gitmeden bir hafta once ilki olmu$ ama duzeliyor konu$uyor diye haberi gelmi$ti) ve 16 Haziran Cuma gunu topraga verdik. Ancak cenazesinde bulunmakla yetinebildim. 79 ya$inda idi.
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Jun 27, 2006 2:11 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Cengiz Abi Enistenize Allah rahmet eylesin. Basin sagolsun.

ICC gibi buyuk bir konferansin Istanbul'da duzenlenmis olmasi cok onemli bir olay. Ilk defa bu kadar buyuk bir konferans duzenleniyor. Futbolla Telekomunikasyon arasinda paralellik kurarsak Sampiyonlar Ligi finalinin Istanbula'da duzenlenmesi gibi bir olay bu.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Allah rahmet eylesin, basiniz sagolsun Cengiz abi.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Başınız saolsun Cengiz abi..

"In total there are 5 users online :"

Kalite açısından bu forum tartışmasız bir numara. 2002'de ilk kez gördüğüm zaman, galatasaray.org'nin eski versiyonunda yazıyordum ve buranın reklamını yapmış fırçayı yemiştim :)

Çok populer bir forum olması lazım gerçekten, ama nedense şu yukardaki ifadede 'user' sayısının 10'u geçtiğini hatırlamıyorum, en azından son birkaç haftadır.

Arttırmak lazım! Reklam verelim :)
Mehmet Gorgen
Staff Member

Re: Gittim, pek gezemedin, gordum, ve geldim

Post by Mehmet Gorgen »

Cengiz Akgun wrote:Buradaki eskiler benim konferans icin ABD di$ina cikip bir iki yer gorup geldikten sonra burada iki satir karaladigimi bilirler. Pek GS ve futbolla ilgili olmasa da bu tur yazilarimind a sevildigini soyleyenler cok oldu. Onun icin bu sefer hem de Istanbulda bir uluslarasasi konferans duzenlemenin keyfi ile (ICC06-IEEE Communications Society) iki hafta gecirip dun geldim. 1600 tane Cinlisinden Amerikalina Rusundan Guney Afrikalisina Elektronik ve Haberle$me muhendisini Istanbula topladik. Biraz yol yorgunlugunu atinca bu hem ziyaret hem de ticaret (adi ticaret i$ aslinda i$) hakkinda birkac satir karalamak vacip oldu.

Allah insani sevdiklerinden ayirmasin. Burayi ozledim. Yoklugumun farkina varanlar oldu mu bilemem ama Turkiyede hic tanimadigim bilmedigim insanlar tarafindan okunuldugumu kendi agizlarindan duymam beni $a$irtmadi degil. Bu forumu izleyen cok buyuk sessiz bir topluluk var. Soyleniyordu da pek inanasim gelmiyordu. Bazen haybeye polim ceyrege gazoz diye sandigim burada yazilip cizilenler basin diye ortada debelenen $abalaklardan daha ilginc geliyor insanlara demek. Bunda Hasan Tezcan'in emegi buyuk. Diger yazarlarda cok ce$ni kattilar. Onun icin sadece kendime yontmayim. Burada sadece bir futbol tari$masi degil bir kultur ali$veri$i olmakta. Bu da elimizden gelen bir objektiflikle yaptigimiz icin sadece GS'lisina degil buraya duyan herkezin begenisini kazanmasina sebeb oluyor. Kulaklarimla duymasam hadi oradan diyecektim.

Bu arada bu formda yazan Istanbullu arkada$lardan ozur dilerim. Bekledigim gibi vakit o kadar dardi ki yapabilecegim cok az $ey vardi onlarla birlikta olabilmek icin. Ilk hafta zaten konferans ile gecti. Geceleri de konferansi duzenleyenleri Istanbulu gezdirdiler. 50 ya$indan ve Istanbul ile 30 sene aradan sonra hakikaten tekrar gezmek gerekiyordu (gerci en son 2001 de orada idim). Konferansin son gunu baba yarisi olarak bildigim eni$temi topraga verdik. Allah rahmet eylesin. Kendisi ile helalle$mek kismet olmadi. Istanbula indigim Haziran 11 de ikinci bir beyin kanamasi ile komaya girmi$ti ve bir daha uyanamadi (gitmeden bir hafta once ilki olmu$ ama duzeliyor konu$uyor diye haberi gelmi$ti) ve 16 Haziran Cuma gunu topraga verdik. Ancak cenazesinde bulunmakla yetinebildim. 79 ya$inda idi.
Cengiz abi bir hoşgeldin güle güle diyemedik.Dedim ki heralde Cengiz abi bir tatil köyünde buraya bakmaya imkanı olmuyor.

Enişten için de başın sağolsun.Allah kalanlara sağlık versin.

İstanbul'u gezdin . Peki gördüklerini anlat bakalım da dışarıdan gelen birisi için 2006 yılında bu şehir için nasıl görünüyor bir öğrenelim.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Gorduklerimi anlatacagim elbette. Bu arada ba$ sagligi ile iyi dileklerde bulunan herkese cok te$ekkurler. Bundan sonra bulunacaklar icin de pe$inen ileteyim.

Bu arda soyleyeyim. Delta sucks! Istanbula dop dolu ucaklarla gidip geldikleri halde verdikleri yemegi e$imin deyimi ile kopek bile yemez. Bu arada bir Ali Cengiz oyunu ile benden $125 carptilar. Turkiyeye daha dogrusu yurt di$Ina bavul olarak iki bavul ve 46kg (100 lb) bagaj hakkiniz var. Benim ve e$imin dort bavul 200 lb hakkimiz olmasina ragmen elimizde olan sadece ve sadece iki bavuldan biri 72 lb oburu 55 lb geldigi halde bu parayi bagirta bagirta aldilar. 27 lb icin $125 odedim. Sebeb bavul 50 lb'yi gecmeyecekmi$. Bunu soyledikleri tek bir yer bile yok web sayfalarinda. Bende nasil olsa 200lb tutmaz elimizde yuk az olsun diye boyle yapinca hava alaninda becerdiler. Ama ben parayi onlari yedirtmem. Taa CEO'suna kadar yazacagim bu soygunculugu. Guya Turkiyeye 110 dolar ucuz ucuyorlar diye tercih edildilerdi. JFK'de yan kesici ya da canta kapkacisi gibi soydular. Tevekkeli degil bu ahlaksizlar iflas ettiler. Bunun acisini boyle tuzaklarla cikariyorlar. Elbette gelirken uc bavul ile geldik.
Last edited by Cengiz Akgun on Tue Jun 27, 2006 2:58 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

cengiz abi,

oncelikle basin sagolsun.

su bavul konusundaki olayi soygunculuk olarak nitelemek dogru degil. delta'dan bilet almadim hic ama, aldigim butun firmalarda adam basi 2 valiz ve valiz basi 50lb diye yazar. (eskiden 64tu). kistas 100lb degil yani. ve malesef soke soke alirlar o parayi. (aslinda 125 dolar onlara verene kadar havaalanindan sipsak bir valiz alabilirdin adisinden. daha ucuza gelirdi).

ucak sirketleri zaten cok dusuk marjlarla calistiklari icin, ozellikle de son yillarda, malesef bu tip seylerden catir catir para aliyorlar. bu onlar icin bir gelir kapisi olmus. tipki blockbuster'in gec getirilen videolardan fahis cezalar kestigi gibi.
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Cengiz Agabey,

Ogrencilik zamaninda cok gidip geldigim icin bu senin bavul isini ben ve baska arkadaslarim da yasadi. Kaldi ki eskiden limit 50 degil 70 lb idi.

Arkadaslarimdan biri senin dedigin gibi her yere sikayet etti ama bir sonuc cikmadi. Havayollari American ve Turkish idi. Bu bavul konusu sirf Delta degil, butun havayollarinda da ayni sekilde. Bavullari havalimani gorevlileri tasidiklari icin belli agirligin uzerindekilerden ucret aliniyor, toplam kac bavul kac kilo gelir hesabi yapilmiyor, guya mantik boyle.

Bavul olayi bir kenara, Delta'yi 1999'dan beri kullanmiyorum Turkiye'ye yolculuklarda ve Amerika'da da mecbur kalmadikca onlarla ucmuyorum. Cok sorunlar yasadim bu adamlarla, eski kiz arkadasim benden beter. Buradan Turkiye'ye 52 saatte gidis macerasi var, hava muhalefeti olmadigi takdirde, ne siz sorun ne ben anlatayim...

Bu arada basiniz sagolsun Cengiz Agabey, Allah sizlere uzun omurler versin.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz abicim hosgeldin. Kotu bir durum oldugunu tahmin ettim, hic yazmadin. Basiniz sagolsun.

Turkye Maceralarinizi anlatirsin artik. Sen forumu forum seni ozledi.

Delta, kavga gurultu deyince benim de aklima gecen gun yasadigim olay geldi. Sen bu isin icindesin bilirsin. Yeni tasindik bir baska yere. Ama 2 mil otesine. Bizim cep telefonlari yeni evde hic cekmiyor. Tik yok. Aradim, ben bu servisi iptal ediyorum diye. Edemezsin daha bir bucuk sene kontratin var, 400 dolar minimum iptal etme cezasi odeyeceksin dediler. Dedim benim kontratim hizmet aliyorsam vardir, enayimiyim ben gunun en az yarisinda oldugum yerde kullanamayacagim telefona her ay 100 dolar odemeye dedim . Bizi ilgilendirmez, bina icinde servis garanti etmiyoruz, normal telefon alin dediler. "senin rakibin ayni seyi yapmiyor ama evinde cekmiyorsa iptal edebilirsin diyorlar" dedim. Gik yok. Kac kisiyle konustum kac saat, rezalet. Odemeyecegim dedim, collection agencye verip kredi gecmisini bozariz dediler.

Ben de ilk once FCC ye, sonra BBB ye yazacagim ama yazmakla da kalmayacagim sonra da avukat tutup dava acacagim. Soyle minimum 100 bin dolarlik bir dava acayim da akillari baslarina gelsin. Hizmet vermeyip para istemekten, Kredi gecmisimi bozmaktan + musteriyi stres yapip, hasta etmekten. Hatta ayni durumda olan varsa cok rahatlikla class actiona da cevrilebilir. Varsa iyi bir avukat bilen haber versin. Gayet ciddiyim.

Ozan Ersoy
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Cengiz hos geldin ve basin sagolsun.

Senin bavul olayi bana hava alaninda bavulun yarisini Salvation Army'e bagisladigimiz gunleri hatirlatti. Bir de aklima THY'nin kaybettigi iki bavul sonucu, Turkiye'ye yurt disindan giren mallarin nadir oldugu donemlerde, hediye goturdugumuz cocuklarin yarisinin suratimiza umutla bakip, ecnebi hediye beklerken Turk mali hediye almak zorunda kaldiklari gunler geldi.

Bugunlerde hediye filan goturmeye gerek kalmadi. Zaten begenmiyorlar.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Onca senedir THY gidiyorum bavul yuzunden agirlik konusunda bir sorun ya$amadimdi. Gerci Ozgur bana e-mail ile Delta'nin web sitesinde each bavul icin 50 denildigini bildirdiklerini gostermi$. Ama bana bizim $irketin seyahat ajentasi bu konuda ki$i ba$ina iki bavul ve 100 lb demi$ti. Bende $oyle bir baktim gectim herhalde. Evet i$cilerinden dolayi olmu$ olabilir ama ben yinede yazacagim. Ta$ atipta kolum mu yorulacak. $125 icin deger.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Kenan Atak

Post by Kenan Atak »

Basin sagolsun abi.

Bu arada senin Ribery Fransa milli takiminda ilk 11'e cikiyor artik.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Selam Cengiz abi -

Once basin sagolsun...

Dunya kupasi geldi geciyor - bir yorumunu okuyamadan bitecek diye endiselenmistim...

Benim de bir Delta hikayem - hazir konu acilmisken ben de bir giydireyim heriflere... Gecen yaz TR'ye gitmek icin biletleri Delta'dan 3 ay evvelinden falan almistik... Tam gitmeye hazirlaniyorken, gidisten 3 gun evvel - ben de bir agrilar bas gosterdi, apar topar safra kesesi alindi - ne yazik ki TR'ye gitme isi de yatti... Bu senin Delta gidis tarihini 2 hafta erteletmek icin adam basi $800 dolar extra cekti... bileti refund falan da etmedi sadece bir yil icinde kullanma hakkina sahipsiniz dediler - fakat tekrar rezervasyon yaptirmak isteyince - Expedia falan gibi web sitelerinden goruldugunun cok ustunde fiyatlar soylediler, mesela Expedia'da $700 dolara gorunen bileti $1300 dolara satmaya kalktilar... ben de senin planladigin gibi buldum VP of Customer Service'in e-mail adresini bir guzel dosedim adamlara... en sonunda da universite de ogretim gorevlisi oldugumu ve bu basima gelenleri her donem onumde oturan ve beni dikkatlice dinleyen 400'e yakin ogrenciye ballandira ballandira anlatacagimi ve Delta ile seyahat etmeye kalktiklarin da bir kere daha dusunmeleri gerektigini soylecegimi belirttim...

Bunun ustune VP'nin assistant'i benimle irtibata gecti ve adambasi $150 dolarlik bir cek gonderdi - iste o kadar... Ben tabii bu hikayeyi ogrencilere "Principles of Marketing" dersinde customer service'i islerken kotu bir ornek olarak anlatip duruyorum... Adamin e-mail'ini bulursam tekrar yollarim sana...
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Cengiz Abi basiniz sagolsun.Hosgeldiniz.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Cengiz Abi,

Atlamisim, cok ozur dilerim, basiniz sagolsun.Allah kalanlara saglik ve sabir versin. Dun de biz bir enistemizi (esimin ailesinden) kaybettik.Kanser son yuzyilin karabasani.Caresi yok uzuntusu cok.

Keske biraz erken haberimiz olsa idi geleceginden bi sekilde sana ulasmaya calisir en azindan bir yemek yerdik.

Kendinize iyi bakin

selamlar
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply