TSL 11. Hafta Galatasaray - iBB 2-0 (Kewell, Lincoln)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur A. Boztepe

Post by Ozgur A. Boztepe »

Pinar Argun, Galatasaray'i cok yakinda tanir. Bahri havadir'in oldugu yerde, muhabirlik, televizyonculuk ve habercilikte, "elinin hamuru ile" hem bahri'ye hemde cogu muhabire 10 basar.

Benim tahminim , Ardayi o halde gordugu icin fenalasti. Ardanin " Abla" dedigi bir hanim ve cok siki galatasaraylidir.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Cok ilginc bunlarin raporuna guven olmaz. Umit Özat olayi gözum önune
gelmekte. Bir cocugumuz daha ziyan edilmesin.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Arda isini cok buyuttuler ama Topal yine topal oldu. Erman'in boyle acik ara Baros ile guresen herife olur boyle seyler hakem verirde vermiyebilirde yorumu hakikaten herife neden Doberman dendiginin aciklamasi. Bu kadar kin nefret olur bu herifte bu Istanbul'un buyuk takimlarina. Eh ne de olsa kendide ANkaragucunde oynarken bu ezikligi biliyor ve ustunden atamiyor.

Tjikuzu olayina ne dedi biliyorum. O ara telefonla konusuyordum. Kaynadi. Ozan soyluyordu bu herife dikkat etmek lazim diye zaten.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Ozan Ersoy wrote:
Omer K. KOCAOGLU wrote:Ayni anda 2 penalti verilmeli idi. :lol:
Kewell siyriliyor tutan adamdan, herif formasina yapismis, 360 derece donduruyor yere yikiyor. Forma esniyor, yirtilacak bogazindan asagiya gogsu gozukuyor adamin. Arka direkte baska bir odun Baros'u omuzlardan iki koluyla tutuyor, Baros havaya zipliyor, ziplamasiyla yeri opmesi bir oluyor. Hadi birini gormedin, ikincisini de mi gormedin? Neyi izliyorsun ki orada, kafayi kim vuracak, golu kim atacak ona mi bakiyorasun? Cal dudugunu ver penaltiyi.
Bu pozisyonlari haydi hakem gormedi Erman Toroglu beyefendi ileri geri cekmelere bari olur ogle seyler demesi kendisinin karakterini ortaya cikartiyor.

Kimse de bana bu adam gordugunu soyleyen bir otoriter demesin...

Ali Gursel'e: Erman Toroglu'nun koltugunda Amerikadan haslanmis makarna yollatip birisine koyduracagim. Bir iki sene sonra o makarna ondan daha basarili degilse bende Murat degilim :evil:
Omer K. KOCAOGLU

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Yalakaligin agasini yapti Maraton.

FB'lileri bir haftadir dillerine doladiklari sarki ile kapattilar dunku macin klibini.
UEFA Kupasi,Super Kupa,Engelsiz Aslanlar 2 Kez Avrupa, Dunya ve Kitalararasi Sampiyonu ,Avrupa Bayanlar Basketbol Sampiyonu
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat Gokcigdem wrote: Ali Gursel'e: Erman Toroglu'nun koltugunda Amerikadan haslanmis makarna yollatip birisine koyduracagim. Bir iki sene sonra o makarna ondan daha basarili degilse bende Murat degilim :evil:
Sevgili Murat, adami futbol yorumu olarak ciddiye almak mumkun degil. Haslanmis makarna iki uc haftada futbol ogrenebilir, Erman elli senede ogrenmez. Kendince bir yol tutturmus, buyuk takimlara catarak kupunu dolduruyor, bosver.

Maca gelelim:

Tjikuzu Topal'i neden sakatlamasin arkadaslar, ben burada bir seneden fazla oldu yaziyorum, burada bile arkadaslar ciddiye almiyor :lol:, biz koyu GSliyiz, Tjikuzu kimi neden ciddiye alsin?

Tekrar edelim: Topal'i sakatlasin, hakem bir sey yapmayacak, sari dahi cikmaz cogu sakatlama pozisyonunda, ertesi gun bir GSli yonetici telefonu alip senin ...... bir sey ederim demeyecek bu adama, macta herhangi bir GSli futbolcu birak ayagini kirmayi (ki bu adamlarin hakettigi budur) sert faul bile yapmayacak, simdi bu adam Topal'i ya da bir baskasini neden sakatlamasin?

Biri kulak verse, bir macta su kasaplardan birinin ilk bes dakikada ayagini kirip cikarsan sahadan, devam ederse rakibin kasabinin degil en genc en pahali adaminin ayagini kirsan, bak bir daha Topal'in yanina nasil yaklasir Tjikuzu, ama bizde yok o is iste.

Lincoln sagolsun, bir maci daha aldi. Ama GS'in cok ciddi sorunlari var:

1) Ozan, ben de Hasan gibi dayanamayip sorayim, Meira kestigi ve kendisine verilen toplari nasil kullandi sence bu mac? Bu adami oraya sirf kesici degil baska seyler yapiyor diye koymadilar mi? Hasan'in aksine ben cok iyi oynadigi maclari da gordum ve adami begendim, ama bir kac mactir top kullanisi fecaat. Gerci bugun FB macinda nisbeten "daha iyiydi."

2) Sag kanadimiz felaket. Nasil duzelir bilmiyorum, Aydin'a acilen kanat savunmasi ogretmek lazim, seyrederken icim kalkti, savunmada nereye gidecegi hakkinda en ufak bilgisi yok, korkunc fauller yapiyor, kirmizi gorebilirdi, GS'a duran toptan gol yedirebilirdi falan, savunmasi korkunc gercekten.

3) Belki de en buyuk sorun, GS santrforsuz oynuyor kac mactir. Baros korkunc goller kaciriyor, digerleri sakatliklari izin verip oynayinca sahada yoklar. Bu da her takimi zorlar, 0-0ken 1-0 yapamiyorsun, 1-0ken 2-0 yapamiyorsun, bu da her an ceza kesilebilir dedi. Erman, Ozan'in da cok yerinde belirttigi gibi son vurus fakiri, ama baska bir oyuncu onlari kacirmaz, GS bunu oderdi.

4) Bu da ciddi, orta sahamiz cok yumusak, Topal'in yeni sakatligi ile bu boyle devam edecek gibi. Orta sahasi bu kadar yumusak, sag kanadi da bu kadar fecaat bir takim ciddi basari kazanamaz. O yuzden bu sene GS'dan ciddi basari (sampiyonluk, UEFA'da ilk 8 ve otesi) beklemek bence hata olur. Cok ciddi falsolari olan bir takim GS, Lincoln, Kewell, Arda ile bazi maclari kazanir, ama buradan istikrar, ustuste 4-5 mac kazanan takim olmaz.

Ayhan'in kacirdigi gol icin ise uzun suredir boylesini gormemistim diyeyim. Profesyonel futbolcuyu birak sokaktaki insan, hatta bayan atardi muhtemelen.

Ali
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Bugun ahim sahim top oynamadik. Yine de direkten donen toplar bos kaleye girmeyen toplar. Ona ragmen rahat gecti.
Umarim Arda'nin durumu strese baglidir. Dinlensin biraz artik yeter. Takimin yukunu tasiyayim derken bitecek cocuk. Takim kilini kipirdattigi zaman harikalar yaratabilecek potansiyele sahip. Umarim hafta arasi iyi dinlenirler ve bu galibiyetleri sezon arasina kadar surdururuz.

Belediye gecen senenin ceza kesen Belediye'si degil. Cikar ilk 11'de su Alpaslan, Semih vs. Bir suru adam kenarda curuyup gidiyor. Tabi ondan sonra bir beraberlik ya da "Pazar $utuyla" gelen bir yenilginin riski var ama Skibbe'nin kontrat imzaladigi zaman en one cikarilan meziyeti gencleri yetistirmesi vs. olarak gosterildi. Boyle maclar bence en uygun zamanlar. Yanlis mi dusunuyorum?

Baros gol orucuna giriyor galiba. Top kontrolu, zamanlamasi pek yerinde degil. Tabi tek forvet oynadigimiz zaman cok markaj altinda kaliyor o da ayri bir bakis acisi. Bazen diyorum Baros'un yari fiyatina Mehmet Yildiz'i getirebilirdik. Iyi de uyardi sisteme. Bence sezon arasi Nonda'yla yollarin ayrilmasi iyi olur. Hem yabanci kontenjani acilir hem de daha saglam bir forvet alma imkanimiz olur.

-Bu arada Maraton'da yine arabesk FB klibi- ah bir ASY'de sunlari bir darmadagin etsek! :evil: -
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ozan Kaya wrote: -Bu arada Maraton'da yine arabesk FB klibi- ah bir ASY'de sunlari bir darmadagin etsek! :evil: -
Sevgili Ozan, hic oyle olmasin. Soyle kilitlienmis bir mac, Edu ile Volkan anlasamayip sacma sapan bir gol olsun, ya da ne bileyim, sut, ust direkten Roerto Carlos'un sirtina carpan top iceri girsin, Volkan nihayet defanstan birilerini dovmeye karar versin, mac 1-0 bitip sampiyon belli olsun.

Seneye ilk bes hafta icinde SS'na gidelim, 8-0 yenilelim, FB camiasi cossun, sarkilar bestelesin, camia kendinden gecsin, boyle devam edelim, iyidir, cok cok iyidir.

Ali
Ozan Kaya

Post by Ozan Kaya »

Ali Gursel wrote:
Ozan Kaya wrote: -Bu arada Maraton'da yine arabesk FB klibi- ah bir ASY'de sunlari bir darmadagin etsek! :evil: -
Sevgili Ozan, hic oyle olmasin. Soyle kilitlienmis bir mac, Edu ile Volkan anlasamayip sacma sapan bir gol olsun, ya da ne bileyim, sut, ust direkten Roerto Carlos'un sirtina carpan top iceri girsin, Volkan nihayet defanstan birilerini dovmeye karar versin, mac 1-0 bitip sampiyon belli olsun.

Seneye ilk bes hafta icinde SS'na gidelim, 8-0 yenilelim, FB camiasi cossun, sarkilar bestelesin, camia kendinden gecsin, boyle devam edelim, iyidir, cok cok iyidir.

Ali
Tabii ona da hayir demem sevgili Ali. Nonda'nin golu. Edu ve Volkan'in mantarlamasi. Gecen sene tum rakiplerimizi tokatlaya tokatlaya sampiyon olusumuzu hic unutmayacagim. Tum forum olarak kenetlenmistik.
Omer K. KOCAOGLU

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Arda'nin durumu stres ve asiri yorgunluga baglandi.Gecmic olsun gozbebegimize...

Soyle bir diger taraftar sitlerine bakayim dedim.

Milli takimdan kacmak icinden tutunda, fazla dopingten oldu diyene kadar her turlu camur mevcut.

Ha bunlar cogunluk degil.Ama var.
Last edited by Omer K. KOCAOGLU on Mon Nov 17, 2008 2:09 am, edited 1 time in total.
UEFA Kupasi,Super Kupa,Engelsiz Aslanlar 2 Kez Avrupa, Dunya ve Kitalararasi Sampiyonu ,Avrupa Bayanlar Basketbol Sampiyonu
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

M.Topal hastaneden yürüyerek çıkmış, haftaya büyük ihtimal oynayacakmış.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Omer yahu su avatari bir degistirsen hele.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Kotu oynasan da kazan,
Fazla sakat telefet verme,
Rakiplerinin en fazla 3-4 puan gerisinden takip et
Bazi futbolcularini dinlendir oynamayi bekleyenlere sans ver,
Hakem hatalari icin olculu bir bicimde yaygara kopar,
Kasap futbolculari desifre et, itin gotune sok
Futbolcularina odemeni yap
Taraftar icin bir gece duzenle,baris FB macini unuttur, Kopenhag'tan once FB ile oynadigin macin kac kac bittigini soyle onlara,
Maca git takimi destekle
Bagir cagir ama kufretme
Onlara en buyuk kufur bir baska kupa almaktir
TRUST GALATASARAY
MGC
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Arda'ya çok geçmiş olsun, dün maçı izlerken çok endişelendim. Ancak milli takımla beraber Galatasaray'ın bu kadar yükünü çekiyor bu çocuk, tatil bile yapmadı olacağı buydu. Benim tahminim sezon sonuna kadar Arda'dan fazla bir verim alamayız.

Ali'nin dediği doğru, sert oynayan rakibe daha sert cevap vermek lazım. Bunu da Ayhan çok iyi yapar ama cezalı duruma düşmesi durumunda orta saha ne hale gelir, düşünmek istemiyorum. Mehmet Topal'ın kısa sürede dönecek olması güzel haber.

Aydın tam bir felaket. Bu oyuncunun savunma anlayışı top ayağında olan rakip oyuncunun arkasından koşturmak. Dün 5 dakika içinde 2 sarı karttan kırmızı kart görmesi lazımdı, ne yaptığını bilmiyor. Sahada yerini kaybediyor, sağ kulvardan daha çok içerde, orta sahada duruyor. Hücum halinde de özel bir meziyetini göremedik, omuz atan topu alıyor. Acil buraya bir çözüm düşünülmeli.

Meira, Benfica maçı dahil çok kötü oynuyor haftalardır. Dün biraz daha iyiydi ama kendisini toparlaması lazım. Onda da milli takım+Galatasaray yorgunluğu söz konusu olabilir büyük ihtimalle.

Ayhan: Bu oyuncuya forumda yapılan haksızlık artık arşa vardı. Dünkü pozisyonu biraz daha vicdanlı değerlendirmenizi rica ediyorum. Lincoln'un sert sutu beklenmedik şekilde direkten döndü ve Ayhan'ın önüne geldi. O da o saliselik zaman içerisinde vuruşunu yaptı ama top yukarı çıktı, olabilecek bir şey. Maçı izlemeyip yorumları okuyan zanneder ki, Lincoln sağdan indi, ortadaki bomboş pozisyondaki Ayhan'a topu çıkardı, o da golü atamadı. Biraz insaf artık. Ayhan her maç kendini 100% ortaya koyuyor, orta sahada müthiş mücadele ediyor, gol pasları veriyor (Benfica maçında Arda'ya çıkardığı, onun da Ümit'e indirdiği pası hatırlayın). Daha ne yapması gerekiyor, gerçekten anlayamıyorum.
Tan Erten
Davut Gerçekcioğlu

Post by Davut Gerçekcioğlu »

Tan Erten'e katılıyorum. Bu sezon performansıyla beni en çok etkileyen isim oldu ayhan. Orta sahada tek başına savaşıyor adeta. Son yılların en iyi hücum gücüne ulaşmışken, eski coşkulu günlere dönmemiz için gerekecek tek şey en güçlü takımlar karşısında bile oyundan düşmeyecek savaşçı bir orta saha oluşturmak. Ancak mevcut kadro buna pek izin vermiyor. arda, lincoln ve kewell ın aynı anda sahada olduğu maçlarda orta sahamız yeterli direnci gösteremiyor. hücum yapıyoruz, pozisyonlarda buluyoruz ama ayağa iyi top yapan ve iyi basan orta sahalar karsısında ofansif gücümüzün de etkisi kalmıyor. Bu eksiğimizi topal veya barışın kapatması gerekiyor, buna ek olarak sabriye ekstra görevler verilmesi gerekiyor. Sabrinin bindirmeleri rakip takımın savunma anlayışında bocalamalar yaşamasına sebep oluyor. Özellikle zor takımlara karşı orta saha ve defansta ekstra görevler üstlenen oyuncular şovun gizli aktörleri olacaktır.
Post Reply