Tolga Girici wrote:Yalniz tekrar izledim goruntuleri , Yalcin az daha bizi yakiyormus ilk yari. Bir pozisyonda eli topa degiyor.Degmese Ibrahim Akin pozisyon yakalayacakti. Hakem carpti diye takdir etti, yoksa sari kart alabilirdi. Ikincisinde de Ibrahim Akin'a mudahalesi topa degil Ibrahim Akin'aydi, orada da sari kart olabilirdi. Hakem kart tercihlerinde bazi hatalar yapti ve bu da bize yaradi acikcasi.
Oyuncu degisikligi olayinda da 4. hakem hatasi var. 2. gol olduktan sonra degisiklige izin vermemisler nedense. Bariz hata var bence.
Besiktas yanlis yapiyor. Su oynadiklari futbol standard altiydi. Galatasaray kotu. Biraz kosan, mucadale eden, iyi pas yapan orta saha olunca nasil zorlandigini gorduk iki hafta once. GS'in bu orta sahayla ornegin seneye sampiyonlar ligine kalma olasiligi cok az (senelerdir elene elene kusa donen puani sayesinde seri basi olmayacagini dusunuyorum). Kalsa bile sonunculuktan daha iyisini yapma olasiligi da ihmal edilebilir derecede.
Sen bu takima dahi iki kere one gecmene ragmen yeniliyorsan, yaklasik 50-60 dakika sahana mahkum oynuyor, karsi kaleye Ibrahim Akin haricinde gelemiyorsan, gollerini duran toplardan bir defans oyuncusu atiyorsa, sahada yuvarlanacak hale gelmis Sergen'e bel baglamissan ve hala yenilgiden hakemi sorumlu tutmussan cok yanlis yoldasin. Hani o kadar yanlis ki FB yenilgisini Serdar Tatli'ya baglayan kabasakal Fatih Altayli kadar yanlis.
Hakem yanlis yapmistir yapmamistir, bana gore vasatin ustu bir yonetim gosterdi. Bazi faullerde gereksiz yere oyunu kesti bazilarini kacirdi. Umit Karan'a faul oldu, Umit dusmedi, ardindan gelen adami da gecti, icerde Necati bombos, oyunu durdurdu, bana gore pozisyonu takip etmeliydi, GS buyuk olasilik bir golden oldu. Ilk yaridaki yan hakem cok kotuydu. Iki kere ceza sahasinda mutlak gol pozisyonlarina bayrak kaldirdi. Bir tanesinde iki metre geriden cikan Sabri'ye bayrak kaldirdi.
Yalcin'in eline gelen topta ben duduk calardim ama kart mart gostermezdim. Istemeden olan, iki mucadalede yarim metre oteden gelen bir top eline carpti. Ama carpmasa belki gol pozisyonu olabilirdi. Song'un omzuna/koluna carpan topun penaltiyla alakasi yok. Adam sirtini donerek zipliyor, kolu acik falan degil.
Umit Karan'in Toraman'la kapismasi. Toraman orada faullu tutuyordu Umit'i, korner atilacak, Toraman yaka paca yapismis Umit'e. Ondan sonra sinirlendiler, dalasma kufurlesme oldu. Hakem atsa tek Umit'i atamazdi, ikisine de sari kart uygundu. Tumer'in Sabri'ye yaptigi cirkeflik de ayni derece de sari kartla cezalandirildi o da uygundu.
Oyuncu degisikliklerinde bir islem sureci var, o yapilmamis. Ilk once kagitla yazilacak, sonra dorduncu hakem oyuncuyu kontrol edecek, ondan sonra oyun duracak ve oyuncu degisiligi yapilacak. Ayrica Besiktas'in sakatlanan oyuncusu Akin ve girecek oyuncu Youla. Yani bir defans oyuncusu sakat degil. Bunun yenen gollere ne kadar etkisi oldugu tartisilir. Bizim oyunun sonlarinda stoper Yalcin'in sakatlandigi ve 10 kisi oynadigimiz dakikalar var, hatta birinde Besiktas korner bile kullandi.
Tigana'nin daha ilk derbisinde hakemlere saldirmasi ondan da cacik olmayacaginin bir belirtisiyse, Besiktas seneye de zorlanir.
ASY'e bu sene bir suru Anadolu takimi geldi. Hic biri Besiktas kadar ezilmedi denebilir. Buna 4-0 yenilen Trabzon da dahil. Ben orta sahasi eli belinde yuruyen, kondisyonsuz, gucsuz, uyumsuz, kanat savunmasi cok zayif, orta sahayi gecemeyen bir Besiktas gordum. Onlar kafayi kuma gomup hakem gorduler.
Ozan Ersoy