Sevgılı Tan,Tan Erten wrote:Olaya bir de baska acidan bakalim diyorum. TS'de yasanan olaylari henuz TV'de gormedim ancak burada Ozgur'un yazdigi gibi 5-10 kisinin isiyse cezanin bizim aldigimizdan daha fazla olmasini beklemek ne derece dogru olur, emin degilim.
ASY'de yasananlar, tribunlerin buyuk bir kisminin katilimiyla ve mac boyunca istikrarli bir sekilde gerceklesmistir. Bu sebeple, butun tribune verilen "mac seyredememe" (yani "seyircisiz mac") cezasi, suca uygundur.
Trabzon'daki olaylar ise bir kac kisinin isiyse, bu kisilerin birey olarak cezalandirilmasi ayrica tribunlerin onune de tel cekilerek boyle bir olayin tekrarinin onlenmesi gerekir. Kulube de gerekli onlemleri almadigi icin bir ceza verilmelidir.
Tabi ki, bu benim kisisel gorusum. Hukukcumuz Ali bey ne der?
Hukuku bir tarafa bırakalım, ben olayları seyrettim ve bu 5-10 kişinin işi muhabbetine hiç itibar etme derim. Birincisi öyle değil, hoş öyle de olsa olaylar o kadar kötüydü ki 5-10 kişinin de işi olsa TS'a ağır bir ceza verilmeli.
Ben TS'a takım olarak sempati duyarım ama stadlarında terör problemi var ve de durması lazım, Türk futbolunun değeri için, ligin değeri için ve de en önemlisi TS için.
Olaylar GS maçından epey farklı, bir grup seyirci sahaya dalıp Sıvas'lı oyunculara tekme tokat girişti ya da girişmeye çalıştı, tribünden sahaya yabancı madde atmak ne kadar kötü ve yanlış olursa olsun futbol sahasında hiç bir zaman 25 kişiden fazlası olmamalı, sahaya seyirci dalıp futbolculara saldırması korkunç bir olay.
Eğer bu olayda TS ciddi ceza almaz ise yarın öbürgün sahaya giren bir seyirci futbolcu öldürür, ceza vermeyen taraf da bunda rol sahibi olur.
Ama bu iş sadece ceza ile halledilecek bir sorun değil. Klüplerin stadlarına kamera sistemleri yerleştirip bu tip olaylara karışan kişileri olaya göre ya bir sezon ya da ömür boyu stadından uzak tutması gerekiyor. Futbol futbolu sevenlerin olsun artık, ruhsal, sosyal problemlerine futbol yoluyla çıkış arayanların rahatlama aracı değil.
Bir de TS çok karşık bir dönemde, başkan ve hoca başarısız bulunuyor, üç ay sonra kongre var, takım uzun zamandır ciddi bir başarı kazanamıyor ve üç büyükler ile arası açılıyor, Otelul Galati derken şimdi bu çıktı. Trabzon'a dikkat etmek lazım, kötü olaylara gebe, evlerindeki FB maçı yakındaysa ve seyircili olursa problemli olur.
Ali