Fortis Kupasi:Galatasaray-Fenerbahce 2-1 (Sukur, karan)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Fizik ve fundemantal eksiklikliklerini yuksek konsantrasyon, cesaret ve yuksek iletisimle kapatmaya calisiyor. Morali bozuk oluncada tabii kuvvetli yonleri sifirlaniyor.

Takimin su anki genel oyuncu kalite ortalamasinin asagisinda bir kaleci degil Orkun. Orta ve orta ustu diyebiliriz. Takimin kalitesi genclerle onumuzdeki yil artar, o zaman ya Orkun o kaliteye cikar, yada cikan birini alirlar. Ama su an oncelikli sorun Orkun degil.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Macin hakemi Cuneyt Cakir olmus. En son derbisi yine FB-GS'idi. Cart diye hic dusunmeden iki sari kartla Saidou'yu atmisti daha ilk yarida. O zamandan beri derbi verilmiyordu. Oguz Sarvan'in ilk isi bunu duzeltmek oldu. Besiktas macina da hasta Besiktas'li oldugu bilinen, carsi denen grubun mensubu Firat Aydinus verilecektir.

Yukarda yazdiklarima dikkat cekerim. Bu macta oynarlarsa GS'da kirmizi kart gorebilecek iki adam var. Barusso ve Sabri. Kirmizi gormeseler bile gereksiz faullerle rakibe avantajli pozisyon yaratabilirler. Bu hakem Alex'in her kendini yere birakisina faul calacaktir. Yonetici ve teknik kadronun oyunculari uyarmasi ve onlarin da dikkatli oynayip, hakemle hic bir diyaloga girmemesi gerekiyor. O isi seyirciye biraksinlar.

Bu maci gereksiz yere eksik kalip kaybetmeyelim.

Carlos kesin oynamayacakmis. Bu hem iyi hem kotu oldu. Sene basindan beri sol kanatta iyi kotu oynayan biri. Onsuz sol kanadin gucunun azalacagini dusunuyorum. Kotu oldu cunku bir suru gereksiz sut cekip her duran topun arkasina geciyordu. %90'ini da daglara taslara gidiyordu. Simdi Alex'e kaldi ki Alex cok daha etkili bir oyuncu serbest vuruslarda.

Ozan Ersoy
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Buna tepki gelecegini biliyorum ama FB macina yazilacak kadroya koyacagim ilk adam Hakan Sukur olur. Boyle moralman cokuk bir donem de takima birlikteligi ve kazanma azmini verebilecek bir adam.

Takim genc ve son iki mactan sonra kendilerine guven biraz kayboldu --- Hakan abi bu macta lazim.

Ben Lincoln ve Carrusca'nin suresiz kadro disi kalmasindan yanayim... Carrusca elde patladi artik yapacak birsey yok --- Lincoln belki Morientes gibi kariyerinin sonunda olan birisi ile takas edilebilir.

Bu macin ve sonra ki BJK macinin kadrosu:
xxxxxxxAykut
Sabri-Song-Emre-Volkan
xxBaris-Topal-Balta
xxxxxxxArda
xxxNonda-Hakan

olmali diye dusunuyorum.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Ozan Ersoy wrote:Yukarda yazdiklarima dikkat cekerim. Bu macta oynarlarsa GS'da kirmizi kart gorebilecek iki adam var. Barusso ve Sabri.
Benim number 1 kirmizi kart adayim Ayhan.
Ozgur Huseyinoglu

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Konular arasi carpraz alintilara devam edeyim:
Hasan Tezcan wrote:Kalli ve ekibi dibe vurdu, sira oyuncularda galiba. Bakin Orkun'a siz:

http://www.fotomac.com.tr/gal110.html

Taraftar isliklar kardesim.
LigTV websitesinin su sayfasinda (bu da direk FLV'si) bugun haberlerinde de gosterdikleri klipte Orkun bu durum icin, butun taraftara degil, orda kufur eden birkacinaydi tepkim demis.

Ama asil bu baslik altina alma nedenim, haberin cogunlugunun bilimum edilgen cumlelerle de olsa, Kalli adina, FB macinin kadro kurulumundan bahsediyor olmasi. Dedigim gibi, edilgen cumlelerle, masabasi haberi gibi gorunuyor ama, Lincoln, Carrusca, Nonda, ve Barusso'ya kesik atilacak deyip, soyle bir kadro ufurmusler:

Code: Select all

Orkun (?'li)
Emre   Song   Servet  Volkan
Baris  Topal  Ayhan   Arda
       Umit   Hakan
Özgür
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Baris'i bazi arkadaslar sag bek olarak yazmis. Baris sag bek kesinlikle olamaz. Iyi bir oyuncu ve takima lazim olabilir, ama orta sahada. Defans yapacak icgudusu yok. Futbol oynamis arkadaslar bilir, markaj yaparken ya adam ile kale arasinda durursun ya da adam ile top arasinda. Adamin arkasinda duramazsin. Leverkusen macinda Baris 1. ve 3. gollerde adamin arkasindaydi ve o adam golleri atti. Bu markaj olayini eminim Baris da biliyordur ama bu cok kisa surede gelisen olaylarda uygulama yapmak icin bir refleks ve icgudu gerektirir. Ben de bu yazdigim seyleri sahada uyugulamakta zorlanirim. Amatorce de oynuyor olsam bile oynadigim takimlarda defans yapmaya kalktigim zaman Baris'in dustugu durumlara ben de dusuyorum, bilmek yetmiyor. Yani kisacasi ne kadar fizik olarak iyi ve futbolu bilen bir oyuncu olsa da bir anlik gaflet bize cok kotu bir gole malolabilir. Orta sahada cok daha verimli.
Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Murat Fahrioglu wrote:Baris'i bazi arkadaslar sag bek olarak yazmis. Baris sag bek kesinlikle olamaz. Iyi bir oyuncu ve takima lazim olabilir, ama orta sahada. Defans yapacak icgudusu yok. Futbol oynamis arkadaslar bilir, markaj yaparken ya adam ile kale arasinda durursun ya da adam ile top arasinda. Adamin arkasinda duramazsin. Leverkusen macinda Baris 1. ve 3. gollerde adamin arkasindaydi ve o adam golleri atti. Bu markaj olayini eminim Baris da biliyordur ama bu cok kisa surede gelisen olaylarda uygulama yapmak icin bir refleks ve icgudu gerektirir. Ben de bu yazdigim seyleri sahada uyugulamakta zorlanirim. Amatorce de oynuyor olsam bile oynadigim takimlarda defans yapmaya kalktigim zaman Baris'in dustugu durumlara ben de dusuyorum, bilmek yetmiyor. Yani kisacasi ne kadar fizik olarak iyi ve futbolu bilen bir oyuncu olsa da bir anlik gaflet bize cok kotu bir gole malolabilir. Orta sahada cok daha verimli.
Kesinlikle katiliyorum. Leverkusen macindaki en buyuk hata buydu bence. Ama kimi sag bek oynatiriz onu kestiremiyorum. Song diyecegim, ama o da cok iyi kesici ama oyunun hucum yonunu kesinlikle oynayamiyor. Tek bildigi sey ileri top sisirmek. Oysa Ugur ligin en cok asist yapan oyuncularindandi. Kalli'nin isi zor, ama ben Baris'i orta sahada kosarken gormek isterim. Sabri icinse karisik duygular icerisindeyim, sag bek olur mu olmaz mi kestiremiyorum, isin prensip kisminin (Sabri kazanilmali midir, yoksa cezalandirilmali midir) hic bilmiyorum. Bir de Barusso var tabi... Kalli'ye her turlu seciminde saygi gosteririm ben.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Ozgur Huseyinoglu wrote:orda kufur eden birkacinaydi tepkim demis.
Ne demek birkacina...sen sen sen mi dedi o hareketleri yaparken, yakisik
alir mi :D Kliselesmis yanit bence, ve halen konusmaya devam ediyor...sus artik.
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Mehmet Cirak wrote:
Murat Fahrioglu wrote:Baris'i bazi arkadaslar sag bek olarak yazmis. Baris sag bek kesinlikle olamaz. Iyi bir oyuncu ve takima lazim olabilir, ama orta sahada. Defans yapacak icgudusu yok. Futbol oynamis arkadaslar bilir, markaj yaparken ya adam ile kale arasinda durursun ya da adam ile top arasinda. Adamin arkasinda duramazsin. Leverkusen macinda Baris 1. ve 3. gollerde adamin arkasindaydi ve o adam golleri atti. Bu markaj olayini eminim Baris da biliyordur ama bu cok kisa surede gelisen olaylarda uygulama yapmak icin bir refleks ve icgudu gerektirir. Ben de bu yazdigim seyleri sahada uyugulamakta zorlanirim. Amatorce de oynuyor olsam bile oynadigim takimlarda defans yapmaya kalktigim zaman Baris'in dustugu durumlara ben de dusuyorum, bilmek yetmiyor. Yani kisacasi ne kadar fizik olarak iyi ve futbolu bilen bir oyuncu olsa da bir anlik gaflet bize cok kotu bir gole malolabilir. Orta sahada cok daha verimli.
Kesinlikle katiliyorum. Leverkusen macindaki en buyuk hata buydu bence. Ama kimi sag bek oynatiriz onu kestiremiyorum. Song diyecegim, ama o da cok iyi kesici ama oyunun hucum yonunu kesinlikle oynayamiyor. Tek bildigi sey ileri top sisirmek. Oysa Ugur ligin en cok asist yapan oyuncularindandi. Kalli'nin isi zor, ama ben Baris'i orta sahada kosarken gormek isterim. Sabri icinse karisik duygular icerisindeyim, sag bek olur mu olmaz mi kestiremiyorum, isin prensip kisminin (Sabri kazanilmali midir, yoksa cezalandirilmali midir) hic bilmiyorum. Bir de Barusso var tabi... Kalli'ye her turlu seciminde saygi gosteririm ben.
Sabri icin ben de karar veremiyorum Mehmet. Sabri'nin sag bekteki halini su anda tam olarak hatirliyamiyorum. Yani markaj olayina ne kadar dikkat ediyor bilmiyorum. Kalli icin zor bir secim. Barusso da pimi cekilmis el bombasi gibi ama tek macta yorum yapmak zor.
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Mehmet Cirak wrote: Sabri icinse karisik duygular icerisindeyim, sag bek olur mu olmaz mi kestiremiyorum, isin prensip kisminin (Sabri kazanilmali midir, yoksa cezalandirilmali midir) hic bilmiyorum.
Biraz sapikca gelecek size.
Ben Sabri'nin toshack'larina elektrik devreleri baglanmasini
Uzaktan bir kumanda ile kontrol edilebilmesini
Kumandanin FELDKAMPTA olmasini,
Sabri topu daglara vurunca (hatta frikiklerin basina gecince)
Kulvarindan ayrilirsa,
Hakeme itiraza baslayinca
FELDKAMP tarafindan ON dugmesine basilmasini teklif ediyorum.

PAVLOV misali bir caba icerisine girilmesi iyi olur kaanatindeyim.

Sevgili Mehmet,

Sabri icin bende karisik duygular icindeyim
Sopa or daha fazla sopa :)

Askerdeyken bir karadenizli askerim vardi
Adama hadi nobete diyorduk
-ne nobeti daa daaha simdi gıydum pijamalaru derdi :)

Sabri'den de cok farkli bir ilerleme beklemiyorum.
TRUST GALATASARAY
MGC
Can Ergun

Post by Can Ergun »

Takımın bu aralar liderlikten başka övünülecek başka birşeyi olmasa da eleştirilerimizi yaparken,işin özünde takımımız için en iyi olanını istediğimizi,taraftar olduğumuzu unutmayalım.GS'ı,oyuncularını,teknik ekibi betimlerken cacık ve benzeri mamülleri kullanırsak kendimiz komik duruma düşeriz.

Bu takım bu yıl kuruldu,yaş ortalaması 21 civarlarında,alt yapıdan gelen birçok oyunucumuz mevcut ve lideriz,biraz sabredersek ve desteklersek bu takım büyük işler yapabilecek kapasitede.

Alınan kötü sonuçlarda Kalli'nin oyuncu ve diziliş seçimleri başrol olabilir,benim gibi birçok kişi kızgın olabilir ama unutmayın Galatasaray hala Galatasaraydır !
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Bu maça kötü gidişe çare olarak bakmak büyük hata olur.

Ben şahsen elenmemizin hayırlı olacağını düşünüyorum. Bizde bu kupadan 14 tane var. Bizden sonra en çok kazanan iki klübü toplayın (BJK ve TS) onlar da 14 ediyor.

FB maçları zaten duygusal, bir maçın ötesinde maçlar. Bu maçı çok abartıp elenirsek zarar görürüz.

Önemli maç hafta sonu İnönü de, aklımız onda olmalı. Takım ya uzun süren kötü bir döneme girecek ya da İnönü'de alına iyi bir sonuçla toparlanacak. FB maçını kazansak bile hafta sonu kaybedersek bir faydası olmaz. Aksi ise gayet faydalı olur.

Hedef şampiyonluk olmalı.

Ali
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Ben şahsen elenmemizin hayırlı olacağını düşünüyorum. Bizde bu kupadan 14 tane var. Bizden sonra en çok kazanan iki klübü toplayın (BJK ve TS) onlar da 14 ediyor.

FB maçları zaten duygusal, bir maçın ötesinde maçlar. Bu maçı çok abartıp elenirsek zarar görürüz.

Önemli maç hafta sonu İnönü de, aklımız onda olmalı. Takım ya uzun süren kötü bir döneme girecek ya da İnönü'de alına iyi bir sonuçla toparlanacak. FB maçını kazansak bile hafta sonu kaybedersek bir faydası olmaz. Aksi ise gayet faydalı olur.

Hedef şampiyonluk olmalı.
Oynadigimiz ceyrek finalin 2. ayagi. Kupaya ortak olmaga bu mac dahil dort mac kalmis. Elenmemizin hayirli yada takima Fortis Kupasinin yuk olacagini dusunuyorsak bundan daha once yedek kadro agirlikli bir takim ile grup maclarini oynar kupaya o zaman veda ederdik.

Bu konumdan sonra, hele hele Canaydin cekilirken, SS de iyi oynayip beraberlige uzulurken, Kasimpasa maci sonrasi girilen turbulans dagitilmak istenirken, bu maci bosverelim, elenelim yada Pazar a konsantre olalim onerisi, 170 km surat ile radara giren TIR i kontrol noktasinda selamliyarak, durdurmaga calismak gibi bir sey. Fren mi bosalmistir, yoksa surucu mu bu noktaya gelmistir o baska. Realite su ki bu noktaya geldik, gelmemeliydik. Olan oldu.

Kasimpasa maci, rakiplerin hafta icindeki puan kayiplari itibariyle harakiri yaptigimiz bir karsilasma. Buradan bana gore hedef kuculterek degil, hedefe odaklanarak cikabiliriz. Iki maca da varimiz yogumuz ile asilip sonuc alacagiz insallah!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat Biricik wrote:Iki maca da varimiz yogumuz ile asilip sonuc alacagiz insallah!
Bütün söylediklerin iyi hoş sevgili Murat ama zurnanın zırt dediği yer burası. İki maçlık varın yokun yok işte. Şubat ayında 8 maçımız vardı, Konya rezaleti de işe tuz biber ekti.

Şu anda elimizde bu yorgunlukla bir de iki derbi kaldıracak 11 var mı sence?

Yarın çıktın en iyi 11le, kıran kırana bir maç oldu, bizim adamlar bu programın etkisiyle yorgun. Hafta sonu vereceklerinde azalma olmayacak mı? Duyguların hayır diyebilir ama Leverkusen'de sahaya çıkan takımın kaslarında duygu değil laktik asit vardı, kötü zeminde yapılan bir maçın izleri vardı.

Duygular iyi hoş ama sakatlıklar ile eksilmiş ve yoğun maç trafiği ile yıpranmış bir takımı düzeltmiyorlar.

Ali
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Cok tarafli maclarinin yanisira
GS ile mahkemelik olmuslugu bile olan
Oguz Sarvan, Adnan Polatin ismini zikrederek
tek istemedigimiz hakem dedigi, FB taraftarinin favorisi,
babadan hakem, koyu FB'li Cuneyt Cakiri hakem olarak atamis.
Dun bir bugun iki. Kalmadi sanki hakem.
Sonra bu hakemlik genetik birseymi babadan ogula geciyor?

Cesur ve nispeten genc bir baskana ihtiyac var.
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply