Ozan Ersoy wrote:Tolga, cok iyimser bakiyorsun olaya. Peki sana kendini Ergun yerine koy senede net 400 bin dolar kazandigini veya Hakan'in yerine koy 1 milyon dolar kazandigini dusun desem. "Fena mi bir sene daha oynarim, bir 400 daha indiririm cebime, tas attim da kolum mu yoruldu." Simdi isler karisti degil mi? Amator spor degil bu mahalle arasinda iki grup arkadas cikip hali sahalarda top kosturuyor. Bence bunlara birisi yolu gostermezse 40'ina kadar oynamaya kalkarlar. Bak bugun Hakan Unsal demec vermis.
Sukur'u ve Ergun'u bekleyen tehlike varmis. Daha bir sene oynayabilirmis GS'da. Ama gitmek istemememis. Bir sene daha oynasa, seneye de oynamak ister hic suphem yok. Ama Rize'ye gidip takima bile giremeyisinden bahsetmez. Ben iddia ediyorum, seneye GS Ergun veya Hakan'a yol gostersin, Turkiye'nin hic bir takiminda ilk 11'e giremezler. 3-5 mac oynarlar ondan sonra yedek kulubesine cakili kalirlar.
Bu is iyi isleyen her buyuk kulupte aynidir. Real Hiero'ya, Figo'ya yolu gosterir ManU ekol Roy Keane'e yolu gosterir, bu sene 31 yasina gelmis Ballack'i Bayern satar, Roberto Carlos'a bye bye denir. Bunlarin sebepleri butceyi daraltmak olabilir, yerine daha iyi oyuncularin var olmasi olabilir, yasli oyuncularin performansinin dusmesi olabilir.
Velhasil futbol takimalarinda yuksek performansi yakalamak icin bir sistemi dondurmek zorunlulugu vardir. Bunun icin en onemli nokta da senin son cumlelerinde yatiyor. Yonetim futbolcusuna yani iscisine, emekcisine soz verdigi parayi zamaninda verecek.
Ancak o zaman kurallara uymayani, yedek kalinca sorun cikarani, gruplasani, antrenmana cikmayani, maca cikmayani VEYA futbol performansi yeterli olmayani takimdan yollamak hakkina sahip olur. Yok senin yonetimin daha ilk sarti yerine getirmekten acizse, o zaman boyle abilerin, ablalarin eline duser, Necati'den laf yer.
Ozan Ersoy
Ozan ,
genel olarak haklisin. Ergün konusunda hemfikiriz. Bir de soyle bir nokta var. Dünya 3.lügü kazanan takimdaki her futbolcunun otomatik bir antrenorluk diplomasi var.(UEFA Sampiyonlugunu kazananlarin varmi bilmiyorum bilemem).
Yani GS eskileri hicbirsey yapmasalar antrenor olurlar, cunku
bu haklari var. Onun icin pek uzuleyemeyecegim onlar icin.
Hakan Sukure gelince... Ben iyi yedek olur kanisindayim hala.
Bazi maclarda 65'ten sonra oyuna sokacaksin.
Topsuz oyunu ve modern hücum organizasyonunu cok iyi biliyor,
bunlari macta uygulayarak digerlerini egitiyor,
antrenman ve kendine bakma disiplinni digerlerine ornek,
oldukca kisa kalan GS takiminda savunmada kafa topu cıkarıyor.
Bir de hala adindan oturu , rakip defansta 1-2 kisiyi mesgul ediyor,
gucunu iyi ayarlayip sona dogru, finale yakin ve onemli maclarda kullaniyor. Onumuzdeki yil Hakana buyuk para vereceklerini zannetmiyorum. Vermesinler ama onore etsinler
O da adres belli olsun hesabi takilacak zaten.
Hakan Sukur kendisi gitmeden GS'den yollanmamali.
Diyarbakır olayina gelince ortadaki spekulasyonu anlamiyorum.
1-)Izmir veya Istanbuldaki Diyarbakır taraftarı,
Malatya'dan veya Elazigdan cok daha fazladir.
Kaldiki GS'de taraftar olarak Diyarbakirda oldukca kuvvetli.
Patates sahasi olayi baska tabii.
2-) Zaten 5-6 mac seyircisiz cezasi gelmesi gerekirken ,
ne hikmetse 3 macla, yani FB macinda bitmek uzere ayarladilar.
O zaman niye birsey soylemediniz?
3-)GS'nin maci seyircili. FB'nin seyircisiz macini bile Diyarbakirda oynatmayip, GS'nin seyircili macini niye oynatmayi dusunuyorsun.
FB oyunculari daha mi onemli sahsiyet?
Yada geneolay ciksa , Diyrbakirin olasi cezasi ligte kalma sansini kokten bitirir.
4-) Zaten dusmek uzereler. Bari Atatürk stadinda biraz hasilat
yaparlar, onumuzdeki yil 2. ligte tekrar 1. lige cikmak uzere
gelir olustururlar.
5-) FB stadinda macta cozumlenecek sampiyonluk. Demekki bunlar
kendi takimina , sahasinda guvenmiyor,
GS'yi durdurma gorevini baskasina havale ediyor.