Bordo - Galatasaray: 2-1 (Nonda (P))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ali Erdogan wrote:"Normalde bizim bu maca cikmamiz gereken kadro sudur:

-----------Orkun--------

Ugur--Song--Servet--Volkan

---Sabri--Tobias--Ayhan----

----------Lincoln-------------

------Nonda----Umit--------

Bu kadro bence dun aksam cok rahat bir galibiyet alirdi, su yazdigimiz turlu elestirinin yerine de BUYUKSUN KALLI tarzi mesajlar yazardik..

.
Sevgili adasim,

Kadronu musaadenle asagidaki gibi degistirdim.

-----------Orkun--------

------Noel Baba----Nasreddin Hoca--------

Eger normalde senin kadro basarili olacaksa benim yazdigim da olur, yani dun aksama bakarak konusuyorum. Analizinde yanlis gordugum, en azindan isin forvet kisminda Hasan yerine Lincoln olsa is degisik olur demissin. Arda'yi birakalim, cunku dun onemli olcude Hasan oyun kuruculuk yapti. Lincol oynasa Hasan'in dun verdiginden daha fazla golluk pas verir miydi? Cok cok supheliyim, hatta vermeyecegine eminim. Bu yuzden dunku etkinlikleri ile Nonda ve Umit'i takimda tutup degisik sonuclar bekliyorsak, yuzlerce yildir yuzlerimize gulumseme getiren ve ceviklik ve fizik guc acisindan Umit Karan'la denk olabilecek Nasreddin Hocayi ve de yabanci kontenjanimizda hala yer oldugu icin Nonda'nin yerine bir diger ak sakalli Noel Babayi oneririm, onlar da ayni verimle oynarlar.

Kalli'nin dun maca cikardigi kadroya kimse bir sey demez. Sorun orada degildi. Dun Kalli'nin, tipki Sion macindaki gibi, sahadaki bir felaketi izleyip mudahele etmemesidir bugun buyuk Kalli yazdirmayan.

Sevgili Mehmet, ben Hakan'i dun cok ozledim. Belki yine yenilirdik ama yerde yatma suremiz azalirdi. Ama Umit'ten Umitliyim, onumuzdeki aylarda jeneriklik bir golu daha olacaktir kesin, yeter ki sabirla beklemeyi bilelim.

Ali
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Ali Gursel wrote:
Sevgili Mehmet, ben Hakan'i dun cok ozledim. Belki yine yenilirdik ama yerde yatma suremiz azalirdi. Ama Umit'ten Umitliyim, onumuzdeki aylarda jeneriklik bir golu daha olacaktir kesin, yeter ki sabirla beklemeyi bilelim.

Ali
Rovesata nasildi ama? Varsin yenilelim, Umit boyle rovesata atmaya devam etsin :)

Saka bir yana, Umit'in kacirdigi gol bana da Hakan'i hatirlatti...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

Ali Erdogan wrote:"
-----------Orkun--------

Ama Kalli nin GS icin oldukca yetersiz kaldigi tescillendi dun aksam..Sabri, Ayhan ve Lincoln un bu takim icin cok cok onemli oldugu da..
sabri ve ayhan oynayacak durumda da olsalar, bugunku formuyla baris bunlarin birini kesin yedek birakir.

muhtemelen bu uefa grubunda bu kadar kotu bir defansa karsi bir daha oynamayiz. her ne kadar digerleri bordo ayarinda olmasalar da, dun ilk yaridaki bordo'dan cok daha iyi defans yapacaklardir. dun elimizde boyle bir sans varken, bunu hovardaca tepmemiz cok kotu oldu. ali'ye katilmamak mumkun degil. noel baba hic olmadi ucar kacardi, nasreddin hoca da "tutturabilirdi".

nonda icin gol vuruslarinin iyi oldugu soylenmisti, youtube videolarindan da boyle gozukuyordu. insallah bu kabizligi tek macliktir. yoksa hakan'di umit'ti derken yeni bir cilemiz daha olacak.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Fatih Mutlu wrote: ..
nonda icin gol vuruslarinin iyi oldugu soylenmisti, youtube videolarindan da boyle gozukuyordu. insallah bu kabizligi tek macliktir. yoksa hakan'di umit'ti derken yeni bir cilemiz daha olacak.
Hic uzum uzume baka baka kararir lafini duydunuz mu? Ya da is (i de nokta yok)yanina git is kok mis yanina git mis kok lafini.

Adam ha demek burada boyle oynaniyormus hem de zaten ne yapsam bos bunlarin yedegim acaba bir bildikleri var mi onlar gibi aynasam mi diye icinden gecirdi mi Nonda? Kimbilir...

Bunlar genel ahret sorusudur Ustune alinma emi?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Erdogan

Post by Ali Erdogan »

Ali Gursel wrote:
Ali Erdogan wrote:"Normalde bizim bu maca cikmamiz gereken kadro sudur:

-----------Orkun--------

Bu kadro bence dun aksam cok rahat bir galibiyet alirdi, su yazdigimiz turlu elestirinin yerine de BUYUKSUN KALLI tarzi mesajlar yazardik..

.
Sevgili adasim,

Kadronu musaadenle asagidaki gibi degistirdim.

-----------Orkun--------

------Noel Baba----Nasreddin Hoca--------

Eger normalde senin kadro basarili olacaksa benim yazdigim da olur, yani dun aksama bakarak konusuyorum. Analizinde yanlis gordugum, en azindan isin forvet kisminda Hasan yerine Lincoln olsa is degisik olur demissin. Arda'yi birakalim, cunku dun onemli olcude Hasan oyun kuruculuk yapti. Lincol oynasa Hasan'in dun verdiginden daha fazla golluk pas verir miydi? Cok cok supheliyim, hatta vermeyecegine eminim. Bu yuzden dunku etkinlikleri ile Nonda ve Umit'i takimda tutup degisik sonuclar bekliyorsak, yuzlerce yildir yuzlerimize gulumseme getiren ve ceviklik ve fizik guc acisindan Umit Karan'la denk olabilecek Nasreddin Hocayi ve de yabanci kontenjanimizda hala yer oldugu icin Nonda'nin yerine bir diger ak sakalli Noel Babayi oneririm, onlar da ayni verimle oynarlar.

Kalli'nin dun maca cikardigi kadroya kimse bir sey demez. Sorun orada degildi. Dun Kalli'nin, tipki Sion macindaki gibi, sahadaki bir felaketi izleyip mudahele etmemesidir bugun buyuk Kalli yazdirmayan.

Ali
Sevgili Adas,

Bana bu kadroyu yazdiran ilk yaridan ziyade ikinci yarida gorduklerimdir.. Bence ilk yari Bordo nun inanilmaz kotu oyunudur bizi bu kadar pozisyona sokan.. Aslinda biz ilk yarida pek birsey oynamadik.. Attigimiz penalti dahil girdigimiz tum pozisyonlarda Bordo savunmasinin bariz hatalari vardi.. Zaten Bordo oldukca siradan bir takim.. Hasan verdigi hic bir pasta sapkadan tavsan cikarmadi.. Vermesi gerekeni verdi.. Adam gibi bir savunma ile muhtemelen o paslar bir ise yaramazdi.. Ama yine de hepsi golluk paslar, hakkini yemeyelim en az 3 asistini yediler..

Aslinda bir bakima da iyi oldu bu gollerin kactigi.. Ilk yariyi 3-0 bitirseydik, ikinci yari fark acilabilirdi ya da en kotu 1 veya 2 farkli yenerdik.. Ve su an havalarda ucuyor olacaktik taa ki mesela Denizli de cakilana kadar.. O ikinci yariyi gormek gerekiyordu.. Yoksa Bordo bizi aldatmis olacakti.. Ayagimizin yere basmasini sagladi o ikinci yari.. Yazdigim kadro ile biz o ikinci yaridaki kabiz oyunu oynamazdik, ne de rakip o baskiyi kurabilirdi..

O ikinci yari ile gorduk ki daha birsey olmamis biz.. Gecen seneden cok da farkli degiliz.. Ne Linderoth simdiye kadar sandigimiz kadar muthis bir oyuncu, ne Arda dunya capinda bir yildiz, ne de Baris henuz bu yuku kaldiracak bir genc.. Bizim Lincoln gibi 10 no ya cok ihtiyacimiz var. bizim Arda dan cok Ayhan gibi oyunun her iki tarafini oynayabilen oyuncuya ihtiyacimiz var, bizim Sabri gibi oyuna hareket getiren, suratli, enerjik oyuncuya ihtiyacimiz var.. Santraforlarimiz icin birsey yazamiyorum, zaten bunlar eldekilerin en iyisi..

Ve en onemlisi o ikinci yari gosterdi ki Kalli nin de maci falan izledigi, analiz ettigi yok..

Iste bu yuzden diyorum ki aslinda iyi oldu bu ikinci yari..
Fatih Mutlu wrote:sabri ve ayhan oynayacak durumda da olsalar, bugunku formuyla baris bunlarin birini kesin yedek birakir.
Fatih Bey,

Baris ancak kendini yere birakir.. Yetenekli futbolcu oldugu tartisilmaz ama henuz bu maclari kaldiracak bir futbolcu olmadigi ben gordum Bordo macinda.. Baris ozellikle defansif yonden hic bir sey yapamadi.. Hucumda da yapamadi da, defansta Linderoth a hic yardim etmemesi sonucu biz o baskiyi yedik.. Baris in oynayip oynamadigi bile belli degildi o aksam.. Her mac kendini taklalar atarak yerlere atmasini soylemiyorum bile.. Cok antipatik olmaya basladi..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

sezon basindan beri sag kanat oynayan adami en zorlu macta orta gobekte oynatmaya kalkarsan, boyle bir sonucu cok anormal karsilamayacaksin.
Post Reply