Sevgili Murat, ben baktim baktim yazimda Avrupa sampiyonu GS gibi birsey goremedim. Avrupa'da kume dusme ibaresi kullanmisim, onun da cok tartismaya acik bulmuyorum, adam gorev basina geldiginde UEFA siralamsinda 15. iken 70 bilmem kacinci olmusuz, seneye 90 bilmem kacinci.Kurtulun artik su Avrupa sampiyonu GS hayellerinizden derim ben. Gecti gitti. Yureginizi tuketmeye degmez.
FT'i gorev basina kim getirdi? Oyle bir yazmissinki Terim gelmis, ardindan o sirada yoldan gecmekte olan Ozhan bey baskan olmus. Bu takimin Avrupa'da sapa oturmasi sayin Canaydin ile basladi, gunden gune de korkunclasarak devam ediyor. Objektif veridir UEFA siralamasi, eger FT GS baskani olmadiysa ben takip etmiyorken bunun tartisilacak yani yok. Ozan da yazmisti, ben dahil neredeyse herkesin destekledigi bir hareketti ama felaket oldu. Sorumlusu TD olarak Terim olabilir ama baskan olarak zari sallayan Canaydindir. FT GS'a CL kazandirsa yonetici olarak basari kimin olacakti, senin benim mi? FT sacmaladigi zaman da basarisizlik tabii ki onu getiren yoneticinin olmalidir. TD ve yonetim farkli islevler gorur. Hos FT senelerdir GS'la ilgili degil, Tromso'da mi FT'in kabahati?Bu takim daha yeni sapa oturmadi. Canaydin'in geldigi sene getirdigi FT ile sapa oturdu. O gunden bu gune bir sekilde toparlanmaya calismakta. Once ligde 3. oldu. Sonra 1. oldu.
Sampiyon olsak ne olur, cok cok iyi kura cekip, bes tane manali mac yapiyoruz, bir puan aliyoruz. Gruplar biraz farkli olsa (Lyon-REal-Steau, Barca--Chelsea--Werder) muhtemelen bir rezalete adimizi yazdiracagiz.Bu sene de es kaza sampiyon olursa GS futbol takimi, artik Avrupa basarisi olmadan durumu kurtaramayacagini dusunecektir yonetim ve Avrupa'da kredisi olmayan Gerets'i sutlayip orada basarili olacagini hayal ettigi Tigana gibi ucuz birisini koyar futbol takiminin basina. Sonra yine baslariz 6. siradan ligde tirmanmaya. 'Ulen Gerets hic olmazsa oyle yada boyle sampiyon yapiyordu takimi yahu' filan deyip, hatiralarda yasama cimnastigine geri donmece olur bu sayede.
Soylemedi demeyin!
Toplam 4 gol attik 5 macta. Ama siki dur daha guzelini soyleyeyim: Attigimiz dort golden ikisini 3-0 maglupken birini 3-1 maglupken (yani rakip futbolu birakip piknige baslamisken atmisiz). Mac, puan kazanmayi falan biraktim, maca etkisi olacak herhangi bir anda atilan gol sayimiz bes macta bir tane.
Hemfikirim, kesinlikle beklemiyorum. Bu adamin bu rezaletlerin ardindan biraz utanmasi varsa gitmesini bekliyorum, benim beklentim bu yonetimin daha iyi birsey yapmasi degil.Bu yonetimden bundan daha iyisini beklemek icin ya katiksiz romantik ya da yonetimden birisi olmak gerekir.
Ajax olmayi istemekle, Avrupa sampiyonu olmayi istemekle biraz adam gibi yonetilmeyi istemek, en kotu zamaninda dahi Avrupa'da hic bir Turk takimi birsey yapamazken gidip birseyler beceren GS'i istemek cok farkli seyler. Yazimin basina doneyim, kume dusmemek istiyorum, rezil olmamak istiyorum, Tromso, bir puan istemiyorum. Eger GS Tromso'ya elenmeye, grup maclarinda bir puan cekmeye mahkumdur diyorsan, kusura bakma, ayni fikirde degilim.Bu arada alt yapidan gelen oyuncularin Hasan Sas, Hakan Sukur, Hakan Unsal, Hagi, Suat, Bulent, Emre vs.nin hepsinin yerini cuk diye dolduracagi hayali kuran varsa bu Ajax hayali ile daha cok uzun yasamak muhtemel. Mesela Ajax epeydir yasamakta bu hayal ile.
Boyle hayaller bir omur boyu surme potansiyeline sahip ne yazik ki!
Ali