Ozan Ersoy wrote:Ali ben su haliyle oynamamasi gerekiyordu diyorum. Maca bir daha baktim, yapilan hatalar cok. Ikinci yari Selcuk cikana kadar oyuna bakarsan, adam fazlamiz olmasina ragmen Fener bizden daha iyi oynuyor daha fazla top ceviriyor. Gol bas bas bagiriyor geliyorum diye. Forvetlere top atiliyor top donuyor hic yurumuyorlar bile. Lincoln oyundan dusmus, pas hatalari artmis. Arda ilerde kaliyor. Bunu birakin yaratici bir sey de yok. Attigimiz toplarin cogu FB defansi arasinda eriyor. Topal'la Baris da garibim donen toplar icin savasiyorlar da savasiyorlar.
Ozan Ersoy
Ozan, hepsini kotelemedim ama bence Lincoln'e itirazının cevabı daha sonra hoca ile ilgili yazdıklarında saklı.
Adam fazlamıza ragmen FB bizden iyi top çevirip fazla gözüktü çünkü bizim tek bir oyun planımız var, deli danalar gibi saldırmak.
4. dakikadaki golden sonra Alex takım arkadaslarına elleri ve ağzıyla sakin olun diyordu yani hem jestlerle hem de sözlerle. Alex'in kafasında değilim ama futbol kafasının iyi çalıştığını düşünüyorum. Sakin olun derken aklından geçen "bu adamlar daha ne kadar böyle koşabilir" idi. Yani biraz bekle, top çevir, adamlar şişer biz sahneye çıkarız diye.
FB'nin bizden eksik olduğu halde bizden iyi top çevirmesinin sebebi Lincoln değil, bizim takımda top çevirmek nedir, ne zaman yapılır gibi şeyleri bilen olmaması, daha da önemlisi hocanın bunu takımdan talep etmemesi.
Lincoln hoca koşmasını istediği için koşuyor ve de
herkes gibiyoruluyor. Lincoln top çevirebilir ama kimle, Sabri ve Barış'la mı top çevirecek? Verirsin geri gelmez, bir de üstüne hocadan fırça yer yedek kalırsın. Lincoln de hocanın istediğini yapıp ileriye doğru sürekli gidiyor. Hem takım hem kendi yorgun olunca da pas hataları artıyor.
Bu yüzden forum olarak ve de klüp olarak bir karar verelim: bu yüksek tempolu GS ile mi başarı bekliyoruz, en az iki üç sene böyle oynamak lazım ve deli gibi koşmak lazım, o zaman dahi belli değil sonuç.
Yok yüksek tempolu ama yeri gelince oyunu kontrol edebilen takım mı istiyoruz (senin bahsettiğin Hakan Balta değişikliği aslında o istek). O zaman acı haberim var, Kalli ile olmaz. Felsefesi değil, kontrol umurunda da değil. Senin hata dediğin şey Kalli'nin oyun anlayışı, o değişiklikleri ondan yapmıyor.
Rize'ye, Manisa'ya basarsın, hatta Sıvas'a, BJK'a bile basarsın, maç da kazanırsın. Ama FB bu sezon bilmem kaç kere Avrupa ayarı takım olduğunu gösterdi, CL'de ilk 16'ya kaldı. Onlara bir basarsın, ikinci de adamlar eksik dahi olsa bağıra bağıra gelip gol atarlar.
Bunun kabahati Lincoln'de değil. Lincoln hocasının istediğini yapıyor, elinden geldiğince. Daha da fazla yapar, ama ben GS'ın iyi takım olması için en az Lincoln'ün koşması kadar takımın zaman zaman durmayı bilmesi gerektiğini de düşünüyorum.
Ali