Mehmet Cirak wrote:Amacim Alex'i hor gormek degil, cok iyi futbolcu. Benim hor gordugum GS'in ya da FB'nin son 6-7 senede harcadiklari paraya bakacak olursak elde ettikleri basari. Fabregas denen, su anda Arsenal'de orta sahada gorev yapan velet gibi bizim de veletlerimiz var. Bu cocuklar uluslararasi turnuvalarda birbirlerine karsi oynuyorlar. Caner'in Nuri Sahin'in Fabregas'tan cok da farki yok. Fark anlayis olayi senin de dedigin gibi. Biz futbolcu ogutuyoruz (FB bu konuda GS;dan bir kac adim ondedir sen de kabul edersin ki), adamlar 7'inci 8'inci olmak pahasina yildiz yaratiyor. Bizim icin her zaman Anelka onemli, ama Tuncay ikinci planda. Sen bana sunu soyle, neden Turkiye'nin en iyi forveti sol acik oynuyor? Anelka ya da Nobre ugruna degil mi? Benim elestirdigim bu. Sonra uzuluyoruz neden CL'de basarili olamiyoruz, Dunya kupasina gidemiyoruz diye...Savas Macun wrote:
Mehmet Bey,
Akitilan milyonlarca dolar var demissiniz, Alex'in bile breziyla Milli takimina giremeyen bir oyuncu diye hor gormussunuz.Tespitiniz aslinda dogru ancak bu tespit Anelka/Appiah/Alex uclusu icin dogru degil.
Ozan'in onceki postunda gencler icin yazdiklarini okudum, Arsenal ornegini.Hani su Barcelona'da oynayan genc oyuncu varya. koyun onu Fener'e soyle iki pas hatasi yapip biraz topun ustune bassin kritik bir macta ondan sonra gorun homurtulari tribunden gelen.GS gene daha bunlarin icinde genc oyunculari tolere eden bir yapiya sahip.
Cozum nedir diye soracak olursaniz eger acikcasi buna bir cevabim yok.Once sabir gostermemiz lazim, anlayisli olmamiz lazim diyecem ama zaten millet olarak hele ki futbol ahalisi olarak buna sahip olsak bugun cok farkli durumda olurduk.
Selamlar
Savas
Konunun cogununda fikirlerimiz ortusuyor, sadece sol acik oyanama mevzusuna geleyim.Ben futboldan teknik anlamda iddiasi olan biri degilim ama sunu soyleyebilirim ki Tuncay'in ilk basta bu sekilde oynatilmasina karsiydim ancak zamanla Tuncay oyunun her iki yonunu oynamaya basladi, aslinda hala cok eksikleri var, ozellikle hucuma cikarken kaptirdigi toplar basimiza inanilmaz isler acti ama genede bugun Tuncay gibi adamlar oyunun her iki yonunu oynayarak kendini gelistiriyor.Nobre'nin bugun yaptigini Tuncay yapamaz, Semih yapamaz, GS macinda gorduk Nobre tek basina GS defansini yipratti tipki Hakan Sukur'lu GS'in 1o yildir herkese yaptigi gibi.Hakan cok mu yetenekli bir oyuncu, hayir degil.Oyunun her iki yonunde inanilmaz katkisi var, bu yuzden herkes 2 posisyona girip 2 tane atabiliyor o ise 10 tane girip 3 tane atiyor ama unutulmamali ki onun sayesinde 10 tane gol posisyonu yaratiliyor.Bu baglamda ben Tuncay ile Nobre/Anelka ornegine karsiyim.
Bizde Mahmut Hanefi diye bir adam var, eger bugun GS'in Ferhat-Ugur gibi adamlara taninan sansin yarisi ona verilmis olsa bugun Milli Takim iskeletine bir adam daha eklenirdi, yillardir Atom Karinca Riza gorduk bu ulkede sag tarafta oynayan adam diye simdi ayni seyi Umit Ozat'tan cikartik bu sefer solda.Umit kotu mu Riza kotu mu degil ama zorlama birakalim bu isin dogal yeteneklerine.
Neyse ben acikcasi gene umutluyum, ozellikle bu sene GS'in cok oyuncu almaktan ise genclere onem verelim mantigi bir sey cikartacak gibi, aynisini BJK'da uygulasaydi iyi olurdu, bizi hesaba katmiyorum bizde cok zor.Ancak ilk macta cikip ayagina top deger degemez gol atacak veyaz cizgiden top cikartacak ki olme essegim olme.
Selamlar
Savas