Mehmet Cirak wrote:ManU bilerek kurmuyor, Barca boyle garip bir takim. Bir kere top kaptirmadan iki adimlik yerde dakikalarca paslasiyorlar. Bu sene butun CL maclarini seyrettim, hicbir takim ayaklarindan top alamiyor.
Su anda 69%'a %31 Barca'da top. Ilginc mac oluyor, ama bazen Barca bal yapmayan ari gibi dakikalarca paslastiktan sonra gol atamiyorlar. Bakalim ne olacak, ama Barca bariz olarak daha ustun su ana kadar. Ronaldo kontradan isirirsa isiracak, yoksa olay Barca'nin gol atip atamamasina kalmis.
Kimse yakalayamamis ya da henuz yazilmamis. Dunku macin boyle garip gitmesinin sebebi ne Real'in 10 puan gerisinde olan Barcelona'nin bu kadar iyi olmasi ne de Ingiltere'de dolu dizgin sampiyonluga giden Manchester'in bu kadar kotu takim olmasi. Arada bu kadar fark yok. Bu farki doguran Ferguson'un benim aklimin almadigi derecede buyuk hatalari. Dunyanin gelmis gecmis belki de en istikrarli en basarili hocasinin dun ne yaptigini anlayamadim.
Dun sir AF Barcelona'yi yenmeye gitti. Sahada 4 tane forvet vardi. Park, Ronaldo, Tevez, Rooney. Park solda, Rooney sagda, Ronaldo, Tevez ilerde oynuyorlardi. Orta saha? Koca orta saha artik 34 yasina gelmis Scholes ve Carrick'e kalmisti. Bir de ustune ustluk dunyada en fazla kosan orta saha oyuncularindan biri Hargreaves'i sag bekte oynatmayi akil etti Ferguson. Orta saha boyle murdum erigi gibi yumus yumustu. E tabii Barcelona'nin ustun kabiliyetli Messi, Deco gibi orta saha oyunculari Iniesta, Xavi, Yaya Toure gibi kosan oyuncularla da desteklenince butun ustunluk onlara gecti. Oyle rezaletti ki ManU ataga bile cikamiyor, kendi yari sahasini gecemiyor, Barcelona kaptirdigi topu 2 metre sonra yine geri aliyordu.
Iste boyle bazen cok dusununce, acaba ne yaparim da su herifleri kendi sahalarinda yenerim psikozuna girince, amerikalilarin dedigi "brain fart" olayi da oluyor. Ister Kalli ol, ister Ferguson.
Dun bir kez daha gorulduki oyuna hakimiyet falan palavra. Atacaksin. Hakim olmasan da attin mi kralsin. Iyi forvetin onemi burada yine gozuktu. Sakatliktan beri duzelemeyen ahi gitmis vahi kalmis ama cenesi hic kapanmayan E'to, kenarda karni agriyan Henry, sakatlanip sezonu kapatan Ronaldinho, aylardir ilk macina cikan Messi dedin mi boyle bir firsati kacirirsin iste. Dun bir tek Ronaldinho olsaydi, Barcelona 2-3 sifir alirdi maci. Kac tane frikigi tribunlere yolladilar. Henry son 10 dakikada oyuna girdi, 90 dakika E'to'nun yaptigindan cok is yapti.
Barcelona dunku maci cok arayacak. Seyirciler umitlendiler, cok iyi oynadik falan diyorlar ama olay tamamen bir rastlanti ve rakibin hatasi. Ferguson ayni hatayi Ingiltere'de yapmaz. Elinde dunyanin en iyi futbolcusu ve forveti var. Iyi bir orta saha kurar, oyuna hakim olmasa bile %50-50'ye yakin hale getirir, yener ve finale cikarlar.
Ozan Ersoy