SAMPIYON Galatasaray - Oftasspor 2-0 (Sukur, H. Balta )

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Cuma günü milli takım aday kadrosu açıklanacak sanırım. Umarım takımı olumsuz etkilemez :)

Arda
Servet
Topal
Balta
Sabri

Bu isimler kesin seçilecektir..

Aykut
Emre
Ümit
Ayhan
Volkan
Hakan

Bu isimlerin az-biraz şansı var. Ben olsam Emre Ümit ve Ayhan'ı kesin seçerim.

Nonda, Lincoln ve Song hariç herkesin şansı var gibi görünüyor :D
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote: ...
Bu isimlerin az-biraz şansı var. Ben olsam Emre Ümit ve Ayhan'ı kesin seçerim.

Nonda, Lincoln ve Song hariç herkesin şansı var gibi görünüyor :D
Sen secersinde Ayhan agzini actigi icin Terim babasi onu secer mi pek olasi degil. Mim koyar cunku boyle olaylara.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ali Kaya

Post by Ali Kaya »

Televizyondaki görüntülere göre antremanlar taraftara açık yapılıyor. İnşallah
bu ciddiyetsizlik başımıza iş açmaz. Son bir iki hafta iyi oynayıp önemli
rakipleri yendiğimiz doğru. Fakat hiç bir iddiası bulunmayan Kasımpaşa gibi bir
takıma yenildiğimizi kimse unutmasın. Hemde bu yenilgi (yanlış
hatırlamıyorsam) çok iyi geçen FB ve Leverkusan maçlarından çok sonra
değildi. Tabii şu an durum biraz daha farklı fakat Oftaş'ta Kasımpaşa'dan daha
iyi bir takım.

Aslında yeni teknik direktör kim olmalıdır dan hangi mevkilere transfer
yapılmalıdıra kadar tartışılacak birçok şey var. Fakat Oftaş maçından puan
alınamazsa bunları konuşmanın hiçbir manası yok. Bence camia bütün
dikkatini bu maça vermeli. Futbol şakası olmayan bir oyundur. Bunu hiç
unutmamak lazım.

Ali Kaya
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Bence geçmiş yıllarda şampiyonluğu son haftada kaybeden takımları hatırlatmanın zamanıdır.

Emin değilim ama benim hatırladığım Schalke bundan önceki 4 sezonda 2 defa şampiyonluğu son maçta kaybetti.
Tabi Fenerin Denizli tecrübesi daha dünkü olay.

Kesinlikle disiplini elden bırakmamalıyız.
Can Ergun

Post by Can Ergun »

Bu maç bize 1 puan yeteceğinden kesinlikle tek forvet ile kalabalık ortasaha düzeninde çıkmalıyız.Ne oyuncuların ne de teknik kadronun daha birşey kanıtlamasına gerek olmadığından,"çıldırmanın" ve şampiyonluk maçı gazıyla 5 atmaya çalışmanın manası yok.

Lincoln'ün oynamayacağını düşünerek Barış-Topal-Ayhan-Balta 4 lüsünün önünde Arda'yı düşünüyorum.Eğer paşam oynarsa Arda yine eski yerine döner.

Sağ bek pozisyonunda Song yerine Sabri yi tercih etmek daha mantıklı gibi görünse de bahsettiğimiz kişi Sabri olunca insan 8 kere düşünmeden edemiyor.Song'u bir maç ile harcamak istemiyorum,formda olduğu zamanlarda ekran başında,stadda övgüler yağdırdığımı hatırlıyorum.

Esas konu Hakan Şükür'ün son maçı olma ihtimali var,bu yüzden 2 forvet veya Hakan ile başlayıp gol atamayıp bir de yersek olacakları düşünmek bile istemiyorum.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Çok iyi geçen FB maçından 10 gün, çok kötü geçen Leverkusen maçından birkaç gün sonraydı sanırım. İki Fortis maçı arasında iki hafta olduğunu varsayarak bunu söylüyorum tabi..

2 yıl önce Denizli gibi bir mucize yaşanmamış olsaydı, bugün daha fazla endişelenmek gerekirdi. Ama neyseki öyle bir tecrübe yaşandı. Futbolcularda sürekli bundan bahsediyor. Laf olsun diye konuşmuyorlarsa bu bizim oldukça sevindirici bir durum.
Ali Kaya wrote:Televizyondaki görüntülere göre antremanlar taraftara açık yapılıyor. İnşallah
bu ciddiyetsizlik başımıza iş açmaz. Son bir iki hafta iyi oynayıp önemli
rakipleri yendiğimiz doğru. Fakat hiç bir iddiası bulunmayan Kasımpaşa gibi bir
takıma yenildiğimizi kimse unutmasın. Hemde bu yenilgi (yanlış
hatırlamıyorsam) çok iyi geçen FB ve Leverkusan maçlarından çok sonra
değildi. Tabii şu an durum biraz daha farklı fakat Oftaş'ta Kasımpaşa'dan daha
iyi bir takım.

Ali Kaya
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Rahatim... GS'li futbolcularin esseklik edip okyanusu, dereyi gecip, lavaboda bogulmayacaklarini dusunuyorum.

1) GS seyircili oynayacak. Oftas bizi yendi bir kere de berabere kaldi ama kendi sahasinda. BJK'i seyircisiz sahada yendiler. Bu sene deplasmanda FB'ye 3-1 yenildiler. O seyirci bagiracak cagiracak, en ufak faulde kiyameti koparacak, GS'i ittirecek, guc verecek. Seyircisiz olsa belki derim ama seyirciyle cok zor. Hele hele sampiyonluga kitlenmis bir seyirciyle daha da zor.

2) Saha igrenc camur balcik kapli Ankara stadi degil. GS'in temposu paslasmasi Oftas'i rahat bozacaktir. Fizigiyle oynayan Oftas gibi takimlara camur balcik avantaj sagliyor cunku karsi takimin oyun duzenini bozuyor.

3) Oftas'in 2 sene onceki Denizli gibi dusme derdi yok. UEFA'ya katilma iddiasi yok. Bu durumda Turkiye ligindeki futbolcular rahatlar, ozellikle defansda cok buyuk hatalar yaparlar. Maclar acik gecer. Oftas'in son haftalarda yenilmesinin sebebi budur. Denizli'ye kendi sahasinda 2 gol yiyip yenilen takimdan bahsediyoruz. Rahatligin Oftas'a yarayacagini dusunmuyorum. Coktan ipini elemis ununu sermistir Oftas'lilar. Bir kere o tempodan koptun mu oyle istedigin an hadi deyip ayni seviyeye kendini cikaramazsin.

4) Kaptan Ilhan cezali, Giray yetisirse oynayacak. Savunma dengeleri bozulacaktir.

5) GS Oftas'a etkili olamadi cunku 2 forvet oynuyordu. Kalabalik orta sahali, son iki macta rakibine inanilmaz bir istahla saldirmis, yenikken deplasmanda 3 puani aslanin agzindan almis bir GS bulacaklar Oftas'lilar. Kupa macindaki sacma takimla cift forvet oynayan GS'i degil.

6) Hic bir iddia yokken deli danalar gibi oynarlarsa, ozellikle tekme tokat kasapliga basvururlarsa tesvik primi iddialari ayyuka cikacagi icin bunu yapmaya cesaret edebileceklerini dusunmuyorum.

7) Hepsinden onemlisi BERABERLIK yetiyor. Hic kasmaya gerek yok. Oyle geriye cekilip, kasap havasi oynayip, kontradan gol atmak kolay. GS biraz kontrollu oynasin Oftas'i ceza sahasina yaklastirmasin yani kendi oyun planindan cikmaya zorlasin bakalim neler oluyor.

Oftas antrenoru FB TV'ye istedigi kadar cikip otsun. Hakemi de kendi keyiflerine gore versinler. Hatta cantalar dolusu para Oftas'a da gitsin. Cavcav'da bu parayi alacak boyle bir mide varsa derhal GS kulubu uyeliginden atmali ilk is. GS takimi bu sampiyonlugu istiyor. Oyle ya da boyle alacak.

Gordugum kadariyla Lincoln antrenmanlara cikiyor sakatligi gecmis. Son mac. Mutlaka ve mutlaka oynatirim. Orta sahanin onunde Umit'in yaninda. Tam ona gore bir mac. FB'li kalecileri de seviyor. Muccccuuuk yapsin eski FB'li Recep de cildirsin, keyfimiz yerine gelsin. Bir gol attin mi gerisi de gelir zaten. Gecen hafta Arda cok yoruldu. Oftas kitleyebilir Arda'yi Nonda oynamayacak gibi gozukuyor. Lincoln'u oynatmamak cok buyuk hata olur.

Burasi SAMI YEN buradan cikis yok !!!

Ozan Ersoy
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Ozhan Canaydin su anda LigTV'de Kalli'ye giydiriyor...

Kalli'ye vefasiz ve guvenilmez bir adam dedi... Bizi yuzustu birakti gitti dedi... Adnan Polat'in GS terbiyesi nedeni ile herseyi aciklamadigini hala Kalli'yi korumaya calistigini soyledi...

Bir hafta dayansaydin be baskan - simdi yine bir suru gundem olustu... ne gerek var kafa karistirmaya...
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Mert Tokman wrote:Ozhan Canaydin su anda LigTV'de Kalli'ye giydiriyor...

Kalli'ye vefasiz ve guvenilmez bir adam dedi... Bizi yuzustu birakti gitti dedi... Adnan Polat'in GS terbiyesi nedeni ile herseyi aciklamadigini hala Kalli'yi korumaya calistigini soyledi...

Bir hafta dayansaydin be baskan - simdi yine bir suru gundem olustu... ne gerek var kafa karistirmaya...
Hakkaten otur oturduğun yerde be adam! Adamlar GS'yi karıştırmak için fırsat kolluyorken, gidip istirahat etmen gerekirken çık bunları söyle!!
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Kalli'nin korunacak bir tarafi yok. Yine hastaligi susu busu ile yapamayacagi bir yukun altina girmisti. Bir de eski bir Alman, prensipleri ve is disiplini var. Soz agizdan cikar olayina inanmis. Her ne kadar boyle seylerin Turkiyede lacka oldugunu bildigini varsaysak bile adama arkasindan yapilanlar agir geldi. Futbolcular ile ozel konusacaksan adama erkek gibi soyleyip "yaninda cekinerek soyleyemedikleri var. Biz bu gidisattan memnun degiliz. Ortada bir moral sorunu var. Bu klubun baskani olarak onlarla ozel bir toplanti yapip durumu irdeleyecegim. senin verdigin raporlar malsef gercegi yansitmiyor. Kendi kulagimla duymam lazim olayin ozunu" dersin boyle buzdek buzdek kacip gizli sakli toplanti yaparsan kaldirmaz Alman ya da kendine saygisi olan biri ben burada esek basimiyim diyerek. Ve madem oyle iste boyle diyerek Kalli gibi sirtinda kufe yok ya indirir sizi. Canaydin boyle seyleri anlayamaz. Kendini taniyanlar hayatinin entrika uzerine kurulu oldugunu biliyorlar ve soyluyorlar. O yuzden sasirma Mert pasa.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Actin basligi simdi ugursuz Mert diye lanetlenmek korkusuylan her bir seyden nem kapiyorsun. Bu maci Fener'li Canaydin bile batiramaz... :) Ne derse desin, yedin mi sabah aksam kemoterapi ignelerini herkes herseyi diyebilir vallahi (Allah dusmanima vermesin).

Yukardaki yazimi oku rahatla. Is bitti fis gitti... Olay sadece resmiyete donusmekten ibaret. Insallah Cumartesi tur atiyoruz.

Ozan Ersoy
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:

Actin basligi simdi ugursuz Mert diye lanetlenmek korkusuylan her bir seyden nem kapiyorsun. Bu maci Fener'li Canaydin bile batiramaz... :)

Is bitti fis gitti... Olay sadece resmiyete donusmekten ibaret. Insallah Cumartesi tur atiyoruz.

Ozan Ersoy
Dogru is bitti de - gereksiz bir cikis oldu...

Ustune ustelik kendi kendini ove ove de bitiremiyor.

Saygideger falan gibi gozukse de - tanidikci, torpilci, sevdigini/bildigini kayiran bir goruntu cizdi butun program boyunca...

Yaptigi cok isi yuzune bulastirdi ama hicbiri beni Ribery olayi kadar kizdirmamisti - bugun kendisini dinledikten sonra hic saygim kalmadi bu adam...

TR bunun gibi torpilciler yuzunden bir adim ileri gidemiyor.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:
Dogru is bitti de - gereksiz bir cikis oldu...

Ustune ustelik kendi kendini ove ove de bitiremiyor.

Saygideger falan gibi gozukse de - tanidikci, torpilci, sevdigini/bildigini kayiran bir goruntu cizdi butun program boyunca...

Yaptigi cok isi yuzune bulastirdi ama hicbiri beni Ribery olayi kadar kizdirmamisti - bugun kendisini dinledikten sonra hic saygim kalmadi bu adam...

TR bunun gibi torpilciler yuzunden bir adim ileri gidemiyor.
Olsun o zaman Canaydin basligina yazacaktin bunlari ;) Ne alaka Oftas maci? O da benim senin lanetlenmek korkuna tespitimle ilgili sanirim. :)

Suren cikip sacmalarsa, Hincal cikip sacmalarsa beni ve insallah 2 gun once kazanacagimiz sampiyonlugu ne kadar ilgilendiriyorsa Canaydin'in bu laflari da o kadar ilgilendiriyor.

Canaydin tarihtir. O gune kadar omru yeter yasarsa stadin acilisinda kurdeleyi o keser onun haricinde artik bir islevi kalmamistir.

Su andaki yonetimin hem camiayi birlestirmek hem takimi motive etmek hem de kriz yonetimi konusunda onemli adimlari oldugunu dusunuyorum. Buyuk is becerdiler, iki gun sonra da insallah ilk meyvasini alacaklar.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Yahu Cengiz abi, bizim saha kapatılmayınca senin Ercan pek üzülmüş okudun mu :)

Hıncal'ın tamamen haklı olarak Milliyet gazetesine söylediği laflarada pek içerlemiş. Sanki Milliyet'in GS düşmanlığı tescilli değilmiş gibi! Ama söyledikleri yine boş laflar tabiki. Hıncal en azından şu konuda çok haklı. Bu Milliyet adlı "basında gübre" senelerdir GS'li bir yazar barındırmaz. Muhabir varmı? Onuda bilmiyoruz.. Madem Hıncal'ı kınamak için yazı yazıyorsun bari somut şeyler söyle. Yalan söylüyorsun, yanlış yapıyorsun, işin aslı şu de!

Ercan Güven'in derdi Hakan Şükür'le! GS şampiyon olursa Hakan kazanmış, kendisi kaybetmiş olacak, derdi bu!
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Yahu Cengiz abi, bizim saha kapatılmayınca senin Ercan pek üzülmüş okudun mu :)
...
Okudum. Ben ercan Guven'i uzun zamandan beri okurum. Yarin boyle seyler her zaman oldugu gibi FB icinde olacak BJK icinde. O zaman da sustali Kemal filan demek yok ama. GS gucunu gostermis Dogan'a. O da olsun bir seferlik demis.

Ben bugun Pulur'u da okudum. Cani sikilmis ihtiyarin ama kimseye satasmadan Zico ve Kezman'a takilmis.

http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx ... 008&ver=49

Ben Ercan Guven'in ona buna yalaklik yaptigini surada sunu yedim aman burayi gorun filan diye yazilarini okumadim. Ercan Guven'in hangi takimi tuttugunu bile bilemedim. Ne o ima etti ne de baska bir yerde Ercan Guven su takimi tutar dendi. Duruma bakar kendince gorusunu soyler. Ona gore ASY kufur edilmis (mactan oncesi filan fark etmez.) ve ortada kendi koyduklari kurallara gore GS'a ceza kesilmesi gerekiyormus. Bu yuzden GS'a dusmandir filan diye bok atmak abes olur.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Post Reply