Ali bey.Ali Gursel wrote:Nasil yani, BJK ayni stada cikti, haksiz 10 kisi kaldigi macta 2-1 yenildi, biz dort yedik orada, daha iki hafta mi ne oldu, simdi bu BJK GS'in genelde oynadigi topun cok altinda, bize dort atan takim GS'in oynadigi topun cok altinda, bu arada Ankaraspor'a, Metalist'e falan gol atamayan GS harikalar yaratiyor, bunu boyle gormek de beyinlerden yazmak mi oluyor?Ozgur A. Boztepe wrote: Bugun iki takimda, Galatasaray'in genelde oynadigi topun cok altinda top oynadi. Birisi bir analiz yapsinda anlayayimki, Galatasaray'i yazraken kalptenmi yapiliyor elestiriler, beyindenmi?
Sevgili Ozgur, tekrar edelim, futbolun ana amaci goze zevk vermek degil, gol atarak mac sonunda uc puan alma oyunu futbol, bence kalbinden yazan habire puan kaybedip kendini dort yedigi takimdan ya da onlardan 10 kisi kalip iki yiyen takimdan iyi zannedenler.
Ali
Herhalde baskasina tekrar ediyorsunuz. Ben futbolun amaci tartismasina hic girmedim. Ben daha iyi top oynuyor derken, EFEKTIF FUTBOL'dan bahsettim.
Nedir efektif futbol
1. Gol atmak, gol yememek
2. Gol pozisyonuna girmek , gol pozisyonu vermemek.
3. 1 ve 2 yi yapabilmek icin oyuncularini koruyacak sekilde oynamak.
Benim fikrim Galatasarayin bunu daha iyi yaptigi. 1 ve 2 kesinlikle daha iyi, 3'u ise turkiyede yapabilen yok.
Emin olan, ve kesinlikle diyen arkadaslarin, yazinin hangi parcasina kesinlikle dogru dedigini bilmek isterim.
Bende efektif ve akilli futbol taraftariyim. Ayaga pas ve kuvvetli orta saha bu aralar daha EFEKTIF o yuzden onu saviniyorum. 10 sene once "harala gurele" daha efektifti. Yunanistanin avrupa sampiyonlugu ile taclanan bu felsefe, artik islemiyor.
Belki 10 sene sonra 1-1-8 oyniyacak topcular, 50 metrelik uzun paslar EFEKTIF olucak. Yani daha cok gol pozisyonu ve gol getiricek, daha az gol pozisyonu verdiricek, ve gol yediricek.
O zamana kadar EFEKTIF futbol, MACI KAZANDIRAN FUTBOL ayaga pastir. Onuda en iyi galatasaray yapiyor bu ulkede.
GS-FB , GS-BJK maclarinin karsilastirmasina hic girmedim. Eger SADETTEN bahsediyorsak zaten FB den yuzde yuz iyiyiz cunku daha cok puanimiz var. BJK'den kotuyuz cunku puanimiz daha az. TS'den cok iyiz cunku yendik. BJK de onlari yendi. Bjk onlardan iyi, ama puani az...???
Galiba 1 2 macla yapilacak kadar kolay karsilastirmalar degil bunlar.