SAMPIYON Galatasaray - Oftasspor 2-0 (Sukur, H. Balta )

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Tehlikeden bahsetmisken...GS'in böyle kalecisi varken rakip takimin forvete ihtiyaci yok. Aykut'un ruh halini begenmedim. Oftas maci öncesi tehlike canlari caliyor. Renk renk giyinip, artistlik yapacagina isine baksin. Daha buyuk kaleci olmadi, bu gidisle olmaz da. Oyunu okuyusu berbat, cikislarida öyle, yumurtluyor mubarek...berbatti dun. Sevinc gösterilerine bile katilmadi, veya ben kacirdim...dedigim gibi ruh halini hic begenmedim.
Hasan Tezcan nin Aykut ile ilgili yorumlarina harfiyen katiliyorum. Koyun bunun uzerine `Filenin Sultanlari` ve onlari tebessumler ile seyreden hakemler gercegini. Olacak is degil, seyretmeyenler mutlaka Edu ve Kazim in topu alislarini gorsunler. Milyonlar gordu, sahadaki uc insan gormek istemedi.

Son dudugu duymadan bu lig bitmez. Mutlaka bizimle ugrasacaklar. Saha kapamadan bahsetmiyorum, Oftas macinda 90 dk boyunca yapilabilecek hirsizliga dikkat cekiyorum. GS PAF - FB PAF macinda hakemin biri faul kararlarini oyle yorumladi ki, maci 0-0 bitirdik. O macta yenilebilirdik de. Mactan once kim diyebilirdi boyle bir tarfagirlik yasanacagina. Sadece Florya da olanlar tarafgirlige sahit oldular.

Daha uc dort hafta once EXPO 2015 i Konak meydaninda cilginca kutlayip 45 dk sonra uzulen bir toplum mantigi ve gelenegine dikkat cekiyorum. Istanbul un bazi semtlerinde simdiden bayraklar asildi, turlar atildi. 10 Mayis ASY ye gidecegiz ve birileri bize kupayi verecek evimize donecegiz havasi yasiyoruz.

Aman aman derim, 6 gun daha konsantrasyon! Imza atilmadan nasil bir antlasma yururluge girmiyorsa, son dudugu duymadan bu ligi bitirmeyelim.

Kupayi kulpundan tuttuk, cekip alacagaiz insallah. Biraz akli selim!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

FB ve Sivasin formulunu vermistik, gelelim Oftasa.

Oftas , 3 ligten beri birarada olan, takim ruhu ve enerji
ile oynayan bir ekip. Deli gibi kosup alan paylasimi yapiyorlar.
Fakat teknik ve tecrube eksik. Bir tanesi milli cok basarili 2 defans gobegindeki adam eksik. GS'ye 3 atmisliklari var.

GS ne yapar?
AYNEN bıldıgını yapar. Defansin ortasini verkaclarla deler. Kazanilan serbest vuruslarida cusseli adamlari ileri yollayarak topu 18 ustune yollar. Gecen mac Sivasin arka direk zaafiyetinden oturu serbest atislari Hakan Balta kullandi.Simdi Baris veya oynarsa Lincoln olabilir. Hatta Ayhan bile olabilir.

Aman Song falan olmasin cunku adamlar piranhalar gibi saldiriyor.

Cok hizli baslayip tecrubesiz adamlarin elini ayagini doladiktan sonra
2-3 kroke goluyle indirip sonra rölanti oyuna gecmek lazim. Ringte koseye sikistirilan boksor gibi yapmak lazimki gardlari erken dussun . Stad atmosferiyle oyle olacak zaten. Hemen yikmak lazim cunku dayanarak guclenen ve kondisyonlu bir ekip.

Bu arada Nondanin ligte 11, Avrupa kupalarinda galiba 3 golu var. Bir gol daha 15 yapar . Ilgılenenlere duyurulur. Vur vur inlesin, Ali Gursel dinlesin :-)
NO ADNANS, NO CRY !!
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Kanal 24'te Takım Oyun'u diye bir spor programına denk geldim. Şu bizim artis Bilgin ve son günlerin aranan adamı Kemal Dinçer var :D
Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

Murat Biricik wrote:. GS PAF - FB PAF macinda hakemin biri faul kararlarini oyle yorumladi ki, maci 0-0 bitirdik. O macta yenilebilirdik de. Mactan once kim diyebilirdi boyle bir tarfagirlik yasanacagina. Sadece Florya da olanlar tarafgirlige sahit oldular.
Murat o maci GS TV den 11 ya$inda D-genc futbol oynayan oglum ile beraber izledik. BIz de TV ba$Inda hakemin kesinlikle hata sayIlmayacak kararlarIna $ahit olduk.

AynI durumu c.tesi ak$amI FB GS bayan basketbol final serisi ikinci macinda da gördüm. Ne müthi$ bir güctür bu hakemlerin dahi gözlerini kör ediyor. Tüm spor medyasI da üc maymunu oynuyor. Ofta$ macInIn biti$ düdügü calmadan $ampiyonuz demek hata olur.

Ofta$ macInda son saniyeye kadar mücadele/sava$ ve kon-san-tras-yon !
Deniz Selman

Post by Deniz Selman »

Kadro yapmak icin cok erken degilse eger...

....Nonda.....U.Karan
Arda......Ayhan.......Baris
...........M.Topal
H.Balta..Servet..Emre..Sabri
..........Aykut

yedekler: Orkun / Song, Volkan / M.Guven, Lincoln, Okan / H.Sukur

Yani FB macindaki 11. Lincoln'in oynamasi sartsa o zaman forvetlerden birini kesmeli. Orta sahada iki haftadir Arda-Ayhan-Baris uclusu cok iyi calisti, ucude yine olmali 11'de.

Oftas'da Ilhan ve Giray'in yoklugunda stoper'de herhalde Orhan Sam ve genc Cevher (87 dogumlu, ilk 11'de hic maci yok) yer alacak...

....98 A. Bayraktar
........99 Sandro
10 Eren..............24 Boadu
......19 Tozo...23 Olgay
3 M.Selvi..44 Cevher..67 Orhan Sam..77 Ufuk
...........90 Ulas

yedekler: 14 Recep / 55 Petkovic (sakat??) / 22 Serkan Atak, 69 Murat Kalkan (sakat?), 20 Kadir, 34 Bulent Kocabey / 30 Yakubu

Aslinda Boadu, Eren, ve Ufuk daha yeni girmisler kadroya son 1-2 haftada. Normalde sag acik Serkan Atak ve sol acik Murat Kalkan gecen hafta 11'de degillerdi, gencleri denemek falan olabilir. Hos maci 0-2 kaybettiler bide yani gene degisiklikler olabilir.

Yilin ilk yarisi tek forvet olarak oynattiklari Ibrahim Sahin sakat, Gana'li forvetleri Yakubu gecen hafta son 45 dakika oynadi, ondan once ilk 11'e giriyordu...

Sol bekleri Petkovic'de sanirim oyle. Yilin ilk yarisindaki sol bekleri Hakan Aslantas'i abileri GB'ye verdiler.

Yilin onemli bir kisminda on libero olarak oynayan Kadir son biur kac haftadir yedek oturuyor, Sami Yen'de bize karsi ilk 11'de 10 numara rolunde oynayan Bulent Kocabey'de ayni sekilde bir kac haftadir yedek.

Lig ve kupa maclarindan cok iyi kostuklarini, ozellikle orta sahanin gobegini cok iyi kontrol ettiklerini hatirliyorum. O maclarda biz baya kotu oynamistik, kupa macini umursamadan (ve bir kac yedekle), lig macindada tuaf bir etkisizlikle oynamistik...atmosfer, sartlar, kadro hepsi bu cumartesi farkli olacak tabii...

Deniz
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Bende yukarda OFTAS macina temkinle yaklasan arkadaslarin gorusune katiliyorum.

OFTAS BJK'yi -taman seyircisiz oldu ama - Inonude yenmeyi basardi.

Ilhan Cavcav'in anladigima gore bize Fenerbahce gibi antipatisi yok yanlizca Ozhan Canaydin'a karsi kisisel bir kizginligi oldugunu soyluyorlar.

Aman dikkat Murat Biricik ve Alpayin dedigi gibi ben bu takimi BKY'ye karsi oynarken gordum cok diri genc bir takim....
Fatih Mutlu

Post by Fatih Mutlu »

bize 3 attiklari macli canli seyretmistim. o mac galatasaray orta sahasini otoban yapmislar, topu alan tek seritten transit gidiyordu. ozellikle arda cok etkisizdi.

gs son haftalarda oynadigi futbolla ozellikle orta sahayi bu kadar bos birakmadigini gosteriyor. oftaslilarin hizli hucumlarini ayhan-topal-baris uclusuyle orta sahadan set cekerek durdurursak fazla tehlike yasamayacagimizi dusunuyorum.

lincoln bu macin cilingiri olabilir oynarsa.
Ali Kaya

Post by Ali Kaya »

Bu maçta da tek forvet oynamaktan yanayım. Ümit yada Nonda olabilir. Song
hem sağ bek olarak sırıtıyor hemde maç eksiği var. Bu maçta Sabri sağ bek
olmalı, önünde Barış Sabri'nin açıklarını kapatacak şekilde oynamalı, Sabri
ileride kaldığında mutlaka Barış sağ beke gelmeli. Lincoln oynayabilecek
durumdaysa oynamalı.

Ümit yada Nonda
Lincoln
Arda Ayhan M. Topal Barış
H. Balta Servet Emre Sabri
Aykut

Maçın seyircili olması çok önemli. Bu yüzden şu anda ceza verilmesi için
kulislerin yapıldığını düşünüyorum. Seyircisiz bir maçta konsantrasyon
sağlamak çok zor olacak.

Oftaş en az Sivas kadar tehlikeli olabilecek bir takım. Hatta büyük takımlara
karşı karneleri çok daha iyi. Bize karşı çok rahat oynayacaklar. Sivas maçı
acayip stresli geçmişti. İnşallah bu maçı rahat seyrederiz.

Ali Kaya
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Umit Karan FB macinda oynadigi gibi oynayip, orta saha ve defansı rahatlatırsa bence o sekilde oynanmali. Sert ve mucadeleci bir defans ve hucum. Lincoln'e sampiyonluk macinda gorev verilmesi adilane olmaz gibi geliyor bana.

Beraberlik bile yetiyor ve Oftas'in hic bir iddiası yok ama nedense olumune mucadele edecekleri gibi bir his var icimde. Neden acaba? :)

FB gibi "Denizli niye mucadele etti?" diye yüzkızartıcı şekilde ağlamaktansa, "Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Hoyda bre!" diyorum. İşte 11'im:

Aykut
Sabri Emre Servet H.Balta
Barıs M.Topal Ayhan Arda
Umit
Nonda
Tan Erten
Eray Tunç

Post by Eray Tunç »

Benim 11'im de şöyle:

Code: Select all

Aykut
Song Emre Servet Volkan
      M. Topal
Sabri   Ayhan  Arda
      Lincoln 
          Ümit
Nedenini daha sonra yazıyı düzenleyerek buraya eklerim.
Mehmet Daskiran

Post by Mehmet Daskiran »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:Bu macta SIKINTI olmaz.
...

Insallah bos tribune oynanir :)

Ben futbolcu olsam toplari bos tribunlere nisanlardim , getiren olmayacak , mac biraz daha uzar, mola hesabi :)
Bu mukemmel bir fikir bencede. Ben Trabzon'un Fenere 1'den fazla puan verecegini sanmiyorum ve Oftas maci kanimca zaten formalite olacak.

Sayet zaten Fenerli olan bu federasyon yine bir digerinin gecen sezon Fenere sirin gorunmek icin Fenerin seyircisiz oynama maclarini kupa grup maclarina denk getirdikleri ve Izmir gibi son derece tarafsiz sahalara aldiklari gibi ( :D), FB'nin seyircisiz oynama cezasini yine son derece sinsice bir zamanlamayla (belki LigTV etkili olmustur bu kararda kimbilir biraz heyecan gelsin diye ligimize :), E. Guven gibi bazi tarafsiz yazarlarin ne kadar tarafsiz olduklarini da burada gormus oluyoruz bu arada) onumuzdeki seneye atip Galatasarayi bu sene cezalandirmaya kalkarsa maca cikip tum toplari top toplayici cocuklarin ulasamayacagi alanlara gondererek protesto etmek hem federasyona hem de anlayana verilebilecek en guzel yanit olur. Hatta Hasan Sasin yerinde olsam mactan once top toplayici cocuklara da islerini iyi yapmalari icin ( :wink: ) pirim vaadederdim ucakta yaptigi esprileri duyduktan sonra :lol:

Bir de aklima milli takimin grup eleme maclarinin birinde yaptigi taktik geldi, hani su her iki takiminda gruptan cikmasi icin yeterli skor devam ederken topa son 5-10 dakika kimsenin hamle yapmamasi meselesi. Pekala yapilabilir, Oftaslilarin da ortada sican oynamaya can atacaklarini sanmiyorum, al gulum ver gulum bir mac olur.

Bir de aklima gelmisken, Besiktas Sivasla ikili averajda birbiriyle esit ve son maclara sanirim 3-4 gol dezavantajiyla giriyor. UEFA hayaliyle Manisa macinda 3 forvetle oynayip bol gol atmaya calisacaklarmis gazetelere gore. Bunun olacagina hic ihtimal vermiyorum cunku boyle bir sey olursa bir daha Zalad ve Ankaragucu muhabbeti yapacak malzeme kalmaz ellerinde :D

Mehmet
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

''G.Saray'a teslim olmayacağız!''

Gençlerbirliği Oftaşspor Başkanı Turgay Kalemci, ligin son haftasında oynayacakları ve şampiyonu belli edecek maçta, Galatasaray'a karşı teslim olma niyetlerinin olmadığını söyledi.

Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu yakından ilgilendiren Galatasaray-Gençlerbirliği Oftaşspor maçı öncesinde Gençlerbirliği Oftaşspor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, açıklamalarda bulundu.

Zorlu maç öncesinde eksik oyuncularının sıkıntılarını yaşadıklarını belirten Kalemci, Galatasaray'ın hedeflerinin kendilerini ilgilendirmediğini ve sahaya kendi oyunlarını yansıtmak için çıkacaklarını söyledi.

Oynadıkları maçlarda rakip takım ayırmadıklarının altını çizen Kalemci, "Galatasaray için çok önemli bir maç. Bizim için de önemli bir maç. Biz, sezon başından beri hiçbir rakibimizi ayırmadık. Bizim tek rakibimiz yine kendimiz olacak. Sürekli kendimizi geliştirmek istiyoruz ve sahaya bu amaçla çıkıyoruz. Galatasaray karşısına da aynı düşünceyle çıkacağız. Güzel bir maç olacak. Biz, yıllardır final maçları oynamaya alışığız. İyi olanın kazanmasını istiyorum. Bizim için şampiyonluğa oynayan ya da küme düşmeye oynayan takım farketmiyor" dedi.

Karşılaşmadan 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray karşısında bir çekincelerinin olmadığını ifade eden Kalemci, "Biz, bugüne kadar hiçbir rakibimize teslim olmadık ve bundan sonra da böyle bir niyetimiz yok. Karşımızdaki takımın hedefi bizi ilgilendirmiyor. Bunu, sahaya da yansıtacağız. Sonucun ne olacağını bilemem. Biz, kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Maçı kazanmak istiyoruz. Galatasaray çok büyük camia. Onlar kadar büyük potansiyelimiz olmayabilir ama onlardan çekinmiyoruz. Skorun lehimize olması için çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Kalemci, sezon başından bu yana savunmanın ortasında başarıyla görev yapan Giray'ın sakatlığı ve kaptan İlhan'ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek olmasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu ancak bu futbolcuların yerine oynayacak futbolcuların da en iyi şekilde görevlerini yapacaklarına inandığını kaydetti.
Deniz Selman

Post by Deniz Selman »

Birbiriyle pek alakasi olmayan iki not:

1) Giray Lig TV'deki raportajinda bu hafta sonu mac saatinde durumunun belli olcagini ama takimda yerini buyuk olasilikla alacagini soyledi.

2) Bizim teknik kadro'nun gecen hafta Song'u oynatmasi bana gore cok dogal ve dogru bir karardi. Bunun nedeni ise Mehmet Yildiz. Sivas'in ofansif sistemi tamamen Mehmet Yildiz'a oynanan uzun (ve genelde yuksek) toplar'a dayali...ilk yari dikkat ettiyseniz Servet Mehmet Yildiz'i sik sik bizim sol koseye (yani Hakan Balta'nin kosesine) kadar kovaladi, basarisiz oldugu anlarda gobekte bosluk biraktik ve bir iki yarim pozisyon veya duran top verdik. Ikinci yarida daha cok diger koseye gitti Yildiz ve top bekledu burada, yani Song'un kosesine, ve dogrusu Song kotu gunundeydi biraz agir ve etkisiz gordum ben, ama dusunsenize eger bastan Sabri sag bek oynasaydi Mehmet Yildiz o kose'ye yerlesirdi resmen ve baya zorlanabilirdik orada indirdigi ve tuttugu toplarla. Oftas macinda Song'un sag bek oynamasina gerek yok, ve zaten herhalde oynamazda.

Deniz
Celal Gürcüoglu

Post by Celal Gürcüoglu »

Her ne kadar taraftar icin bir jest olarak dusunebilse bile bilet fiyatlari dusuk kalmis. Sonucta sampiyonluk maci. Kombine fiyatlarini fahis fiyata satan yonetim bu mac biletlerini nasil ucuz tuttu anlamadim.

Biletix Bilet Fiyatları
Kapalı Üst: 100 YTL
Kapalı Alt: 80 YTL
Eski Açık: 50 YTL
Yeni Açık Üst: 50 YTL
Yeni Açık Alt: 45 YTL
Eski Açık Misafir: 50 YTL

Maç Günü Ali Sami Yen Gişe Fiyatları
Kapalı Üst: 90 YTL
Kapalı Alt: 70 YTL
Eski Açık: 44 YTL
Yeni Açık Üst: 44 YTL
Yeni Açık Alt: 40 YTL
Eski Açık Misafir: 44 YTL
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Deniz Selman wrote:Birbiriyle pek alakasi olmayan iki not:

1) Giray Lig TV'deki raportajinda bu hafta sonu mac saatinde durumunun belli olcagini ama takimda yerini buyuk olasilikla alacagini soyledi.

2) Bizim teknik kadro'nun gecen hafta Song'u oynatmasi bana gore cok dogal ve dogru bir karardi. Bunun nedeni ise Mehmet Yildiz. Sivas'in ofansif sistemi tamamen Mehmet Yildiz'a oynanan uzun (ve genelde yuksek) toplar'a dayali...ilk yari dikkat ettiyseniz Servet Mehmet Yildiz'i sik sik bizim sol koseye (yani Hakan Balta'nin kosesine) kadar kovaladi, basarisiz oldugu anlarda gobekte bosluk biraktik ve bir iki yarim pozisyon veya duran top verdik. Ikinci yarida daha cok diger koseye gitti Yildiz ve top bekledu burada, yani Song'un kosesine, ve dogrusu Song kotu gunundeydi biraz agir ve etkisiz gordum ben, ama dusunsenize eger bastan Sabri sag bek oynasaydi Mehmet Yildiz o kose'ye yerlesirdi resmen ve baya zorlanabilirdik orada indirdigi ve tuttugu toplarla. Oftas macinda Song'un sag bek oynamasina gerek yok, ve zaten herhalde oynamazda.

Deniz
1) Mehmet Yildiz'in koselere gitmesinin sebebi ortadaki iki stoperi tek basina delememesi, acik alan bulamamasidir.

2) Song'un kanadinin daha iyi islenememesi Bulent Uygun'un hatasidir. Mehmet Yildiz'i oraya kaydiracagina, Hayrettin'i daha one cikaracak veya Chetkov gibi sol ici kullanabilen bir oyuncuyu alip Song'u futbol oynadigina pisman edecekti. Daha cok ustune gitseler Song en iyi ihtimal kirmizi kartla oyundan atilirdi. Sari bile almadi. Soldan ne zaman gelseler orta yapabildiler.

3) Yildiz'in mac boyunca yaptigi en olumlu atak soldan ice kat edip, onunu bosaltip kaleye yuzunu donup yayin oradan cektigi suttur. O sut diregi yalamayip iceri girse belki de bugun sampiyonlugun nasil kactigini konusuyorduk.

O pozisyonu bir kez daha hatirlayin bakin bakalim neden Mehmet oyle yanliz kaldi?

Hatirlayamadiniz mi ? Ben yardimci olayim. Mehmet soldan iceri kat etti, Song onu takip etti. Mehmet Emre'nin alanina girdigi anda, Emre basmaya kalkti ama Song arkadan yetisip Emre'ye bindirdi ve Emre'yi ve kendini dusurdu. Servet kendi solunu korudugu icin pozisyona uzak kaldi. Boylelikle Yildiz'in onu kabak cicegi gibi bombos acildi. Song Emre'yi dusurmese, Emre buyuk bir olasilik en azindan gorus alanini kapatabilecek, Mehmet'e rahat vurma sansi vermeyecekti.

Alan savunmasi bayrak yarisi gibidir, kendi bolgenden adam ciktigi anda bayragi oteki oyuncuya verir, isi birakirsin. Yoksa boyle sacmalarsin. Alan savunmasi icin iyi koordine olmak lazim. Eger tuttugun adami her ne olursa olsun takip edersen bu alan savunmasi degil adam adama savunma olur.

4) GS Song'a 2 milyon Euro para veriyor. Bu paraya cok daha iyi cok daha genc en az 10 tane stoper bulununur Avrupa'da. Song GS savunmasinda oynamis ofansif yonu, pas atabilme yetenegi en kotu futbolcularindan biridir.

Insallah son kez oynamistir, sene sonunda tesekkur edilip yollanir. Besiktas'a giderse komplo teorilerini de beraberinde goturecektir.

Ozan Ersoy
Post Reply