Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle birleşme kararı aldı. Turuncu yeşilliler, Mirsad, Ömer ve Oğuz yanı sıra Euroleague katılım haklarını F.Bahçe'ye verdi.
BASKETBOLDA sürpriz gelişme... Bu sezon şampiyon olan Ülker, 100'üncü Yıl'da büyük hedefler belirleyen Fenerbahçe Kulübü ile birleşme kararı aldı. Bir süreden beri iki kulüp arasında devam eden görüşmeler dün noktalandı. Ve Ülkerspor yönetimi Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl 100'üncü yılındaki büyük hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.
Turuncu yeşilliler, ligde ve Avrupa'da zirve hesepları yapan sarı lacivertlilere sözleşmesi devam eden Ömer Onan, Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş'ı verecek. Ayrıca Fenerbahçe'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.
Ülker, sarı lacivertlilere salon yapma sözü de verirken, Fenerbahçe bünyesinde yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. 6 kişinin bulunacağı yönetim kurulunda Ülker Grubu'nun belirleyeceği bazı isimler de yer alacak. Dün kulübe gelerek sözleşmeyi noktalayan kaptan İbrahim Kutluay'ın da büyük bir ihtimalle 100'üncü Yıl'da Fenerbahçe forması giyeceği öğrenildi. Ülkerspor'un Fenerbahçe'ye devrettiği oyunculardan Mirsad, "Önümüzdeki yıl Fenerbahçe formasını giymek bana büyük gurur verecektir. Fenerbahçe'yi hem Avrupa'da hem de Türkiye'de büyük başarılara koşturacağız" dedi. Ergin Ataman'dan sezon ortasında takımı devralan ve şampiyonluk sevinci yaşatan koç Murat Özyer ise, gelişmeler hakkında yorum yapmadı. Özyer, "Başkan Ali Doğan'ın yapacağı resmi açıklamayı bekliyorum. Ondan sonra kararımı vereceğim" dedi. Bu arada Ülkerspor yönetimi, Beşiktaş'a ve Galatasaray'a yaptıkları sponsporluk desteğinin önümüzdeki sezon da süreceğini ifade etti.
Kaynak Hurriyet-Vatan
Basketbolda Dev Birlesme (Ulker-FB)
Moderator: Staff
Basketbolda Dev Birlesme (Ulker-FB)
SUPER MARIO JARDEL
-
-
-
- Staff Member
Ülkerpspor kulübü üyesi olarak Ülkersporun basketbol şubesini kapatmayı düşündüğünü daha önce yazmıştım.Hatta şampiyon olmaz iseydi bu daha önce açıklanacaktı.
Patron da FB'li. Ne yapalım.Aziz Yıldırm'a yaptığı son kıyak.
Benim Ülkespor kulüp üyeliği şimdi ne olacak. Şimdi bende FB kulübü üyesi olabilecekmiyim? Oyuncuları devrettiklerine göre kulüp üyelerini de devrederler mi acaba?
Allah etmesin
Patron da FB'li. Ne yapalım.Aziz Yıldırm'a yaptığı son kıyak.
Benim Ülkespor kulüp üyeliği şimdi ne olacak. Şimdi bende FB kulübü üyesi olabilecekmiyim? Oyuncuları devrettiklerine göre kulüp üyelerini de devrederler mi acaba?
Allah etmesin
-
Ülkerspor'la birleşme yok
F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Ülkerspor ile Fenerbahçe birleşiyor'' haberlerine açıklama getirerek, şunları söyledi: "Ülkerspor ile birleşme söz konusu değil. Ülker Grubu"nun kısmi bir sponsorluğu var. Şimdi daha geniş kapsamlı sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz."
Fotomaç
F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Ülkerspor ile Fenerbahçe birleşiyor'' haberlerine açıklama getirerek, şunları söyledi: "Ülkerspor ile birleşme söz konusu değil. Ülker Grubu"nun kısmi bir sponsorluğu var. Şimdi daha geniş kapsamlı sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz."
Fotomaç
-
Haberi ilk okudugumda aferin dedim.Onde iki yol var, ya tamamen amator branslari kapatmak, ya da sponsor almak veya bu tarz Joint Venture(JV) yapmak.
Bugun gazetede okudum, BJK yillik 4 mio usd olan butcesini 1.2 mio indirmis ki bu bile eminim ki kolay donusumu olmayan bir rakam.Gecen sene FB benim hatirladigim ilk defa final oynadi Voleybol'da, maca giden veya ilgi gosteren 20-30 kisiden fazla degilmis.Basketbolda da bu boyle, maca gitmeyen olduktan sonra TV geliri ne kadar olabilir ki veya merchandise geliri.
Italya ve Ispanya'da dahi bir cok kulup sponsor aliyor hatta futboldan dahi gelmeyenler.Uc buyukler buyuk tamam ama futboldan dolayi buyuk ve hic biri futbol kulubu degil, bu yuzden ya cekilecek ya da ismini bir sekilde sponsorun onune koyacak.
Turkiye'de muessese kulupleri cok kuvvetli oldu, acikcasi suclayanlar var ama bu is bizimkilere kalaydi avrupda basari falan gelmezdi bu yuzden sirketleri guzel katkisi oldu, tesekkur etmek lazim.Dogal olarak federasyon ve kamuoyu destegini de arkalarina alip daha da guclu oldular.
Bu yol dogru bir yol bence.
Selamlar
Savas
Bugun gazetede okudum, BJK yillik 4 mio usd olan butcesini 1.2 mio indirmis ki bu bile eminim ki kolay donusumu olmayan bir rakam.Gecen sene FB benim hatirladigim ilk defa final oynadi Voleybol'da, maca giden veya ilgi gosteren 20-30 kisiden fazla degilmis.Basketbolda da bu boyle, maca gitmeyen olduktan sonra TV geliri ne kadar olabilir ki veya merchandise geliri.
Italya ve Ispanya'da dahi bir cok kulup sponsor aliyor hatta futboldan dahi gelmeyenler.Uc buyukler buyuk tamam ama futboldan dolayi buyuk ve hic biri futbol kulubu degil, bu yuzden ya cekilecek ya da ismini bir sekilde sponsorun onune koyacak.
Turkiye'de muessese kulupleri cok kuvvetli oldu, acikcasi suclayanlar var ama bu is bizimkilere kalaydi avrupda basari falan gelmezdi bu yuzden sirketleri guzel katkisi oldu, tesekkur etmek lazim.Dogal olarak federasyon ve kamuoyu destegini de arkalarina alip daha da guclu oldular.
Bu yol dogru bir yol bence.
Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
-
Şampiyon Ülkerspor ligden çekildi
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor'un, gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde yer almayacağı öğrenildi.
ULEB Avrupa Ligi'nde 24 takımın yer aldığı önümüzdeki sezonun listesinden çıkartılan Ülkerspor, Türkiye Basketbol Ligi'nde de yer almayacak.
Bir kulüp yetkilisi, gelecek sezon (A) takımlarının olmayacağını söylerken, kulübün alt yapılarda devam edeceğini açıkladı.
Yetkili, Fenerbahçe ile yapılan görüşmelerin Beşiktaş ile Galatasaray'a yapılan sponsorluklardan farkının olmadığını ifade etti.
Bu arada Ergin Ataman'ın istifasının ardından takımın başına geçen ve sezonu şampiyonlukla tamamlayan Ülkerspor Antrenörü Murat Özyer'e İtalya'dan bazı kulüplerin teklifte bulunduğu ve hafta sonuna kadar bu transferin netlik kazanacağı ifade edildi.
SÜ Spor ve Gençlik Kulübü'ne Birinci Lig şansı
Basketbol Erkekler Birinci Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor'un önümüzdeki sezon ligde yer almayacağı yolundaki gelişmelerin ardından İkinci Lig Play-Off'da üçüncü olan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Spor ve Gençlik Kulübü'ne Birinci Lig şansı doğdu.
Ülkerspor kulübünün bir yetkilisinin gelecek sezon (A) takımlarının olmayacağını, Ülkerspor'un, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer almayacağını açıklamasından sonra gözler Selçuk Üniversitesine çevrildi.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, şu andaki statüye göre halen İkinci Lig takımları olduklarını söyledi.
Ülkerspor'un ligden çekilmesinin kesinleşmesinin ardından asıl prosedürün işleyeceğini dile getiren Okudan, şunları kaydetti:
''Basketbol Federasyonundan resmi teklif bekliyoruz. Teklifin gelmesi ve sponsor bulmamız durumunda Birinci Lig'de oynamak istiyoruz. Aslında yıllardır Birinci Lig'e yükselmek için mücadele ediyoruz. Ancak, bunun bir de mali külfeti var ve çok ağır. Resmi teklif geldikten sonra kulüp başkanı yönetimi ve üniversite yönetimi oturup karar vereceğiz. Birinci Lig ne getirir, ne götürür? Bunun araştırmasını yapıyoruz.''
Para kaynakları konusunda güçlü olmadıklarını belirten Okudan, ''Konuyu, İl Koordinasyon Kurulu'nda gündeme getireceğiz. Birkaç firmayla sponsorluk görüşmesi yapacağım. Arzumuz katılmak ama bazı sorunları çözmeden hareket edemeyiz'' dedi. [15:57:00]
ZAMAN
-
- Staff Member
100. yıla her branşta şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe`nin, Ülkerspor ile yürüttüğü geniş kapsamlı sponsorluk görüşmeleri son aşamasına geldi.
Bu görüşmeler sürerken dün Ülkerspor ligden çekilme kararı almıştı. Turuncu yeşilli ekip, bundan böyle basketbol faaliyetlerine altyapılarda devam edecek ve Türkiye Basketbol Birinci Ligi`nde yer almayacak. Yapılan bu açıklamanın ardından ise Ülkerspor ve Fenerbahçe`nin yürüttüğü sponsorluk çalışmalarının olumlu neticelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.
İki kulüp de geniş kapsamlı sponsorluk çalışmaları için görüşmelerini sürdürüyor. Yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiği ve bu birlikteliğin yakın bir zamanda resmiyet kazanacağı ifade edildi.
Bu birliktelik resmiyet kazandığı takdirde, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Birinci Liginde ve Avrupa Kupaları`nda ¨Fenerbahçe Ülkerspor¨ adıyla mücadele edecek.
Bu arada Galatasaray taraftar grubu Ultraaslan, Ülkerspor`un Fenerbahçe ile birleşmesinin olmadığını açıklamasına kadar, Galatasaray taraftarlarından hiçbir Ülker ürününü almaması yönünde çağrıda bulundu. Ultraaslan, Galatasaray basketbol takımının sponsoru olan Cafe Crown ile futbol takımının sponsoru Cola Turka`yı ambargo dışında tutacaklarını açıkladılar.
http://www.radyospor.com/detay.asp?CID=11124
CAFE CROWN COLATURKA ÜLKER ÜRÜNÜ DEĞİL Mİ BE DOSTLAR?
Nerden bakarsam bir tutarsızlık görüyorum.
Bazı salakların ben Ülker almıyorum, "Halk " ürünlerinden alıyorum demesi gibi bir olay.
Ülker'in GS ile BJK'yı devre dışı bırakarak veya daha farklı bir birşekilde FB anlaşma yapmasının kendisine ters tepki vereceğini bilmiyor mu sanıyorsunuz. Yada Ülker Ailesinde yönetimde olan bazı kimselerin de GS'lı olduğu gerçeği ne olacak. Ülker sadece basketbol kulübünü çok önceden kapatmaya karar vermişti. Elde kalan bazı oyuncuları(sayısı 2-3).da sponsorluk ayağıyla FB'ye verecekti.Sanırım onu da yapmayıp komple kulübü kapatacaklar.
Sanırım Ülker'in en iyi yapacağı şey Basketbol ve spordan tamamen çekilip bu parayı çalışanlarına dağıtması olacak. Haksızmıyım? Yarın şirkette bu fikri akıl küpü kutusuna atayım da bir ödül alayım bari
Yukarıdaki gibi açıklama yapanlar da o zaman kına yakıp basketbol takımlarının 2.ligde mücadelelerini seyreder.
Bu görüşmeler sürerken dün Ülkerspor ligden çekilme kararı almıştı. Turuncu yeşilli ekip, bundan böyle basketbol faaliyetlerine altyapılarda devam edecek ve Türkiye Basketbol Birinci Ligi`nde yer almayacak. Yapılan bu açıklamanın ardından ise Ülkerspor ve Fenerbahçe`nin yürüttüğü sponsorluk çalışmalarının olumlu neticelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.
İki kulüp de geniş kapsamlı sponsorluk çalışmaları için görüşmelerini sürdürüyor. Yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiği ve bu birlikteliğin yakın bir zamanda resmiyet kazanacağı ifade edildi.
Bu birliktelik resmiyet kazandığı takdirde, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Birinci Liginde ve Avrupa Kupaları`nda ¨Fenerbahçe Ülkerspor¨ adıyla mücadele edecek.
Bu arada Galatasaray taraftar grubu Ultraaslan, Ülkerspor`un Fenerbahçe ile birleşmesinin olmadığını açıklamasına kadar, Galatasaray taraftarlarından hiçbir Ülker ürününü almaması yönünde çağrıda bulundu. Ultraaslan, Galatasaray basketbol takımının sponsoru olan Cafe Crown ile futbol takımının sponsoru Cola Turka`yı ambargo dışında tutacaklarını açıkladılar.
http://www.radyospor.com/detay.asp?CID=11124
CAFE CROWN COLATURKA ÜLKER ÜRÜNÜ DEĞİL Mİ BE DOSTLAR?
Nerden bakarsam bir tutarsızlık görüyorum.
Bazı salakların ben Ülker almıyorum, "Halk " ürünlerinden alıyorum demesi gibi bir olay.
Ülker'in GS ile BJK'yı devre dışı bırakarak veya daha farklı bir birşekilde FB anlaşma yapmasının kendisine ters tepki vereceğini bilmiyor mu sanıyorsunuz. Yada Ülker Ailesinde yönetimde olan bazı kimselerin de GS'lı olduğu gerçeği ne olacak. Ülker sadece basketbol kulübünü çok önceden kapatmaya karar vermişti. Elde kalan bazı oyuncuları(sayısı 2-3).da sponsorluk ayağıyla FB'ye verecekti.Sanırım onu da yapmayıp komple kulübü kapatacaklar.
Sanırım Ülker'in en iyi yapacağı şey Basketbol ve spordan tamamen çekilip bu parayı çalışanlarına dağıtması olacak. Haksızmıyım? Yarın şirkette bu fikri akıl küpü kutusuna atayım da bir ödül alayım bari
Yukarıdaki gibi açıklama yapanlar da o zaman kına yakıp basketbol takımlarının 2.ligde mücadelelerini seyreder.